Beste omgekeerde osmose systemen

Omgekeerde osmose systemen bieden een van de beste manieren om schoon water te produceren voor uw huishouden. In tegenstelling tot andere oplossingen voor het filteren van water, zijn deze systemen zeer efficiënt, omdat ze tot 95 - 99% van de verontreinigende stoffen die in uw water drijven, kunnen verwijderen.

In het volgende artikel gaan we dieper in op de top systemen die u in 2022 kunt kopen, en we onthullen de voor en nadelen ervan.

Zijn jullie nieuw in omgekeerde osmose waterfilters? Dan bent u aan het juiste adres. Onze uitgebreide koopgids en beoordelingen geven u alle informatie die u nodig heeft om een geïnformeerde beslissing te nemen over het beste omgekeerde osmose systeem voor uw huishouden. We leggen uit hoe een RO-systeem werkt, en wat elke specifieke term betekent, zodat u alle productbeschrijvingen die u leest kunt begrijpen.

Omgekeerde osmose filters hebben een eenvoudige installatie en weinig onderhoud, en het zou u niet meer dan een paar minuten per paar maanden moeten kosten om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het zou moeten werken. Lees onze korte installatiehandleiding om te weten te komen hoe u het apparaat snel en zonder lekken kunt installeren.

Beste omgekeerde osmose waterfilter beoordelingen

Waterdrop Omgekeerde Osmose Systeem

waterdop omgeerde osmose systeem

Het Waterdrop RO-systeem verandert het spel volledig als het gaat om de filtratie van huishoudelijk water. Dit apparaat bespaart u met zijn compacte ontwerp veel ruimte, omdat het geen tank heeft. De slanke behuizing betekent echter niet dat de effectiviteit laag is. Het Ro-membraan wordt geleverd met een ongelofelijke filternauwkeurigheid van 0,0001μm, zodat uw water voor 99% vrij is van alle verontreinigingen. Het intelligente ontwerp heeft ook 2 displays - een voor de waterkwaliteit en een voor het TDS-nummer.

U kunt het product aansluiten op uw koelkast, maar u moet dan wel een aparte afvoer hebben. Verder is de installatie vrij eenvoudig en zou u geen problemen moeten opleveren. Het veranderen van een van de 3 filters gebeurt in enkele seconden als je het alleen maar verdraait en eruit haalt.

Terwijl het systeem zich ontdoet van fluoride, zal het uw water niet alkalineren en zal het de pH-waarde niet verbeteren. Houd er rekening mee dat u het niet zijdelings moet plaatsen, omdat het niet goed zal functioneren en waarschijnlijk zal lekken. Bovendien moet het systeem na de installatie gedurende 30 minuten worden doorgespoeld.

iSpring RCC7AK-UV 7 Stage Omgekeerde Osmose Systeem

iSpring RCC7AK-UV 7 Stage Omgekeerde Osmose Systeem

De iSpring RCC7AK-UV is een hoogwaardig omgekeerde osmose systeem, compleet met mineralisatie en UV-filters, dat in staat is om zelfs het vuilste water te filteren. Dit is een zeer efficiënt filtersysteem, met een efficiëntieverhouding van 2:1.

Een van de voordelen van het gebruik van dit RO-systeem is de UV-filter. Deze filter is in staat om de micro-organismen, virussen en bacteriën in uw waterbron te doden, waardoor het drinkwater van hoge kwaliteit is. Het UV-licht gaat automatisch aan wanneer het de waterstroom detecteert, en het schakelt een paar seconden na het uitschakelen van de waterstroom uit, zodat het water dat zich al in het systeem bevindt, wordt gefilterd.

Een ander voordeel is het gebruik van een carbonaat en een rood mineraalfilter. Deze filters voegen mineralen toe aan het gefilterde water, waardoor het gezonder wordt en beter smaakt.

Een klein nadeel van de aanschaf van dit model is de slecht geschreven handleiding. Gelukkig zijn er online video tutorials die helpen bij de installatie. Anders zouden veel mensen problemen kunnen hebben gehad met de installatie van dit toestel.

APEC ROES PH75 6 Fase Omgekeerde Osmose Water Systeem

APEC ROES PH75 6 Fase Omgekeerde Osmose Water Systeem

De APEC Top Tier 6 Step is een van de meest geavanceerde waterfilteroplossingen die u kunt kopen tegen een fatsoenlijke prijs. Met een 3:1 afvalwaterzuiverheidsverhouding is dit een efficiënte manier om uw drink- en kookwater te filteren.

Dit model maakt gebruik van een 6-stappen filterproces. Terwijl het grootste deel van de waterzuiveringsvolgorde vergelijkbaar is voor elke omgekeerde osmose-unit, heeft deze een extra filter die mineralen aan uw drinkwater toevoegt. De toegevoegde mineralen zullen het water gezonder en beter smaken op hetzelfde moment.

Een van de voordelen van dit model is de lange levensduur van de waterfilters. Terwijl de eerste drie filters om de zes maanden vervangen moeten worden, hoeven het omgekeerde osmose membraan en het koolstoffilter slechts één keer per 2-3 jaar vervangen te worden, afhankelijk van uw waterbron. Het filter van de waterneutralisator moet eens in de 4-6 jaar worden vervangen.

Een ander voordeel is het gemak van de installatie. Dit RO-systeem wordt geleverd met een gedetailleerde handleiding, en u kunt deze zonder problemen volgen voor een stapsgewijze handleiding. Als u meer van het volgen van video tutorials houdt dan van het volgen van schriftelijke instructies, dan is dat ook een mogelijkheid. Er zijn veel nuttige video's op Youtube die u kunt bekijken.

iSpring RCC7 - WQA 5-traps Omgekeerde Osmose Systeem

iSpring RCC7 - WQA 5-traps Omgekeerde Osmose Systeem

Een andere budgetkeuze, de iSpring RCC7 is een hoogwaardig omgekeerde osmose systeem, en het filtert het water door 5 verschillende filters. Hoewel dit een van de goedkopere modellen is die we in onze lijst hebben opgenomen, is de kwaliteit van het water dat het produceert nog steeds topklasse, dus het systeem blijkt een goede waarde te hebben.

Een van de voordelen van dit systeem is de efficiëntie. De meeste systemen voor het filteren van omgekeerde osmosewater worden als efficiënt beschouwd als ze een afvalwaterzuiverheidsverhouding hebben die kleiner of gelijk is aan 4:1. Met een rendementsverhouding van 2,5:1 is dit model eigenlijk zeer efficiënt.

De installatie-instructies zijn een kleine tegenvaller als u voor dit apparaat kiest. De geschreven instructies zijn slecht, en de meeste mensen vinden ze moeilijk te volgen. Gelukkig zijn er online videotutorials die u door de installatie kunnen leiden. Als je op een bepaald moment vastzit en je weet niet wat je moet doen, kun je ook contact opnemen met hun klantenservice voor advies. iSpring's klantenservice experts weten echt waar ze het over hebben en ze zullen nuttig advies en instructies geven.

APEC ROES 50 5 Fase Omgekeerde Osmose Watersysteem

APEC Top Tier 5-Stage Ultra Veilige Omgekeerde Osmose Drinkwaterfiltersysteem (ESSENCE ROES-50)

De APEC Top Tier 5-stap is een van de budgetkeuzes die we op onze lijst hebben gezet. Dit omgekeerde osmose systeem maakt gebruik van een basis 5-stappen waterfiltratieproces. Dit model heeft een water filtratie efficiëntie van 3:1, dus het is boven het gemiddelde vergeleken met andere modellen. Ondanks de lagere prijs is dit een goed filtratiesysteem, en het zal de meeste verontreinigingen in uw waterbron verwijderen.

Een van de voordelen van de aankoop van dit apparaat is de toegankelijke prijs. Niet alleen heeft de APEC Top Tier 5 Step een behoorlijke aanschafprijs, maar alle filters zijn ook vrij goedkoop. Zoals je zou verwachten is het omgekeerde osmose membraan duurder, maar dat is normaal omdat het het belangrijkste onderdeel van het filtersysteem is.

Een ander voordeel is de schone en gedetailleerde handleiding. Niemand zal problemen hebben met het volgen van de instructies tijdens de installatie. De afbeeldingen zijn duidelijk, de indicaties zijn kort en bondig, en elk detail is gespecificeerd, zodat u niets mist.

Dit model wordt ook geleverd met een reserveset van filters, dus als u het eenmaal koopt, kunt u het minstens een jaar gebruiken zonder dat u extra geld hoeft uit te geven.

Brondell H2O+ Circle Omgekeerde Osmose Waterfilter

Brondell H2O+ Circle Omgekeerde Osmose Waterfilter

De Brondell H2O+ Circle is een klein en compact omgekeerde osmose systeem dat eenvoudig te installeren is en zeer efficiënt. Dit model heeft een efficiëntieverhouding van 2:1 en is in staat om tot 50 liter zuiver water per dag te produceren.

Een van de voordelen van het gebruik van dit filtersysteem is dat het zeer compact is. Hierdoor ziet het er niet alleen beter uit, maar het bespaart ook veel ruimte en maakt het vervangen van filters gemakkelijker.

Een ander voordeel is dat dit omgekeerde osmose systeem wordt geleverd met een stijlvolle kraan. De kraan heeft een chromen afwerking, en een ingebouwd LED-lampje geeft aan wanneer de filters moeten worden vervangen. Als het chroom van de kraan u niet bevalt, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt het filtersysteem ook op andere kranen aansluiten. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de klantenservice om te controleren of uw kraanmodel er compatibel mee is voordat u een aankoop doet.

Hoewel dit een goed en efficiënt omgekeerde osmose systeem is, is een van de nadelen van het gebruik ervan dat de filters moeilijker te vinden zijn dan die van de concurrentie. U kunt de filters alleen vinden op de officiële website van de fabrikant, en de verzendbelasting kan van toepassing zijn, afhankelijk van waar u woont.

Home Master TM ULTRA-ERP Omgekeerd Osmose System

Home Master TM ULTRA-ERP Omgekeerd Osmose System

De Home Master ULTRA-ERP is een van de beste omgekeerde osmose waterfiltersystemen die u in 2019 kunt kopen. Met een rendement van 1:1, een permeaatpomp en een UV-licht is er niet veel waar dit apparaat niet goed in is.

Een van de grote voordelen van dit filtersysteem is de permeaatpomp. Hierdoor kan het systeem het waterdebiet verhogen en tegelijkertijd de afvalwaterproductie verlagen. De Home Master ULTRA-ERP is in staat om tot 75 liter zuiver water per dag te produceren, wat meer dan genoeg is voor uw huishoudelijke behoeften.

Een ander groot voordeel van dit model is de aanwezigheid van de UV-filter. Dit filter is in staat om virussen, bacteriën en andere micro-organismen die in uw waterbron aanwezig kunnen zijn, te doden. Het UV-lampje heeft een automatische aan/uit-schakelaar, dus het gaat aan wanneer het de waterstroom detecteert, en het zal enkele seconden na het uitschakelen van de waterstroom uitschakelen, zodat het water in het systeem wordt gefilterd.

Express Water ROALK10DCG 10 Stage Omgekeerd Osmose Systeem

Express Water ROALK10DCG 10 Stage Omgekeerd Osmose Systeem

De Express Water ROALK10DCG heeft zeker een van de stoutmoedigste marketingcampagnes. De fabrikant adverteert dit model met behulp van een 10-stappen filterproces. Hoewel deze informatie niet noodzakelijkerwijs onwaar is, is het zeker bedrieglijk. Terwijl de meeste fabrikanten de remineralisatie filter beschouwen als een zesde stap, is Express Water van mening dat elke stap van de mineralisatie een aparte stap is van het hele filtratieproces. Dus, in plaats van een 6-stapsfiltratie, wordt dit model geadverteerd als een 10-stapsfiltratie.

Met een afvalwaterzuiveringsrendement van 2:1 is dit één van de meest efficiënte omgekeerde osmose-systemen die je in 2019 op de markt zal vinden. De Express Water ROALK10DCG is niet alleen efficiënt, maar heeft ook een mooi filtersysteem. Deze filters verwijderen tot 99% van de verontreinigingen in uw waterbron, en ze zullen het water ook remineraliseren, waardoor de smaak verbetert en het gezonder wordt.

Het installeren van dit systeem is eenvoudig, en de meeste mensen zullen het zelf kunnen doen in minder dan twee uur. Het moeilijkste deel van de installatie is het vinden van de juiste plaats voor elk filter, want er zijn er veel. Echter, het vinden van de juiste plek is eenvoudig omdat de filters kleurgecodeerd zijn, zodat u ze in een mum van tijd kunt installeren.

Countertop draagbare 5-fase omgekeerde osmose waterfilters

Countertop draagbare 5-fase omgekeerde osmose waterfilters

Dit is het enige draagbare omgekeerde osmose waterfiltersysteem dat we op onze lijst hebben gezet. De Countertop Portable Universal 5-Stage is klein genoeg om op uw aanrecht te passen, maar u kunt het ook uit een keukenkastje halen zodat het geen ruimte in beslag neemt.

Het grote voordeel van het gebruik van de Countertop Portable Universal is de draagbaarheid. Dit betekent niet alleen dat u hem mee kunt nemen als u op vakantie gaat, maar het betekent ook dat u geen tijd hoeft te verspillen aan het installeren ervan. Het installatieproces neemt letterlijk twee minuten in beslag en u heeft er geen gereedschap voor nodig. U hebt misschien een regelbare moersleutel nodig, maar alleen als de beluchting van uw kraan te strak is vastgeschroefd om hem met de hand te kunnen verwijderen. Het systeem is compatibel met meer dan 90% van de meest populaire kranen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, dus u zou geen problemen moeten hebben met de installatie ervan.

Een ander voordeel van dit RO-systeem is de efficiëntie. De Countertop Portable Universal zal 2,6 liter afvalwater produceren van elke liter zuiver water die het produceert. Dit betekent dat dit model zeer efficiënt is, ondanks zijn kleine omvang.

Een klein nadeel is dat dit model niet met een tank wordt geleverd. Dit betekent dat u het apparaat handmatig aan en uit moet zetten wanneer u dat wilt, en een eigen waterbak moet gebruiken om het water op te vangen. Dit is geen grote oplichterij, maar je zult geen gefilterd water hebben als je vergeet een bakje te vullen.

Express Water RO5DX 5 Stage Omgekeerd Osmose Filter

Express Water RO5DX 5 Stage Omgekeerd Osmose Filter

De Express Water RO5DX is een goed omgekeerde osmose waterfiltersysteem dat voor een acceptabele hoeveelheid kan worden aangeschaft. Hoewel dit een goedkoop RO-systeem is, is het toch zeer goed en efficiënt en verdient het zijn plaats op deze lijst.

Met een afvalwaterzuiveringsgraad van 3:1 is dit een efficiënte eenheid die zuiver water zal produceren en u op lange termijn geld zal besparen. Het gebruik van een efficiënt filter is ook beter voor het milieu, omdat er minder water wordt verspild.

Een van de voordelen van het gebruik van deze unit is de hoge kwaliteit van de filters. Hoewel dit model slechts een 5-stapsfiltratieproces gebruikt, zijn de filters in staat om tot 99,99% van de verontreinigingen in uw waterbron te verwijderen. De filters zijn ook gemakkelijk te vervangen en u hebt geen ander gereedschap nodig dan de door de fabrikant geleverde filtersleutel voor deze bewerking.

Een ander voordeel is dat dit RO-systeem eenvoudig te installeren is, en dat u het snel kunt doen. De filters zijn voorgemonteerd, dus dat bespaart u wat tijd. De handleiding is eenvoudig te volgen en alle instructies zijn gedetailleerd en beknopt.

Home Master TM Standaard Omgekeerde Osmose Waterfilter

Home Master TM Standaard Omgekeerde Osmose Waterfilter

De laatste maar niet de minste op onze lijst, de Home Master Standard is een populair omgekeerde osmose waterfiltersysteem. Met een waterefficiëntieverhouding van 4:1 past dit model precies in de categorie efficiënte systemen.

De Home Master Standard maakt gebruik van een klassiek 5-staps filtersysteem. Echter, de filters en het omgekeerde osmose membraan zijn zeer efficiënt in het blokkeren van de verontreinigingen in uw water, dus tot 99% van hen zal worden verwijderd in dit proces.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van dit RO-systeem is het modulaire filterontwerp. Dit ontwerp maakt het mogelijk om de filterbehuizing tegelijk met de filter te vervangen, zodat er minder kans is dat er bacteriën in de behuizing groeien of dat er lekkages ontstaan. Dit maakt de filters niet alleen duurzamer en efficiënter, maar verhoogt ook de duurzaamheid van het systeem als geheel. De filters zijn ook zeer eenvoudig te vervangen, en u hoeft ze maar één keer per jaar te vervangen.

Het installeren van dit apparaat is een fluitje van een cent. De handleiding is duidelijk en gedetailleerd, en de reinigingsunit wordt volledig gemonteerd geleverd, zodat u er geen tijd aan hoeft te verspillen. Alle kabels zijn voorzien van een kleurcode, dus het maken van de juiste aansluitingen is eenvoudig en overzichtelijk.

omgekeerde osmose systeem reviews

Wat is een omgekeerd osmose filtersysteem?

Er zijn verschillende dingen waar u zich bewust van moet zijn als u op zoek bent naar een omgekeerde osmose waterfiltersysteem. De meeste huiseigenaren hebben van dit soort systemen gehoord, maar ze weten niet echt wat het is en hoe het werkt. In de volgende paragraaf zullen we de meest voorkomende termen die u tegenkomt bij het zoeken naar een omgekeerde osmose waterfiltersysteem uitleggen, en hoe dit type systeem werkt.

beste omgekeerde osmose systeem

Omgekeerde osmose, meestal bekend als een RO-systeem, is een waterzuiveringstechnologie die het water door een semipermeabel membraan voert om de vervuilende deeltjes te verwijderen.

In tegenstelling tot andere waterfiltersystemen is RO in staat om kleinere deeltjes te verwijderen, ofwel opgelost ofwel zwevend in het water, zodat de kwaliteit van het gefilterde water beter zal zijn. RO-systemen zijn in staat om deeltjes zo klein als ionen, moleculen en zelfs sommige soorten bacteriën uit het water te verwijderen, en ze worden gebruikt in de industriële productie van drinkwater.

Omgekeerde osmose is ook een van de processen die in staat zijn om zout uit zout water te verwijderen, voor recycling, afvalwaterzuivering, en het kan zelfs worden gebruikt om energie te produceren.

Grondbeginselen van omgekeerde osmose

Om te begrijpen hoe een omgekeerd osmose filtersysteem werkt, moet je eerst de belangrijkste principes van osmose begrijpen. Osmose is een natuurlijk proces waarbij een zwakkere zoutoplossing de neiging heeft te migreren naar een sterkere. Als je bijvoorbeeld twee containers hebt die door een pijp zijn verbonden, maar gescheiden zijn door een semi-permeabel membraan, waarvan de ene een zoutoplossing bevat en de andere zoetwater, zal het zoetwater de neiging hebben om naar de zoutoplossing toe te stromen. Dit gebeurt omdat oplossingen een natuurlijke neiging hebben om een hogere concentratie te zoeken.

Omgekeerde osmose volgt hetzelfde proces, maar dan in omgekeerde richting. In plaats van een oplossing met een lagere concentratie te laten verschuiven naar een meer geconcentreerde oplossing, wordt er een externe kracht op de geconcentreerde oplossing uitgeoefend, waardoor deze naar de minder geconcentreerde oplossing verschuift. Het semi-permeabele membraan laat alleen moleculen van een bepaalde grootte door, zodat het merendeel van de zouten, micro-organismen, bacteriën en ander puin zal worden geblokkeerd.

Omgekeerde osmose systeem Koopgids

Als u besluit om uw huis uit te rusten met een omgekeerd osmose filtersysteem, kunt u er zeker van zijn dat het water dat u drinkt vrij is van verontreinigingen. De markt wordt echter overspoeld door een overvloed aan producten om te bekijken. Uw beslissing kan minder stressvol zijn als u weet wat u wilt en nodig heeft.

Wat te overwegen bij de aankoop van een omgekeerde osmose systeem

Hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u een systeem aanschaft:

 • Opslag

  - Het omgekeerde osmose systeem moet in de kast onder de gootsteen gaan. Houd er rekening mee dat zo'n apparaat nogal wat ruimte nodig heeft, wat betekent dat u uw afvalbak wellicht moet weggooien. Naast de voorfilters en de onderdelen van de omgekeerde osmose, moet er voldoende ruimte zijn voor de tank. Een beperkte ruimte zou niet geschikt zijn voor een omgekeerde osmose systeem.

 • Waterdruk

  - Deze apparaten werken niet goed als de druk lager is dan 40PSI. Er is een kans dat u de druk van uw waterlijn kunt verhogen met een boosterpomp. Sommige omgekeerde osmose-systemen worden gepompt (met een boosterpomp) en andere komen zonder pomp. Merk op dat als de waterdruk niet kan stijgen, zelfs niet met een pomp, dan zal een omgekeerde osmose systeem niet geschikt zijn voor uw huis.

 • Watergebruik

  Een van de belangrijkste punten van zorg bij omgekeerde osmose-systemen is dat ze enorme hoeveelheden water verbruiken. Het water dat de verontreinigingen naar de afvoer voert is meer dan het water dat gefilterd wordt om geschikt te worden voor gebruik. Deze factor is belangrijk omdat sommige mensen misschien niet de mogelijkheid hebben om water te verspillen.

 • Bron:

  - Als u in een stedelijk gebied woont, voorziet een behandelde stadsbron u waarschijnlijk van water in uw huis. Het water in verdere voorstedelijke gebieden kan uit een bron komen. Controleer de beschrijvingen van omgekeerde osmose systemen, omdat sommige misschien meer geschikt zijn voor het filteren van de verontreinigingen uit putwater dan andere.

 • Remineralisatie

  - Er is een tendens in omgekeerde osmose-systemen om zo ijverig te zijn in het filteren van water dat ze ook enkele gezonde elementen uit het water verwijderen. Daarom zou u kunnen overwegen de aankoop van een eenheid die een alkalische re-mineralizer filter die de heilzame mineralen weer terug naar uw water.

 • Vervangingsfilters

  - Om een waterfilteringseenheid uit te voeren op de manier waarop deze is aangeschaft, moet u regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Sommige mensen vinden de taak om een RO-systeem in vorm te houden een vermoeiende klus vanwege het meerfasige filterproces. Het omgekeerde osmose systeem heeft meer dan één filter. U moet elke vervanging die u maakt bijhouden, omdat sommige filters vaker moeten worden vervangen dan andere. Dit detail voegt ook meer toe aan de kosten van een enkel systeem.

Deze factoren zijn cruciaal omdat, om de waarheid te zeggen, een ander waterfilterapparaat soms meer compatibel is met de omstandigheden in uw omgeving en huis. Als u echter aan alle eisen voldoet, zal een RO-systeem de kwaliteit van het water voor u verbeteren.

Kenmerken in de persoonlijkheid van een omgekeerd osmose systeem - Kenmerken en specificaties

Als u hier bent, dan heeft u waarschijnlijk besloten dat een omgekeerde osmose systeem gewoon het apparaat voor uw huis is. Aangezien de omstandigheden in uw huis de juiste zijn, is het tijd dat het RO-systeem u vertelt wat het kan bieden. We zullen een aantal van de essentiële kenmerken en specificaties van omgekeerde osmose-apparaten die u zult tegenkomen op een rijtje zetten:

 • Semi-Permeabele Membraan - Dit stuk is waarschijnlijk een vitaal element voor elk omgekeerd osmose systeem. Zoals de naam al aangeeft, stopt het membraan enkele deeltjes voordat het water de kraan bereikt. Zo krijgt u water gefilterd uit de verontreinigingen.
 • Filters - Het RO-systeem filtert het water in verschillende stadia om de optimale kwaliteit van uw bruikbaar water te leveren. De filters hebben de taak om opgeloste zouten, opgeloste organische stoffen en water met micro- en fijne deeltjes te verwijderen. Een standaard systeem bevat de volgende filters:
  • Zandfilter
  • Koolstoffilter
  • Patroonfilter
  • Membraanfilter (Bovenstaande lijst)
 • Hogedrukpomp - Deze functie is optioneel. Zoals we in de vorige paragraaf hebben vermeld, kan uw waterdruk profiteren van een omgekeerd osmosesysteem, dat dit onderdeel heeft. De drukpomp zal niet alleen het debiet verhogen, maar het zal ook uw RO-systeem helpen om adequaat te presteren over een lange tijd.
 • Compact - Hoewel een omgekeerde osmose systeem ruimte kan innemen onder uw gootsteen, wordt het geleverd als een compacte eenheid gezien het gewicht van de missie die het heeft. Een standaard RO-systeem bevat een driedimensionale configuratie van modules om de benodigde ruimte te minimaliseren.
 • Eenvoudige bediening - Een groot voordeel van RO-systemen is dat ze geen hulp nodig hebben om te functioneren omdat ze volledig automatisch zijn. Nadat u ze hebt geïnstalleerd, zullen ze het proces met gemak uitvoeren. Vergeet echter niet dat ze ook regelmatig onderhoud moeten ondergaan.
 • Spanning - Standaard 120V 3-lamps stekkers zijn compatibel met RO-systemen.
 • Alkaline Re-Mineralizer - Een andere optionele functie die we hebben genoemd. Het zorgt ervoor dat de gezonde mineralen in het water blijven dat de lijn u levert.
 • Opslagtank - Het houdt ongeveer 3 liter water vast. Zonder voldoende water in de tank zou het RO-systeem niet kunnen functioneren.
 • Cold Water Valve - Neemt het water op uit een put of een gezuiverde gemeentelijke bron.
 • Afsluitklep - Voorkomt waterverspilling wanneer de opslagtank vol is. Het voorkomt dat het water in de tank gaat wanneer het detecteert dat de limiet is bereikt.

Hoe werken omgekeerde osmosefilters?

hoe werkt omgekeerde osmose

Omgekeerde osmosefilters werken door externe druk op het water uit te oefenen, waardoor het door het semipermeabele omgekeerde osmosemembraan wordt geforceerd. Wanneer het water door dit membraan gaat, wordt 95 - 99% van de componenten ervan geblokkeerd en afgeleid naar de afkeurstroom. De hoeveelheid druk die nodig is voor deze operatie is afhankelijk van de kwaliteit van de waterbron. Als een waterbron meer vervuild is, zal de druk die nodig is om het water door het RO-membraan te duwen hoger zijn.

Het resulterende gefilterde water wordt ontzout en gedemineraliseerd. Het wordt technisch gezien permeaatwater (of productwater) genoemd, maar in gebruiksaanwijzingen en productbeschrijvingen zult u het vaker gefilterd of zuiver water aantreffen. De waterstroom die de verontreinigingen met zich meebrengt wordt technisch gezien het afgekeurde (of geconcentreerde) water genoemd, maar u zult het vaker als afvalwater aantreffen. Deze stroom gaat niet door het semipermeabele membraan.

Wanneer de waterstroom het RO-membraan binnenkomt, worden de watermoleculen doorgelaten, maar de opgeloste zouten en andere verontreinigingen worden geblokkeerd. In plaats van zich op te hopen in de buurt van het membraan, worden deze verontreinigingen geloosd met behulp van een andere waterstroom. Deze afvalwaterstroom en de bestemming ervan verschillen afhankelijk van het gebruikte RO-systeem. Meestal wordt het afvalwater rechtstreeks naar de afvoer geleid, maar in andere gevallen kan het worden teruggestuurd naar de hoofdwaterleiding of zelfs worden gerecycled via het systeem om water te besparen. De meeste RO-systemen kunnen dit water omleiden zodat u het kunt gebruiken om uw planten water te geven of uw bestrating te wassen.

Het gefilterde water heeft een superieure kwaliteit, en het bevat meestal slechts 1 - 5% van de verontreinigingen die het deed voor de filtratie.

Omgekeerde osmose filters maken gebruik van het kruisfiltratieproces in plaats van de standaard filtratie. Bij een standaard filtratie worden de verontreinigingen opgevangen en geabsorbeerd door de filters. Dit maakt de filters in de loop van de tijd minder efficiënt, omdat het gehalte aan verontreinigingen toeneemt. Bij kruisfiltratie gaat het gefilterde water echter de ene kant op, terwijl het verontreinigde water de andere kant op gaat. Het water wordt gebruikt om de verontreinigingen weg te vegen, en hetzelfde water houdt het membraanoppervlak van de omgekeerde osmose schoon.

Omgekeerde osmose stap voor stap proces

Omgekeerde osmose-systemen hebben meestal 5 of meer filtratiestappen, waarvan sommige beweren maar liefst 10 afzonderlijke stappen te hebben. Het maakt niet uit hoeveel stappen een RO-systeem heeft, de eerste 5 zijn meestal hetzelfde. Ze zullen vaak verschillende namen hebben, maar doen hetzelfde. Hier is een korte beschrijving van de belangrijkste filtratiestappen.

 1. Dit is de sedimentverwijderingsfase. Meestal wordt het eerste filter gebruikt om grotere verontreinigingen, zoals klei, roest, stenen en slib uit het water te blokkeren. De meeste fabrikanten gebruiken een 5-micron filter voor deze stap. Elk deeltje dat groter is dan dit wordt opgehangen, zodat er geen schadelijke elementen in het membraan terechtkomen.
 2. Dit is meestal de eerste stap van een koolstoffilter. Dit filter wordt gebruikt om de meeste schadelijke chemicaliën in het water te verwijderen, waaronder chloor. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn en kunnen de smaak van het water veranderen, dus ze moeten worden verwijderd.
 3. De tweede koolstoffilter. Dit is waar de meeste van de resterende deeltjes in het water worden gesuspendeerd. In tegenstelling tot het eerste koolstoffilter is dit filter dichter en compacter. Hierdoor kan het meer deeltjes uit het water blokkeren, waardoor de resulterende stroom bijna schoon is.
 4. Dit is de belangrijkste stap in het filtratieproces. Hier moet het water door het omgekeerde osmose membraan gaan. Het RO-membraan is een semi-permeabel membraan dat in staat is om zelfs de kleinste deeltjes te verwijderen. Meestal worden de verontreinigingen verwijderd op basis van hun gewicht, grootte en ionische lading. Elementen groter dan 0,0001 micron worden uit het water verwijderd, en dat geldt ook voor elementen met een moleculair gewicht van meer dan 200, of een hoge ionische lading. Hier worden alle zware metalen die in het water aanwezig zijn verwijderd, en ook de radioactieve componenten. Op dit punt worden alle gesuspendeerde verontreinigingen uit het RO-systeem afgevoerd en wordt het zuivere water gescheiden.
 5. Dit kan de laatste stap zijn voor veel omgekeerde osmose systemen, maar andere kunnen ook volgen. Dit is een zeer belangrijke stap in het filtratieproces, ook al is het de laatste. Tijdens deze stap worden chloor, bacteriën, virussen en slechte geuren uit het water verwijderd. Als dit de laatste filtratiestap is, gaat het gefilterde zuivere water direct naar uw kraan of in het waterreservoir, afhankelijk van het systeem.
 6. Dit is een extra stap in het filtratieproces, en het heeft een grote rol in het produceren van beter smakend water. Nadat het water door het omgekeerde osmosemembraan is gegaan, worden de meeste verontreinigingen verwijderd. Helaas zijn de mineralen in het water dat ook. De meeste mensen zijn afhankelijk van hun drinkwater als bron van mineralen, en het drinken van veel mineraalvrij water kan meer kwaad dan goed zijn voor je lichaam. In deze stap worden echter mineralen toegevoegd aan het gefilterde water. Dit maakt het water gezonder, maar het zal ook beter smaken, omdat de toegevoegde mineralen de pH-waarde van het water verhogen. Het resulterende water zal een vergelijkbare smaak hebben als flessenwater.
 7. Dit is een extra stap die slechts door enkele fabrikanten wordt gebruikt. Hoewel deze stap zeldzamer is, is hij ook zeer goed. Dit is het UV-filter, en het heeft een belangrijke rol in het verminderen van het aantal bacteriën, virussen en micro-organismen in uw water. Het UV-filter is meestal een UV-lamp, dus de RO-systemen die er een gebruiken zullen ook een stroombron nodig hebben, zoals een stopcontact. Het UV-licht zal het grootste deel van de bewegende verontreinigingen in het gefilterde water doden, waardoor het gezonder is en beter geschikt voor menselijk gebruik, vooral voor kinderen of ouderen.
 8. Elke stap boven de Zevende - Sommige fabrikanten hebben het remineralisatieproces opgedeeld in meer stappen, waardoor de totale filteringstappen van hun RO-systemen toenemen. Hoewel hun producten kunnen worden geadverteerd als 10-stappensystemen, zijn de toegevoegde stappen slechts een deel van het mineralisatieproces en doen ze niets meer.

Verontreinigingen Verwijderd door Omgekeerde Osmose Filter

Omgekeerde osmose filters zijn eigenlijk enkele van de meest geavanceerde waterfiltersystemen die u kunt kopen voor uw huis. Een RO-systeem is in staat om tot 99,99% van de verontreinigingen in uw water te verwijderen, afhankelijk van de kwaliteit van uw waterbron.

Het RO-membraan blokkeert de verontreinigingen op basis van hun grootte en ionische lading. Meestal wordt een verontreiniging met een moleculair gewicht van meer dan 200 geblokkeerd. Ook deeltjes groter dan 0,0001 micron worden geblokkeerd. Tegelijkertijd zullen deeltjes met een hogere ionische lading ook worden tegengehouden door het RO-membraan. Bijvoorbeeld, calcium heeft twee ionische ladingen en het is gemakkelijker te blokkeren dan natrium, dat slechts één ionische lading heeft. Om dezelfde reden worden CO2-deeltjes meestal niet geblokkeerd als ze door het RO-membraan gaan. CO2-deeltjes zijn niet sterk geladen en ze zijn relatief klein, zodat het RO-membraan ze moeilijker kan verwijderen.

Door hun hoge water filtratie efficiëntie zijn omgekeerde osmose filters zeer efficiënt in het behandelen van grond- of oppervlaktewater. U kunt ze zelfs gebruiken om brak water te behandelen. Omgekeerde osmose filters worden gebruikt in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, in de farmaceutische industrie en door de halfgeleiderindustrie.

Wat betekent TDS?

TDS betekent totaal opgeloste vaste stoffen. Als het gaat om drinkwater betekent TDS meestal alle anorganische componenten in het water, zoals calcium, natrium, kalium, chloriden, sulfaten en bicarbonaten, samen met een deel van het organische materiaal dat in het water is opgelost.

TDS kan worden gemeten in een laboratorium, of door het meten van de elektrische geleidbaarheid. Het meten van het TDS-niveau in een laboratorium is nauwkeuriger en betrouwbaarder dan het meten van de geleidbaarheid, maar het is ook duurder. Het meten van de elektrische geleidbaarheid is goedkoop, en de resultaten zijn binnen 10% van de resultaten die je in een lab krijgt.

Een hoogwaardig RO-waterfiltersysteem is in staat om tot 90% van de TDS in uw water te reduceren, maar deze hoeveelheid varieert afhankelijk van uw waterbron.

RO Verhouding waterefficiëntie uitgelegd

Als u op zoek bent naar een omgekeerde osmose waterfilteringssysteem, heeft u waarschijnlijk al gemerkt dat alle modellen voorzien zijn van een rendementsverhouding. Omgekeerde osmose systemen worden als efficiënt beschouwd als hun afvalwaterzuiveringsverhouding kleiner of gelijk is aan 4:1, maar hoe wordt deze verhouding berekend?

Een van de problemen met deze rendementsverhouding is dat de standaard berekeningsprocedure niet erg realistisch is. Elk omgekeerd osmosesysteem wordt onder ideale omstandigheden getest wanneer de temperatuur van het water 77 graden F bedraagt en de waterdruk 60 PSI bedraagt. Helaas worden deze condities in de praktijk zelden aangetroffen, zodat de efficiëntie van uw systeem zal variëren.

Dit zal meestal betekenen dat het RO-systeem dat u koopt niet zo goed zal presteren als u zou verwachten, omdat het vaak aanzienlijk minder output zal hebben dan het systeem dat op het blad wordt gepresenteerd. Het is ingewikkeld om de exacte output van het systeem te berekenen, omdat lage watertemperaturen en lage waterdruk de output aanzienlijk verminderen, maar dat geldt ook voor een hoog TDS-niveau. Als uw waterbron een hoog TDS-niveau heeft, zal de hoeveelheid water die nodig is om de verontreinigingen te verdringen hoger zijn.

Pomp doordringen. Heb je het echt nodig?

De meeste mensen geloven dat de permeaatpomp gelijk is aan de elektrische pomp, maar dat is niet zo. De permeaatpomp verbetert de prestaties van het omgekeerde osmosesysteem zonder extra druk voor het apparaat te produceren. In plaats daarvan vermindert de permeaatpomp de tegendruk die wordt geproduceerd door de wateropslagtank van het systeem. Hierdoor kan de RO-unit alle druk gebruiken die hij heeft.

De permeaatpomp werkt door de waterkracht van het afvalwater op te slaan en deze energie te gebruiken om het zuivere water onder druk in de watertank van het systeem aan te drijven. De RO-watertanks gebruiken luchtdruk om het gefilterde water uit de kraan te duwen. RO-systemen zonder permeaatpomp gebruiken een deel van hun druk om het water in de tank te dwingen, zodat hun efficiëntie afneemt. Units met permeaatpompen gebruiken de druk die ontstaat door het afvalwater om het zuivere water in de tank te duwen. Het resultaat is een opmerkelijke verhoging van het vermogen en de efficiëntie.

Een ander voordeel van het gebruik van een RO-systeem met een permeaatpomp is dat het ook zuiniger en milieuvriendelijker zal zijn. Doordat het systeem de watertank kan vullen zonder zoveel tegendruk, wordt er minder water afgevoerd en is het gefilterde water zuiverder.

Remineralisatie filters. Helpen ze echt?

remineralization filters

Een van de eerste dingen die je zult merken als je het over RO-systemen hebt, is dat mensen zeggen dat het gefilterde water een ongewone smaak heeft. De verandering in smaak is te wijten aan het water dat door het RO-membraan wordt gefilterd. Wanneer het water door het membraan duwt, zal het de meeste van zijn componenten verliezen en zal zijn pH-waarde worden verlaagd. Hierdoor wordt het water zuurder en verandert de smaak.

Als je het gefilterde water hebt geproefd en je denkt dat het een ongewone smaak heeft, moet je op zoek gaan naar een RO-systeem met een remineralisatie filter. Dit filter voegt mineralen toe aan het water en verhoogt de pH-waarde ervan. Het resulterende gefilterde water zal smaken als gebotteld mineraalwater.

Wat is een luchtkraan? Is het goed?

Als u op zoek bent naar een omgekeerde osmose waterfilter, is de kans groot dat u merkt dat sommige van hen met een luchtspleetkraan komen, terwijl de meeste modellen die het niet als standaard hebben, het als optie aanbieden.

Wat is deze luchtkraan, en nog belangrijker, is het de extra kosten waard?

luchtkraan

Luchtspleetkranen zorgen voor een sifonbreuk voor omgekeerde osmose-systemen die onder de gootsteen zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat in het geval van een blok in uw gootsteen, het vuile water niet wordt overgeheveld naar uw RO-systeem. Afhankelijk van waar u woont, kan de lokale wetgeving vereisen dat alle RO-systemen een luchtspleetkraan hebben.

Het grootste nadeel van het hebben van een luchtspleetkraan is de moeilijke installatie. Ze hebben meestal een ander formaat gat nodig voor de installatie, en ze hebben ook drie pijpaansluitingen nodig in plaats van één. Sommige klanten beweren ook dat de luchtspleetkraan echt luidruchtig is, waardoor de totale waardering van het RO-systeem daalt.

Wat is het verschil tussen een Single Pass en een Double Pass RO-systeem?

Een single-pass omgekeerde osmose systeem volgt het filtratieproces eenmaal. De dubbeldoorlaat RO-systemen gebruiken het zuivere water dat door de eerste doorlaat wordt geproduceerd, aangezien de eerste doorlaat de watertoevoer gebruikt. Op deze manier wordt het water twee keer gefilterd voordat het uw kraan bereikt. Het water dat gefilterd wordt door een dubbeldoorlaat RO-systeem heeft een hogere kwaliteit dan het water dat geproduceerd wordt door het enkeldoorlaatsysteem omdat het eigenlijk twee keer gefilterd wordt.

Een ander verschil tussen de twee soorten waterfilters is dat het tweede passysteem meer kooldioxidedeeltjes verwijdert door het injecteren van een bijtende stof tussen de passen. De bijtende stof verhoogt de pH van het water en zet het kooldioxide om in carbonaat en bicarbonaat, waardoor het gemakkelijker te blokkeren is. Het toevoegen van een bijtende stof vóór de eerste pas is onmogelijk omdat de kalkdeeltjes zich dan aan het RO-membraan zouden hechten.

Wat is het verschil tussen een eenfasig en een tweefasig systeem?

Wanneer u een eenfasensysteem met omgekeerde osmose gebruikt, gaat het water dat het systeem binnenkomt eruit als gedeeltelijk zuiver water en gedeeltelijk als afvalwater.

In een tweefasensysteem wordt het zuivere water van de eerste filter opgevangen en wordt het afvalwater het voedingswater voor de tweede pas. Het resulterende zuivere water wordt dan gecombineerd met het eerste opgevangen water, en dat is het water dat in het waterreservoir wordt opgevangen.

Installatie en onderhoud van omgekeerde osmose-systemen

omgekeerde osmose systeem installatie

Hoe kan ik een omgekeerde osmose waterfilter installeren?

De meeste van de door ons beoordeelde RO-systemen zijn eenvoudig te installeren. In feite heeft een van hen geen installatie nodig, het hoeft alleen maar te worden aangesloten op uw kraan en het is klaar om te werken. De Countertop Portable Universal 5-Stage is een draagbaar apparaat, en u kunt het aansluiten en loskoppelen van de kraan door simpelweg de beluchter uit te draaien en het RO-systeem aan te zetten.

De rest van de door ons beoordeelde filtersystemen moeten permanent worden geïnstalleerd, en hoewel ze door verschillende fabrikanten zijn gemaakt, is het installatieproces rondom vrijwel hetzelfde.

De meeste mensen zullen in staat zijn om de RO-systemen zelf te installeren, zonder afhankelijk te zijn van professionele hulp. Houd er echter rekening mee dat deze systemen zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd in een keukenkastje onder de gootsteen. Als u van plan bent om ze verder weg van de gootsteen te installeren, in een kelder of een opslagruimte, moet u alle benodigde extra onderdelen van tevoren kopen. Voor de meeste mensen is het moeilijkste deel van de standaardinstallatie het boren van een nieuw montagegat voor de zuiver water kraan. Houd er rekening mee dat u met uw lokale autoriteiten moet overleggen voordat u een kraan installeert, omdat sommigen misschien eisen dat u een luchtspleetkraan installeert in plaats van een standaard kraan. U moet er ook rekening mee houden dat sommige gootstenen worden geleverd met een extra kraangat dat kan worden afgedekt. Als dit het geval is, hoeft u geen nieuw gat voor de kraan te boren, u hoeft alleen de bestaande afdekking te verwijderen.

Installatie van het RO-systeem in 9 stappen

Alle RO-systemen die we hebben beoordeeld hebben een eenvoudig installatieproces, en de meeste mensen zullen het zelf aankunnen dankzij de kleurgecodeerde connectoren die ook op maat gemaakt zijn. Dit zorgt voor een goede verbinding zonder dat er speciaal gereedschap nodig is. Hier zijn de stappen die u moet volgen voor een goede en snelle installatie:

 • Ontkoppel de koudwaterleiding - verwijder de koudwatertoevoerleiding over de hele lengte van de muur naar de kraan. Installeer de T-Connector - Alle RO-systemen worden geleverd met een T-connector en een push-fit connector. In sommige gevallen kan de push-fit connector al gemonteerd zijn.
 • De afvoerpijp aansluiten - U moet een gat in de afvoerpijp boren als u de afvoerpijp wilt installeren. De beste plaats om het gat te maken is in het horizontale gedeelte van de afvoerpijp, omdat dit het geluid vermindert dat wordt geproduceerd door het water dat naar beneden wordt gespoeld als het systeem werkt.
 • Monteer het filter - Voor de meeste van de modellen die we hebben beoordeeld, moet u het filter aan de zijkant van de kast monteren. Houd er rekening mee dat u de filters regelmatig moet vervangen, dus u moet de filters zo monteren dat u voldoende vrije ruimte heeft voor deze operatie.
 • Installeer de watertank - Installeer de watertank op de basis van de kast. Zorg ervoor dat u het op een vlakke en vlakke ondergrond installeert.
 • Sluit de waterleidingen aan - Hoewel dit proces misschien ingewikkeld lijkt, is het eigenlijk heel eenvoudig dankzij de kleurgecodeerde aansluitingen. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat alle aansluitingen op de juiste plaats zitten.
 • Plug The System In An Electrical Outlet - Deze stap is alleen nodig voor de RO-systemen die een UV-filter hebben. Zorg ervoor dat het stopcontact dicht genoeg bij het RO-systeem is geplaatst, zodat het netsnoer het kan bereiken.
 • Zet het water weer aan - Zet het water aan en kijk goed naar eventuele lekkages. Als er wat lekken zijn, zet dan het water uit en probeer de storing te verhelpen met teflon tape.
 • Houd er echter rekening mee dat u geen teflon tape moet gebruiken als u de Countertop Portable Universal installeert, want dat zal zeker leiden tot lekken.
 • Vul en leeg de watertank - Dit is een belangrijke stap in het installatieproces, omdat het de filters activeert. Controleer de handleiding van de fabrikant om te weten te komen hoeveel watertanks u moet vullen en legen voordat u het gefilterde water drinkt. Drink het water niet voordat deze stap is voltooid.

Omgekeerde osmose systemen Filterwissel en onderhoud

Als het systeem eenmaal is geïnstalleerd en goed werkt, zijn er niet veel dingen die je moet doen, behalve het vervangen van de filters.

Afhankelijk van het RO-systeem en uw waterbron zal het interval voor het vervangen van de filters korter of langer zijn. Gemiddeld gebruiken de meeste door ons beoordeelde systemen filters die één keer per 6 maanden vervangen moeten worden. Er zijn er die meer duurzame filters hebben, zoals de Home Master ULTRA-ERP, en u moet hun filters maar één keer per jaar vervangen.

Als vuistregel geldt dat de filters voor het omgekeerde osmose membraan, ook wel bekend als de voormembraanfilters, één keer per 6 - 12 maanden vervangen moeten worden. Het RO-membraan moet om de 2 - 3 jaar vervangen worden, ook al gebruiken sommige modellen membranen die zelfs 4 jaar kunnen meegaan zonder te vervangen. De filters die na het RO-membraan komen zijn ook duurzamer en u hoeft ze maar één keer per jaar te vervangen, of zelfs maar één keer per 2 jaar.

Sommige modellen worden geleverd met transparante filterkoffers, zodat u kunt zien wanneer het tijd is om de filters te vervangen, terwijl andere modellen worden geleverd met LED-lichtmeldingen, zodat u altijd weet wanneer u ze moet vervangen.

Alle systemen die we hebben beoordeeld hebben gemakkelijk te vervangen filters, zelfs als ze iets anders zijn. In de meeste gevallen heeft u geen extra gereedschap nodig voor het vervangen van de filters, terwijl u voor anderen de door de fabrikant geleverde filtersleutel nodig heeft. Het maakt niet uit welk RO-systeem u kiest, het vervangen van de filters duurt slechts een paar minuten per 6 maanden of zo, de rest van de tijd wordt besteed zonder dat er onderhoud nodig is.

U stelt de vragen; Wij beantwoorden de vragen - FAQ's

Voor het laatste deel van onze aankoopgids hebben we enkele van de meest gestelde vragen van klanten uit het hele land verzameld. We zullen ervoor zorgen dat u bevredigende antwoorden krijgt voordat u gaat zoeken naar het meest geschikte product voor uw huis.

 • Welke stoffen verwijderen omgekeerde osmose-systemen?
  RO-systemen hebben verschillende filters, die elk verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van specifieke verontreinigingen. Daaronder bevinden zich lood, koper, magnesium, zand en fluoride. Ze zijn allemaal schadelijk voor uw gezondheid en kunnen leiden tot problemen en storingen in uw lichaam. Omdat water zo essentieel is in ons leven, heeft het RO-systeem een cruciale taak in het verwijderen van de elementen die niet gunstig zijn voor ons.
 • Vormt het RO-systeem een risico voor uw gezondheid?
  Terwijl het RO-systeem schadelijke deeltjes verwijdert, neemt het ook enkele essentiële elementen weg die dagelijks via het water ons lichaam binnenkomen. Calcium en magnesium zijn bijzonder gunstig voor de botten, evenals enkele andere mineralen die een plaats vinden in het water. De discussie over de voor- en nadelen van RO-systemen gaat dus door. Het apparaat zelf brengt echter geen nieuwe risico's voor de gezondheid met zich mee.
 • Heeft het RO-systeem een impact op het milieu?
  De meest prominente impact van RO-systemen op het milieu komt voort uit waterverspilling. Voor elke 2 gallons gezuiverd water, gaat 8 gallons in het waterafvalsysteem. Niet alleen dat dit de kosten van uw waterrekening verhoogt, maar het lijkt ook op veel water dat gebruikt zou kunnen worden. Een eenvoudige oplossing is om het verspilde water voor andere doeleinden te gebruiken. Tegelijkertijd voorkomt een RO-systeem dat veel mensen jaarlijks tonnen gebotteld water kopen.
 • Hoe lang gaat een Reverse Osmose Systeem mee?
  Zolang u regelmatig en zorgvuldig onderhoud uitvoert, moet het apparaat vrijwel eeuwig meegaan. Vergeet niet om elk van de filters te vervangen als dat nodig is om te genieten van de betere smaak van het water.
 • Is een Reverse Osmose System als een Distiller?
  Het zijn verschillende apparaten, met verschillende werkprocessen, maar vergelijkbare eindresultaten. Zoals u al weet, maakt het RO-systeem gebruik van een semi-permeabel membraan om het water te filteren. De distilleerder kookt het water en condenseert vervolgens de stoom om het te zuiveren. Een groot deel van de verontreinigingen blijft in het apparaat en komt niet vrij met het water dat u gaat drinken. Distillateurs, evenals RO-systemen, profiteren van de nuttige functies van een koolstoffilter.

Conclusie

Omgekeerde osmose waterfiltersystemen bieden een van de meest geavanceerde manieren om schoon water voor uw huishouden te produceren. Recente technologische ontwikkelingen leiden tot een verhoging van de efficiëntie en de kwaliteit, dus nieuwe RO-systemen produceren water van dezelfde kwaliteit als flessenwater.

RO-systemen zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, en ze zijn in staat om 95 - 99% van de verontreinigende stoffen die in uw water drijven te verwijderen. Ondanks hun hogere initiële kosten zijn dit duurzame eenheden, waarvan de meeste in staat zijn om water van hoge kwaliteit te produceren voor 10 - 15 jaar of meer.

We hopen dat u iets vindt dat past bij uw behoeften in de beste beoordelingen van het omgekeerde osmose systeem!