Hoe werkt resthardheid bij een waterontharder?

Veel waterontharders hebben een knop waarmee de resthardheid van het water ingesteld kan worden. Deze knop heet het versnijdventiel of het mengventiel. Hiermee is het mogelijk de waterhardheid in te stellen van water dat reeds door de waterontharder verwerkt is. De standaard instelling is meestal 0 fH, daarmee wordt het water volledig onthard. Alle magnesium en kalk is dan verdwenen uit het water. Toch kunnen er situaties zijn waarin een resthardheid voordelen biedt. Wat deze voordelen zijn, en waarom volledige waterontharding niet altijd de beste instelling is kun je lezen op deze pagina.

Lees meer: Hoe werkt resthardheid bij een waterontharder?

ph waarde zuurtegraad vloeistof

De meeste mensen weten dat water een zuurgraad heeft, ook de term pH waarde is bekend. Toch is het niet altijd duidelijk wat de impact is van ‘zuur’ water. Hoe meet je eigenlijk de pH waarde van water, en wat kun je met deze informatie? Het antwoord op al deze vragen kun je vinden op deze pagina.

Lees meer: ph waarde zuurtegraad vloeistof

Van Marcke aqua o matic compact eco maxi review

Er zijn verschillende soorten waterontharders op de markt, waarvan de duo modellen van een apart zoutvat zijn voorzien die losstaat van de waterontkalker. De Aqua-O-Matic Compact Eco Maxi die Van Marcke heeft ontwikkeld, is een simplex type waterontharder in een compacte behuizing. Alle componenten die nodig zijn om het water te verzachten zijn in één apparaat ingebouwd. Net zoals veel apparaten voor thuisgebruik werkt ook deze waterontharder op 230 Volt stroom. Wanneer er geen aansluitpunt in de buurt is, zou men een model moeten aanschaffen die werkt op batterijen of met waterdruk. De gemiddelde prijs voor deze waterontharder ligt rond 1300 euro inclusief geïntegreerde zoutopslag.

Lees meer: Van Marcke aqua o matic compact eco maxi review

Beste waterontkalker kopen

Voor mensen is er niets zo belangrijk als water. We drinken water, we gebruiken het om te douchen, te baden, om kleding te wassen, om de vaat te doen en nog veel meer. In water bevinden zich allerlei natuurlijke mineralen zoals calcium en magnesium die gezond zijn voor het lichaam. Maar niet voor het sanitair, de leidingen, kranen, wasmachines en vaatwassers. Met een waterontharder verwijder je kalk uit hard water. Dat is goed voor de woning, voor de apparatuur en ook voor de bewoners. Omdat het een flinke investering is, wil je uiteraard de beste waterontkalker kopen. Op deze pagina helpen we je om de beste keuze te maken.

Lees meer: Beste waterontkalker kopen

PRIJZEN ONTKALKERS

Hard water en zacht water, het ziet er beide gewoon vloeibaar uit. Maar schijn bedriegt, hard water kan wel degelijk schade toebrengen aan apparatuur en sanitair. Wat het nut is van waterontkalkers, en hoe je deze kosten op termijn weer kunt terugverdienen lees je op deze pagina.

Lees meer: PRIJZEN ONTKALKERS

Prijzen waterontkalkers

In veel gebieden met hard water is een waterontkalker eigenlijk onmisbaar. Kalk heeft invloed op de leidingen, apparatuur en de smaak van drinkwater. Met een waterverzachter kun je eenvoudig zacht water maken door de mineralen die kalk veroorzaken te verwijderen. Naast het gebruik van deze apparaten binnen de industrie, hebben ook veel particulieren thuis een waterontkalker geïnstalleerd. Op deze pagina geven we naast informatie over waterontkalkers ook een aantal handige tips om de juiste keuze te maken én geld te besparen op de investering. Daarnaast mogen de kosten voor onderhoud ook niet worden vergeten. Lees daarom snel verder voor alles wat je moet weten over hard water.

Lees meer: Prijzen waterontkalkers