Hoe repareer ik een lekkende Grohe kraan

lekkende Grohe kraan repareren

Grohe kranen zien er geweldig uit en zijn efficiënt, wat verklaart waarom veel huiseigenaren ze installeren dan de andere kraan opties. Als u eigenaar bent van een Grohe keuken kraan, moet u weten hoe u een druppelende Grohe kraan te repareren, omdat het slecht kan functioneren als gevolg van slecht onderhoud of verkeerde behandeling.

Hoewel u kan behandelen of onderhouden van uw Grohe kraan goed, kan het beginnen te druppelen. De reden kan liggen in een defect onderdeel. Grohe kranen zijn er in verschillende ontwerpen en stijlen, wat vraagt om verschillende manieren om ze te repareren.

Maar bij een druppelende kraan maakt het niet uit hoe groot de kraan is of wat voor ontwerp hij heeft. U hoeft alleen de cartridge van de wastafelkraan te vervangen. Als u van doe-het-zelf projecten houdt of geld wilt besparen om uw druppelende kraan te repareren, dan is de volgende gids iets voor u.

Grohe kranen zijn er in enkel- of tweegreeps uitvoering. In deze gids leert u hoe u beide lekkende types kunt repareren.

Wat u nodig heeft;

 • Moersleutel
 • Tang en groef
 • Kraan vervangende onderdelen
 • Schroevendraaier
 • Schuif- en naaldbektang

4 stappen om een druppelende Grohe eengreepskraan te repareren:

Stap 1: Vind de plaats van het lek

Net als bij een tweegreeps kraan, moet u eerst de plaats van het lek weten. Wanneer een eengreeps kraan druppelt, betekent dit dat sommige of alle onderdelen beschadigd zijn. Als u het lek in de basis van de kraan ontdekt, betekent dit dat de afdichtingen rond het kraanhuis beschadigd zijn.

De volgende gids helpt u bij het repareren van een dergelijke kraan, maar het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant voor de reparatie te volgen.

Stap 2: Demonteer de kraan

Nadat u hebt ontdekt waar het lek vandaan komt, verwijdert u alle onderdelen van de kraan. Volg hierbij de handleiding van de fabrikant. Anders bestaat de kans dat u de meeste onderdelen beschadigt en meer problemen krijgt dan voorheen. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, vraag dan een expert om u te helpen.

Begin met het sluiten van de afsluitkranen om het water af te sluiten. Als de afsluitkranen moeilijk te sluiten zijn of vastzitten, sluit dan de hoofdwaterkraan van uw huis. Open vervolgens het water met de hendel van de kraan om eventueel achtergebleven water en druk te verwijderen.

Sluit vervolgens de afvoer om te voorkomen dat er onderdelen van de kraan naar binnen vallen. Deze kunnen de afvoer blokkeren, waardoor het reparatiewerk toeneemt. Bedek ook het oppervlak van de gootsteen om deze te beschermen tegen krassen en afschilfering van de onderdelen van de kraan of reparatiegereedschap als deze vallen of er doorheen slepen.

Bewaar alle onderdelen veilig en op een manier die u aan hun montage herinnert. Ze in een doos of zak doen is een goed idee. U kunt ook hun foto's nemen als referentie voor het geval ze door elkaar vallen.

Stap 3: Verwijder en vervang de beschadigde onderdelen

Controleer de onderdelen met een probleem en verwijder ze. Als het een Grohe-kogelkraan is, verwijdert u de sluitring, de nok en de kogel. Vervang ze vervolgens door nieuwe. Verwijder ook de zittingen, veren en O-ringen als het probleem zich aan de onderkant van de kraan voordoet. Vervang ze dan allemaal door nieuwe.

Net als bij de hierboven besproken reparatie van een druppelende Grohe-kraan met dubbele cartouche en keramische schijf, volgt u dezelfde procedure voor de reparatie van een lek of druppel bij de eengreeps.

Stap 4: Monteer en test de kraan

Nadat u alle onderdelen van de kraan hebt teruggeplaatst, test u of de kraan nog lekt. Vermijd het openen van het water met veel druk, omdat dit de geïnstalleerde onderdelen kan aantasten. Als de kraan goed werkt en niet druppelt, is het proces geslaagd. Zo niet, dan kunt u ergens een probleem hebben gemaakt bij het monteren van de onderdelen. Haal ze allemaal uit elkaar en probeer ze opnieuw te monteren. Zorg ervoor dat elk onderdeel goed is geïnstalleerd voordat u een ander onderdeel monteert.

4 stappen om een tweegreeps Grohe kraan te repareren:

Tweegreeps kranen zijn er in de volgende drie types;

 • Keramische schijf
 • Patroon
 • Compressie of omgekeerde compressie

Lees verder om te weten hoe u ze allemaal kunt repareren. Maar voor het zover is, is dit wat u moet weten over Grohe kraantypes. Sommige keramische cilinders of schijf en cartridge lichamen lijken op elkaar. Voor een gemakkelijkere identificatie, gelieve te noteren dat de cartridges geen bewegende delen hebben.

In een keramische schijf bevinden zich bewegende delen. Deze onderdelen draaien om de poorten eronder te helpen openen. De volgende handleiding is van toepassing op lekkende Grohe kranen in de keuken, douches, badkamers of badkuipen.

Houdt u er rekening mee dat de onderstaande handleiding algemeen is. Het zou geweldig zijn als u ook de instructies van de fabrikant volgt die bij uw kraan zijn geleverd.

Stap 1: Lokaliseer de lekkage

Eerst moet u weten waar de druppel vandaan komt. Begin met het sluiten van elke watertoevoerkraan tegelijk. Als u de eerste kraan dichtdraait en het water blijft druppelen, weet u dat de andere kraan een probleem heeft. Maar als beide kleppen vastzitten, sluit u de hoofdkraan van uw watertoevoer.

Het zal ook betekenen dat u beide kleppen vervangt, omdat het moeilijk is om de lekkende kant te achterhalen. Maar nadat u de lekkende kant hebt ontdekt, sluit u beide kranen.

Stap 2: Demonteer de kraan

De volgende stap is het uit elkaar halen van de druppelende Grohe kraan. Draai eerst de hendels van de kraan open om eventueel restwater te verwijderen. Sluit vervolgens de afvoer van de gootsteen om te voorkomen dat er deeltjes of onderdelen van de kraan doorheen vallen. Bedek de gootsteen vervolgens met een handdoek of schone doek om krassen of schade door vallende onderdelen te voorkomen en om ze te helpen opvangen.

Verwijder vervolgens de beluchter en controleer of er een probleem is. Soms kan de beluchter vast komen te zitten door minerale afzettingen. Als dat het geval is, maak hem dan los door hem te omwikkelen met een in azijn gedrenkte handdoek. Laat het vervolgens een uur weken in de azijn. Na afloop van de wachttijd draait u hem voorzichtig met een tang en een handdoek.

Stap 3: Schik de verwijderde onderdelen

Nadat u de hele kraan heeft gedemonteerd, schikt u de onderdelen goed en maakt u een foto. Dat zal helpen bij het weer in elkaar zetten of bij het identificeren van het onderdeel met een probleem. Als u een foto maakt met uw telefoon en deze aan een expert laat zien, kan deze het onderdeel met het probleem zien.

Verpak alle onderdelen, nadat u ze in elkaar hebt gezet, goed in een plastic zak. Neem ze dan mee als u gaat winkelen voor nieuwe onderdelen. Misschien hebt u maar een of twee onderdelen nodig, maar het is aan te bevelen de hele set te kopen. Koop een nieuwe beluchter als die van uw kraan beschadigd is.

Stap 4: Nieuwe onderdelen installeren

Nadat u de beschadigde onderdelen hebt verwijderd en vervangen door nieuwe, begint u met het installatieproces. Zoals u de onderdelen hebt verwijderd, brengt u ze voorzichtig terug, waarbij u ervoor zorgt dat ze allemaal op hun plaats zitten en goed zijn vastgedraaid. Open vervolgens de hoofdwaterbron en de twee kleppen om te controleren of het druppelen is gestopt. Zo niet, dan betekent dit dat u de juiste onderdelen op de juiste manier hebt vervangen. Uw Grohe kraan is nu zo goed als nieuw!

Hoe repareer ik een druppelende Grohe keramische schijfkraan

Keramische schijvenkranen bevatten cilinders met kleine schijven aan de onderkant om de watertoevoer te regelen. De beste manier om een druppelende Grohe keramische schijfkraan te repareren is door de cilinder te vervangen. Gebruik anders de volgende stappen.

Stap 1: Verwijder de hendel

Verwijder eerst de handgreep door de stelschroef los te draaien.

Stap 2: Verwijder de cilinder

Nadat u de stelschroef hebt losgedraaid, draait u de borgmoer los. Sommige kranen gebruiken een bevestigingsschroef in plaats van een borgmoer. Welke van de twee het is, verwijdert u en trekt u de kraancilinder eruit.

Stap 3: Installeer een nieuwe cilinder

Nadat u de oude cilinder hebt verwijderd, plaatst u een nieuwe. Zorg ervoor dat hij goed past. Monteer vervolgens de kraan weer.

Stap 4: Test of het werkt

Als u klaar bent met het monteren van de kraan na het plaatsen van een nieuwe cilinder, test dan of de kraan druppelt en goed werkt. Draai de knoppen van de kraan iets open om te voorkomen dat er te veel druk op komt te staan. Te veel waterdruk kan uw nieuwe beslag beschadigen.

Als alles in orde is, is uw lekkende Grohe keramische schijfkraan gerepareerd! Als het druppelen blijft aanhouden, betekent dit dat u een fout hebt gemaakt bij het installeren van de cilinder en het opnieuw monteren van de kraan. Verwijder de onderdelen van de kraan en monteer ze opnieuw. Let deze keer goed op wat u doet.

Voor een lekkende Grohe Compressie- en Reverse-Compressiekraan leest u hier hoe u het probleem oplost;

Hoe repareer je een lekkende Grohe Compressie- en Reverse-Compressiekraan

In tegenstelling tot de keramische cilinderkraan, moet u verschillende onderdelen van uw Grohe compressie- en omkeer-compressiekraan vervangen als deze lekt. De te vervangen onderdelen zijn onder andere;

 • Sluitring
 • O-ring of pakking gevonden op de klepsteel
 • De klepzitting van de kraan

Stap 1: De knoppen of hendels verwijderen

Eerst moet u de knoppen of hendels van de kraan verwijderen. Begin met de temperatuurindicatorkap. Wrik het los en verwijder vervolgens de schroef. Verwijder vervolgens de handgrepen door ze van hun basis te trekken. Sommige hendels kunnen worden geleverd met een stelschroef ter ondersteuning. Als u er een in de uwe vindt, verwijder die dan.

Stap 2: Verwijder de klepsteel

Gebruik een sleutel om de bevestigingsschroef los te draaien nadat u de handgrepen of knoppen hebt verwijderd. Trek vervolgens de klepsteel eruit.

Stap 3: Verwijder de sluitring, de schroef en de O-ring

Nadat u de klepsteel hebt verwijderd, vindt u een schroef, een oude O-ring en een sluitring. Verwijder ze allemaal.

Stap 4: Installeer een nieuwe sluitring en O-ring

Vervang de sluitring en de O-ring door nieuwe en plaats vervolgens de schroef terug.

Stap 5: de klepzitting verwijderen en vervangen

Wanneer de nieuwe O-ring en de sluitring op hun plaats zitten, verwijdert u de klepzitting. Met een inbussleutel of een zitting lukt dat uitstekend. Installeer vervolgens een nieuwe klepzitting.

Stap 6: De kraan weer in elkaar zetten

Nadat u een nieuwe klepzitting hebt geïnstalleerd, zet u alle onderdelen van de kraan terug. Zorg ervoor dat elk onderdeel goed op zijn plaats zit.

Stap 7: Test de kraan

Open de knop van de kraan een beetje om schade door een te hoge waterdruk te voorkomen. Als het lekken is gestopt, dan is het probleem verholpen. Zo niet, dan kan het zijn dat u de onderdelen verkeerd hebt gemonteerd. Verwijder alle onderdelen opnieuw en zet ze scherp terug.

Hieronder vindt u de stappen voor het repareren van een tweegreeps Grohe cartridge kraan.

Hoe repareer ik een Grohe cartridge kraan

Stap 1: Verwijder de hendel

De eerste stap is het verwijderen van de handgrepen. Draai de stelschroeven los en verwijder de borgmoeren of klemmen.

Stap 2 - De cartridge verwijderen en vervangen

Nadat u de bevestigingsmoeren of -klemmen hebt verwijderd, trekt u de cartridge er voorzichtig uit. Neem vervolgens een nieuwe en installeer deze op de juiste wijze.

Stap 3 - De onderdelen van de kraan terugplaatsen

Nadat u het patroon hebt vervangen, zet u de onderdelen van de kraan weer in elkaar. Wees voorzichtig met hoe u de onderdelen terugplaatst. Verkeerd terugplaatsen kan het probleem niet oplossen. U kunt meer problemen krijgen dan alleen druppelen.

Stap - 4 Test de kraan

Open de knoppen van de kraan een beetje om druk van te veel water te voorkomen. Die druk kan de nieuw geïnstalleerde onderdelen beschadigen. Als hij niet meer lekt, is uw kraan gerepareerd. Maar als het water nog steeds druppelt, demonteer dan alle onderdelen en monteer ze opnieuw. Zorg er deze keer voor dat elk onderdeel correct is geïnstalleerd.

Punt om op te letten: de prijs van veren en zittingen is peanuts. In plaats van de oude terug te sturen nadat u de kraan heeft gedemonteerd, plaatst u nieuwe. De reparatie van uw kraan zal beter zijn.

Wanneer u uw kraan repareert, let dan op de beluchter. Het is een apparaat dat op het uiteinde van de kraan wordt geïnstalleerd om het water dat eruit komt te helpen stroomlijnen. Een beluchter helpt bij het besparen van water en lagere energiekosten. Vervang de beluchter wanneer u uw druppelende Grohe-kraan repareert.

Laat een vuile beluchter weken in witte azijn om hem schoon te maken of aanslag en aanslag te verwijderen. Spoel hem daarna af met schoon water voordat u hem terugplaatst.

Laat na elke kraanreparatie het water enige tijd lopen. Het zal helpen om puin en andere deeltjes te verwijderen van nieuw geïnstalleerde onderdelen.

U weet nu hoe u uw Grohe-kraan met dubbele bediening kunt repareren. Wat als uw kraan is eengreepig? Geen zorgen te maken. Volg de onderstaande stappen om uw lekkende kraan te repareren.

Als u de bovenstaande procedures volgt, zult u uw Grohe kraan druppelen probleem met succes te verhelpen. Maar wat kan de oorzaak van uw kraan te lekken in de eerste plaats? Hier is het inzicht.

Waarom lekt mijn Grohe keukenkraan?

Een kraan lekt wanneer het patroon of de O-ring wordt gewonnen uit. Dit komt vaak voor wanneer de kraan lange tijd in gebruik is geweest of verkeerd is behandeld. De oplossing is om de versleten onderdelen te vervangen. Gebruik de bovenstaande gids om dit te doen.

Helaas, soms stopt het lekken niet ondanks het toepassen van de bovenstaande gids. Wat kan het probleem zijn?

Waarom blijft mijn Grohe kraan druppelen?

Als u de nieuwe O-ring of cartridge verkeerd installeert, kan uw kraan blijven druppelen. Zorg er ook voor dat er geen onderdelen achterblijven in de kraan tijdens het monteren. Alle onderdelen moeten op hun plaats zitten. Zorg ervoor dat de cartridge goed is afgedicht.

Test de kraan na de reparatie om te controleren of het druppelen is gestopt. Zo niet, controleer dan of de afdichting en de cartridge goed zijn geïnstalleerd.

Conclusie

Grohe kranen hebben aan populariteit gewonnen onder de gebruikers vanwege hun uitstekende duurzaamheid, uiterlijk, stevigheid en efficiëntie. Zoals hierboven uitgelegd, hoeft u niet in paniek te raken wanneer uw kraan begint te druppelen of lekken. Het reparatieproces is geen raketwetenschap. U hoeft alleen maar de bovenstaande reparatiegids te volgen. Als u tijd hebt of graag met uw handen werkt, is het reparatieproces een uitstekend doe-het-zelfproject.

In het geval dat je druk bent of niet van het werken met je handen houdt, kun je de hulp van een expert inroepen. Maar dat kost u wel wat geld. Laat uw waterrekening niet oplopen door een lekkende kraan. Gebruik de bovenstaande gids om het probleem op te lossen.