Gedestilleerd water t.o.v. gezuiverd water - Verschillen / Voordelen & Conclusies

Wat is gezuiverd water?

wat is gezuiverd water

Er is een grote verscheidenheid aan manieren om water te zuiveren. Sommige daarvan zijn ionenuitwisseling, destillatie, omgekeerde osmose en meer. Het idee is dat je de onzuiverheden in de vloeistof verwijdert of in ieder geval vermindert. En dit is wat gezuiverd water is - de kwaliteit van het water. Om te zeggen dat sommige water wordt gefilterd moet het minder dan 10 PPM hebben.
Sommige van de soorten gezuiverd water zijn: bronwater en gedistilleerd water
Als we buiten lopen, meestal in parken of in het stadscentrum, zijn er openbare plaatsen waar mensen water kunnen drinken. In sommige landen wordt dit water echter gezuiverd, zodat het veilig kan worden gedronken. Sommige van deze manieren zijn:

 • Flocculatie en coagulatie - Om het water te filteren voeg je positief geladen chemicaliën toe in de vloeistof, en ze hechten zich aan de negatief geladen deeltjes. Daar komt de naam vandaan, vanwege de naam 'floc' die de grotere deeltjes weergeeft.
 • Sedimentatie - De vlok gaat dan naar de bodem van de waterreserve, dat komt door de grotere omvang, maar daardoor is het ook geïsoleerd van het water.
 • Filtratie - De vlok blijft op de bodem, maar het water erbovenop, dat schoon is, stroomt door verschillende systemen waar het meer gefilterd wordt. Deze systemen zijn gemaakt van zand, houtskool en grind. Dankzij de verschillende afmetingen van de deeltjes in deze systemen slagen ze erin om bacteriën, virussen, stof en chemicaliën te verwijderen.
 • Desinfectie - Dit is de laatste stap, waarbij mensen chemische desinfectiemiddelen zoals chloor aan het water toevoegen. Dit wordt gedaan zodat alle resterende verontreinigingen die de filtratiesystemen hebben overleefd, hier kunnen worden gedood.

Wat is gedistilleerd water?

Dit is een van de soorten gezuiverd water, omdat het een destillatieproces doorloopt. Bij het distillatieproces wordt het water H2O eerst gekookt. Vervolgens keert het door middel van stoom en condensatie terug in vloeibare vorm, maar laat het chemicaliën, mineralen en andere deeltjes achter die zich in het oorspronkelijke water bevonden.
Omdat het uiteindelijke gedestilleerde water geen organismen bevat, is het echt zuiver. En dankzij dit proces heeft het water een PPM van ongeveer 1, wat het classificeert als gezuiverd water. Om als zodanig te worden gecategoriseerd, moet de parts-per-million (PPM) tussen nul en één liggen.
Dankzij de zuiverheid van het gedistilleerde water wordt het niet alleen gebruikt om dagelijks te drinken of om apparaten in te zetten. Bovendien wordt het zelfs gebruikt in de medische sector voor het schoonmaken van wonden en meer. Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van een waterdistilleerder? Lees verder om erachter te komen!

Gedestilleerd vs. gezuiverd water

Gedestilleerd vs. gezuiverd water

We kunnen het een niet van het ander onderscheiden, of je zou kunnen zeggen dat er geen verschillen zijn, tussen de twee, behalve dan hoe het water werd gezuiverd om die uiteindelijke toestand te bereiken. De reden voor ons om dat te zeggen is omdat gedistilleerd water specifiek door deze technologie van distillatie gaat. Ondertussen ondergaat schoon water andere filtratiesystemen zoals ozonisatie, zandfiltratie, omgekeerde osmose of andere.
Het enige verschil is dat destillatie als proces een enorme hoeveelheid energie vergt. Zo heeft omgekeerde osmose veel minder energie nodig.
Er gaan geruchten dat je gedistilleerd water alleen voor stoomstrijkijzers kunt gebruiken, maar dat is niet waar. De reden waarom dit een beroemde uitspraak is geworden is dat dit type mineralen mist, die anders de stoomgaten van het apparaat zouden kunnen verstoppen - maar omdat ze die niet hebben, houden ze het strijkijzer schoon en werken ze voor een lange tijd. Je kunt het ook drinken zonder je zorgen te maken. In feite kan gedestilleerd water in sommige gevallen voordelen hebben.

Voordelen

 • Als u een soort filtratiesysteem gebruikt, zorgt u ervoor dat eventuele chemicaliën of andere verontreinigingen in het water worden verwijderd, zodat wat u drinkt volledig schoon is. Het hangt echter af van de technologie die u gebruikt om het water te zuiveren.
 • Een ander ding waar u van profiteert als u uw water zuivert is de frisse, schone smaak die u uiteindelijk krijgt omdat elke slechte smaak van chemische behandelingen, metalen leidingen of gewoon organisch materiaal weg is.
 • Een specifiek ding dat wordt aanbevolen voor HIV/AIDS-positieve mensen en mensen met bepaalde kankers is het drinken van gedestilleerd water. Dat komt omdat het risico om ziek te worden door verontreinigingen in voedsel en water anders toeneemt.
 • Je zou ook kunnen denken aan gezuiverd vs. gedestilleerd water voor baby's, want als het gaat om de verzorging van een baby moet alles gesteriliseerd en echt zuiver zijn. In dit geval kunt u gedistilleerd water gebruiken als de baby ouder is dan zes maanden, dan is het gepast. Wees echter alert om het niet te veel water te geven.
 • Om je gezondheid te verbeteren is het drinken van vers, niet besmet water iets dat kan helpen. Aangezien ons lichaam een zeer hoog percentage water heeft, helpen we ook onze weefsels als we water met een goede hoeveelheid en kwaliteit drinken. Naast hun vermogen om virussen en verwondingen te weerstaan, zijn hun prestaties en kwaliteit gekoppeld aan het water dat we consumeren. Dit betekent dat als u uw lichaam voorziet van de beste kwaliteit water, dan zal uw lichaam op de best mogelijke manier presteren.

Nadelen

Er is ook een nadeel aan verbonden, maar dat moet je wel opmerken. Bijvoorbeeld:

 • Onderhoud - Omdat de filtratiesystemen de taak hebben om al deze deeltjes te verwijderen en ze werken met verschillende manieren om dat te doen, moeten ze regelmatig worden onderhouden. Als dat niet gebeurt, zouden alle dingen die men uit het water probeert te verwijderen zich gewoon in de filters ophopen en weer in het drinkwater terechtkomen, dat schoon moet zijn.
 • Filter - Hoewel het proces waar we het over hadden theoretisch onberispelijk lijkt, slagen sommige deeltjes er natuurlijk nog steeds in om in het water te blijven. Maar dat hangt af van het soort filtratie dat ze anders zouden moeten worden uitgeroeid. Dus je moet gewoon in gedachten houden dat zelfs in de beste schone conditie de filters nog steeds ongeveer 99,9% van de verontreinigingen in het water kunnen verwijderen.
 • Kosten - Als u besluit te investeren in het hebben van gezuiverd water, kan het zijn dat u zich moet voorbereiden op een aantal belangrijke uitgaven, afhankelijk van het systeem dat u wilt krijgen. Er is gewoon gezuiverd fles water als je niet wilt een in-home waterzuiveringssysteem, maar er is ook de variatie van het doen van uw eigen DIY-filter technologie. Het enige nadeel is dat het niet zo goed zal zijn als een professionele machine.
 • Afval - Als u besluit om gewoon kant-en-klaar gefilterd water in plastic flessen op de markt te kopen, kan dit leiden tot een aanzienlijke hoeveelheid afval. Dat kan ook gezegd worden als je een in-home technologie hebt omdat je nog steeds de gebruikte filters moet weggooien. Als je eco wilt gaan, zijn glazen flessen de weg.
 • eeltjes - Gedestilleerd water is zo zuiver, en dat maakt het aan de ene kant geweldig. Maar aan de andere kant ontbreekt het ook aan essentiële natuurlijke mineralen en elektrolyten. Calcium en magnesium zijn daar één van, en ze zijn iets wat mensen dagelijks moeten innemen. Maar als mensen een gezond dieet volgen, is dat niet zo'n groot probleem, omdat ze er dan in slagen om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Hoe test je of je veilig drinkwater hebt?

Hoe test je of je veilig drinkwater hebt

Dit is een essentiële stap, want als je de kwaliteit van je water kent, zou je het kunnen verbeteren. Gelukkig zijn er manieren om dat te doen.

 • Consumer Confidence Report - Dit is iets dat jaarlijks door gemeenten wordt gedaan, het enige wat u hoeft te doen is het rapport op te vragen bij uw lokale waterbedrijf en de gegevens te bekijken. Als u echter een eigen waterput heeft, bent u hier niet geschikt voor. Hoe dan ook, als u een van de mensen zonder privé-putten bent, weet u dat het overzicht bij u thuis wordt afgeleverd en het geeft u algemene informatie.
 • Controleer uw kraan - Als u uw eigen onderzoek wilt doen voor het geval dat, uw eerste stap in dit begin zou zijn om een glas water uit uw kraan te vullen. Nu kun je het gewoon met je zintuigen controleren. Houd hem ergens vast waar je goede verlichting hebt en controleer of er bezinksel of verkleuring is. Dan kun je de vloeistof ruiken en snuiven om te voelen of er een geur is.
 • Als laatste stap kun je je badkuip, toilet, afvoer en waterarmaturen controleren op eventuele vlekken. Als u een van de genoemde zaken positief heeft, kunt u voor adequatere en nauwkeurigere testen een professional inschakelen.
 • Sommige signalen die u moet nemen als een waarschuwing zijn de smaak en geur die is metaalachtig of een verkleurd uiterlijk. Bovendien zou schoongemaakt zilverwerk dat is aangetast of verroest, dit is als je hebt gebruikt uw huis water.
 • Private System - In het geval dat u uw eigen watervoorziening heeft, is een van de verplichte dingen die u als routine moet hebben het testen van uw water. Een test voor herbiciden en insecticiden moet minimaal twee keer per jaar worden uitgevoerd, en jaarlijks moet worden getest op lood, Ph en totaal opgeloste vaste stoffen.

Is gezuiverd water beter?

We hebben een beetje gekeken naar het onderwerp openbare voorzieningen voor drinkwater, en in de meeste gevallen is de bron leidingwater. Maar dankzij de filtratie door regelgevende instanties is het water veilig om te gebruiken. Dat water heeft echter het potentieel om te worden verontreinigd door andere zaken, zoals menselijke activiteiten of natuurlijke bronnen, waardoor de kwaliteit ervan wordt aangetast.
Voor mensen die vatbaarder zijn voor ziekte door besmet water of voor mensen die immuun zijn, klinkt het zeker als een goed idee om te kijken naar en eventueel te investeren in een waterzuiveringssysteem in huis. Aan de andere kant hebben sommige landen een andere situatie. Er zijn landen die moeite hebben met het verstrekken van schoon openbaar water, de meeste landen die zo'n baan hebben zijn de ontwikkelingslanden. Op die plaatsen zou de veiligste optie het plukken van gebotteld of gezuiverd water zijn.
Er is ook een grote verscheidenheid aan filtratiesystemen die je kunt krijgen. Sommige daarvan verwijderen onzuiverheden die de eerste stappen van het grootschalige zuiveringsproces hebben overleefd, iets wat het meeste leidingwater ondergaat. Houtskool- en UV-filters zijn enkele van deze systemen. Hierdoor is het gebruik van leidingwater in landen waar het openbaar drinkwater gereguleerd is voor veiligheid en betere kwaliteit, enigszins veilig.
Als u niet zeker bent of als u gewoon thuis wilt controleren wat er met uw leidingwater aan de hand is, kunt u een test doen. Er zijn testkits voor thuis beschikbaar, of voor betere en professionele resultaten kunt u contact opnemen met een watertestbureau bij u in de buurt. Dit zal u helpen om te begrijpen wat u in uw lichaam stopt en is het veilig genoeg.
Een grote vraag die in dit thema naar voren komt is gedestilleerd water versus gezuiverd water voor baby's. Veel moeders weten niet zeker wat het beste water is voor hun baby's, en nu gaan we alle thee morsen die je nodig hebt.
Het korte antwoord is: je moet alleen water gebruiken als de baby minstens zes maanden oud is. In de meeste gevallen blijkt uit de aanbevelingen dat het beter is om gezuiverd of gedistilleerd water in flessen te krijgen. Dit is omdat het zuiver is, het mist zelfs de mineralen in het water, wat in dit geval goed is, want als de baby deze zou hebben, zou hij een minerale overdosis kunnen krijgen. Dit is omdat het zijn juiste inname krijgt dankzij de babyvoeding.
Een andere maatregel die u kunt gebruiken als u niet zeker bent, is alleen maar het water koken. Dit is immers één van de manieren om het te zuiveren. Er is ook een andere keuze voor alle moeders die er zijn, maar dit is een beetje aan de dure kant, dat is kwekerijwater, dat volgens sommige mensen niet veel verschilt van gezuiverd of gedistilleerd gebotteld water.

Hoe het water te zuiveren?

hoe kan je water zuiveren

Ondanks het feit dat sommige openbare drinkwaterbronnen gereguleerd zijn, besluiten sommige mensen toch om de controle over de kwaliteit van het water in hun huis over te nemen en daarvoor gebruiken ze waterzuiveringsinstallaties voor thuisgebruik. In het geval dat u heeft besloten dat dit iets is wat u interesseert of dat u gewoon nieuwsgierig bent naar het proces, zullen we hier wat details met u delen.
Zelfs als uw water al wordt gezuiverd, kunnen er nog steeds enkele deeltjes in het water achterblijven. Als u een huishoudelijk apparaat gebruikt voor extra behandeling van het water, kunt u specifieke verontreinigingen die u niet wilt, verwijderen en kunt u de geur en smaak van uw leidingwater verbeteren.
Er zijn twee varianten van het doen van een dergelijke behandeling thuis. Een daarvan is POU, point-of-use, wat een systeem is dat zich richt op het water dat wordt gebruikt voor drinken en koken en de beste keuze voor hydratatie, het totale verbruik. De andere is POE, point-of-entry, deze maakt een prioriteit om het water in je hele huis te behandelen. Uiteraard zijn POU systemen de goedkopere optie omdat ze maar één ding behandelen, daardoor zijn ze ook populairder.
Een POU systeem zou onder de gootsteen zitten, aan de kraan worden bevestigd of het zijn gewoon vrijstaande waterkruiken met ingebouwde filters, vergelijkbaar met het bekende Brita waterfilter. Er zijn enkele technieken voor de zuivering die wijdverspreid zijn met waterfiltratiesystemen in huis:

 • Omgekeerde osmose - Om de onzuiverheden hier te verwijderen heb je een semipermeabel membraan.
 • UV-licht - De UV-lichtfiltratiesystemen doden alle organismen die mogelijk schade kunnen aanrichten en desinfecteren het water met behulp van ultraviolet licht.
 • Filtratie - Hier maakt de technologie gebruik van verschillende media van filters, bijvoorbeeld een houtskoolfilter, met het idee om alle ongewenste verontreinigingen in het oppervlak of de poriën van een absorberend medium op te vangen.

Dit type systeem kan variëren van goedkopere modellen van ongeveer 20 dollar, en het kan oplopen tot honderden dollars, afhankelijk van hoeveel u wilt investeren in het. Maar van het model dat u wilt en beslist, zorg er altijd voor dat het van een merk is met certificeringen van regelgevende instanties zoals het American National Standards Institute (ANSI) en NSF International.
Al deze instanties staan toe dat een waterzuiveringssysteem voor huishoudelijk gebruik voldoet aan de nationale drinkwaternormen of deze zelfs overtreft. Wanneer u een dergelijke technologie koopt, vergeet dan niet dat deze adequaat moet worden onderhouden. Het is het beste om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen als u het goed wilt onderhouden. Hetzelfde geldt wanneer u het filter vervangt, als u dit doet, zal het ervoor zorgen dat uw gezuiverd water is voldoende gezuiverd en je krijgt geweldige resultaten elke keer.

Als u ook nieuwsgierig bent naar het verschil tussen hard en zacht water, vergeet dan niet dit artikel te lezen!