LifeStraw Review en kopen

lifestraw

Een eenvoudig en goedkoop filtersysteem voor onderweg

Onze uitspraak

De Lifestraw Personal Filter kan gemakkelijk water uit plassen en andere waterbronnen oppikken op je volgende avontuur. Dit strofilter werkt door middel van zuigkracht en het kost wel enige moeite om water uit de grond in je mond te krijgen. Het is lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig voor een superlage prijs. Het filtert deeltjes en ziekteverwekkers zoals bacteriën en protozoën (Giardia en Cryptosporidium) eruit, maar kan geen virussen eruit filteren. Het heeft ook de mogelijkheid om chemicaliën uit het water te verwijderen. Als een lichtgewicht, eenvoudig on-the-carry filter voor een goede prijs is wat je zoekt, dan is de 1.75-ounce Lifestraw niet te verslaan.

Onze analyse- en testresultaten

De Lifestraw Personal filter is geschikt voor solo gebruik onderweg. Het lichtgewicht ontwerp en de lage prijs maken het zeer aantrekkelijk. Het is echter wel een beetje 'zuigend' en er zijn betere producten te vinden als je bereid bent om wat meer geld uit te geven. Een fatsoenlijke optie als u op zoek bent naar een snel on-the-go filtratiesysteem.

Lifestraw producten

LifeStraw® waterfilter - drinkfles Flex op 5 manieren filteren

LifeStraw® waterfilter - drinkfles Flex op 5 manieren filteren

Bekijk de dagprijs

De LifeStraw® Flex is een multi-use waterfilter die geleverd wordt met een soft touch bottle. Met zijn Gold Winner Halo Awards 2017 echt weer een stap verder. Deze kit bevat een soft-touch fles en het filter kan op 5 verschillende manieren worden gebruikt.- Gebruik hem als personal straw - Gebruik hem in combinatie met de touch bottle- Gebruik hem in combinatie mer een platic waterfles (adaptable)- Gebruik hem in combinatie met een hydration bladder- Gebruik hem in combinatie met de LifeStraw MissionHet filter:Verwijdert 99,9999999% van de bacteriënVerwijdert 99,999% van de parasietenVermindert organisch chemisch materiaal (pesticiden, herbiciden, VOS)Overtreft de NSF 53-norm voor het verminderen van lood en andere zware metalenOvertreft de NSF 42-standaard voor chloorreductieOvertreft de Amerikaanse EPA-normen voor drinkwater voor bacteriën en parasietenMicrobiologisch filter gaat tot 2000 liter meeCarboncapsule gaat tot 100 liter meeVervangbare koolstofcapsuleFiltergewicht: 48 gramDe kit wordt geleverd met een backwash spuit.Voor elk LifeStraw® die wordt verkocht, wordt er een kind in Afrika een heel schooljaar voorzien van veilig water!De LifeStraw® Flex is een multi-use waterfilter die geleverd wordt met een soft touch bottle. Met zijn Gold Winner Halo Awards 2017 echt weer een stap verder. Deze kit bevat een soft-touch fles en het filter kan op 5 verschillende manieren worden gebruikt.

 • Gebruik hem als personal straw
 • Gebruik hem in combinatie met de touch bottle- Gebruik hem in combinatie mer een platic waterfles (adaptable)
 • Gebruik hem in combinatie met een hydration bladder- Gebruik hem in combinatie met de LifeStraw Mission

Het filter:

Verwijdert 99,9999999% van de bacteriënVerwijdert 99,999% van de parasietenVermindert organisch chemisch materiaal (pesticiden, herbiciden, VOS)Overtreft de NSF 53-norm voor het verminderen van lood en andere zware metalenOvertreft de NSF 42-standaard voor chloorreductieOvertreft de Amerikaanse EPA-normen voor drinkwater voor bacteriën en parasietenMicrobiologisch filter gaat tot 2000 liter meeCarboncapsule gaat tot 100 liter meeVervangbare koolstofcapsule

Filtergewicht: 48 gram

De kit wordt geleverd met een backwash spuit.

Voor elk LifeStraw® die wordt verkocht, wordt er een kind in Afrika een heel schooljaar voorzien van veilig water!

LifeStraw® drinkfles met waterfilter Go 2-stage filtration - Blauw

LifeStraw® drinkfles met waterfilter Go 2-stage filtration - Blauw

Bekijk de dagprijs

Neem de LifeStraw® Go 2-stage filtration mee als je een lange wandeling gaat maken, gaat kamperen of naar een plek in de wereld gaat waar het lokale drinkwater van slechte kwaliteit en niet betrouwbaar is. Je kunt simpelweg de bidon gebruiken om uit iedere rivier, sloot of plas water te scheppen om vervolgens dat water overal te kunnen gebruiken als vers en schoon drinkwater. Gebruik de karabijn om de Go aan je rugzak te hangen.LifeStraw® Go 2-stage filtration filtert waterdeeltjes groter dan 0.2 micron zonder het gebruik van chemicaliën. Als het filter de capaciteit van 1000 liter heeft bereikt dan zal het geen water meer opnemen. Aangezien het waterfilter en de carbon capsule los gemaakt kan worden van de bidon, kun je simpelweg het filter of de capsule vervangen als de Go 2-stage de capaciteit van het te filteren water bereikt heeft. De bidon zelf heeft een onbeperkte capaciteit in gebruik. Hierdoor wordt het milieu gespaard in tegenstelling tot het gebruik van zg. PET flessen (plastic frisdrank flessen).De volgende bacteriën worden gefilterd:* Escherichia coli, * Campylobacter, * Vibrio cholerae, * Pseudomonas aeruginosa, * Shigella * SalmonellaDe volgende parasieten worden gefilterd:* Giardia lamblia (“Beaver Fever”) * Cryptosporidium Parvum * Entamoeba histolytica.Na 1000 liter met het filter dient deze te worden vervangen en de carbon capsule na 100 liter.Voor elk LifeStraw® die wordt verkocht wordt er een kind in Afrika een heel schooljaar voorzien van veilig water!Neem de LifeStraw® Go 2-stage filtration mee als je een lange wandeling gaat maken, gaat kamperen of naar een plek in de wereld gaat waar het lokale drinkwater van slechte kwaliteit en niet betrouwbaar is. Je kunt simpelweg de bidon gebruiken om uit iedere rivier, sloot of plas water te scheppen om vervolgens dat water overal te kunnen gebruiken als vers en schoon drinkwater. Gebruik de karabijn om de Go aan je rugzak te hangen.

LifeStraw® Go 2-stage filtration filtert waterdeeltjes groter dan 0.2 micron zonder het gebruik van chemicaliën. Als het filter de capaciteit van 1000 liter heeft bereikt dan zal het geen water meer opnemen. Aangezien het waterfilter en de carbon capsule los gemaakt kan worden van de bidon, kun je simpelweg het filter of de capsule vervangen als de Go 2-stage de capaciteit van het te filteren water bereikt heeft. De bidon zelf heeft een onbeperkte capaciteit in gebruik. Hierdoor wordt het milieu gespaard in tegenstelling tot het gebruik van zg. PET flessen (plastic frisdrank flessen).

De volgende bacteriën worden gefilterd:

 • Escherichia coli
 • Campylobacter
 • Vibrio cholerae
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Shigella
 • Salmonella

De volgende parasieten worden gefilterd:

 • Giardia lamblia (“Beaver Fever”)
 • Cryptosporidium Parvum
 • Entamoeba histolytica.

Na 1000 liter met het filter dient deze te worden vervangen en de carbon capsule na 100 liter.

Voor elk LifeStraw® die wordt verkocht wordt er een kind in Afrika een heel schooljaar voorzien van veilig water!

LifeStraw® waterfilterfles Go 650ml - blauw

LifeStraw® waterfilterfles Go 650ml - blauw

Bekijk de dagprijs

 • Thermische functie: nee
 • Eigenschappen: Met waterfilter
 • Type: kunststof drinkfles
 • Type verlsuiting: schroefdop met geïntegreerde sluiting

LifeStraw® Vervangingsfilter Replacement filter 2-stage filtration

LifeStraw® Vervangingsfilter Replacement filter 2-stage filtration

Bekijk de dagprijs

Deze LifeStraw® Replacement filter voor de LifeStraw® Go 2-stage filtration zorgt voor schoon drinkwater ook als het even niet in de buurt is.

LifeStraw® waterfilter Steel - Blauw

LifeStraw® waterfilter Steel - Blauw

Bekijk de dagprijs

De LifeStraw® Personal waterfilter, gekozen tot “beste innovatie van het jaar” in 2005 (Time magazine), geeft mensen de mogelijkheid om direct water te drinken uit de meest vervuilde zoetwaterbronnen. Denk aan rivieren, plassen, etc.

LifeStraw® waterfilterzak Mission 5 liter - blauw

LifeStraw® waterfilterzak Mission 5 liter - blauw

Bekijk de dagprijs

De LifeStraw® Mission is een draagbare combinatie met anti-virus technologie. Erg handig voor op de camping of tijdens trektochten of expedities met een groep. Hiermee kan je genieten van schoon en veilig drinkwater!Vul de zak met water, ophangen en laat de zwaartekracht maar zijn werk doen.

LifeStraw® waterfilterfles Go 2-stage filtration - paars

LifeStraw® waterfilterfles Go 2-stage filtration - paars

Bekijk de dagprijs

Gerelateerd: beste waterfilterflessen kopen

Vergelijking van de prestaties

Waterkwaliteit

Met behulp van een holle vezel filterpatroon met 0,2 micron poriegrootte, kan het deeltjes, bacteriën en protozoën met inbegrip van Giardia en Cryptosporidium eruit filteren. Het behandelt geen virussen. Dit handige filtratiesysteem werkt het beste in helder water, maar heeft de affiniteit om troebel water te verwijderen.

Duurzaamheid & Onderhoud

Dit systeem lijkt over het algemeen vrij duurzaam te zijn met weinig onderdelen. Het is vrij eenvoudig. Onze enige zorg is dat de LifeStraw over de lengte van de buis kan breken omdat hij zo lang is. Het filter gaat ongeveer 1000 gallons (ongeveer 4000 liter) mee, volgens de fabrikant.

Jammer genoeg kun je dit filter niet oplossen omdat alles ingesloten en ontoegankelijk is. Als het verstopt raakt, is het moeilijk te ontstoppen. De andere kant op blazen werkt wel, maar het is niet erg efficiënt.

Behandelingssnelheid

Met behulp van de zuigkracht is het bereiken van water direct mogelijk. Het hoeft niet te worden gepompt en het is geen chemische behandeling. Het is een groot noodfiltratiesysteem vanwege het snelle vermogen om water te bereiken. Het kan helaas geen water opslaan, tenzij u een container schenkt die u vuil met zich meedraagt.

Gewicht en verpakkbaarheid

De LifeStraw is een van de lichtste opties die er zijn. Met slechts 1,75 ounce en een smal profiel is het super duper eenvoudig in te pakken en te gebruiken voor lichtgewicht reizen. Hij glijdt mooi in een zijvak van de rugzak, of u kunt hem om uw nek dragen met zijn afneembare koord. We vonden dat het een beetje te lang was om te gebruiken met een hydratatievest omdat het in de weg zat, maar het kon in een zak in de rug steken.

Gemak van de set-up

Er is niet veel nodig voor het opzetten. Je hoeft alleen maar een waterbron te vinden waar je bij kunt.

De langere lengte van de LifeStraw vereist niet dat je je gezicht recht in het water zet, maar we zitten meestal op onze knieën als we modderig worden of als we de waterbron in moeten om bij het water te komen. Het kan moeilijk zijn om een rivier met een super steile oever te bereiken of om dit filtersysteem onderweg te gebruiken aan de kant van een grote boot... tenzij je zin hebt om in te stappen.

Gemak van filtratie

Nadat je je waterbron hebt gevonden, zuig je met alles wat je hebt. De eerste paar seconden krijg je niets, omdat de buis eerst met water moet worden gevuld voordat je water kunt krijgen. Door de brede in- en uitgang krijg je na die eerste momenten een behoorlijke waterstroom. Als het water troebel is, wordt dit nog moeilijker en neemt het debiet aanzienlijk af. Er zijn andere producten met een soortgelijk ontwerp die beter werken, waaronder de Sawyer Micro die een betere filtratiestroom biedt en minder zuigkracht nodig heeft. Echter, de Micro "zuigt" ook slibhoudend water op.

Een ander voorbehoud bij dit systeem is dat het geen water opslaat. Als u van plan bent om dit te gebruiken tijdens het backpacken en u weet dat u een lange sectie zonder water hebt, is het raadzaam om vuil water in een opslagcontainer mee te nemen. Uit de opslag kunt u dan drinken. Dit is echter niet ideaal, omdat je die opslagcontainer moet steriliseren voordat je hem weer vult met schoon water. Vanwege deze beperkingen is dit filter het beste voor gebruik onderweg met minder ideale opslagmogelijkheden.

Waarde

Deze waarde is moeilijk te verslaan. De mogelijkheden zijn beperkt tot persoonlijk gebruik onderweg. De Sawyer Micro en Sawyer Mini kosten net iets meer en bieden over het algemeen betere prestaties en veelzijdigheid. Als we tussen deze systemen zouden moeten kiezen, zouden we voor de Sawyer Micro gaan, maar als geld uw prioriteit is, is de Lifestraw moeilijk te verslaan.

Conclusie

Het Lifestraw Persoonlijk filtersysteem is geschikt voor gebruik door één persoon onderweg. Het heeft geen opslagfunctionaliteit, maar de waterbehandeling is ogenblikkelijk. Het zuigen door het filter kan omslachtig zijn, en er zijn betere prestaties, maar de lage prijs is moeilijk te verslaan. Een geweldige optie voor noodgevallen of korte trips naar het binnenland waar water in overvloed aanwezig zal zijn.