Beste elektrische doorstroomverwarmers in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Nooit meer wachten op warm water, nooit meer ongebruikt water opslaan in de tank, nooit meer een imposant en energieverslindend toestel; dit alles wordt mogelijk gemaakt door een elektrische doorstroomverwarmer. Gemakkelijk te gebruiken en op verschillende plaatsen te installeren, is hij zowel praktisch als functioneel. Hoe kiest u de beste elektrische doorstroomverwarmers?

elektrische doorstroomverwarmer

Fishlor tankless boilers

De beste elektrische doorstroomverwarmer in 2023

Fishlor tankless boilers

Het design van deze elektrische doorstroomverwarmer in gehard glas alleen al is aantrekkelijk. Dankzij zijn vermogen van 6,5 kW biedt hij een maximumtemperatuur van 55°C.

Bekijk de dagprijs

Deze elektrische doorstroomverwarmer is een van de meest verkochte modellen op dit moment. Met een vermogen van 6,5 kW kan hij water verwarmen tot 55°C. U kunt de temperatuur instellen vanaf het glazen paneel van het apparaat. Alle instellingen worden weergegeven op een LED-scherm voor veilig gebruik en om het risico van verbranding te vermijden. Om het energieverbruik te beperken, mag het toestel alleen worden ingeschakeld wanneer het in gebruik is; hiertoe is een aanraakgevoelige aan/uit-knop voorzien.

Wat het ontwerp betreft, waarderen we de kleurrijke weergave van het door de fabrikant gekozen geharde glas. In ieder geval is dit geen apparaat dat u onder de gootsteen zou plaatsen: u zou het ergens willen plaatsen waar het duidelijk zichtbaar is. Naast de aansluiting voor de watertoevoer en de accessoires die nodig zijn om deze elektrische doorstroomverwarmer op zijn steun te bevestigen, is hij reeds voorzien van een douchekop, zodat hij vanaf de aankoop volledig functioneel is.

Smautop Mini instant waterverwarmer

De beste goedkope elektrische doorstroomverwarmer

Smautop Mini instant waterverwarmer

Deze kleine maar efficiënte en krachtige elektrische mini-doorstroomverwarmer verwarmt 2 liter water per minuut en garandeert een uitgangstemperatuur tussen 30 en 55°C.

Bekijk de dagprijs

In slechts 3 seconden stuurt deze mini elektrische doorstroomverwarmer al warm water naar de kraan. Deze prestaties zijn te danken aan de weerstand van 3,8 kW waarmee dit toestel is uitgerust voor gebruik in de keuken, badkamer, werkplaats of elke andere commerciële ruimte waar bezoekers hun handen kunnen wassen met warm water. De nodige aansluitingen op de waterinlaat en -uitlaat zijn reeds bij de aankoop inbegrepen.

Deze elektrische doorstroomverwarmer is veilig en heeft een LCD-display dat constant de watertemperatuur bij de uitgang aangeeft om verrassingen of verbranding te voorkomen. In geval van oververhitting schakelt het apparaat automatisch uit en het heeft ook een mechanisme dat voorkomt dat het droogloopt. Om de duurzaamheid te verhogen, heeft de structuur een IPX4 waterdichtheidsclassificatie, zodat het toestel spatwaterdicht is.

Thermoflow ELEX3IN1

De beste elektrische instant boiler van topkwaliteit

Thermoflow ELEX3IN1

Deze elektrische doorstroomverwarmer van topklasse is gebaseerd op Duitse techniek. Met een nominaal vermogen van maximaal 24 kW kan de watertemperatuur oplopen tot 75 °C.

Bekijk de dagprijs

Deze elektrische doorstroomverwarmer heeft 3 vermogens: 18, 21 en 24 kW. Hierdoor kan het toestel water snel opwarmen tot een maximumtemperatuur van 75°C. Hoewel hij geen tank heeft, kan deze boiler 2,5 liter water per minuut verwerken; waterinlaat- en wateruitlaataansluitingen zijn reeds bij de aankoop inbegrepen. Het toestel moet echter worden aangesloten op een bron met een druk van minder dan 0,6 MPa.

Deze elektrische doorstroomverwarmer is zeer eenvoudig te bedienen en heeft een bedieningspaneel met een display waarop de instellingen worden aangegeven. Naast de aan/uit-knop heeft het paneel ook twee knoppen om de watertemperatuur bij de uitgang te verhogen of te verlagen. Wat de betrouwbaarheid van het apparaat betreft, erkennen de gebruikers die deze elektrische doorstroomverwarmer reeds hebben aangeschaft, de duurzaamheid en stevigheid ervan.

AEG MTD 650 232790

Een elektrische doorstroomverwarmer voor warm water

AEG MTD 650 232790

Deze elektrische doorstroomverwarmer van AEG kan 3,5 liter water per minuut opwarmen en zorgt voor een constante watertemperatuur wanneer het wordt ingeschonken. Het toestel wordt geleverd met een straalregelaar om een goede uitgangsdruk te verkrijgen.

Bekijk de dagprijs

Dankzij zijn ruimtebesparende afmetingen kan deze elektrische doorstroomverwarmer bijna overal worden geplaatst: naast de gootsteen in de keuken, naast de wastafel in de badkamer, aan de muur naast de douche, enz. Voor de installatie zijn reeds twee fittingen van 3/8" voorzien: één moet worden aangesloten op de watertoevoer en de andere zal het warme water naar de kraan of de knop leiden. Een Duitstalige, maar vrij goed geïllustreerde handleiding is reeds bijgeleverd om u te helpen; vergeet alleen niet de pakking goed aan te draaien om onverwachte lekkages te voorkomen.

Deze elektrische doorstroomverwarmer, die niet in strijd is met het decor van de plaatsen waar hij zal worden geïnstalleerd, blijft met zijn volledig witte look elegant en discreet. Hij kan aan de muur worden bevestigd of in een meubel worden ingebouwd. Het is niet nodig systematisch een plaats te zoeken boven de kranen om hem te plaatsen, want de aanwezigheid van een straalregelaar garandeert een goede uitgangsdruk, ongeacht waar de boiler wordt geplaatst.

Wat zijn elektrische doorstroomverwarmers?

Elektrische doorstroomverwarmers, ook bekend als elektrische boilers, zijn apparaten die water verwarmen wanneer het door een verwarmingselement stroomt. Het water wordt verhit tot de gewenste temperatuur en wordt vervolgens naar de kraan geleid. Elektrische doorstroomverwarmers zijn een energiezuinige manier om water te verwarmen en worden vaak gebruikt in huizen en bedrijven waar een centraal verwarmingssysteem ontbreekt.

Belangrijke informatie:

 • Elektrische doorstroomverwarmers werken op elektriciteit en hebben dus een stopcontact nodig.
 • Het is belangrijk om een elektrische doorstroomverwarmer te kiezen met voldoende capaciteit voor de hoeveelheid warm water die je nodig hebt.
 • Elektrische doorstroomverwarmers zijn meestal duurder in aanschaf dan traditionele boilers, maar kunnen op de lange termijn wel kosten besparen.

Hoe werken elektrische doorstroomverwarmers?

Elektrische doorstroomverwarmers werken door middel van een verwarmingselement dat in contact komt met het water dat door het apparaat stroomt. Het element verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, waarna het water via de uitgang naar de kraan wordt geleid. Het apparaat schakelt automatisch uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.

Belangrijke informatie:

 • Elektrische doorstroomverwarmers werken op dezelfde manier als traditionele boilers, maar verwarmen alleen water op het moment dat het nodig is.
 • De hoeveelheid warm water die beschikbaar is, wordt bepaald door de capaciteit van de doorstroomverwarmer en de temperatuur van het inkomende water.
 • Elektrische doorstroomverwarmers zijn efficiënter dan traditionele boilers omdat ze alleen water verwarmen wanneer dat nodig is, wat energie bespaart.

Zijn elektrische doorstroomverwarmers energiezuinig?

Elektrische doorstroomverwarmers zijn over het algemeen energiezuiniger dan traditionele boilers omdat ze alleen water verwarmen wanneer dat nodig is. Dit bespaart energie omdat er geen water constant op temperatuur gehouden hoeft te worden. Het energieverbruik van een elektrische doorstroomverwarmer is afhankelijk van de grootte van het apparaat en hoe vaak het wordt gebruikt.

Belangrijke informatie:

 • Het energieverbruik van een elektrische doorstroomverwarmer kan worden verminderd door het apparaat alleen te gebruiken wanneer dat nodig is en door de temperatuur van het water te verlagen.
 • Elektrische doorstroomverwarmers zijn niet altijd de meest energiezuinige optie. Het hangt af van de specifieke omstandigheden en het energieverbruik van de huishoudens.
 • Elektrische doorstroomverwarmers zijn over het algemeen duurder in aanschaf dan traditionele boilers, maar kunnen op de lange termijn kosten besparen door energie te besparen.

Zijn elektrische doorstroomverwarmers geschikt voor elk huishouden?

Elektrische doorstroomverwarmers zijn geschikt voor de meeste huishoudens, maar het is belangrijk om de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de behoeften van het huishouden. Kleinere doorstroomverwarmers zijn bijvoorbeeld geschikt voor kleine huishoudens met weinig warm water behoefte, terwijl grotere modellen beter geschikt zijn voor huishoudens met meer mensen en een hogere warm water vraag.

Belangrijke informatie:

 • Het is belangrijk om de juiste grootte van de elektrische doorstroomverwarmer te kiezen voor jouw huishouden om ervoor te zorgen dat er voldoende warm water beschikbaar is wanneer dat nodig is.
 • Grote huishoudens kunnen overwegen om meerdere elektrische doorstroomverwarmers te installeren om te zorgen voor voldoende warm water in het hele huis.
 • Elektrische doorstroomverwarmers zijn geschikt voor huizen waar geen centraal verwarmingssysteem aanwezig is of als aanvulling op het bestaande verwarmingssysteem.

Zijn elektrische doorstroomverwarmers veilig?

Elektrische doorstroomverwarmers zijn over het algemeen veilig in gebruik, maar het is belangrijk om de installatie en het onderhoud te laten uitvoeren door een professionele installateur. Een verkeerde installatie kan leiden tot lekkage of oververhitting, wat gevaarlijk kan zijn. Daarnaast is het belangrijk om het apparaat regelmatig te laten onderhouden om ervoor te zorgen dat het veilig en efficiënt blijft werken.

Belangrijke informatie:

 • Elektrische doorstroomverwarmers hebben geen tank, wat betekent dat er minder kans is op lekkage of schade veroorzaakt door een kapotte tank.
 • Het is belangrijk om de doorstroomverwarmer te installeren op een veilige plaats en om het apparaat niet te bedekken of te blokkeren.
 • Om de veiligheid te waarborgen, moet je de instructies van de fabrikant opvolgen en het apparaat regelmatig laten onderhouden door een professional.

Hoe kiest u uw elektrische doorstroomverwarmer?

Criterium 1: De macht

De op de markt verkrijgbare warmwatertoestellen variëren van 2.000 W tot 30.000 W. De keuze hangt af van de gewenste temperatuur en het debiet. Om bijvoorbeeld een debiet van 4 L/min bij 35°C en een inlaattemperatuur van 10°C te verkrijgen, is een vermogen van 7.300 W vereist. Daarom moet men eerst het gebruik van de boiler bepalen (wastafel, douche) om het gewenste debiet te bepalen en dus het vermogen dat nodig is om dit te bereiken.

Criterium 2: Temperatuurregeling

Modellen met elektronische regeling laten u genieten van een constante temperatuur. Anders kan de temperatuur zeer onstabiel worden. Dit zou zeer onaangenaam zijn als je vrij lang moet douchen. Zorg ervoor dat de temperatuurregelknop gemakkelijk te bedienen is.

Criterium 3: Installatie

Over het algemeen kan een kleine boiler gemakkelijk door elke doe-het-zelver worden geïnstalleerd. De vraag is echter of er extra werk moet worden verricht. Kiest u bijvoorbeeld voor een model met een groot vermogen, dan kan dat driefasige elektriciteit en/of grote kabels vereisen, of op zijn minst een wijziging van de meterstand.

Criterium 4: Omvang

De keuze van een kleine of grote boiler is in de eerste plaats gebaseerd op het gebruik. Een klein model is bijvoorbeeld perfect voor een wastafel, maar een groter verwarmingselement is nodig om grote hoeveelheden water te verkrijgen. U moet dus nadenken over de plaats waar u het gaat installeren om de vorm en de grootte ervan te bepalen. Als het zichtbaar is (b.v. boven de wastafel), is een verzorgd ontwerp wenselijk.

Criterium 5: De regio waar u gevestigd bent

In Zuid-Frankrijk zal de temperatuur bij de ingang onvermijdelijk hoger zijn dan in Noord-Frankrijk, vooral in de winter. U moet hier dus rekening mee houden bij het bepalen van het vermogen van uw elektrische doorstroomverwarmer. Bovendien is in de Franse overzeese departementen en gebiedsdelen voor de verwarming van water minder energie nodig dan in Frankrijk. Zo is ongeveer 5000W genoeg voor een douche, vergeleken met 7500W in continentaal Frankrijk.

Hoe werkt een elektrische doorstroomverwarmer?

Met de elektrische doorstroomverwarmer, een zeer nuttig apparaat, kunt u snel en op verzoek warm water voor huishoudelijk gebruik krijgen. Het werkingsprincipe is eenvoudig. Zonder tank verwarmt hij het water in recordtijd dankzij een elektrische weerstand die in het toestel is ingebouwd. Dus, zodra je de kraan opendraait, heb je warm water en het apparaat stopt als je de kraan dichtdraait.

Het toestel bestaat uit een koudwaterinlaat, een vacuümschakelaar, een verwarmingselement met een elektrische weerstand, een waterdebietregeling, een hydraulische veiligheidsklep en een warmwateruitlaat.

Er ontstaat een vacuüm in het verwarmingselement wanneer u om warm water vraagt. Dit zal de schakelaar activeren. De elektrische weerstand wordt verwarmd. Het water wordt vervolgens teruggevoerd naar het verwarmingselement om de gewenste temperatuur te bereiken. Om deze temperatuur te handhaven, wordt het debiet gestabiliseerd om het bestemmingspunt te bereiken.

Voor een optimale werking is het sterk aan te bevelen uw elektrische boiler te installeren in de buurt van de plaats waar u warm water gebruikt. Bijvoorbeeld onder uw gootsteen, wastafel of in uw douche. Aangezien het benodigde vermogen een belangrijke rol speelt, wordt een speciale elektrische installatie sterk aanbevolen.

Elektrische doorstroomverwarmer of doorstroomverwarmer op gas?

Elektrische doorstroomverwarmer

De elektrische doorstroomverwarmer is een toestel voor huishoudelijk gebruik. Het verhoogt gemakkelijk de temperatuur van het water door middel van een weerstand. De werking is gebaseerd op het openen van de warmwaterkraan, waardoor een onderdruk in het huis van de verwarmer ontstaat, zodat de weerstand het water verwarmt. Dit type toestel is onmisbaar geworden in alle huishoudens, omdat het praktisch is dankzij de vele voordelen.

De elektrische doorstroomverwarmer kan overal in huis worden geïnstalleerd. Bovendien zal de temperatuur altijd dezelfde zijn en hoeft u die alleen maar te kiezen. Maar het grootste nadeel is het energieverbruik. Uw elektriciteitsrekening zal het voelen! De hoeveelheid water die voor dit type boiler beschikbaar is, is onder andere beperkt vanwege de kleine afmetingen.

Doorstroomverwarmers op gas

De doorstroomverwarmer op gas verwarmt het water tweemaal zo snel als een elektrisch model. Het produceert gemakkelijk warm water door het verbranden van propaan- of butaangas. Dit toestel zal uw beste bondgenoot zijn voor een winstgevende investering. Hij verbruikt inderdaad minder energie dan de elektrische doorstroomverwarmer, ongeveer een derde minder kosten. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden.

Door deze componenten hoeft u niet meer te ontkalken. Het enige nadeel is dat hij alleen in een kamer bij een raam kan worden geïnstalleerd. Bovendien is de doorstroomverwarmer op gas een beetje vervuilend vanwege de uitstoot van kooldioxide.

Conclusie

De keuze zal afhangen van het aantal bewoners in uw huis, uw verbruik en wat geschikt is voor uw woning. Kies voor het doorstroom gas model als u het voor meerdere jaren beschikbaar wilt hebben. Kies een elektrische doorstroomverwarmer, zodat hij in elke kamer van het huis kan worden geïnstalleerd.

Waarom een elektrische tankless boiler kopen?

Om energie te besparen

In tegenstelling tot een tank, levert de doorstroomverwarmer warm water op aanvraag, zonder de noodzaak om warmte te bewaren. Hij wordt geactiveerd en verbruikt alleen energie wanneer u dat wilt. Dit is zeer aantrekkelijk voor mensen die alleen wonen, omdat er niet dagelijks voor een grote hoeveelheid warm water hoeft te worden gezorgd.

Om te besparen op onderhoud

Aangezien er geen opslag van warm water is, wordt de aanwezigheid van kalkaanslag, bacteriën en ander vuil vermeden. Of anders tot een minimum beperkt. U hoeft geen regelmatige reiniging meer te plannen of een ontkalkingsmiddel te gebruiken. Dit is ook geruststellend met betrekking tot mogelijke bacteriële infecties veroorzaakt door waterbesparing.

Om overal warm water te krijgen

De doorstroomverwarmer kan worden geïnstalleerd waar u maar wilt. Door zijn geringe afmetingen kan hij gemakkelijk worden geïnstalleerd en warm water leveren in afgelegen gebieden. In tegenstelling tot conventionele boilers zijn er geen lange leidingen nodig. Het water wordt rechtstreeks verwarmd op de plaats van levering.

Om uw comfort te garanderen zonder omslachtige installaties

Dit type waterverwarmer bestaat uit een compacte eenheid, die gemakkelijk in een kleine ruimte kan worden geplaatst. Ideaal voor kleine appartementen, zodat u kunt genieten van warm water met een voldoende debiet zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over grote apparatuur. Bovendien is de installatie zeer eenvoudig als uw hydraulisch systeem al aan de voorschriften voldoet (geen aanverwante werkzaamheden)

Om te profiteren van apparatuur met een lange levensduur

Gewone boilers hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Elektrische doorstroomverwarmers daarentegen gaan tot 20 jaar of meer mee. Dit is een belangrijk voordeel - u investeert in een toestel dat niet na verloop van tijd stuk gaat.

De verschillende merken van elektrische doorstroomverwarmers

Naar onze mening zijn de beste merken van elektrische doorstroomverwarmers in 2022 :

Dafi

Of Dafi systeem is een merk van het bedrijf SaintBest dat sinds 2005 bestaat. Het merk wordt gepositioneerd als de groene oplossing voor de toekomst. Dafi is voornamelijk verkrijgbaar via online winkels en biedt producten die passen bij alle budgetten en huizen.

Atlantic

Atlantic is een gerenommeerd en erkend Frans merk, expert in alle soorten verwarmingssystemen en huishoudelijke comforttoestellen, met een wereldwijde aanwezigheid. Atlantic werd opgericht in 1968.

De Dietrich

De Dietrich Remeha is een van Europa's grootste fabrikanten en distributeurs van huishoudelijke en commerciële water- en ruimteverwarmingssystemen. Het is gevestigd in Apeldoorn, Nederland, en werd opgericht in 2004. Het merk biedt robuuste en efficiënte producten.

Thermex

Thermex Corporation is een internationale commerciële en industriële groep van bedrijven, de grootste gespecialiseerde fabrikant van boilers in Rusland en een van de grootste ter wereld sinds 1949. De fabriek voor verwarmingsapparatuur met volledige cyclus is de belangrijkste productiefaciliteit van Thermex Corporation in Rusland. De kwaliteit van Thermex producten is 100% superieur en betrouwbaar.

Veito

Veito is een gerenommeerde leider die zijn producten in vele landen verkoopt. Veito's eerste product was een intelligente elektrische doorstroomverwarmer die zeer populair werd. En het andere product dat het merk Veito heeft gelanceerd, is de eerste koolstof-infraroodverwarming - een revolutie op het gebied van binnen- en buitenverwarming.

Hoeveel kost een elektrische doorstroomverwarmer?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 45 tot € 150
 • Middenklasse: € 150 tot € 200
 • Top of the range: + meer dan €200

Tips

Overweeg de installatie van meerdere doorstroomverwarmers

Als u in een groot huis woont, is het waarschijnlijk dat de waterpunten ver uit elkaar liggen. Het is daarom raadzaam meerdere doorstroomverwarmers te installeren, in plaats van een gecentraliseerd systeem. Dit voorkomt energieverspilling en zorgt voor een goede waterdoorstroming, zelfs als meerdere mensen in huis warm water gebruiken.

Installeer uw elektrische doorstroomverwarmer in de buurt van een waterbron

Zoals u weet, warmt het water direct op bij contact met de verwarming, voordat het direct beschikbaar is. Installeer uw boiler daarom op niet meer dan drie meter van het waterpunt in de badkamer of keuken. Anders kan het water in de leidingen afkoelen en is de installatie nutteloos!

Zorg ervoor dat het geschikt is voor de elektrische installatie

De meter in uw huis moet niet alleen uw elektrische boiler van stroom voorzien, maar ook verschillende andere toestellen die tegelijkertijd in werking kunnen zijn. U moet er dus voor zorgen dat het vermogen van uw waterverwarmer lager is dan het door uw meter geleverde vermogen. Als dat niet het geval is, zal uw waterverwarmer niet goed van stroom worden voorzien.

Ontkalk uw elektrische doorstroomverwarmer

Om dit te doen, begint u met het loskoppelen van het apparaat van de watertoevoer en de elektriciteit. Schroef vervolgens de centrale plaat los en verwijder het verwarmingselement. Dompel het daarna enkele uren in verwarmde azijn en borstel het voorzichtig. De tank moet ook worden ontdaan van kalkslib. Zodra het verwarmingselement droog is, kunt u het terugplaatsen in de tank.

Beperk de temperatuur van de elektrische doorstroomverwarmer

Als u de verwarming te veel belast, kan dat veel energie gaan kosten. Beperk, indien mogelijk, de temperatuur van het water door gebruik te maken van het elektronische regelsysteem van de doorstroomverwarmer. Idealiter moet de temperatuur worden ingesteld tussen 55 en 60°C om het risico van verbranding, bacteriegroei en kalkaanslag te voorkomen.