Beste keukenkraan kopen (met uittrekbare sproeikop of sproeier) - (Beoordelingen 2023) - keukenkranen overzicht

beste keukenkranen

Zelfs mensen die niet goed kunnen koken of gewoon sporadisch koken, willen een opvallende keuken hebben. De kraan was het onderdeel dat werd gekozen om de meeste indruk te maken in een keuken - wist u dat? Nou, wij van Waterontharder Specialist weten het, en daarom zijn we van plan om u kennis te laten maken met de beste keukenkranen die er zijn.

Een mooie en functionele kraan is een must, zelfs als je geen pro bent. Aangezien het 2023 is, weten we dat de enige twee haalbare opties op de markt de uittrekbare en de uittrekbare zijn. Daarom hebben we voor elk van deze twee categorieën beoordelingen van de bovenste keukenkranen opgesteld.

U kunt niet fout gaan als u een van de producten op onze onderstaande shortlists kiest. Maar vergeet ook niet onze uitgebreide gids te bekijken over hoe u de juiste kraan kunt kiezen, direct onder het gedeelte over de beoordelingen.

Beste Keukenkranen met uitrekbare uitloop

We beginnen onze reviews met een paar woorden over de meest uitstekende uittrekbare kranen. Onderschat deze niet, ook al zijn ze iets minder populair dan hun uittrekbare tegenhangers. Misschien vindt u wel een juweeltje in het ruwe, dus lees verder.

Schütte Supra Keukenkraan - Mengkraan - Draaibare Uitloop - Uittrekbare Sproeier - Chroom

Schütte Supra Keukenkraan

Bekijk de dagprijs

De Schütte Supra eenhendel keukenkraan chroom met uittrekbare sproeier heeft een tijdloos design. Deze keukenkraan kun je plaatsen in iedere keuken en wordt bevestigd op je keukenblad of gootsteen.

GROHE Minta Keukenkraan - L-uitloop - Met uittrekbare handdouche - Chroom - 32168000

ROHE Minta Keukenkraan 32168000

Bekijk de dagprijs

Met deze GROHE Minta keukenkraan wordt het werk in de keuken zeker makkelijker gemaakt voor je door de vele praktische mogelijkheden. De kraan heeft een hoge uitloop waardoor het vullen of schoonmaken van ook de grote pannen eenvoudig is. En zijn draaibereik van 360° vergroot je werkveld en vergroot je flexibiliteit. En mocht dat niet toereikend zijn, dan heb je altijd nog de uittrekbare mousseur waarmee elke hoek van je gootsteen bereikt wordt.

LOMAZOO Zwarte Keukenkraan Turais - Uittrekbare Uitloop

LOMAZOO Zwarte Keukenkraan Turais

Bekijk de dagprijs

Een keukenkraan met uittrekbare sproeier is dé keukentrend van dit moment. Met het fraaie design plaats je een echte eye-catcher in jouw keuken! Met de ingebouwde handdouche spoel je vanaf nu sneller en makkelijker jouw vaat af. De handdouche is voorzien van een knop met 2-in-1 functie. Kies eenvoudig voor de sproeifunctie of de gewone waterstraal met één druk op de knop.

LOMAZOO Keukenkraan Uittrekbaar Calypso - Kraan Keuken - Mengkraan Met Uittrekbare Sproeikop

LOMAZOO Keukenkraan Uittrekbaar Calypso

Bekijk de dagprijs

Niet voor niets kiezen klanten al jarenlang voor de kwaliteit van LOMAZOO kranen. De ingebouwde dubbel keramische schijven zijn ontworpen voor zeer langdurige prestaties. In onze kranen worden geen plastic schijven gebruikt. In plaats daarvan gebruiken wij enkel hoogwaardig en duurzaam keramiek.

GROHE Minta keukenkraan - Met uittrekbare handdouche - 2 straalsoorten - Hoge draaibare uitloop - Chroom

GROHE Minta keukenkraan

Bekijk de dagprijs

Met een stoer moderne vormgeving en een intelligent en flexibel ontwerp is de GROHE Minta eengreeps keukenmengkraan ontworpen met jouw gebruiksgemak als uitgangspunt – en om het helemaal af te maken is deze ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. De hoge C-uitloop is perfect om pannen en grote potten mee te vullen, en de uitloop heeft een volledig draaibereik van 360°, waardoor deze kraan ideaal is voor dubbele spoelbakken.

LOMAZOO Zwarte Keukenkraan Hydra - Keukenkraan Zwart - Uittrekbare Uitloop

LOMAZOO Zwarte Keukenkraan Hydra

Bekijk de dagprijs

De CleanPlus® coating zorgt ervoor dat de kraan uiterst gemakkelijk is schoon te maken. Een microvezeldoek laat geen strepen of vlekken na op de CleanPlus® coating.

GROHE Start uittrekbare éénhendel mengkraan 90 ° draaibare uitloop, aparte waterkanalen, comfortabele handdouche - Chroom

GROHE Start uittrekbare éénhendel mengkraan

Bekijk de dagprijs

Gestroomlijnd uiterlijk en goede proporties karakteriseren de GROHE Start uittrekbare éénhendel mengkraan. Maar heeft ook geweldige functies waardoor het gebruik als puur plezier wordt ervaren. Door de snelle montage haalt deze betaalbare keukenkraan de rompslomp van alle keukenklusjes weg. Een drukke keuken vereist volledige flexibiliteit, dus voor extra gebruiksgemak in krappe ruimtes is Start uittrekbare mengkraan voorzien van een draaihoek van 90˚.

Zwarte Keukenkraan Mizzo Avori Zwart - RVS Mengkraan Keuken - Kraan Keuken Mat Zwart - Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Keukenkraan Zwart Hoge Uitloop

Zwarte Keukenkraan Mizzo Avori Zwart

Bekijk de dagprijs

100% Roestvrijstaal met zwarte coating. Deze keukenkraan is compleet uit roestvrijstaal gemaakt inclusief de sproeikop. Hierdoor bestaat de kans op vervuiling aan de binnenzijde van uw kraan niet. Dit in tegenstelling tot het merendeel van de andere keukenkranen vervaardigd uit messing materialen. 100% gezond - 100% schoon !

SCHÜTTE London Design Keukenkraan - Mengkraan - Draaibare Uitloop - Uittrekbare Mousseur - RVS-look

SCHÜTTE London Design Keukenkraan

Bekijk de dagprijs

De Schütte London eenhendel keukenkraan met roestvrijstalen look met uittrekbare uitloop heeft een design uitstraling. Deze keukenkraan kun je plaatsen in iedere design keuken en wordt bevestigd op je keukenblad of gootsteen.

Zwarte Keukenkraan Mizzo Trigo met Uittrekbare Handdouche - Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Mengkraan Mat Zwart - Keukenkraan Zwart

Zwarte Keukenkraan Mizzo Trigo met Uittrekbare Handdouche

Bekijk de dagprijs

100% Roestvrijstaal met sterke mat zwarte coating. Deze keukenkraan is compleet uit roestvrijstaal gemaakt inclusief de sproeikop. Hierdoor bestaat de kans op vervuiling aan de binnenzijde van uw kraan niet. Dit in tegenstelling tot het merendeel van de andere zwarte keukenkranen vervaardigd uit messing materialen. 100% gezond - 100% schoon !

Keukenkraan Met Uittrekbare Uitloop - Mengkraan Keuken - Draaibare Hoge C-uitloop - Kraan Keuken - Keukenkraan Met 3 In 1 functie - 30% Minder Waterverbruik - Loodvrij - RVS - Eenvoudig Te Installeren

Keukenkraan Met Uittrekbare Uitloop

Bekijk de dagprijs

Een mooie, waterbesparende en betaalbare mengkraan die je keuken comfort en gemak geeft. De uittrekbare uitloop maakt dat je alle hoeken van de gootsteen kunt bereiken. De waterstraal heeft drie standen zodat je alles gemakkelijk kunt schoonspoelen. Daarnaast is deze keukenkraan eenvoudig te installeren.

GROHE Minta Keukenkraan - L-uitloop - Met uittrekbare handdouche - SuperSteel

GROHE Minta Keukenkraan

Bekijk de dagprijs

Deze keukenkraan levert veel praktische mogelijkheden waardoor het werk in de keuken je zeker makkelijker wordt gemaakt. De kraan heeft een hoge uitloop waardoor het vullen of schoonmaken van ook de grote pannen eenvoudig is. En zijn draaibereik van 360° vergroot je werkveld en vergroot je flexibiliteit. En mocht dat niet toereikend zijn, dan heb je altijd nog de uittrekbare mousseur waarmee elke hoek van je gootsteen bereikt wordt.

SCHÜTTE Diziani Keukenkraan - Mengkraan - Draaibare Uitloop - Uittrekbare Sproeier - 2 Standen - Chroom

SCHÜTTE Diziani Keukenkraan

Bekijk de dagprijs

DIZIANI ééngreepsmengkraan keuken met uittrekbare sproeier, chroom • uittrekbare, omstelbare sproeier, 2 functies en met antikalk nozzles • 90° draaibereik • keramische schijven • geluidloze, uitwisselbare 40 mm-cartouche • flexibele metalen aansluitslangen volgens DVGW/W270, KTW-A • sproeierslang, lengte: ca. 120 cm volgens DVGW/W270 • mousseur KIWA-gekeurd • metalen greep • garantie: 3 jaar

GROHE Minta Keukenkraan - C-uitloop - Met uittrekbare handdouche - 1 straalstand - Chroom

GROHE Minta Keukenkraan

Bekijk de dagprijs

Deze keukenkraan levert veel praktische mogelijkheden waardoor het je werk in de keuken zeker makkelijker wordt gemaakt. De kraan heeft een hoge uitloop waardoor het vullen of schoonmaken van ook de grote pannen eenvoudig is. En zijn draaibereik van 360° vergroot je werkveld en vergroot je flexibiliteit.

SCHÜTTE London Design Keukenkraan - Mengkraan - Draaibare Uitloop - Uittrekbare Mousseur - Chroom

SCHÜTTE London Design Keukenkraan chroom

Bekijk de dagprijs

De Schütte London eenhendel keukenkraan chroom met uittrekbare uitloop heeft een design uitstraling. Deze keukenkraan kun je plaatsen in iedere design keuken en wordt bevestigd op je keukenblad of gootsteen.

GROHE Start uittrekbare éénhendel mengkraan 90 ° draaibare uitloop, aparte waterkanalen, comfortabele handdouche - RVS

GROHE Start uittrekbare éénhendel mengkraan rvs

Bekijk de dagprijs

Gestroomlijnd uiterlijk en goede proporties karakteriseren de GROHE Start uittrekbare éénhendel mengkraan. Maar heeft ook geweldige functies waardoor het gebruik als puur plezier wordt ervaren. Door de snelle montage haalt deze betaalbare keukenkraan de rompslomp van alle keukenklusjes weg. Een drukke keuken vereist volledige flexibiliteit, dus voor extra gebruiksgemak in krappe ruimtes is Start uittrekbare mengkraan voorzien van een draaihoek van 90˚.

SCHÜTTE Cornwall Design Keukenkraan voor Waterverwarmer met vrije Uitloop - lage Druk - Mengkraan - Hoge, Draaibare Uitloop - Zijdelingse Greep - Roestvrije Staal-Look

SCHÜTTE Cornwall Design Keukenkraan voor Waterverwarmer met vrije Uitloop

Bekijk de dagprijs

De Schütte Cornwall eenhendel keukenkraan roestvrije staal voor lage druk boiler met vrije uitloop (onder wasbak model) heeft een design uitstraling. Deze keukenkraan kun je plaatsen in iedere keuken en wordt bevestigd op je keukenblad of gootsteen.

SCHÜTTE Falcon Keukenkraan - Mengkraan - Lage, Draaibare Uitloop - Uittrekbare Sproeier - 2 Standen - Chroom

SCHÜTTE Falcon Keukenkraan chroom

Bekijk de dagprijs

De Schütte Falcon eenhendel keukenkraan chroom met uittrekbare sproeier heeft een moderne uitstraling. Deze keukenkraan kun je plaatsen in iedere keuken en wordt bevestigd op je keukenblad of gootsteen.

Caressi Keukenkraan zwart CA112BKM - hoge uitloop - met slang

Caressi Keukenkraan zwart CA112BKM

Bekijk de dagprijs

Deze Caressi keukenkraan kenmerkt zich door de elegante matzwarte afwerking. Dit zorgt voor een stoere en luxe uitstraling. Past in elke moderne keuken.

Zwarte kraan Keukenkraan OMNITAIR HORECA ZWART keukenmengkraan

Zwarte kraan Keukenkraan OMNITAIR HORECA ZWART

Bekijk de dagprijs

De Horeca is een kraan die je vaak ziet bij horeca zaken. Hij heeft niet alleen een modern design geschikt voor elke keuken, maar is daarbij ook nog praktisch. Een afneembare slang met sproeistand en een afzonderlijke normale kraan

Grohe Feel Chroom keukenkraan hoge uitloop

Grohe Feel Chroom keukenkraan hoge uitloop

Bekijk de dagprijs

Excellent Wellness Keukenkraan model 8600Black, Mengkraan, RVS 304, 38cm, Kleur Dubbel Mat Zwart

Excellent Wellness Keukenkraan model 8600Black

Bekijk de dagprijs

Wastafelkraan EGAAL ZWART - Keukenkraan Hoge uitloop - Draaibaar - VOLCANO BLACK - Modern Strakke Design - Keukenmengkraan - 3 JAAR GARANTIE

Wastafelkraan EGAAL ZWART - Keukenkraan Hoge uitloo

Bekijk de dagprijs

De VOLCANO BLACK Keukenkraan onderscheidt zich door zijn moderne design en elegante afwerking. Eenvoudig te installeren, zelfs voor de leek. Past op elke standaard wastafel en aanrecht.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een goede keukenkraan?

Een goede keukenkraan moet aan een aantal belangrijke kenmerken voldoen om zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk te zijn. Hier zijn de belangrijkste kenmerken die u moet overwegen bij het kiezen van een keukenkraan:

 1. Duurzaamheid: De keukenkraan moet gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals massief messing of roestvrij staal, om ervoor te zorgen dat deze lang meegaat en bestand is tegen corrosie.
 2. Gemak van gebruik: De keukenkraan moet eenvoudig te bedienen zijn en gemakkelijk aan te passen zijn aan de gewenste waterstroom en temperatuur. Een hendel die soepel beweegt en niet te strak of te los is, is een belangrijke factor.
 3. Stijl en design: De keukenkraan moet passen bij de algehele stijl van uw keuken en bij uw persoonlijke smaak. Er zijn veel verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, waaronder traditionele, moderne en eigentijdse opties.

Wat zijn de verschillende soorten keukenkranen die beschikbaar zijn?

Er zijn verschillende soorten keukenkranen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten:

 1. Een enkele hendel keukenkraan: Dit type keukenkraan heeft één hendel waarmee u de watertoevoer en de temperatuur kunt regelen. Het is eenvoudig te gebruiken en ruimtebesparend.
 2. Dubbele hendel keukenkraan: Dit type keukenkraan heeft twee hendels waarmee u de watertoevoer en temperatuur apart kunt regelen. Het kan wat meer ruimte in beslag nemen dan een enkele hendel keukenkraan, maar biedt meer controle over de watertoevoer en temperatuur.
 3. Uittrekbare keukenkraan: Dit type keukenkraan heeft een uittrekbare spuitkop waarmee u gemakkelijk de afwas kunt doen of potten en pannen kunt vullen. Het is handig voor taken die extra bereik vereisen.

Belangrijke informatie:

 • Er zijn verschillende soorten keukenkranen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen.
 • Een enkele hendel keukenkraan is eenvoudig te gebruiken en ruimtebesparend.
 • Dubbele hendel keukenkraan biedt meer controle over de watertoevoer en temperatuur.

Wat is het verschil tussen een 1-gats en een 3-gats keukenkraan?

Het verschil tussen een 1-gats en een 3-gats keukenkraan heeft betrekking op het aantal openingen dat nodig is om de kraan te installeren. Een 1-gats keukenkraan verenigt slechts één opening in de gootsteen of het aanrechtblad om te installeren, terwijl een 3-gats keukenkraan drie openingen nodig heeft: één voor de kraan zelf en twee voor de warme en koude hendels.

Belangrijke informatie:

 • Een 1-gats keukenkraan vereist slechts één opening in de gootsteen of het aanrechtblad om te installeren.
 • Een 3-gats keukenkraan vereist drie openingen: één voor de kraan en twee voor de warme en koude hendels.

Hoe installeer ik een keukenkraan?

Het installeren van een keukenkraan kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste instructies en gereedschappen kan het relatief eenvoudig zijn. Hier zijn de algemene stappen voor het installeren van een keukenkraan:

 1. Verwijder de oude kraan: Draai de watertoevoer af en verwijder de oude kraan en hardware.
 2. Bereid de gootsteen of het aanrechtblad voor: Plaats de rubberen of siliconen afdichting rond de basis van de nieuwe kraan en zorg ervoor dat de kraan recht staat.
 3. Installeer de hardware: Bevestig de moeren en bouten om de kraan vast te zetten en sluit de waterleidingen aan.
 4. Test de nieuwe kraan: Zorg ervoor dat de nieuwe kraan goed werkt door de watertoevoer weer aan te zetten en te testen op lekkages.

Belangrijke informatie:

 • Het installeren van een keukenkraan kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste instructies en gereedschappen kan het relatief eenvoudig zijn.
 • De oude kraan moet worden verwijderd en de gootsteen of het aanrechtblad moet worden voorbereid voordat de nieuwe kraan kan worden geïnstalleerd.
 • Zorg ervoor dat de nieuwe kraan goed werkt door de watertoevoer weer aan te zetten en te testen op lekkages.

Hoe onderhoud ik mijn keukenkraan?

Het onderhouden van uw keukenkraan is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en er goed uit blijft zien. Hier zijn enkele algemene tips voor het onderhoud van uw keukenkraan:

 1. Reinig de kraan regelmatig: Maak de kraan schoon met een zachte doek en mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.
 2. Voorkom kalkaanslag: Verminder de opbouw van kalkaanslag door de kraan regelmatig af te vegen met een doek en een oplossing van gelijke delen water en azijn.
 3. Controleer op lekkages: Controleer regelmatig op lekkages en repareer deze indien nodig om te voorkomen dat er schade aan uw gootsteen of aanrechtblad ontstaat.

Belangrijke informatie:

Het onderhouden van uw keukenkraan is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en er goed uit blijft zien.

 • Maak de kraan regelmatig schoon met een zachte doek en mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.
 • Verminder de opbouw van kalkaanslag door de kraan regelmatig af te vegen met een oplossing van gelijke delen water en azijn.
 • Controleer regelmatig op lekkages en repareer deze indien nodig om te voorkomen dat er schade aan uw gootsteen of aanrechtblad ontstaat.

Hoe kies ik de beste keukenkraan voor mijn keuken?

Bij het kiezen van de beste keukenkraan voor uw keuken zijn er verschillende factoren om te overwegen. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Stijl en ontwerp: Kies een keukenkraan die past bij de algehele stijl van uw keuken en bij uw persoonlijke smaak.
 2. Type keukenkraan: Kies het type keukenkraan dat het beste bij uw behoeften past, zoals een enkele hendel, dubbele hendel of uittrekbare keukenkraan.
 3. Materiaal: Kies een keukenkraan gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals massief messing of roestvrij staal, om ervoor te zorgen dat deze lang meegaat en bestand is tegen corrosie.
 4. Prijs: Bepaal uw budget en zoek naar een keukenkraan die binnen uw prijsklasse past.

Belangrijke informatie:

 • Bij het kiezen van de beste keukenkraan voor uw keuken zijn er verschillende factoren om te overwegen.
 • Kies een keukenkraan die past bij de algehele stijl van uw keuken en bij uw persoonlijke smaak.
 • Kies het type keukenkraan dat het beste bij uw behoeften past.
 • Kies een keukenkraan gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • Bepaal uw budget en zoek naar een keukenkraan die binnen uw prijsklasse past.