Verwijdert kokend water fluoride? U zult misschien verrast zijn

Hoewel een kleine hoeveelheid fluoride in water eigenlijk goed kan zijn voor de gezondheid van de tanden, is deze verbinding in drinkwater niet altijd gewenst; dit zou het geval kunnen zijn voor personen die gevoelig zijn voor deze stof. Dus, verwijdert het koken van uw water fluoride überhaupt?

Het korte antwoord op deze vraag is dat u geen fluoride uit het drinkwater kunt verwijderen door te koken. Koken heeft namelijk een nadelig effect; het zal een meer geconcentreerde vorm van fluoride veroorzaken die fluorzout wordt genoemd.

Aangezien koken niet wordt geadviseerd om fluoride uit water te verwijderen, laten we eens goed kijken naar enkele methoden die effectief kunnen zijn.

Is fluoride slecht voor u?

Dit is een onderwerp van discussie tussen de meeste wetenschappers die er zijn. Regeringen begonnen in de jaren '40 met het toevoegen van fluoride aan het drinkwater, maar men vraagt zich nu af of deze methode wel verouderd is. Er zijn verschillende redenen om dit te geloven:

  • Giftige eigenschappen van fluoride in lage doses...
  • Slechte controle van het fluoridegehalte in het drinkwater
  • Te veel fluoride in kinderdiëten...
  • Schadelijk voor het milieu
  • Verhoogd risico op hypothyreoïdie

Hoe kan ik fluoride uit het drinkwater verwijderen?

Er zijn verschillende methoden die gebruikt kunnen worden om fluoride uit drinkwater te verwijderen. Een van de methoden is de zogenaamde omgekeerde osmose. Omgekeerde osmose, ook wel RO genoemd, is in staat om tot 92% van alle fluoride in het drinkwater te verwijderen.

Het principe van omgekeerde osmose is vrij eenvoudig. Het maakt in principe gebruik van waterdruk om drinkwater door middel van filtratie te duwen, wat een semipermeabel membraan is. Het water gaat ook door minstens twee extra filters, het sediment en het koolstoffilter.

Naast fluoride verwijdert omgekeerde osmosefiltratie in feite meer schadelijke verbindingen en verontreinigingen; dit kan onder meer zijn: cadmium, lood, wasmiddel, chloor, sulfaten, pesticiden en asbest.

Is een omgekeerd osmose systeem duur?

Omgekeerde osmose filtratie is eigenlijk verrassend betaalbaar. U heeft ook niet veel ruimte nodig voor een dergelijk filtratiesysteem, omdat de meeste RO-systemen onder het aanrecht kunnen worden geïnstalleerd. Natuurlijk zijn er meer uitgebreide opties, die kunnen worden geïnstalleerd voor uw hele huis. Dus, als u wilt dat fluoride wordt verwijderd uit het water in het hele huis, dan kan een groter systeem de betere oplossing zijn.

In het algemeen betaalt u niet meer dan 300 dollar voor een osmose systeem. Dit gezegd zijnde, kan het afhankelijk zijn van de complexiteit van het systeem en hoeveel van de watervoorziening van uw huis u fluoride wilt verwijderen.

Hoe kan ik de blootstelling aan fluoride verder verminderen?

Aangezien er tegenwoordig andere plaatsen zijn waar u fluoride kunt vinden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de belangrijkste bronnen. Laten we eens goed kijken naar een aantal extra dingen die u kunt doen om het gebruik van fluoride te voorkomen.

Tandpasta-alternatieven

Een van de meest voorkomende plaatsen waar u fluoride vindt is in commerciële tandpasta. Hoewel gebleken is dat fluoride het glazuur van uw tanden beschermt, biedt het geen oplossing voor iedereen die gevoelig is voor de stof.

Er zijn tegenwoordig enkele alternatieven voor gewone tandpasta en die vindt u in natuurvoedingswinkels. De meeste tandartsen zullen echter af en toe het gebruik van fluoridetandpasta aanbevelen, omdat het uw tanden beschermt tegen voortijdige beschadiging.

Babyvoeding

Wanneer je formule maakt met leidingwater, zou je er veel fluoride in kunnen krijgen. Aan de andere kant bevatten de meeste soorten flessenwater te veel natrium, waardoor ze ook niet gebruikt kunnen worden voor de formule. Om fluoride en natrium te vermijden, moet je flessenwater gebruiken dat veilige gehaltes aan deze stoffen bevat.

Thee

Dit kan veel mensen verrassen, maar veel soorten zwarte en groene thee bevatten hogere gehaltes aan fluoride. Als u gevoelig bent voor fluoride, is het belangrijk om naar alternatieven te zoeken.

Soda

Veel sodamerken stoppen ook fluoride in hun dranken. Dit is vaak onbedoeld, omdat voor de productie van deze dranken gefluoreerd leidingwater wordt gebruikt. U zult dus merken dat veel sodadranken vergelijkbare gehaltes aan fluoride hebben in vergelijking met leidingwater.

Mechanisch verwerkt gevogelte

Kip waarbij de botten mechanisch zijn verwijderd kan handig zijn voor een snelle maaltijd, maar ze hebben aangetoond dat ze ook verhoogde niveaus van fluoride bevatten. De reden voor de hogere niveaus van fluoride is de aanwezigheid van gemalen botdeeltjes in de kip, die van nature meer fluoride bevatten.

Medicijnen

Ja, zelfs medicijnen kunnen fluoride en fluor bevatten. Mensen die gevoelig zijn voor deze stof zijn zich hier niet altijd van bewust, dus de tabletten die ze beter zouden moeten maken, maken ze alleen maar erger. Als u denkt dat uw medicatie fluoride of fluor kan bevatten, spreek dan met uw arts voor een geschikter alternatief.

Verdoving

Verrassing! Zelfs het verdovingsmiddel dat tijdens de operatie wordt gebruikt, kan fluoride bevatten. Veel voorkomende verdovingsmiddelen waarvan bekend is dat ze veel fluoride bevatten - die een hele dag in het lichaam blijven - zijn onder andere Enflurane, Sevoflurane en Isoflurane. Tegenwoordig kunt u een verdoving zonder fluoride aanvragen.

Verbied niet alle fluoride uit je leven

Hoewel fluoride een beetje een slechte reputatie heeft gekregen, heeft fluoride nog steeds belangrijke functies. Het is een mineraal dat van nature voorkomt in botten en tanden, dus het beschermt wel enkele vitale delen van je lichaam. Het heeft het vermogen om verzwakt glazuur weer op te bouwen, maar ook om schadelijke bacteriën in de mond te verminderen. Verminder dus alleen de inname van fluoride als u denkt dat u last heeft van verwante neveneffecten.