Zuur Water feiten! - Is het slecht voor je? & Ph Niveaus

Wat is zuur water

Wat is zuur water

Zuur water, ook wel geëlektrolyseerd water genoemd, is elk water met een 7 of minder op de schaal van potentiële waterstof (pH). De term Ph staat voor de hoeveelheid waterstof in het water. Zijn niveau is tussen 0 en 14, 7 dient als lijn van neutraliteit, waar het water niet zuur of alkalisch is; van 0 tot 7 zijn de zure vloeistoffen; ondertussen, 7 tot 14, die de rest van de grafiek is toont de alkaliteit in dingen.

Gebruik van Zuurrijk Water

Zuur water heeft wel degelijk voordelen, die als je het weet en op gecontroleerde wijze gebruikt, je op verschillende manieren kunnen helpen. Dat zijn ze ook:

 • Geneeskunde - Als u zuur water verkrijgt door elektrolyse van verdunde zoutwateroplossingen, kunt u het gebruiken als een behandeling van dermatose. Dit is als het nog in het beginstadium is. U hoeft het alleen maar een paar keer te spuiten of aan te brengen. Het wordt ook gebruikt als een steriliserende handwas en om micro-organismen te doden in de tandheelkundige en medische industrie.
 • Voedsel - Dus de medische sector heeft de voordelen van zuur water gevonden en gebruikt het, maar je kunt het ook doen. Om eventuele bacteriën te verwijderen, kun je gewoon je vlees, groenten en fruit ermee wassen.
 • Genezing - Als u de genezing van schaafwonden, insectenbeten, snijwonden, schimmelnagels, uitslag, acne, blaren, eczeem, irritatie door gifsumak en de voet van een atleet wilt versnellen, kunt u zuur water gebruiken met verdunde zoutoplossingen.
 • Planten - Net zoals het helpt bij het genezen van de problemen van mensen, kan het ook omgaan met schimmel in planten. Tegelijkertijd zal het de groei van planten bevorderen. Als je planten die gesnoeid zijn, probeer ze dan te verplaatsen in zuur water, ze zullen langer meegaan.
 • Haarverzorging - Als je weet dat er veel appelciderazijn wordt gebruikt om te spoelen, zou je verbaasd kunnen zijn dat een groter wonder zuur water is. Je hoofdhuid zal er baat bij hebben, en het zorgt ervoor dat je haar er glanzender uitziet dan ooit, natuurlijk en het wordt ook zacht.
 • Huidverzorging - In het geval van het verwijderen van olie en vuil zonder gebruik te maken van chemicaliën, kunt u dat allemaal doen en de teint van uw huid verbeteren met behulp van water met een pH-waarde van 7 of minder. Het werkt als een rauw samentrekkend middel en zal helpen de jeukende en droge huid te verlichten.
 • Antisepticum - U kunt in feite water met zure eigenschappen gebruiken als antisepticum voor snijwonden, schaafwonden en zelfs als mondspoelmiddel dat helpt bij het verwijderen van eventuele bestaande tandplak.

Als u ook nieuwsgierig bent naar het verschil tussen hard en zacht water, vergeet dan niet dit artikel te lezen!

Is koolzuurhoudend water zuur

Is koolzuurhoudend water zuur

Laten we eerst eens kijken wat sodawater of koolzuurhoudend water is. Om als zodanig te worden geclassificeerd moet het opgeloste kooldioxidegas bevatten, want om daar te zijn kan het voorkomen dankzij natuurlijke geologische processen of kunstmatig door injecties onder druk.
Door het carbonatatieproces ontstaan er kleine belletjes, waardoor de vloeistof een bruisende kwaliteit krijgt. Een van de meer populaire vormen is club soda, bruisend natuurlijk mineraalwater of een water dat commercieel geproduceerd wordt, in de VS heeft het ook de naam 'seltzer water'. Veel van de tijd dat fabrikanten ook natrium en andere mineralen toevoegen.
Nu om de vraag te beantwoorden. Water en kooldioxide reageren chemisch, waardoor koolzuur ontstaat. Het is net zo zuur als de smaak van mosterd in de mond, omdat het dezelfde zenuwreceptoren stimuleert, dus op de schaal is het zwak. Daarom krijg je een prikkelend, branderig gevoel, dat gemengd is, omdat het tegelijkertijd aangenaam en irritant kan zijn.
Het Ph niveau van koolzuurhoudend water is 3 tot 4 waardoor het licht zuur is. Desondanks, als je deze drank drinkt, zal je lichaam niet zuurder worden. Wat u ook consumeert, uw nieren en longen ontdoen zich van extra kooldioxide. Dit houdt je bloed in de gaten en brengt het altijd in balans met een Ph van 7.35-7.45, waardoor het slechts een beetje alkalisch is.

Is gedistilleerd water zuur

Gedestilleerd water is een van de vormen van gezuiverd water, het is veilig om te drinken, en het wordt gebruikt in chemische experimenten, medische en tandheelkundige veld, dagelijks drinken en voor apparaten. Op de Ph-schaal heeft het een bereik van 5,6, wanneer het in contact komt met lucht, tot 7 voor dat contact. Dit zet tussen de neutrale en licht zure.
De reden waarom de ph verandert bij contact met lucht is dat het kooldioxide in de atmosfeer zich mengt met het water. Dan heb je twee onstabiele ionen die proberen bindingen te maken omdat de reactie van een koolzuur afgebroken is. Dit veroorzaakt de zure eigenschappen in gedestilleerd water. Daarnaast heeft het ook de waarde van 7 pH omdat het hypothetisch gezien neutraal zou moeten zijn. Bekijk hier onze rondleidingen van de beste waterstoker reviews!

Is Sprankelend Water Zuur

Eigenlijk is sprankelend water een soort koolzuurhoudend water. Dat maakt het wel een beetje zuur. De "sprankeling" in het water, die ook de reden voor de naam is, kan kunstmatig worden geproduceerd, door een sprankelend watersysteem, of het kan op natuurlijke wijze ontstaan.
Er is een andere versie van dit type drank waar je meestal fruitige smaken krijgt. Daarvoor voegen de fabrikanten fruitoliën en "essentie" toe. Behalve dat sprankelende water heeft geen andere toevoegingen. Er zijn twee soorten zuiver sprankelend water die vaker voorkomen:

 • Seltzer water - Net als algemeen sprankelend water wordt dit type gemaakt van alleen kooldioxide dat wordt toegevoegd aan stilstaand water. Veel van de keren dat de dispensers en systemen voor gefilterd bruiswater, geplaatst in ruimtes zoals hotels, resorts, restaurants en kantoren, vertrouwen op deze technologie om ervoor te zorgen dat het water dat de gasten en het personeel drinken, vers en schoon is.
 • Sparkling mineraalwater - Dit is de natuurlijke manier om dit soort water te creëren, aangezien het rechtstreeks afkomstig is van minerale bronnen, zodat de bubbels in het water een product zijn van gassen in de natuur. Om het schuim te stimuleren, voegen bedrijven soms kooldioxide toe. In de smaak is het meestal een beetje mineraalrijk.

Alkalische Vs. Zuur water

Alkalische Vs. Zuur water

We blijven praten over Ph niveaus, nou we hebben al gezegd dat voor water om te worden gecategoriseerd als alkalisch, het moet een Ph van 8 of 9 hebben. Dit zijn de typische waarden. Ze zijn echter niet het enige dat nodig is voor de structuur van alkalisch water, wat ontbreekt is het oxidatiereductiepotentieel (ORP) en de oplosbare mineralen. Dankzij ORP kan water fungeren als anti- of prooxidant. Om meer en meer antioxiderend te zijn heb je steeds meer negatieve ORP-waarde nodig.

Dit leidt ertoe dat sommige vruchten zoals grapefruits, sinaasappels en citroen goed voor ons zijn. Ze zijn het soort goede zuurgraad; toch is er ook een slechte zuurgraad, die vertegenwoordigd is in verwerkte suiker, hoge fructose-maïsstroop, en soda pop, om er maar een paar te noemen. Als je het goede zuur consumeert, zal dit ervoor zorgen dat je lichaam gaat alkaliseren, dankzij een enzym, wat leidt tot een evenwicht in je lichaam door te helpen bij het ontgiften van je cellen.

Gebotteld alkalisch water is net als slecht zuur niet goed voor je lichaam, het kan leiden tot een onbalans, door een opbouw van anorganische mineralen. Er is echter gealkaliseerd water, dat niet iets dergelijks veroorzaakt, in feite helpt het je om zure afvalstoffen of giftige stoffen, die zich in je cellen bevinden, uit te voeren en zo je lichaam te alkaliseren. Dat komt omdat gealkaliseerd water schoon is, wat betekent dat er niets aan toegevoegd is zoals alkalisch water heeft. In feite is het organisch veranderd met elektriciteit.

Is zuur water slecht voor je?

Als u het correct gebruikt kunt u van zijn capaciteit profiteren; nochtans, zijn er nadelen van zuur water ook. Door zijn corrosieve aard kan het gehalte aan giftige metalen in het water toenemen. Dit komt omdat de kwaliteit ervan ervoor zorgt dat metaalionen zoals lood, zink, koper, ijzer en mangaan in uw drank kunnen weglopen.

Daarom kunt u bij verdenking van zuur water uw koperen of ijzeren leidingen controleren op blauwe of roestende vlekken, ze zijn bewijs voor corrosie veroorzaakt door de zuurgraad. Het kan ook leiden tot pijpfouten en pinhole lekken na verloop van tijd. Als u het proeft, kunt u een metaalachtige of zure smaak voelen.

Eerder spraken we over de verschillende manieren waarop je zuur water kunt gebruiken, laten we nu eens kijken hoe in die toepassingen, soms kan het verkeerd zijn, zelfs schadelijk.

 • Consumptie - Omdat zure water zware metalen bevat, kun je er erg ziek van worden als je er te veel van drinkt, of het risico lopen om er vergiftigd te worden.
 • Schoonmaken - Als het gaat om het gebruik van zuur water, hoe vaker of, hoe langer je het doet, hoe groter de kans dat je negatieve resultaten ziet. Als u met dit water baadt, kunt u na enige tijd last krijgen van huiduitslag die zich begint te ontwikkelen als de vervuilende stoffen ernstig zijn.
 • Huid - en haarverzorging - Het gebruik van deze vloeistof kan in deze situatie eigenlijk meer helpen dan schadelijk zijn voor u. Het is veilig om zuur water te gebruiken en er zelfs voordeel uit te halen als je je gezicht niet te lang en te vaak onderdompelt. Zorg er wel voor dat je het wat snel afspoelt met niet-zuurhoudend water als je deze behandeling doet. Als u het echter op uw haar gebruikt, weet dan dat het na verloop van tijd brozer kan worden, dus het kan een goed idee zijn om alleen uw gezicht te gebruiken.
 • Tanden - Het is aan te raden om in dit geval alkalisch water te gebruiken in plaats van zuur, omdat de zuurgraad zowel de groei van bacteriën kan bevorderen als kan leiden tot gaatjes. Hetzelfde kan worden gezegd over uw tandvlees, ze zullen beter worden beschermd met alkalisch water.
 • Koken - We hebben gezegd dat mensen zuur water kunnen gebruiken om hun groenten en fruit te reinigen. Het is belangrijk om hier op te merken dat dit de enige keer is dat je geen zuur water kookt, in andere situaties waar je het gebruikt om te koken, is het altijd goed om het te koken. Dit laat je niet toe om blootgesteld te worden aan vervuilende stoffen die er toch al in zouden kunnen zitten.

Water Zuurtegraad Test

Water Zuurtegraad Test

Het is goed om de Ph van het water in je huis te kennen, want als er een probleem is met het water, kun je het dienovereenkomstig behandelen. Plus net zoals het goed is om bewust en gezond te zijn met het voedsel dat we in ons lichaam stoppen, moeten we hetzelfde doen met de vloeistoffen die we drinken, niet alleen water. Maar omdat het onze primaire bron van drinken is en het echt van vitaal belang is voor ons om te leven, zullen we kijken hoe je je waterbronnen kunt testen, zodat je een goed idee hebt van je water.
Naast het controleren van uw drinkwater met een ph-niveaugrafiek, kunnen enkele tekenen met onze zintuigen worden waargenomen:

 • Als uw koperen leidingen of armaturen, kuipen of bassins blauwe of groene vlekken hebben...
 • Als bij het testen van ph het aantal tussen 7 en 0 ligt
 • Als je het ruikt, is er een scherpe of chloorachtige geur.

Voor een beter en preciezer resultaat kunt u echter gebruik maken van een testkit. Ze zijn te koop bij elk zwembad, elke gezondheidsvoedingswinkel of aquariumwinkel. Meestal is er een grafiek waar elk nummer een specifieke kleur naast heeft, wat het makkelijker maakt om te identificeren. U heeft ook teststrips meegeleverd, die van kleur veranderen als u ze nat maakt.

 1. Bereid eerst een schoon glas voor en vul het met water uit de kraan, zodat u het kunt gebruiken in de test.
 2. Haal een van de teststrips uit de kit, maar zorg ervoor dat uw handen droog zijn en probeer het niet nat te maken voordat u het in het glas doet. Wees je daar dus van bewust.
 3. Om precies en zeker te zijn, controleer de instructies op de Ph testkit voor de hoeveelheid tijd die de strip in het glas moet zitten. Roer het stuk niet, maar dompel het gewoon onder in het water voor de tijd die u in de instructies leest.
 4. Verwijder het als deze tijd voorbij is. Houd de teststrip waterpas en wacht tot het einde, de kleurindicator stopt met veranderen. De kleur blijft nog een tijdje hetzelfde, dat is hoe je het nu gaat doen.
 5. Om het te lezen hoeft u alleen maar de grafiek die in de Ph testkit zat te vergelijken met de kleurindicator op de strip zelf. Elke kleur is een indicatie van een ander niveau.
 6. Aangezien u de strip niet opnieuw kunt gebruiken, hoeft u hem niet te bewaren, dus gooi hem gewoon weg.

Een andere optie als u de ph van uw water wilt testen is met behulp van een Ph-meter. Deze is nog makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is 100 ml water in een glas klaar te maken voor het testen, en dan zet je het apparaat er een minuut in. Het display op het instrument toont u automatisch de ph-waarde van de vloeistof.

In het reguliere interval zullen we de meting van de ph-meter moeten controleren en corrigeren, dit komt omdat het een elektronisch apparaat is. Om het apparaat te kalibreren kunt u gebruik maken van kalibratiepoeder en water met de juiste Ph-waarde die op de labels wordt weergegeven. Meestal wordt het instrument geleverd met een eigen kalibratiepoeder, dus in het begin hoef je er geen apart te kopen.
Dit is een goede manier om de zuurgraad te testen, omdat je het instrument meerdere malen kunt gebruiken, zolang het maar gekalibreerd is, want anders krijg je onjuiste gegevens.

U kunt ook een universele indicatorkaart en een ph-oplossing gebruiken. Net als de teststripset kunt u deze oplossingen zowel online als in de nabijgelegen aquariumwinkels vinden. Om de ph-waarde hier te identificeren, moet u gebruik maken van de kleurwaarde die u krijgt.

Hier heb je slechts 10ml water nodig, je doet het in een klein glazen bakje of in een reageerbuisje. Vervolgens laat u vijf druppels van de ph-oplossing in het aquarium vallen. Meng het goed met de vloeistof en net als bij de teststrips moet je zien welke kleur overeenkomt met die op de kleurstrips in het label van de oplossing. Net als de meter kun je het in de toekomst weer gebruiken. U kunt dit ook gebruiken om het water in een aquarium of een aquarium te analyseren.

De laatste mogelijkheid om de pH-waarde van het water thuis te testen is met lakmoespapier. Dit is een hele oude manier om deze datum te vinden, maar het is nog steeds een optie, en er zijn zelfs veel mensen die er gebruik van maken. Het geeft geen nauwkeurige waarde, zoals de anderen dat doen, maar je kunt nog steeds zien of het water zuur, neutraal of alkalisch is.

Hier heb je twee stroken, je neemt er een van elk, dus dat is een rode en een blauwe. Je kunt het stuk dopen of het water erop laten vallen. Als de aard van het water zuur is, zal het blauwe papier rood worden, terwijl het rode niet verandert. Het tegenovergestelde geldt als het water alkalisch van aard is, dus het rode zal blauw worden, maar het blauwe zal niet verschillen. In het geval van neutraal, zullen beide papieren niet van kleur veranderen.