Waterfilterkan vs. kraanfilters: Welke te kiezen?

Waterfilterkan vs. kraanfilters

Het is vrij gebruikelijk om iemand te horen zeggen dat hij niet tegen de smaak van stadswater kan. Niet al het leidingwater is gelijk, en sommige smaken beter dan andere. Belangrijker nog, sommige kraantjeswater bevat nog steeds sporen van verontreinigingen die je waarschijnlijk liever niet zou consumeren. Sommige kunnen zelfs vervelende gevolgen hebben als ze in te grote hoeveelheden worden ingenomen. Natuurlijk kan waterfiltratie vrij duur zijn en daarom kiezen veel mensen voor kleinere systemen die kosteneffectiever zijn.

Twee van de meest populaire types van betaalbare waterfiltratiesystemen zijn waterfilterkanen en kraanfilters. Hoewel ze beide zorgen voor zuiver, gezond drinkwater dat vrij is van ongewenste stoffen, hebben ze elk positieve en negatieve kanten. Laten we ze vergelijken en bepalen welke het beste is voor welke situatie.

Waterfilters

waterfilterkannen

Als u koud water wilt, kunt u het beste water in een kan zetten en het in de koelkast bewaren. Een filterkan gaat nog een stapje verder door het water dat je erin doet te zuiveren. Een van de voordelen van een waterfilterkan is dat, omdat het in de koelkast past, uw drinkwater altijd koud en verfrissend is. Aan de andere kant heeft de kruik een beperkte capaciteit en kan hij maar een paar kopjes water per keer bevatten. Sommige kruiken zijn echter zo ontworpen dat ze in de koelkast blijven staan en zijn voorzien van een drukknopontspanner. Deze kruiken kunnen soms wel 23 kopjes gefilterd water bevatten om zo veel schoon drinkwater te kunnen leveren als u nodig heeft. Dat gezegd hebbende, ze zijn een beetje moeilijker te vullen, dus je zult waarschijnlijk elke kruik vol gebruiken totdat hij leeg is. Met een normale stijl kruik die een handvat en een schenktuit heeft, kun je het water na elke keer dat je hem gebruikt gemakkelijk bijvullen, zodat je altijd de maximale capaciteit voorbereid hebt. Het meeste wat je vast kunt houden is echter ongeveer 6-10 kopjes, dus je zult nog steeds beperkt zijn.

Voordelen

  • Kan water koud houden in de koelkast
  • Zeer betaalbaar

Nadelen

  • Beperkte watercapaciteit

Kraanfilters

Kraanfilters

Kraanfilters lossen het probleem van de beperkte capaciteit van de filterkanen op. Deze filters schroeven direct op uw spoelbakkraan. Wanneer u een schakelaar omdraait, wordt de waterstroom omgeleid om door het filter te lopen en schoon, gefilterd water te produceren. Omdat het is bevestigd aan de gootsteen, zal het u voorzien van elke hoeveelheid water die u nodig hebt. Natuurlijk zal het water op welke temperatuur je leidingwater normaal gesproken ook is, dus als je een meer verfrissende drinkervaring wilt, zul je ijs moeten toevoegen of het water moeten koelen voordat je het drinkt. Hoewel deze filters over het algemeen vrij handig zijn, zijn ze ook vrij omslachtig en kunnen ze een beetje hinderlijk worden voor je kraan. Dit geldt vooral als je de vaat in de gootsteen wast. De toegevoegde grootte van het filter kan het moeilijk maken om je kraan te plaatsen waar je hem nodig hebt en lijkt meer in de weg te zitten dan je zou verwachten.

Voordelen

  • Geen limiet aan uw watercapaciteit
  • Betaalbare filtering

Nadelen

  • Kan de normale werking van de spoelbak in de weg staan

Wat zijn de overeenkomsten tussen deze filters?

Hoewel ze enkele verschillen hebben, hebben deze twee soorten waterfilters veel meer gemeen. Ze zijn beide even effectief in het verwijderen van ongewenste onzuiverheden uit uw water. In feite zullen dezelfde merken over het algemeen filters van elk type aanbieden, waardoor u dezelfde filtratiemogelijkheden heeft in beide modellen. De filters in beide types hebben ook de neiging om dezelfde gemiddelde levensduur van ongeveer 2-3 maanden te hebben voordat ze moeten worden vervangen. Beide typen filters bevatten over het algemeen een soort filterindicatielampje dat u waarschuwt wanneer het filter het einde van zijn levensduur nadert. Ze zijn vrij gelijkaardig geprijsd, hoewel het mogelijk is om filterkanen te vinden tegen een lagere prijs.

Welke moet u kiezen?

Met zoveel overeenkomsten tussen deze twee soorten waterfilters komt de keuze echt op twee dingen neer. Ten eerste, hoeveel gefilterd water heb je op een bepaald moment nodig? Ten tweede, heeft u liever dat uw water koud is als u het krijgt? Als je veel gefilterd water nodig hebt en je wilt niet gehinderd worden door de kleine capaciteit van een kruik, dan is de kraanfilter de beste keuze. Aan de andere kant, als je slechts een paar kopjes gefilterd water per keer nodig hebt en je hebt liever dat het koud en verfrissend is als je het giet, dan is een waterfilterkan de beste beslissing. Als u de absoluut goedkoopste methode wilt om uw water te filteren, dan is een waterkanfilter een betere keuze. Als u echter de handigste en snelste manier wilt om gefilterd water te hebben, dan zorgt een kraanfilter direct voor al het schone water dat u nodig heeft.

Conclusie

Waterfiltratiesystemen zijn de laatste jaren veel betaalbaarder geworden, waardoor het voor iedereen mogelijk is om schoon en zuiver drinkwater in huis te hebben. Twee van de meest betaalbare en effectieve filtersystemen zijn waterfilters en kraanfilters. Ze verwijderen allebei verontreinigingen om u te voorzien van heerlijk en gezond drinkwater. Kraanfilters zorgen voor een eindeloze toevoer van water op kamertemperatuur direct uit uw kraan. filterkanen kunnen meerdere kopjes gezuiverd water bevatten, die in de koelkast koud bewaard kunnen worden om te drinken. Of u nu gemak of koud water wilt, dit zijn beide haalbare systemen die het betaalbaar en gemakkelijk maken om gezond en lekker drinkwater te krijgen in het comfort van uw huis.