Waterontharder Amfa 4000: Hoe Werkt Het en Wat Is De Prijs?

Waterontharder Amfa 4000

Als u op zoek bent naar een effectieve manier om de waterhardheid in uw huis te verminderen, dan is de Amfa 4000 een uitstekende keuze. Dit innovatieve apparaat is ontworpen om de minerale afzettingen die vaak voorkomen in hard water te verminderen, waardoor u kunt genieten van zachter water dat minder schadelijk is voor uw huishoudelijke apparaten. In dit artikel leggen we uit hoe de Amfa 4000 werkt en wat de prijs is, zodat u kunt beslissen of dit apparaat de juiste keuze is voor uw huishouden.

Lees meer: Waterontharder Amfa 4000: Hoe Werkt Het en Wat Is De Prijs?

Beste elektrische doorstroomverwarmers in 2023 kopen, review en aanbiedingen

elektrische doorstroomverwarmer

Nooit meer wachten op warm water, nooit meer ongebruikt water opslaan in de tank, nooit meer een imposant en energieverslindend toestel; dit alles wordt mogelijk gemaakt door een elektrische doorstroomverwarmer. Gemakkelijk te gebruiken en op verschillende plaatsen te installeren, is hij zowel praktisch als functioneel. Hoe kiest u de beste elektrische doorstroomverwarmers?

Lees meer: Beste elektrische doorstroomverwarmers in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Beste douchegordijnen in 2023 kopen, review en aanbiedingen

douchegordijn

Het douchegordijn is een esthetisch en functioneel stuk gereedschap voor de badkamer. Het bewaart de privacy en beperkt spatten uit de douche of het bad. Geballast, effen of met motief, waterafstotend, schimmelwerend, vierkant, ondoorzichtig..., er is voor elke smaak en elk budget wat wils. Om u te helpen het gordijn te vinden dat het best bij uw interieur past, kunt u onze selectie van de beste douchegordijnen van het jaar ontdekken.

Lees meer: Beste douchegordijnen in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Gouden Keukenkranen Reviews en Koopgids 2022

gouden keukenkraan

Een van de onderdelen die een geweldige keuken of bar definiëren is de aanwezigheid van een uitstekende kraan. Er zijn honderden merken van keukenkranen die u vandaag kunt kopen. Echter, moet u voorzichtig zijn over de keuzes die u maakt bij het kopen van een. Hoewel u misschien niet weet waar u op moet letten bij het zoeken naar een duurzame oplossing, is het kopen van een gouden keukenkraan een van de beste waardes die u voor uw geld kunt krijgen. Deze review en kopersgids heeft tien van de beste gouden keukenkranen samengesteld die populair zijn in de meeste keukens en bars.

Lees meer: Gouden Keukenkranen Reviews en Koopgids 2022

Grohe Red® Duo

grohe red duo

Keukens hebben de laatste jaren een revolutie doorgemaakt met de introductie van kokend water kranen.

Met de installatie van een kokendwaterkraan behoort het vullen van de waterkoker en 3 minuten wachten tot deze kookt tot het verleden. Met een kokendwaterkraan is het maken van een kopje thee, het blancheren van groenten, het steriliseren van babyflesjes of iets anders waarvoor kokend water nodig is, een eenvoudig en snel proces.

Lees meer: Grohe Red® Duo

RVS keukenkranen

rvs keukenkraan

Bij de renovatie van uw keuken, alleen de nieuwste en top-notch kwaliteit hardware zal doen - vooral voor iets zo belangrijk als de gootsteen, die zwaar, dagelijks gebruik ziet en moet alles kunnen weerstaan. En terwijl kwaliteit belangrijk is, ziet het er ook goed uit - kies dus voor de veelzijdigheid en tijdloosheid van roestvrij staal.

Lees meer: RVS keukenkranen

Waarom je nu moet investeren in waterbehandeling

waterbehandeling

Water kan schadelijker zijn dan je denkt. Dat geldt zeker wanneer je geen goede waterbehandeling doorvoert. Het kan je sanitaire installaties beschadigen, maar het kan ook een probleem zijn voor jouw gezondheid en je portemonnee. Daarom is het dus belangrijk om tijdig te investeren in waterbehandeling. Op deze plek vind je de verschillende redenen waarom het slim is om er nu aan te beginnen.

Lees meer: Waarom je nu moet investeren in waterbehandeling

Waterfilterkan vs. kraanfilter: Welke te kiezen?

Waterfilterkan vs. kraanfilter: Welke te kiezen?

Het is vrij gebruikelijk om iemand te horen zeggen dat hij niet tegen de smaak van stadswater kan. Niet al het leidingwater is gelijk, en sommige smaken beter dan andere. Belangrijker nog, sommige kraantjeswater bevat nog steeds sporen van verontreinigingen die je waarschijnlijk liever niet zou consumeren. Sommige kunnen zelfs vervelende gevolgen hebben als ze in te grote hoeveelheden worden ingenomen. Natuurlijk kan waterfiltratie vrij duur zijn en daarom kiezen veel mensen voor kleinere systemen die kosteneffectiever zijn.

Lees meer: Waterfilterkan vs. kraanfilter: Welke te kiezen?

Waterfilters gebaseerd op zwaartekracht

zwaartekracht waterfilter

Knijpfilters, strofilters en pompfilters zijn allemaal geweldig om twijfelachtig water helder te maken, maar ze vereisen allemaal het gebruik van uw handen en nemen uw kostbare tijd in beslag. Zwaartekracht waterfilters bieden echter een handige handsfree oplossing. In plaats van het water door uw filter te forceren, laat een zwaartekrachtsysteem het werk van het naar beneden trekken van het water uit een hangend reservoir, door een waterfilter, en in een wachtbakje doen.

Lees meer: Waterfilters gebaseerd op zwaartekracht

Beste gootstenen voor keuken

beste gootstenen

Het vinden van de beste keukengootsteen voor uw huis kan vervelend en moeilijk zijn om te doen met alle merken, ontwerpen, stijlen, kleuren en afwerkingen waar u uit moet kiezen. Wastafels zijn niet langer ontworpen om alleen nuttig te zijn, maar ook om uw keuken samen te trekken en het die laatste blik te geven die u voor ogen had vanaf het begin.

Lees meer: Beste gootstenen voor keuken

LifeStraw Review en kopen

lifestraw

De Lifestraw Personal Filter kan gemakkelijk water uit plassen en andere waterbronnen oppikken op je volgende avontuur. Dit strofilter werkt door middel van zuigkracht en het kost wel enige moeite om water uit de grond in je mond te krijgen. Het is lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig voor een superlage prijs. Het filtert deeltjes en ziekteverwekkers zoals bacteriën en protozoën (Giardia en Cryptosporidium) eruit, maar kan geen virussen eruit filteren. Het heeft ook de mogelijkheid om chemicaliën uit het water te verwijderen. Als een lichtgewicht, eenvoudig on-the-carry filter voor een goede prijs is wat je zoekt, dan is de 1.75-ounce Lifestraw niet te verslaan.

Lees meer: LifeStraw Review en kopen

Sawyer Waterfilter kopen en review

Sawyer Waterfilter

De mensen bij Sawyer hebben de afgelopen twee jaar een revolutie teweeggebracht in de waterfiltratie in het binnenland. Nog niet zo lang geleden was uw keuze tussen grote pompfilters, zware chemische behandelingen of pietluttige UV-lichtpennen. Nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken, want de mensen van Sawyer hebben net de keuze voor jou gemaakt, en dat heet de Sawyer Mini.

Lees meer: Sawyer Waterfilter kopen en review

Zwarte Keukenkranen kopen

beste zwarte keukenkraan

Bent u op zoek naar een eenvoudige en effectieve manier om uw keuken te transformeren? De keukenkraan is waarschijnlijk een van de belangrijkste aandachtspunten van deze zeer belangrijke ruimte. Daarom is het vervangen van de keukenkraan een geweldige manier om uw keuken een nieuw leven te geven.

Lees meer: Zwarte Keukenkranen kopen

Hansgrohe Keukenkranen kopen

Hansgrohe Keukenkraan logo

Hoewel soms verward met Grohe keukenkranen, vooral omdat beide merken in Duitsland worden geproduceerd, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee merken. Beide zijn in de loop der jaren door de familie Hans Grohe geëxploiteerd, maar zijn nu in handen van twee afzonderlijke groepen.

Lees meer: Hansgrohe Keukenkranen kopen

Beste Kokend Water Kranen

beste kokend water kranen

De beste kokende water kranen en warmwaterkranen zijn perfect als je op een gegeven moment behoefte hebt aan een dampende voorraad aqua. Het is alsof je een waterkoker hebt die altijd aanstaat, maar dan zonder de tijdsfactor die erbij komt kijken terwijl je wacht tot het old-school apparaat kookt. Het is ook een aanzienlijk betere optie dan een instant warmwaterketel, hoe nuttig ze ook zijn.

Lees meer: Beste Kokend Water Kranen

Reparatie van een vaatwasser: welke kosten worden er gemaakt en wanneer is het nog de moeite waard?

vaatwasser reparatie kosten

Als de vaatwasser niet meer gebruikt wil worden, is een goed advies duur. In een noodgeval kunt u zeker zonder, maar comfort wint het meestal. In ons interview met de kostencontrole-expert kunt u zien welke kosten er verbonden zijn aan het repareren van een vaatwasser - en wanneer reparaties nog de moeite waard zijn.

Lees meer: Reparatie van een vaatwasser: welke kosten worden er gemaakt en wanneer is het nog de moeite waard?

Waterkosten per m³

waterkosten per m3

Drinkwater uit de kraan is voor ons vanzelfsprekend in elk huis en elk appartement. In België ligt het drinkwaterverbruik per hoofd van de bevolking in het midden van het bereik, met ongeveer 120 liter per persoon en per dag (exclusief industrie en landbouw), en minder dan de helft van het verbruik in de VS. Toch mag men niet vergeten dat het "natuurlijke" drinkwater ook geld kost. Hoeveel, zult u leren van de kostencontrole expert in ons interview.

Lees meer: Waterkosten per m³

Beste keukenkranen

beste keukenkranen

Zelfs mensen die niet goed kunnen koken of gewoon sporadisch koken, willen een opvallende keuken hebben. De kraan was het onderdeel dat werd gekozen om de meeste indruk te maken in een keuken - wist u dat? Nou, wij van waterontharder specialist weten het, en daarom zijn we van plan om u kennis te laten maken met de beste keukenkranen die er zijn.

Lees meer: Beste keukenkranen

Hoe maak je alkalisch water?

alkalisch water

Alvorens dieper te graven om verschillende manieren te ontdekken waarop u water kunt alkaliseren, wilt u er waarschijnlijk meer informatie over krijgen. Water kan neutraal, zuur of alkalisch zijn, wat afhankelijk is van de pH-waarde in het water. Deskundigen zijn van mening dat als de pH-waarde 7 is, de vloeistof neutraal is. Als de pH in het water minder dan 7 is, is het zuur. Omgekeerd, als dit niveau meer dan 7 is, hebben we alkalisch water.

Lees meer: Hoe maak je alkalisch water?

Waterontharder installatietips

installatie waterontharder

Je hebt de beste waterontharder en je bent klaar om het meteen te kopen? Pauzeer even en denk na over de installatie. U gaat het zelf installeren of u gebruikt een professional. Het komt erop neer dat u wilt dat de machine optimaal presteert, grote hoeveelheden water levert en u en het hele gezin gelukkig maakt. Hier zijn enkele nuttige installatietips die elke koper van een waterontharder zou moeten weten.

Lees meer: Waterontharder installatietips

Omgekeerde Osmose Chloor

In België en in de meeste landen wordt chloor in een of andere vorm toegevoegd aan de watertoevoer om het te desinfecteren. Chloor is een zeer vluchtige chemische stof en het kan gemakkelijk andere chemicaliën en organismen verstoren, waardoor het zeer effectief is voor het doden van microben.

Lees meer: Omgekeerde Osmose Chloor

Water ruikt naar bleekmiddel

Hoewel drinkwater tegenwoordig aan strenge criteria moet voldoen, betekent dit niet dat je geen ongewenste geuren mag tegenkomen. Een van de meest voorkomende ongewenste geuren is een chloor- of bleekgeur, waardoor je zeker twee keer nadenkt over het drinken van je dagelijkse glas water. Maar waar komt die geur vandaan? En is er een manier om het te verwijderen? Lees verder om erachter te komen!

Lees meer: Water ruikt naar bleekmiddel

Heeft water een smaak

Het onderwerp van de smaak van water heeft verschillende debatten doorlopen. Sommigen geloven dat het een smaak heeft, terwijl anderen beweren dat het smakeloos is.

Hieronder laten we zien hoe de smaakzin de drank van het leven waarneemt op basis van alle wetenschappelijke bewijzen en laboratoriumexperimenten.

Lees meer: Heeft water een smaak

Water smaakt zoet

water in fless

Normaal gesproken wordt aangenomen dat water smakeloos is. Het is de basislijn waarin alle smaken oplossen en geeft je een gevoel van verschillende prikkels.

Als water zoet, zuur, bitter of een andere smaak smaakt dan kan dat om twee redenen zijn:

Lees meer: Water smaakt zoet

Douchewater ruikt naar rotte eieren

rotte eieren

Wordt u af en toe begroet met een onaangename, irritante en doordringende geur van rotte eieren als u uw kraan of douche opent?

Zo ja, dan heeft u waarschijnlijk te maken met grotendeels voorkomende bacteriën die bekend staan als zwavelreducerende bacteriën.

Zoals de naam al aangeeft, verminderen deze bacteriën de zwavel die in het water of op de grond wordt aangetroffen en gedijen erop.

Lees meer: Douchewater ruikt naar rotte eieren

Waterontharder Douchekoppen

hard zacht water douche

Het gebruik van een waterontharder douchekop zou je huid en haar er beter uit moeten laten zien, toch? Waarom merk je dan geen verschil na het gebruik van zo'n waterontharder? Nou, de waarheid is, je bent voorgelogen. Je werd voorgelogen toen je werd verteld dat een douchekop ook als ontharder kan werken. Dat is gewoon niet mogelijk.

Lees meer: Waterontharder Douchekoppen

Doe-het-zelf waterfiltersysteem

voordelen van een waterfiltersysteem

Een waterfilter dient als een fysieke barrière, die verontreinigingen voorkomt en zo het water zuivert. Er zijn verschillende soorten filters die zonder filter of met meer deeltjes werken dan andere, afhankelijk van het doel van het gefilterde water. Het kan worden gebruikt voor de besproeiing van de landbouw, dagelijks drinkwater, openbare en particuliere aquaria, of water voor vijvers en zwembaden.
Veel mensen zijn verbijsterd over de verschillen tussen filters voor water en waterzuiveraars en over de verschillen tussen waterfilters en waterontharders. Het is echter waarschijnlijk dat dit komt doordat sommige industrieën deze termen gebruiken, omdat ze niet weten hoe ze van elkaar te onderscheiden, vanwege hun overeenkomsten.

Lees meer: Doe-het-zelf waterfiltersysteem

Hard water Vs. Zacht water

Hard water

Het water dat we 'hard' noemen is eigenlijk water met een hoog mineraalgehalte. Wanneer water sijpelt door afzettingen van krijt en kalksteen die bestaan uit magnesiumcarbonaten en calcium, wordt hard water gevormd.
Wanneer je zo'n water drinkt, kan dat een matig gezondheidsvoordeel opleveren. Echter, als het gaat om industriële omgevingen, kan hard water veel kritieke problemen opleveren. In dergelijke omgevingen moet de hardheid van het water worden gecontroleerd om kostbare storingen in koeltorens, boilers en andere apparatuur die op de een of andere manier met water is verbonden, te voorkomen.
In huiselijke omgevingen kunnen veel dingen laten zien dat je hard water hebt. Vorming van kalk in boilers en waterkokers, gebrek aan schuimvorming bij gebruik van zeep, enz. Het proces dat vaak wordt gebruikt om de negatieve effecten van hard water te verminderen, is waterontharding. Maar laten we eerst eens kijken wat zacht water is.

Lees meer: Hard water Vs. Zacht water

Zuur Water feiten

zuur water

Zuur water, ook wel geëlektrolyseerd water genoemd, is elk water met een 7 of minder op de schaal van potentiële waterstof (pH). De term Ph staat voor de hoeveelheid waterstof in het water. Zijn niveau is tussen 0 en 14, 7 dient als lijn van neutraliteit, waar het water niet zuur of alkalisch is; van 0 tot 7 zijn de zure vloeistoffen; ondertussen, 7 tot 14, die de rest van de grafiek is toont de alkaliteit in dingen.

Lees meer: Zuur Water feiten

Hoe werkt resthardheid bij een waterontharder?

Veel waterontharders hebben een knop waarmee de resthardheid van het water ingesteld kan worden. Deze knop heet het versnijdventiel of het mengventiel. Hiermee is het mogelijk de waterhardheid in te stellen van water dat reeds door de waterontharder verwerkt is. De standaard instelling is meestal 0 fH, daarmee wordt het water volledig onthard. Alle magnesium en kalk is dan verdwenen uit het water. Toch kunnen er situaties zijn waarin een resthardheid voordelen biedt. Wat deze voordelen zijn, en waarom volledige waterontharding niet altijd de beste instelling is kun je lezen op deze pagina.

Lees meer: Hoe werkt resthardheid bij een waterontharder?

ph waarde zuurtegraad vloeistof

De meeste mensen weten dat water een zuurgraad heeft, ook de term pH waarde is bekend. Toch is het niet altijd duidelijk wat de impact is van ‘zuur’ water. Hoe meet je eigenlijk de pH waarde van water, en wat kun je met deze informatie? Het antwoord op al deze vragen kun je vinden op deze pagina.

Lees meer: ph waarde zuurtegraad vloeistof

Van Marcke aqua o matic compact eco maxi review

Er zijn verschillende soorten waterontharders op de markt, waarvan de duo modellen van een apart zoutvat zijn voorzien die losstaat van de waterontkalker. De Aqua-O-Matic Compact Eco Maxi die Van Marcke heeft ontwikkeld, is een simplex type waterontharder in een compacte behuizing. Alle componenten die nodig zijn om het water te verzachten zijn in één apparaat ingebouwd. Net zoals veel apparaten voor thuisgebruik werkt ook deze waterontharder op 230 Volt stroom. Wanneer er geen aansluitpunt in de buurt is, zou men een model moeten aanschaffen die werkt op batterijen of met waterdruk. De gemiddelde prijs voor deze waterontharder ligt rond 1300 euro inclusief geïntegreerde zoutopslag.

Lees meer: Van Marcke aqua o matic compact eco maxi review

Beste waterontkalker kopen

Voor mensen is er niets zo belangrijk als water. We drinken water, we gebruiken het om te douchen, te baden, om kleding te wassen, om de vaat te doen en nog veel meer. In water bevinden zich allerlei natuurlijke mineralen zoals calcium en magnesium die gezond zijn voor het lichaam. Maar niet voor het sanitair, de leidingen, kranen, wasmachines en vaatwassers. Met een waterontharder verwijder je kalk uit hard water. Dat is goed voor de woning, voor de apparatuur en ook voor de bewoners. Omdat het een flinke investering is, wil je uiteraard de beste waterontkalker kopen. Op deze pagina helpen we je om de beste keuze te maken.

Lees meer: Beste waterontkalker kopen

PRIJZEN ONTKALKERS

Hard water en zacht water, het ziet er beide gewoon vloeibaar uit. Maar schijn bedriegt, hard water kan wel degelijk schade toebrengen aan apparatuur en sanitair. Wat het nut is van waterontkalkers, en hoe je deze kosten op termijn weer kunt terugverdienen lees je op deze pagina.

Lees meer: PRIJZEN ONTKALKERS

Prijzen waterontkalkers

In veel gebieden met hard water is een waterontkalker eigenlijk onmisbaar. Kalk heeft invloed op de leidingen, apparatuur en de smaak van drinkwater. Met een waterverzachter kun je eenvoudig zacht water maken door de mineralen die kalk veroorzaken te verwijderen. Naast het gebruik van deze apparaten binnen de industrie, hebben ook veel particulieren thuis een waterontkalker geïnstalleerd. Op deze pagina geven we naast informatie over waterontkalkers ook een aantal handige tips om de juiste keuze te maken én geld te besparen op de investering. Daarnaast mogen de kosten voor onderhoud ook niet worden vergeten. Lees daarom snel verder voor alles wat je moet weten over hard water.

Lees meer: Prijzen waterontkalkers