Sawyer Waterfilter kopen en review

Sawyer Waterfilter

Hier komt het op neer: Je zou waarschijnlijk de Sawyer Mini-waterfilter moeten bezitten.

De mensen bij Sawyer hebben de afgelopen twee jaar een revolutie teweeggebracht in de waterfiltratie in het binnenland. Nog niet zo lang geleden was uw keuze tussen grote pompfilters, zware chemische behandelingen of pietluttige UV-lichtpennen. Nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken, want de mensen van Sawyer hebben net de keuze voor jou gemaakt, en dat heet de Sawyer Mini.

De Sawyer Mini weegt slechts 2 ons, filtert 100.000 liter water en kost veel minder dan de meeste waterfilters. Het is gemakkelijk te gebruiken, uiterst veelzijdig en zeer effectief (99,99999% bescherming tegen bacteriën en protozoën - dat is een hele hoop negens). U hoeft zich dus geen zorgen te maken over Giardia, u hoeft geen extra gewicht te dragen en u hoeft geen 30 minuten te wachten om funky water te drinken. De Mini is bijna het perfecte backcountry waterfilter, en als je er een oppakt, zul je snel zien waarom.

De Sawyer Mini is een totale no-brainer voor outdoor enthousiastelingen. Hij is zo goedkoop, licht en effectief in vergelijking met de concurrentie, dat hij al snel een van je favoriete spullen wordt. Het is de grootste spelwisselaar die ik in een lange tijd heb gezien, en dat is waarom ik het mijn 2014 Top Pick voor rugzakspullen noem.

Sawyer Waterfilters kopen

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Blauw - 375.000 Liter

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Blauw

Bekijk de dagprijs

Het Sawyer mini waterfilter is het meeste compacte waterfilter systeem van Sawyer. Met een totaal gewicht van 65 gram ook de lichtste. De mogelijkheid bestaat om de zak heel klein op te rollen zodat hij bijna geen ruimte in je rugzak inneemt. De ideale mix tussen mogelijkheden, duurzaamheid en gewicht, maar nu nog kleiner.

Je kunt de zak van 0,5 liter vullen bij een meer, beek of rivier, schroef het filter direct op de zak en dan:

 • Knijp de zak met water en bewaar dit gefilterde water in een container naar keuze
 • Drink rechtstreeks van het filter, die heeft een ingebouwde push-pull cap voor aan / uit-functies
 • Bevestig de filter op de meeste schroefdraad waterflessen inclusief PET flessen.

De MINI verwijdert 99,99999% van alle bacteriën, zoals salmonella, cholera en E.coli; verwijdert 99,9999% van alle protozoa, zoals Giardia en cryptosporidium.

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Zwart - 375.000 Liter

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Zwart

Bekijk de dagprijs

Sawyer PointOne All-in One waterfilter SP181

Sawyer PointOne All-in One waterfilter SP181

Bekijk de dagprijs

De Sawyer All In One SP181 is eigenlijk het point one squeeze filter maar dan met heel veel handige accesoires. Het zeer complete systeem is geschikt voor elke denkbare situatie om drinkwater te filteren. De filtercapaciteit is ongeveer 3.700.000 liter bij goed onderhoud.

Sawyer mini SP128 groen

Sawyer mini SP128 groen

Bekijk de dagprijs

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Camouflage - 375.000 Liter

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Camouflage

Bekijk de dagprijs

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Oranje - 375.000 Liter

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Oranje

Bekijk de dagprijs

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Roze - 375.000 Liter

Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Roze

Bekijk de dagprijs

Sawyer Gravity Waterfilter Systeem

Sawyer Gravity Waterfilter Systeem

Bekijk de dagprijs

 • Lichtgewicht, efficiënt en compact!
 • Zeer goede verhouding tussen gewicht/afmeting en filtercapaciteit
 • Geschikt voor (kleine) groepsreizen, base-camp en als emergency backup voor thuis
 • Hollow-Fibre filter met 0,1 micron diameter
 • Verwijderd plantenresten, grond, algen en kleine organismes
 • Verwijderd 99,999% van alle bacterien en protozoa
 • Waterfilter filtert tot 3.700.000 liter water!
 • Waterfilter ook los te koppelen en te gebruiken als sawyer Mini SP128
 • Werkt d.m.v. zwaartekracht, geen pomp,stroom of mankracht nodig!
 • Zeer hoge flow-rate; filter 3,8L in 7 minuten
 • Waterzak heeft wide-mouth schroefdop en draaghendel
 • Waterfilter (MINI SP128) heeft schroefdraad aan beide zijdes voor oneindig veel opties!

Dit systeem bestaat uit één SP128 MINI waterfilter met dubbelzijdig schroefdraad voor extra opties, een 3,8L op te hangen waterzak met schroefdop en handvat, schoonmaakspuit, schoonmaak koppelstuk en waterslang.

Door het vuile water in de waterzak te doen en de waterfilter hieraan te koppelen, zal de zwaartekracht het vuile water door de filter heen trekken. Het schone water komt dan uit de waterfilter, dit kan direct gebruikt worden of opgeslagen worden in bijv. flessen. Je kunt dit systeem ophangen in een boom of thuis in je achtertuin, je kunt dan in de tussentijd je tijd efficiënt gebruiken.

0,1 micron filter membraan:
De Sawyer Gravity waterfilter systeem is voorzien van een 0,1 micron holle vezel membraan. Dit maakt het waterfilter lichtgewicht, compact, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Het water wordt door druk of zuigkracht door het membraan geleid en filtert zo de onzuiverheden eruit. Met de Sawyer filters zuiver je je drinkwater van bacterien, zand en kleideeltjes, planten(resten) en algen, protozoa, en cystes als Giardia, Cholera en Salmonella en alle andere delen die groter zijn dan 0,1 micron. Tevens is het filter in staat om de smaak veroorzaakt door deze delen te verwijderen.

Extreem lange levensduur:
De Sawyer Gravity waterfilter systeem gaat circa 3.700.000 liter water mee! Je hoeft bij dit filter namelijk geen onderdelen te vervangen. Zodra je waterfilter langzamer doorloopt kun je hem doorspoelen met de meegeleverde backwash spuit. Hiermee spuit je water in tegenovergestelde richting door het filter waardoor de vervuiling gewoon wordt weggespoeld. Het filter verslijt dus niet en raakt ook niet snel verzadigt. Vergelijk het filter maar eens op prijs en levensduur met een traditioneel waterfilter!

Sawyer Waterfilter S1 - Bacteriën - Chemicaliën - Pesticiden - Protozoën

Sawyer Waterfilter S1

Bekijk de dagprijs

 • Spoel voor gebruik 1-2 keer het resvoir door met schoon drinkwater
 • Vul het reservoir met (ongefilterd) water.
 • Schroef het waterfilter op het reservoir.
 • Je kunt drinken!

Sawyer Waterfilter - 3-way Inline Filter - Met Kraanadapter

Sawyer Waterfilter - 3-way Inline Filter - Met Kraanadapter

Bekijk de dagprijs

Dit filter verwijderd 99.999999% van alle bacterieën en 99.9999% van alle protozoën (cyst).
Dit Sawyer filter heeft het beste filter systeem beschikbaar op het moment.
Het water loopt snel door het filter.
Als het water na langere tijd van gebruik langzamer gaat lopen kun je hem thuis achterstevoren gebruiken om de snelheid weer te verhogen.
Het Sawyer 3 Weg filter wordt geleverd met kraanadapter.

Sawyer Waterfilter S3 - Bacteriën - Chemicaliën - Pesticiden - Protozoën - Virussen - Zwarte Metalen

Sawyer Waterfilter S3

Bekijk de dagprijs

Voordelen:

 • Kosteneffectief - Ongeveer zo goedkoop als waterzuiveraars krijgen.
 • 2 oz - Ongeveer zo licht als waterzuiveraars krijgen.
 • 1 x 5 in - Ongeveer zo klein als waterzuiveraars krijgen.
 • 375.000 Liter Garantie - Ook niet te armzalig.
 • Veelzijdigheid - Gebruik het met een rietje, voeg het toe aan uw hydratatieverpakking, bevestig het aan een fles, of gebruik de knijpzak om uw containers te vullen. Het aanpassingsvermogen van dit product is een van zijn grootste troeven.

Nadelen:

 • Terugspoelen - Zoals alle filters is er een beetje onderhoud nodig. Backflushing houdt uw Mini sterk en het is eenvoudig te doen. Backflush thuis tussen uw reizen door en u zult er goed aan doen om te gaan.
 • Knop - Wanneer je de Mini koopt, wordt deze geleverd met een 16 oz zakje, dat groot genoeg is voor je trail runs, maar niet groot genoeg voor je backpacking trips. Pak dus zeker wat reserve buidels. Ik geef de voorkeur aan de 64 oz-tassen.
 • Knijpen - Als je dit product gebruikt met een knijpzak (meest voorkomend), moet je water door het filter knijpen. Dit kan vervelend worden op lange reizen met grote groepen, net zoals een pomp filter kan. Zo erg is het eigenlijk helemaal niet. Neem voor elke twee personen een Mini mee en je bent klaar.
 • Freeze - Laat je Mini filter niet bevriezen in sub-zero temps, want dat kan de binnenkant beschadigen, en dat wil niemand. Als je in een knijpbeweging zit, stop de Mini dan 's nachts in een Ziploc in je slaapzak.
 • Meren - Het vullen van de knijpzak uit een meer zal de eerste paar keer dat je het probeert lastig lijken. Houd de zak bij de bovenste opening vast en haal hem door het water. Na 8-10 schepjes heb je een volle tas.

375.000 Liter Levensduur

Als je in de wildernis wandelt of backpackt, ga je waarschijnlijk elke dag door ongeveer een tot twee liter water. In dat tempo zou je er bijna 67.000 dagen over doen om de levensduur van dit filter te slijten. Met een ongelooflijke levensduur van 100.000 gallons, zou je elke dag 182 jaar lang 1,5 gallons door deze filter kunnen drinken voordat het zou stoppen met het filteren van je water. Natuurlijk, er is geen manier voor ons om die bewering te verifiëren, maar we hebben onze Sawyer filters door de wringer gehaald en ze hebben geen tekenen van vertraging vertoond.

Bij de meeste filters, als het een volle cartridge heeft en je hebt geen reserve meegebracht, kan het zijn dat je geen manier hebt om water te filteren om te drinken. Maar met de Sawyer zijn er geen filterpatronen te vullen en te vervangen. Als het filter niet meer stroomt, hoef je het alleen maar door te spoelen om wat van het vervelende spul dat het al gefilterd heeft, eruit te halen. Dit betekent dat de Sawyer je nooit zonder water zal laten zitten, zolang je de terugspoeladapter bij de hand houdt!

Eenvoudig, betrouwbaar ontwerp

Een waterfilter is een van uw belangrijkste onderdelen. Als het faalt wanneer je het nodig hebt, kun je in een zeer precaire situatie terechtkomen die heel snel levensbedreigend kan worden. Wanneer u in een dergelijke situatie bent, kan een dode batterij, een gebroken pomphandvat, of een gescheurde waterzak allen catastrofale mislukkingen zijn die u met geen enkele manier verlaten om levensreddend schoon water te krijgen. Maar de Sawyer heeft geen bewegende of breekbare onderdelen. Er zijn geen pompen, hendels of iets om af te breken. Het is ook zeer eenvoudig te gebruiken, dus zelfs als u in een panieksituatie terechtkomt, kunt u uw Sawyer nog steeds gebruiken.

Veelzijdig gebruik

Een van de grote kenmerken van de Sawyer is dat het op zoveel verschillende manieren kan worden gebruikt. De bijgeleverde zakken kunnen worden gevuld met vuil water dat u door het filter heen knijpt en in een wachtend schoon waterreservoir plaatst. Maar dat is slechts één manier om dit filter te gebruiken, en het is zeker niet onze favoriet. De Squeeze kan ook gebruikt worden in-line met hydratatieblazen of zelfs gebruikt worden in een zwaartekracht-gevoed systeem. Bij het filter worden slangen en adapters meegeleverd, zodat u met beide soorten systemen kunt aansluiten.

Dit zijn allemaal geweldige manieren om de Sawyer te gebruiken, maar onze favoriete methode is om hem gewoon op het uiteinde van een waterfles te schroeven en er recht doorheen te drinken. De Squeeze is aan de onderkant voorzien van schroefdraad, zodat u hem kunt bevestigen aan een willekeurige waterfles met standaard schroefdraad. Vervolgens kunt u de fles vullen met vuil water uit uw eigen bron en recht door het filter heen drinken. Bovendien waren de bijgeleverde zakken erg moeilijk te vullen met water. De waterfles heeft stijve wanden, dus als je het geheel onder het wateroppervlak kunt krijgen zal het zich snel vullen.

FAQ

Als er een kookbericht van kracht is, verwijdert dit filter dan de vervuiling, zodat u niet hoeft te koken?

Ja. De Sawyer verwijdert meer dan 99% van alle bacteriën en protozoën, zodat u uw water niet hoeft te koken als u het door de Sawyer drinkt, zelfs niet met een kookbericht.

Verwijdert dit filter virussen?

Nee, de Sawyer filtert geen virussen.

Verwijdert dit filter giardia, E.coli en salmonella?

Ja, dit filter verwijdert alle ongewenste verontreinigingen behalve virussen, waardoor biologisch verontreinigd water veilig is om te drinken.

Zijn er vervangende filters voor de Sawyer?

Nee, vervangingsfilters zijn niet nodig. De filter gaat in totaal 100.000 gallons mee. Je hoeft het alleen maar door te spoelen als de waterstroom begint te vertragen en het zal weer volledig functioneren.

Hoe vaak moet dit filter worden teruggespoeld?

Dat hangt af van de kwaliteit van het water dat je er doorheen filtert. Als het water vol zit met afval, vuil, insecten en andere filterverstoppingen, dan kan het zijn dat u er slechts 15-20 filters doorheen moet spoelen voordat u het weer moet doorspoelen. Als u meestal filteren uit heldere bergbronwater, dan krijg je waarschijnlijk dertig of meer filtraties door het voordat een backflush nodig is.

Hoe vaak kunt u dit filter gebruiken voordat u het moet weggooien?

Je kunt dit filter onbeperkt gebruiken. Het is onwaarschijnlijk dat je ooit de capaciteit van 100.000 gallon van dit filter zult bereiken. Maar als er toch problemen ontstaan, wordt de Sawyer beschermd door een levenslange garantie en zal Sawyer het filter vervangen.

Conclussie

Sawyer heeft een complete spelwisselaar gebouwd met de Sawyer Mini. De mogelijkheid om direct uit de bron schoon water te drinken zonder dat je een groot filter of harde chemicaliën hoeft te dragen is ideaal voor backcountry reizigers. De Mini is een effectief, klein, lichtgewicht en veelzijdig waterfilter dat de oever niet zal breken. Als dat niet voor u werkt, zal geen enkel filter dat doen. Ik raad je ten zeerste aan om vandaag een Sawyer Mini te kiezen. Je zult niet teleurgesteld zijn.