Beste waterfilterkan reviews en koopgids 2022

Toegang tot proper water is één van de basisbehoeften van de mens. Maar weet u hoe schoon het water werkelijk is dat dagelijks door uw kraan komt ?

In het volgende artikel presenteren we de beste waterfilterkannen die in 2022 op de markt verkrijgbaar zijn. We leggen ook uit waarom het beter is om een waterfilterkan te gebruiken dan flessenwater, en de voordelen van het drinken van gefilterd water. Bekijk de reviews van de gefilterde waterflessen om schoon en vers water mee te nemen, waar je ook gaat.

We hebben ook een aantal waterfilter kan beoordelingen voor u voorbereid om te bekijken. Alle modellen die we hebben gepresenteerd zijn beter dan uw gemiddelde waterfilter, en sommige van hen zijn eigenlijk een aantal van de beste modellen die je zult vinden.

U wilt een waterfilter kopen, maar u weet niet welke u moet kiezen? Dan bent u bij Waterontharder Specialist aan het juiste adres. We zijn ervan overtuigd dat u na het lezen van de beoordelingen van de waterfilter en de koopgids in staat zult zijn om een geïnformeerde beslissing te nemen over welke het beste is voor uw huishouden.

ProductDetails
BRITA fill&enjoy Aluna Cool Waterfilterkan BRITA fill&enjoy Aluna Cool Waterfilterkan
 • Lengte x Breedte: 10,9 x 26,7 cm
 • Gewicht: 0,9 kg
 • Inhoud: 2.4 l
 • Opties: BPA-vrij, Breekbaar, Vaatwasserbestendig
Bekijk de prijs
BRITA fill&enjoy Aluna Cool Waterfilterkan BRITA fill&enjoy Marella XL Waterfilterkan
 • Lengte x Breedte: 15,4 x 26,7 cm
 • Gewicht: 1 kg
 • Inhoud: 3.5 l
 • Opties: BPA-vrij, Breekbaar, Vaatwasserbestendig
Bekijk de prijs

Beste WaterfilterKan Beoordelingen

BRITA fill&enjoy Aluna Cool Waterfilterkan

BRITA fill&enjoy Aluna Cool Waterfilterkan

Deze BRITA fill&enjoy Aluna Cool Waterfilterkan is een goede aanvulling op uw keuken. In feite is het degene die we thuis in de koelkast bewaren. Het is veruit de beste kruik die we hebben gezien en de kwaliteit van het water is indrukwekkend. Het is duidelijk dat het bedrijf veel technologie in hun filter heeft gestopt. De filter verwijdert kalkaanslag, metalen zoals lood en koper en chloor. Als je op zoek bent naar de kruik die het allemaal doet, dan is dit de kan. Les meer over BRITA Waterfilterkan kopen

Voordelen

 • MAXTRA+ MicroFlow Technology voor heerlijk smakend water
 • Past in de deur van je koelkast
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Laat je op een slimme manier weten wanneer u het filter moet vervangen

Seychelle kan Waterfilterkan

seychelle waterfilterkan

De waterkan van Seychelle gebruikt twee filterpatronen in plaats van één voor een snellere waterfiltratie. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat u altijd gefilterd water tot uw beschikking heeft.

De filterpatronen zijn niet alleen zeer snel als het gaat om het filteren van het water, maar ze zijn ook zeer effectief. Ze zijn in staat om tot 99,99% van de gebruikelijke waterverontreinigingen te verwijderen en zo schoon en gezond water te produceren.

Voordelen

 • Voedselveilige materialen - Alle onderdelen van het filter die in contact komen met het water zijn gemaakt van voedselveilige materialen. Dit is geweldig omdat ze je drinkwater niet vervuilen.
 • Filters werken snel - Het gebruik van 2 filters in plaats van één heeft zijn voordelen. De kruik vult sneller dan de andere modellen en je hebt meer gefilterd water om te drinken.

Nadelen

 • Filters zijn gevoelig voor verstopping - Deze filters zijn zeer effectief in het verwijderen van verontreinigingen, maar ze zijn ook gevoelig voor verstopping. Gebruik de filters alleen op gemeentelijk water en vermijd bronwater. Vermijd ook het filteren van zout water, want zelfs zout kan de filters verstoppen.
 • Niet goed voor hard water - De mineralen die verantwoordelijk zijn voor het verharden van het water kunnen de filters ook verstoppen.

Clearly Filtered waterfilter

Clearly Filtered Waterfilterkan

Deze Clearly Filtered waterfilter is een zeer goede aanvulling op uw keuken. In feite is het degene die we thuis in onze koelkast bewaren. Het is veruit de beste kruik die we hebben gezien en de kwaliteit van het water is indrukwekkend. Het is duidelijk dat het bedrijf veel technologie in hun filter heeft gestopt. Het filter verwijdert Fluoride, PFOA/PFAS en Microplastics. Geen enkele andere filter die we hebben gevonden doet wat deze doet. Als je op zoek bent naar de kruik die het allemaal doet, dan is dit de kruik.

Voordelen

 • Verwijdert >98% van Fluoride - Dit filter verwijdert de moeilijkste om verontreinigingen te krijgen
 • Verwijdert alles wat slecht is - De lijst van slechte dingen die deze filter verwijdert is meer dan 2 pagina's lang. Als je het schoonste water wilt, is dit je beste gok.

Nadelen

 • Filtersnelheid - Deze kruik is iets langzamer dan een Brit. Dit heeft echter waarschijnlijk te maken met het aantal dingen dat hij uit het water trekt. Als je gewoon een snelle waterkruik wilt, dan zijn er waarschijnlijk betere opties voor je.
 • Geen herinnering - Dit model heeft geen herinnering om u te laten weten wanneer u de filters moet vervangen.

Lees Volledige recensie Clearly Filtered Waterfilterkan

Aquagear Waterfilterkan

Aquagear Waterfilterkan

De Aquagear waterfilterkruik maakt gebruik van enkele van de beste waterfilterpatronen van alle kruiken die we op onze lijst hebben staan. Niet alleen zal hun filter de meeste van de gebruikelijke verontreinigingen in uw water verwijderen, maar het zal ook enkele van de moeilijkere verwijderen, zoals lood of fluoride.

Een van de voordelen van de keuze voor deze waterfilterkruik is dat deze een levenslange garantie voor de kruik biedt. Als hij kapot gaat, frituurt, of gebreken vertoont, kunt u een nieuwe aanvragen bij de fabrikant.

Voordelen

 • Verwijdert Fluoride - Dit waterfiltermodel is gecertificeerd om tot 90% van de fluoride in uw waterbron te verwijderen. Dit is een geweldige functie, die je alleen kon zien bij het gebruik van een omgekeerde osmose systeem in het verleden.
 • Long Lasting Filters - De door deze fabrikant gebruikte filterpatronen hebben een goede filtercapaciteit. Elke filter kan tot 3 maanden meegaan.

Nadelen

 • Trage filtering - Hoewel de filterpatronen die door deze filter worden gebruikt zeer effectief zijn, filteren ze het water langzaam. Je moet geduld hebben om een kan te vullen.
 • Geen herinnering - Dit model maakt geen gebruik van een herinneringssysteem om u te waarschuwen wanneer u de filters moet vervangen.

Lees de volledige tekst Aquagear Waterfilterkan

Ehm Ultra Premium Alkalische Waterfilter

Ehm Ultra Premium Alkalische Waterfilter

De volgende kruik op onze lijst is de Ehm Premium Alkaline Waterfilter. Zoals de naam al aangeeft, kan dit model het water omzetten in een meer alkalische vloeistof. Het dient om de pH van het water te verlagen en u te voorzien van zachter water om te drinken. De deeltjes die het verwijdert zijn voornamelijk chloor en fluoride. Het kan helpen om andere verontreinigingen te elimineren, maar het zal het niet helemaal doen. Zorg ervoor dat u het filter doordrenkt voordat u het gebruikt, zodat u de ophoping van zwarte resten van de koolstof niet ervaart. Het water kan zowel buiten bij kamertemperatuur als in de koelkast worden bewaard. Het is een milieuvriendelijke optie voor uw dagelijkse behoeften, want u hoeft niet steeds plastic flessen te kopen.

Voordelen

 • Gemakkelijk te monteren - Het in elkaar zetten van de onderdelen is eenvoudig, evenals het demonteren van de onderdelen om de tank te reinigen. Zorg ervoor dat u het reservoir schoonmaakt voordat u het voor het eerst gebruikt.
 • Verfijnt het water - Verlaagt de pH-waarde en geeft u meer alkalisch water om te drinken.

Nadelen

 • Deksel - Het deksel van dit apparaat is van plastic en kan niet stabiel blijven op de bovenkant van de kan.
 • Geen enkele meter geeft aan wanneer de filter moet worden vervangen.

Lees Volledige recensie " Ehm Ultra Premium

Reshape Water Alkalisch Water Filter Kruik

Reshape Water Alkalisch Water Filter Kruik

Deze Alkalische Water kruik heeft een geweldig ontwerp en is in staat om het water te filteren en te alkaliseren op hetzelfde moment. Een van de voordelen van dit model is dat het niet met één maar met twee filterpatronen wordt geleverd. Dit betekent dat u minstens 2 - 3 maanden profiteert van de gezonde effecten van alkalisch gefilterd water zonder dat u nog een investering hoeft te doen.

Een ander voordeel van het gebruik van deze waterfilterkruik is de snelle filtratiesnelheid. Dit model is in staat om 0,33 gallon (1 Liter) water te filteren in minder dan 15 minuten.

Voordelen

 • Geherfineraliseerd water - Deze waterfilterkruik voegt mineralen toe aan het water, waardoor de voedingswaarde ervan toeneemt.
 • Commercial Grade Pitcher - De pitcher van dit model is gemaakt van dik ABS-kunststof. Dit plastic is duurzamer dan het plastic dat door andere fabrikanten wordt gebruikt, dus het zou langer moeten meegaan.

Nadelen

 • Filters zijn moeilijk te verwisselen - Meer klanten klaagden dat de door deze fabrikant gebruikte filters moeilijk te verwisselen zijn. Ook al hoeft u ze niet vaak te vervangen, dit kan vervelend zijn.
 • Filtersnelheidsverschillen - Hoewel dit filter verrassend snel vers water produceert wanneer de filters nieuw zijn, zal de filtersnelheid na verloop van tijd afnemen.

Lees de volledige tekst " Herstel de vorm van de Waterfilterkan

Brita 10 Cup Grand Water Filter Kan

Brita 10 Cup Grand Water Filter Kan

Brita is een van de grootste waterfilterfabrikanten ter wereld. Een van de voordelen van het gebruik van hun producten is de zeer efficiënte filterpatronen die ze produceren. Hun filters zijn speciaal ontworpen om de meeste verontreinigingen in uw drinkwater te verwijderen en een constante waterstroom te garanderen.

Een ander voordeel van het gebruik van Brita is dat ze een meldingssysteem gebruiken om u te laten weten wanneer u de filters moet vervangen. Het signaal is groen tot de filterpatronen dicht bij hun maximale capaciteit komen als ze geel worden. Als het signaal rood wordt, moet je het filter meteen vervangen.

Voordelen

 • 10 Cup Pitcher - De pitcher is in staat om tot 10 kopjes water vast te houden. Dit is een goede eigenschap, want je hoeft de kruik niet te vaak bij te vullen gedurende de dag.
 • Great Filters - Brita filterpatronen maken gebruik van meerdere technologieën om heerlijk smakelijk en schoon drinkwater te produceren.

Nadelen

 • Defect deksel - Hoewel de kruik een goed ergonomisch ontwerp heeft, is de deksel niet erg goed ontworpen. Het deksel heeft de neiging om elke keer dat u de kruik gebruikt te vallen, waardoor u het risico loopt het gefilterde water te verontreinigen of te morsen.

Lees volledige recensie " Brita Grand Water Filter Pitcher

DRAGONN Alkalische Waterfilterkan

DRAGONN Alkalische Waterfilterkan

De door DRAGONN geproduceerde waterfilterkruik maakt gebruik van een van de meest complexe filterpatronen van alle filters die we op onze lijst hebben opgenomen. Deze cartridge maakt gebruik van meerdere technologieën om de verontreinigingen uit uw water te verwijderen, het water te behandelen met infrarood energie en het water te verzachten door de pH-waarde te verhogen.

Een ander voordeel van het gebruik van dit model is de grote kan waarmee het wordt geleverd. De kruik heeft een capaciteit van 1 gallon, dus u hoeft hem niet te vaak bij te vullen gedurende de dag.

Voordelen

 • Goede Water Alkalizer - Deze waterfilter kruik is niet alleen goed in het verwijderen van verontreinigingen uit uw drinkwater. Het is ook zeer effectief in het verhogen van de pH van het water, waardoor het meer alkalisch en gezonder is.
 • Goed bij Remineraliseren - De mineraalfilter die door deze kan wordt gebruikt, voegt waardevolle mineralen toe aan uw waterbron, waardoor de voedingswaarde wordt verhoogd.

Nadelen

 • Filters raken vaak verstopt - De filterpatronen raken vaker verstopt dan die van andere fabrikanten. Wanneer dit gebeurt, moet u ze uit de kruik halen en grondig afspoelen.
 • Filters gaan niet lang mee - De filterpatronen gaan maar ongeveer 1 - 2 maanden mee. Zelfs als ze niet lang meegaan, doen ze goed werk bij het filteren van het water.

Lees de volledige beschrijving " DRAGONN Alkalische Waterfilterkan

AquaBliss 10-Cup Waterfilterkan

AquaBliss 10-Cup Waterfilterkan

De AquaBliss Waterfilterkan is een product dat een deel van de verontreinigingen die u in uw leidingwater kunt vinden, verwijdert. Hoewel het water niet alkalisch is, vermindert het de hoeveelheid chloor, zink, sediment, kwik en koper en verwijdert het onaangename geuren. Het filter werkt met een snelheid van 1-2 minuten per vulling. Wees voorzichtig om de bovenste helft niet te veel te vullen, want dan begint het te morsen. Bovendien zult u niet in staat zijn om water te gieten terwijl de kruik nog steeds filtert, omdat u het risico loopt om gefilterd en ongefilterd water te mengen. De kruik zou ongeveer vier maanden moeten meegaan met een snelheid van 20 gallons per maand. Een digitale aftelfunctie vertelt u wanneer u de filter moet vervangen. Over het geheel genomen zal de kruik de PH van uw water in evenwicht brengen en het reinigen van sommige deeltjes.

Voordelen

 • Snelheid - Een volle doze van ongefilterd water zal naar de bodem van de kruik gaan in een minuut of twee.
 • Digitaal aftellen -Laat u weten hoeveel dagen er nog over zijn voordat het filter moet worden vervangen.

Nadelen

 • Rubberen ring -De rubberen pakking die ervoor zorgt dat de kruik niet te gemakkelijk wegglijdt.
 • Onhandig - U moet voorzichtig zijn met het optillen van de kruik, want er kan wat water uit de kruik lopen.

Lees volledige recensie " AquaBliss 10-Cup

Brita 36092 Metro Filters

Brita 36092 Metro Filters

We presenteren u de Brita 36092 Metro Pitcher. De 5-kops capaciteit van dit product bevat niet zoveel water als een 10-kops kruik. Door het slanke ontwerp kunt u hem echter wel in een drukke koelkast plaatsen. Zorg ervoor dat u een paar kruiken door het filter giet en dat u ze vervolgens in de gootsteen giet voordat u ze gaat gebruiken. De kruik zal specifieke verontreinigingen uit uw leidingwater verwijderen, zoals bijvoorbeeld chloor, cadmium, koper en kwik. Een filterindicator zal het aantal goten voor u tellen om u te informeren wanneer u het filter moet vervangen. Dit model kan tot 2L water bevatten, maar vergeet niet dat het water relatief langzaam wordt gefilterd - het duurt ongeveer 5 minuten om een volledige kruik te filteren.

Voordelen

 • Slank ontwerp - De kan past in de koelkast.
 • Filterindicator - Geeft aan wanneer het filter moet worden vervangen.

Nadelen

 • Langzaam - Het duurt redelijk lang voordat de volledige hoeveelheid water door het filter gaat.
 • Deksel - U moet de hele bovenkant eraf halen om de tank te vullen.

Lees Volledige recensie " Brita 36092 Metro

PUR-LED 11 kopjes water filtratie systeem

PUR-LED 11 kopjes water filtratie systeem

De PUR kruik waterfilter is een populair model dat wordt geleverd met een 11-kops kruik. Het systeem is in staat om de meeste verontreinigingen in uw waterbron te verwijderen, inclusief kwik en farmaceutische sporen.

Alle gebruikte materialen voor de constructie van dit filter zijn gemaakt van BPA-vrij plastic. Dit elimineert het risico dat ze in uw drinkwater lekken nadat u de filter voor een langere tijd gebruikt.

De filter wordt geleverd met een lichtfilterwisselmeldingssignaal. Het LED-lampje geeft aan wanneer het tijd is om de filterpatronen te vervangen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Voordelen

 • Efficiënte filters - Hoewel dit systeem niet de snelste filterpatronen heeft, heeft het zeker een aantal van de meest efficiënte. De filters verwijderen de meeste verontreinigingen uit uw drinkwater.
 • Goed voor het verwijderen van geneesmiddelen - De meeste kruikfilters zijn in staat om een deel van de farmaceutische sporen in uw water te verwijderen dankzij de koolstoffilters die ze gebruiken. Dit model is echter efficiënter bij deze taak

Nadelen

 • Langzaam filteren - Dit apparaat filtert het water langzaam. Dit kan een probleem zijn voor sommige mensen, vooral voor mensen met grotere gezinnen.
 • Inefficiënte ontharding - Dit model verzacht het water, maar slechts in geringe mate.

Lees de volledige tekst " PUR LED 11 Cup Waterfilterkan

Lake Industries De Alkalische Waterfilterkan

Lake Industries De Alkalische Waterfilterkan

De pitcher waterfilter die door Lake Industries is ontwikkeld, is een geweldige filter die tegen een goede prijs wordt geleverd. De filter verwijdert de meeste van de gebruikelijke verontreinigingen uit uw drinkwater, en het zal het ook alkaliniseren.

Een van de voordelen van het kiezen van deze filterkruik is het slimme ergonomische ontwerp. Het ontwerp maakt het mogelijk om de kruik met gemak te hanteren. U zult in staat zijn om hem op te tillen, te gieten en op te slaan zonder water te morsen.

Een ander voordeel van het gebruik van deze filter is de slimme minerale filter. Deze filter voegt waardevolle mineralen toe aan uw drinkwater en vermindert ook de grootte van de watermoleculen om hun absorptiesnelheid te verhogen.

Voordelen

 • Goedkope filters - Hoewel de cartridges van dit filter zeer efficiënt zijn, kost het vervangen ervan niet veel. Dit is een groot voordeel als u van plan bent om het filter voor een lange tijd te gebruiken.
 • Goede Alkalizer - De filters van dit model zijn zeer goed in het verhogen van de pH-waarde van het water. Dit maakt het water gezonder, omdat het drinken van alkalisch water veel voordelen biedt.

Nadelen

 • Fake Reviews - Deze fabrikant stuurt u een gratis filtercassette als u een 5-sterren waardering aan het filter geeft. Hoewel dit een goede manier is om een gratis filter te ontvangen, betekent dit dat de werkelijke beoordeling van het product lager is.

Lees de volledige beoordeling " Lake Industries Waterfilterkan

Brita Atlantis Waterfilterkan

Brita Atlantis Waterfilterkan

We hebben het een keer gezegd, en we zullen het nog een keer zeggen. Brita is een van de grootste waterfilterfabrikanten ter wereld, dus het is niet meer dan normaal dat hun filters zeer efficiënt zijn. Een van de voordelen van de keuze voor dit model is dat het wordt geleverd met een Brita patroonfilter.

Brita patroonfilters maken gebruik van meerdere technologieën om de meeste verontreinigingen uit uw water te verwijderen. De cartridge maakt het water ook een beetje zachter, waardoor de smaak beter en gezonder wordt.

Een ander voordeel van de keuze voor Brita is dat de filters eenvoudig te vervangen zijn. De handleiding geeft u waardevolle informatie over hoe u de filters kunt vervangen, en er zijn ook video tutorials die u online kunt bekijken als u problemen ondervindt.

Voordelen

 • Filterwisselmelding - Dit filter maakt gebruik van een stickermeldingssysteem om u te laten weten wanneer het tijd is om de patroonfilters te vervangen. Als u dit systeem niet wilt gebruiken, kan Brita u ook e-mailen wanneer het tijd is om ze te vervangen.
 • Fast Filling - De filterpatronen die door dit filter worden gebruikt, zijn in staat om het water snel te filteren. Dit is een zeer belangrijke eigenschap omdat de kruik een kleine capaciteit heeft.

Nadelen

 • Kleine pitcher - De pitcher van dit model heeft een kleine capaciteit, dus je zult hem vaak de hele dag moeten bijvullen.

Lees volledige recensie " Brita Atlantis Waterfilter Kruik

CamelBak Relais Waterfilterkan

CamelBak Relais Waterfilterkan

De CamelBak waterfilterkruik is de perfecte oplossing voor mensen die niet graag chloorwater drinken. Als u uw water heeft getest en alle andere parameters behalve chloor goede waarden hebben, dan is dit het model voor u.

Deze waterfilterkruik heeft de snelste filtratiesnelheid. Het maakt gebruik van een dubbele filter om de verontreinigingen in uw water te verwijderen, en het doet het snel. Echter, een van de nadelen van het gebruik van dit model is dat het niet veel verontreinigingen zal verwijderen.

In feite zal dit model alleen de grotere deeltjes uit het water verwijderen, zoals roest, vuil en zand, samen met het chloor, slechte geuren en smaken.

Voordelen

 • Langdurige filters - De filters van dit model kunnen tot 4 maanden continu gebruikt worden. Dit is een voordeel, omdat het uw onderhoudskosten verlaagt.
 • Goedkope vervangingsfilters - De vervangingsfilters van dit model zijn gemakkelijk te vinden, en ze zijn zeer goedkoop. U kunt een hele set kopen met hetzelfde bedrag dat u zou besteden aan één enkel filter dat door een andere fabrikant is ontwikkeld.

Nadelen

 • Ineffectieve filters - De filterpatronen zijn alleen goed voor het verwijderen van grote deeltjes, slechte geuren, vieze smaken en chloor uit het water. Deze verontreinigingen vertegenwoordigen slechts een fractie van wat andere modellen kunnen verwijderen.

Lees de volledige beschrijving " CamelBak Relais Waterfilterkan

Invigorated Living pH RESTORE Alkalische Waterfilter kan

Invigorated Living pH RESTORE Alkalische Waterfilter kan

Deze waterfilterkan is zeer geschikt om de verontreinigingen uit het water te filteren en het tegelijkertijd alkalischer te maken. Het drinken van alkalisch water heeft vele gunstige effecten op uw lichaam, dus het gebruik van deze filter is een goede manier om gezond en gehydrateerd te blijven.

Invigorated Living heeft goed werk verricht met het ontwerpen van deze kruikfilter. Met een slank uiterlijk en een ergonomisch handvat kunt u de kruik met gemak verplaatsen, gieten en opbergen.

Voordelen

 • Wordt geleverd met 2 filters - Deze filter wordt geleverd met 2 waterfilterpatronen. Elk van hen kan tot 3 maanden meegaan, zodat u tot een half jaar gefilterd water kunt krijgen zonder extra kosten.
 • Filterwissel herinnering - U hoeft zich niet te herinneren wanneer u het filter voor het laatst hebt verwisseld. De herinnering zal u informeren wanneer het tijd is voor een nieuwe.

Nadelen

 • Waterverspilling - Deze kruik heeft een dun deksel en het water loopt weg als je hem tot aan de rand vult. Als je het filter onbeheerd moet laten vullen, moet je het in een gootsteen plaatsen. Update! (De producent heeft contact met ons opgenomen en laat ons weten dat dit probleem is opgelost met het nieuwe model)

Lees Volledige recensie " Verkwikkende levende pH RESTORE Waterfilterkan

BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

BRITA Maxtra Filterpatronen - 5+1-Pack

Bekijk de dagprijs

Ontdek de voordelen van BRITA gefilterd water.

 • Heerlijke smaak - koffie, thee, koud drinkwater, koken
 • Gemak - fris water op elk moment: thuis, op kantoor, waar u ook bent
 • Ecologisch, handig en geld besparend alternatief voor flessenwater
 • Kalkreductie - bescherming van huishoudelijke apparaten

Dankzij de MicroFlow® Technologie voorziet de BRITA MAXTRA+ Powerfilter je van een nog betere filtratie en verhoogde capaciteit.

 • 25% smaakverbetering*
 • 30% groter, krachtiger oppervlak
 • Op basis van natuurlijke kokosnootschalen

Brita Maxtra+ 6 stuks

Brita Maxtra+ 6 stuks

Bekijk de dagprijs

Vermindert kalk en andere geur- en smaakverstorende stoffen voor een heerlijke, natuurlijke smaak. Absorbeert metalen zoals koper en lood. Met innovatieve Maxtra+ MicroFlow Technology met verbeterde filterprestaties. Op basis van natuurlijke kokosnootschalen voor een nog krachtigere filtratie. De nieuwe formule zorgt voor een smaakverbetering van 25%. Zuiverder, frisser smakend water. Met Micro Carbon Pearls die smaak en geur verstorende stoffen absorberen, zoals chloor. Ion-Exchange Pearls verzekeren een betrouwbare bescherming tegen kalkaanslag, waardoor de levensduur van huishoudelijke apparaten wordt verlengt.

BRITA fill&enjoy Marella Cool Waterfilterkan - 1,4 L - Wit

BRITA fill&enjoy Marella Cool Waterfilterkan wit

Bekijk de dagprijs

Een BRITA waterfilterkan voorziet je in een mum van tijd van heerlijk zacht drinkwater. Gewoon je kan vullen en BRITA filtert kalk en andere smaakverstorende stoffen. Ook je apparatuur profiteert van dat zachte BRITA water: ontkalken is nauwelijks meer nodig. Voor een paar cent per liter in gebruik geniet je van heerlijk drinkwater. BRITA is niet alleen goed voor je portemonnee. Je bewijst er ook het milieu een dienst mee. Je helpt namelijk plastic afval voorkomen. Bovendien zijn bijna alle BRITA filterpatronen recyclebaar. In de BRITA waterfilterkannen gebruik je de MAXTRA+ filterpatronen, door deze elke maand te vervangen geniet je altijd van fris en heerlijk zacht BRITA gefilterd water.

De Innovatieve MAXTRA+ MicroFlow Technology garandeert een krachtige filtratie voor heerlijkwater. Ideaal voor warme en koude dranken en als basis voor gezonde gerechten.

De Marella waterfilterkan heeft een handige vulklep in de deksel en de elektronische Memo herinnert u er elke vier weken aan om het filterpatroon te vervangen. Deze waterfilterkan past in de deur van de koelkast en heeft een capaciteit van 1,4 liter gefilterd water en een totaal volume van 2,4 liter.

BRITA Waterfilterkan Flow Cool blue

BRITA Waterfilterkan Flow Cool blue

Bekijk de dagprijs

Aigostar Pure 30LDV Waterfilterkan - 3 filters - Blauw

Aigostar Pure 30LDV Waterfilterkan blauw

Bekijk de dagprijs

Met de Aigostar Pure 30LDV drink je altijd heerlijk gefilterd water. Met d

e speciale filtertechnologie filtert het kleine deeltjes en smaakverstorende stoffen zoals chloor en kalk uit het water. Zo komt de volle smaak en geur van thee, koffie en espresso beter tot zijn recht.

Zoveel meer dan alleen drinkwater
Het gefilterd water is niet alleen handig als drinkwater, maar is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld de strijkijzer. Op deze manier is ontkalken niet meer nodig.

Kies voor de voordelige Aigostar Pure en beleef de optimale smaakbeleving!

 • Voor een gezondere leefstijl
 • Absorbeert metalen zoals lood en koper
 • Inclusief 3 filterpatronen
 • Filtercapaciteit 2L
 • Kan capaciteit 3.5L
 • Duurzamer dan het gebruik van gebruikelijke plastic flessen.
 • Met de handige LCD display weet je precies wanneer je het filterpatroon moet vervangen.

Starterpack Water filteren met Waterfilterkan XL en 5 stuks Premium Filterpatronen ook geschikt voor BRITA MAXTRA + - 5 Pack Filter Patronen ontharder ontkalker Waterzuivering kannenfilterkannen – Waterfiltersysteem Zuiver Kraanwater Filter Kan Fles

Starterpack Water filteren met Waterfilterkan XL

Bekijk de dagprijs

Ben je bewust bezig met je gezondheid en je gezonde levensstijl? Wil jij het puurste water drinken dat er te krijgen is? Dan gun je jezelf en je dierbaren vast en zeker gefilterd water.

Deze waterfilter starterpack bestaat uit vijf waterfilters plus een waterfilterkan met een inhoud van 2,3 liter. In de rest van deze omschrijving wordt duidelijk waarom het belangrijk en goed voor je is om deze starterpack aan te schaffen.

Water bevat essentiële ingrediënten die mensen en dieren nodig hebben om in leven te blijven. In leidingwater zitten niet alleen maar elementen die noodzakelijk zijn. Het leidingwater in Nederland en België bevat onder andere kalk, chloor en andere onzuiverheden die de smaak beïnvloeden. Door leidingwater te zuiveren verhoog je de kwaliteit van het water omdat de waterfilter chloor, kalk en andere onzuiverheden opvangt. Zo drink je het beste water wat Moeder Aarde ons te bieden heeft.

Mensen die bewust met hun eigen gezondheid en het milieu bezig zijn (denk aan gezinnen met opgroeiende kinderen, sporters, of mensen met een druk bestaan), moeten aandacht geven aan de dingen die zij eten en drinken. Gemiddeld drinkt iemand wel twee liter drinkwater per dag. Iets wat we zoveel en zo vaak innemen moet wel goed zijn, toch?

 • Altijd heerlijk en zuiver drinkwater
 • Uitermate geschikt voor andere waterproducten, zoals koffie en thee.
 • Handige starterpack; alles in een keer bij de hand.
 • Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd
 • 30 dagen gratis retourneren
 • 100% tevredenheidsgarantie

BRITA Waterfilterbundel Style Cool blue + 3 MAXTRA+ filterpatronen

BRITA Waterfilterbundel Style Cool blue

Bekijk de dagprijs

Deze Waterfilterbundel bevat de Waterfilterkan Style Cool blue + 3 MAXTRA+ filterpatronen.

BRITA Waterfilterkan Elemaris XL black

BRITA Waterfilterkan Elemaris XL black

Bekijk de dagprijs

Brita Elemaris XL Zwart 3,5L

 • Uitvoering: Elemaris XL
 • Kleur: zwart
 • Capaciteit: 2,2 liter gefilterd water
 • Capaciteit: 3,5 liter in totaal
 • Met nieuwe Maxtra + MicroFlow Technology
 • Garandeert een krachtigere filtratie voor heerlijk water
 • Ideaal voor warme en koude dranken en als basis voor gezonde gerechten
 • De BRITA meter, stelt door middel van 3-in-1 meting de optimale datum vast voor het vervangen van de filterpatroon
 • Deze meting is gebaseerd op de hoeveelheid gefilterd water, waterkwaliteit (hardheid) en tijd
 • Deksel met automatische vulklep
 • Ergonomisch ontworpen soft grip handvat en antislip bodem
 • Vaatwasmachinebestendig (behalve BRITA meter)
 • Verpakkingsinhoud: waterfilterkan Elemaris XL zwart + 1 Maxtra + filterpatroon
 • Uitvoering: origineel

Black + Blum Binchotan Active Charcoal for Eau Good Water Bottles 4-pack

Black + Blum Binchotan Active Charcoal

Bekijk de dagprijs

Binchotan is een actieve koolstof die uw leidingwater goed zal doen smaken. Deze doos met 4 actieve koolstoffilters dekt 2 jaar natuurlijke filtratie. Het kan gebruikt worden in alle Black + Blum Eau Good flessen en Eau Carafe of elke andere kan of fles. De houtskool is gemaakt van steeneikenhouten takken en staat bekend om zijn vermogen om water te verzachten, goede mineralen toe te voegen en ongewenste smaken en geuren, zoals chloor, te absorberen. Het heeft een ongelooflijk poreus oppervlak met kleine holtes, slechts 1 gram heeft een oppervlakte van meer dan 500 m2. De ionen van verontreinigingen worden aangetrokken tot het oppervlak van de actieve kool, waar ze worden vastgehouden. Mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium komen weer vrij in het water, wat de smaak en de gezondheid ten goede komt. Elke binchotan houtskool wordt individueel vacuüm verpakt en is van te voren ultra-sonisch gereinigd. Deze methode zorgt ervoor dat uw filter wordt gesteriliseerd, vrij van bacteriën en direct klaar voor gebruik is.

 • Het zorgt ervoor dat leidingwater goed smaakt
 • Omvat 2 jaar natuurlijke waterfiltratie
 • x4 binchotan actieve koolfilters (elk 6 maanden levensduur)
 • Individueel verpakte vacuümfolie
 • Voorgewassen en klaar voor gebruik

Wat zijn waterfilters?

Waterfilterkannen zijn zelfstandige, volledig functionerende waterfilters die schoon drinkwater produceren. Waterfilterkannen worden geleverd met een waterreservoir dat verschillende volumes kan bevatten, afhankelijk van het model.

beste waterfilterkan

Deze filters zijn meestal gemaakt van een deksel, een of twee filters en een container met een variabele capaciteit.

Waterfilterkan Koopgids

Het maakt niet uit hoe zuiver je denkt dat je water is, de waarheid is dat leidingwater vaak chemicaliën bevat die je niet zou mogen drinken. Waterfiltratie vermindert drastisch veel vervuilende stoffen zoals desinfecterende bijproducten, nitraat, lood, perchloraat en nog veel meer.

Er zijn een heleboel waterfilters op de markt en het kiezen van de juiste filter kan een lastige klus zijn.

Wat te overwegen bij de aankoop van een waterfilterkan

Dit komt omdat er veel te overwegen valt voordat u uw geld in de juiste oplossing voor uw huis investeert. Hier zijn een paar vragen die u misschien wilt stellen.

 • Weet je wat er in je leidingwater zit?

  Er zijn vele manieren om informatie te zoeken over uw lokale watersysteem en te leren over eventuele verontreinigingen die kunnen worden gedetecteerd in uw watervoorziening. Als u zich zorgen maakt over wat u hebt geleerd, dan is het tijd om een waterfilter te kopen.

 • Hoe groot is uw huishouden?

  Het is essentieel om deze factor ook in overweging te nemen. Dit komt omdat waterfilters verschillende hoeveelheden water kunnen zuiveren, afhankelijk van het merk en de prijs. Hoe groter uw gezin is, hoe meer water het zal verbruiken. Daarom heeft u een kruik nodig met een grotere filtercapaciteit of een frequentere filtervervanging.

 • Hoeveel geld is te veel voor een waterfilterkan?

  Het kopen van een waterfilter kan is niet anders dan het kopen van een product van een ander type. U kent uw budget, en voor het geld dat u van plan bent uit te geven, kunt u altijd de juiste oplossing vinden. Duurdere eenheden bieden echter een betere bescherming tegen een breder scala aan verontreinigingen.

 • Wie gaat de waterfilterkan gebruiken?

  We moeten er rekening mee houden dat kannen een beetje zwaar kunnen zijn, zelfs als ze leeg zijn. Dus, stel je voor hoeveel een volle waterfilterkruik zal wegen. Als je kinderen thuis hebt en ze zijn gewend om zelf water te gieten, dan is een zware waterkan misschien niet zo'n goed idee. Hetzelfde geldt voor mensen die fysiek niet zo sterk zijn. Zorg ervoor dat u probeert een leeg apparaat vast te houden en controleer of u zich daar prettig bij voelt.

 • Hoe lang staat de fabrikant garant voor hun product?

  De garantie is essentieel - sommige toestellen hebben een levenslange garantie, andere met minder. Maar voor het overige moet uw keuze worden beschermd.

 • Is het ontwerp van belang?

  Naast het esthetische aspect is het ontwerp van de waterfilterkannen van essentieel belang. Zorg ervoor dat u een item kiest met een ergonomische handgreep om waterverspilling te voorkomen. Kijk ook naar de lip van de kruik - sommige modellen hebben een deksel om deze te bedekken. Het deksel zelf is een geweldig ding om het gefilterde water in de kruik schoon te houden.

 • Belangrijkste kenmerken en specificaties van de waterfilters

  Waterfilterkannen hebben allemaal dezelfde functie - om het leidingwater dat u gebruikt om te drinken te zuiveren. Verschillende merken komen echter met een verscheidenheid aan functies die al dan niet de juiste voor u zijn. Daarom heeft ons team een lijst samengesteld van de meest voorkomende kenmerken die u kunt tegenkomen bij het zoeken naar de perfecte waterfilter.

  • Capaciteit voor het verwijderen van verontreinigingen

   Alle waterfilterkannen zijn ontworpen om uw drinkwater vrij te maken van gevaarlijke stoffen die zich in het leidingwater bevinden. Sommige waterfilters kunnen echter meer dan dat. Er zijn eenheden die meer dan 90% van het fluoride verwijderen. Andere producten daarentegen hebben een lange lijst met verontreinigingen die gezuiverd kunnen worden.

  • Verbetering van de kwaliteit van het drinkwater

   Naast het zuiveren van leidingwater kunnen sommige apparaten meer voordelen voor uw gezondheid opleveren. U kunt kruiken vinden die specifiek bedoeld zijn om mineralen vrij te geven terwijl het water gefilterd wordt, waardoor het meer voedingsstoffen bevat.

  • Herinnering voor het vervangen van het filter

   Wij denken dat deze functie van vitaal belang is omdat u niet de moeite hoeft te nemen om te onthouden wanneer u het waterfilter voor het laatst hebt vervangen.

  • Filtersnelheid

   Sommige producten hebben uitstekende zuiverende eigenschappen, maar filteren tegelijkertijd het water zeer langzaam. Het is waarschijnlijker om dit te ervaren met een waterkan die met één filter werkt dan met een unit die twee filters gebruikt.

  • Aantal filters in de waterkan

   Zoals u misschien al gemerkt heeft, zijn er waterkannen met twee bedieningsfilters tegelijk. Dit is uiterst handig en gunstig voor de kwaliteit van het gefilterde water. Het is echter mogelijk dat dergelijke waterfilterkannen niet geschikt zijn om te worden gebruikt voor een ander type water, behalve voor leidingwater. Andere waterbronnen kunnen de filters gemakkelijk verstoppen en vereisen daarom frequenter onderhoud.

  • Materiaal van de waterkan

   Een hoge prioriteit moet de duurzaamheid van de waterkan zelf zijn. Sommige units voldoen echter aan de kwaliteitsstandaard van de gebruikte materialen. U kunt kruiken vinden die gemaakt zijn van ABS-kunststof of zelfs die ontworpen zijn met materialen die geschikt zijn voor levensmiddelen.

  Wie moet er een waterfilter kopen?

  Het drinken van schoon water is essentieel voor de gezondheid van iedereen, maar het vinden van een manier om uw leidingwater te zuiveren zou een van uw prioriteiten moeten zijn. Het gebruik van waterfilterkannen heeft vele voordelen, en wij geloven dat u zich in de volgende beschrijvingen zult bevinden. Ons team heeft deze lijst opgesteld om u te helpen beslissen of u zo'n apparaat bij u thuis moet hebben.

  U zou een waterfilterkan moeten kopen als u dat wenst:

  • Je geeft te veel geld uit aan het kopen van flessenwater.
   Het kiezen van gefilterd water zal uw uitgaven verminderen. Bovendien weet u wat u drinkt en of het correct is opgeslagen.
  • Als u Kinderen heeft
   Gefilterd water is de beste manier om uw kinderen te beschermen tegen de opname van verontreinigingen en schadelijke chemicaliën in het leidingwater.
  • Wil je een gezonde levensstijl hebben
   Onze lichamen bestaan voor meer dan 90% uit water. Dit betekent dat de kwaliteit ervan van vitaal belang is om in een uitstekende fysieke en mentale conditie te zijn.
  • Wil je ruimte besparen in je huis
   Enorme flessen mineraalwater met een dispenser kunnen een tijdelijke oplossing zijn voor het gebruik van schoon water. Bovendien nemen ze te veel ruimte in beslag, wat frustrerend kan zijn als uw huis niet zo groot is. Een waterfilter kan daarentegen niet alleen onzichtbaar blijven op uw aanrecht, maar ook de kwaliteit van het gebottelde water overtreffen.

  Hoe werken waterfilters?

  waterfilter kan

  Waterfilters gebruiken een actief koolstoffilter of een patroonfilter om de verontreinigende stoffen die in het water stromen te blokkeren. Wanneer u water in de kan giet, zal het eerst in het filter komen waar de verontreinigingen worden verwijderd. Het water loopt dan langzaam weg in het eigenlijke waterreservoir. Wanneer u het water in een glas wilt gieten, kan het via een bypass systeem de kan verlaten zonder dat het water door de filters gaat op weg naar buiten.

  Wat is een koolstoffilter?

  Een koolstoffilter wordt meestal geproduceerd uit kokosnootschalen, kolen, bruinkool, hout of petroleumpit. De actieve kool wordt geproduceerd door middel van een van de volgende processen

  • Fysieke activering door carbonisatie - Tijdens dit proces wordt het bronmateriaal geactiveerd bij temperaturen tussen 600 - 900 graden C (1112 - 1652 F) in een inerte atmosfeer, meestal in de aanwezigheid van stikstof of argon.
   Fysieke activering door oxidatie - Het bronmateriaal of het eerder gecarboniseerde materiaal wordt blootgesteld aan zuurstof of stoom, gewoonlijk bij temperaturen tussen 600 - 1200 graden Celsius (1112 - 2192 F).
  • Chemische activering - Dit proces verschilt van fabrikant tot fabrikant, maar het principe van het proces blijft hetzelfde. Voordat het bronmateriaal wordt verkoold, wordt het geïmpregneerd met verschillende chemicaliën. De gebruikte chemicaliën zijn meestal sterke zuren, basen of soms zout. De meeste fabrikanten gebruiken voor dit proces kaliumhydroxide, calciumchloride, natriumhydroxide en zinkchloride. Het impregneren van het bronmateriaal vóór de carbonisatie maakt de grondstof gemakkelijker te activeren. Meestal zijn de carbonisatietemperaturen lager (450-900 C) voor geïmpregneerde materialen. Daarom heeft de chemische activering de voorkeur boven de fysische, omdat de temperaturen lager zijn, de activeringstijd korter is, zodat de kosten voor de fabrikant lager zijn.
  Hoe een koolstoffilter werkt

  Een actief koolfilter werkt met behulp van een natuurlijk fenomeen dat adsorptie wordt genoemd. Absorptie is de natuurlijke neiging van de atomen in een vloeistof, gas of opgeloste vaste stof om zich aan een oppervlak te hechten.

  De actieve kool heeft een zeer poreus oppervlak, en de hoekjes in het oppervlak bieden veel ruimte voor de ionen om binnen te dringen, waardoor ze worden ingesloten. Dankzij de hoge poreusheid biedt een gram actieve kool een adsorptieoppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter.

  Wanneer het water in het filter komt, zullen de meeste ionen van de verontreinigingen in het water zich vasthechten aan het poreuze oppervlak van de koolstof. Dit maakt het water schoner en gezonder.

  Na een kortere of langere periode wordt het poreuze oppervlak van de koolstof uiteindelijk gevuld met verschillende deeltjes, zodat het filter niet zo efficiënt zal zijn in het opvangen van nieuwe deeltjes. Daarom moet u uw filters regelmatig vervangen, zoals de fabrikanten instrueren.

  Patroon Waterfilters

  Als u op zoek bent naar een waterkanfilter, moet u gemerkt hebben dat sommige van hen gebruik maken van patroonfilters. Wat is een patroonfilter precies?

  Nou, een patroonfilter is een meer geavanceerde filter die door sommige fabrikanten wordt gebruikt om de verontreinigingen in uw water te filteren. Hoewel de patroonfilters gebruik maken van een actief koolstoffilter, gebruiken ze ook andere technologieën om het water beter te laten smaken.

  Sommige patroonfilters zullen het water door 7 verschillende filterfasen gaan voordat ze het in het waterreservoir loslaten. Ze gebruiken ionenuitwisselingsharsen, minerale ballen, actieve kool en toermalijn om het water te filteren. Vind de beste water ionisator voor uw huis met onze gids.

  Ionenuitwisselingsharsen zijn eigenlijk kleine bolletjes van de hars die gevuld zijn met natriumdeeltjes. Wanneer magnesium- en calciumdeeltjes een harskraal tegenkomen, worden ze aangetrokken tot het oppervlak en hechten ze zich aan het oppervlak. Het natrium in de kralen wordt uitgewisseld voor de nieuwe deeltjes, en de magnesium- en calciumionen worden opgevangen. Het natrium komt vrij in het water, maar omdat het in een kleine hoeveelheid zit, kun je meestal niet zien dat het er is.

  Mineraalbollen voegen mineralen toe aan je drinkwater. Wanneer het water door een filter gaat, worden sommige van de goede mineralen die het bevat ook uitgefilterd. Dit maakt het water armer aan voedingsstoffen en minder gezond. De minerale ballen lossen dit probleem op door na het filteren nieuwe mineralen in het water toe te voegen. Dit verhoogt de voedingswaarde van het water, waardoor het gezonder wordt voor u en uw gezin.

  Toermalijn is een mineraal dat in staat is om een kleine elektrische stroom te transporteren. Deze stroom resoneert binnen het verre infraroodspectrum (FIR) met dat van het water. Door deze interactie resoneren de watermoleculen met de FIR-frequenties. De frequenties zijn hetzelfde in je lichaam, dus je metabolisme zal toenemen na het consumeren van water dat behandeld is met toermalijn.

  Welke verontreinigingen verwijderen ze?
  waterfilterkannen reviews

  Koolstoffilters zijn zeer effectief in het verwijderen van sommige verontreinigingen uit uw drinkwater, maar ze zijn niet in staat om alle verontreinigingen in een waterbron zelf te verwijderen.

  In tegenstelling tot andere filters, verwijderen koolstoffilters de chemicaliën en het vuil door ze fysiek te blokkeren of chemisch te verwijderen uit het water. Hier is een lijst van de deeltjes die het actief koolfilter effectief zal verwijderen

  • Chloor - meestal gebruikt als ontsmettingsmiddel voor gemeentelijk water, chloor verandert niet alleen de smaak van het water, maar het is ook gerelateerd aan verschillende ziekten. Geactiveerde koolstoffilters vangen het grootste deel van het chloor in het water op, zodat u het niet meer proeft.
  • Trihalomethaan Verbindingen - Deze verbindingen zijn meestal aanwezig in het water als bijproduct van de chloorbehandeling. Het resultaat na chloor heeft een wisselwerking met het organisch materiaal in het water. Veel studies hebben deze verbindingen in verband gebracht met verschillende ziekten, en overheden stellen grenzen zodat ze het leven en het welzijn van de burgers niet in gevaar brengen. Het zou echter beter zijn om ze ten koste van alles te vermijden, dus een waterfilter zal in dit opzicht helpen.
  • Vluchtige organische stoffen - Gewoonlijk worden deze stoffen VOC's genoemd, maar ze komen voor in de samenstelling van de meeste onkruidverdelgers en pesticiden. De chemicaliën worden gebruikt voor de behandeling van de bodem, maar sommige vinden hun weg naar het water. Ze kunnen problemen opleveren, vooral als ze worden ingenomen door jongeren of ouderen.
  • Giardia - Giardia is een protozoaire parasiet die giardiasis veroorzaakt. Giardiasis is een ziekte die tot zes weken kan duren. De symptomen zijn onder andere buikpijn, diarree en gewichtsverlies. Sommige mensen kunnen ook koorts, braken en bloed in hun ontlasting krijgen. Giardia verspreidt zich via de cysten. Deze cysten kunnen tot 3 maanden overleven in koud water, dus zodra een waterbron besmet is, is het moeilijk om het volledig te zuiveren.
  • Cryptosporidium - Cryptosporidium is een andere protozoaire parasiet die door het koolstoffilter wordt tegengehouden. Cryptosporidium kan een gastro-intestinale en respiratoire ziekte veroorzaken die cryptosporidiose wordt genoemd. Deze ziekte kan de distale dunne darm en de luchtwegen aantasten en waterige diarree en een onverklaarbare hoest veroorzaken. Dit is een bijzonder gevaarlijke ziekte voor mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, terwijl het eigenlijk fataal kan zijn.

  Een patroonfilter zal ook andere verontreinigingen kunnen verwijderen, aangezien de andere betrokken technologieën gericht zijn op specifieke componenten.

  Waarom u een waterfilterkan zou moeten gebruiken

  waterfilterkan puur water

  Er zijn veel redenen waarom u een waterfilterkan in uw huis zou moeten gebruiken. De belangrijkste reden is het zuiver, gezonder water dat ze produceren. Een andere reden is dat het water dat u drinkt meestal niet zo schoon is als u denkt.

  Leidingwater reist kilometers ver door een meestal oud systeem van leidingen voordat het uw kraan bereikt. Ook al is het water misschien wel erg schoon als het de gemeentelijke waterzuiveringsinstallatie verlaat, het reizen door de leidingen kan het vervuilen. Alle soorten verontreinigingen kunnen worden gevonden in oude leidingen, en ze omvatten bacteriën, zware metalen, schimmels, micro-organismen en schadelijke chemicaliën.

  Een waterfilterkan is een goedkope oplossing voor dit probleem. Al het water dat u in de kruik doet, wordt in ongeveer 30 - 60 minuten behandeld en de meeste schadelijke verontreinigingen worden verwijderd.

  3 Gezondheidsvoordelen van waterfilters

  Er zijn veel gezondheidsvoordelen voor het drinken van gefilterd water.

  1. Geen chloor - Chloor kan schadelijk zijn voor de mens, en veel studies hebben het gebruik van chloor in verband gebracht met verschillende ziekten.
  2. Minder Lood - Een grote hoeveelheid of zelfs al het aanwezige lood in uw drinkwater kan worden gefilterd. Dit verlaagt het risico om een ziekte op te lopen die veroorzaakt wordt door het inslikken van lood.
  3. Geen plastic - Een deel van het plastic in de flessen die gebruikt worden voor de opslag van water kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Wanneer en hoe een waterfilter te vervangen

  De meeste fabrikanten bieden duidelijke instructies over hoe vaak het waterfilter moet worden vervangen. Deze periode kan echter variëren afhankelijk van het vervuilingsniveau van uw waterbron. Als uw water zwaar vervuild is, zult u de filters vaker moeten vervangen.

  Het vervangen van de waterfilters voor uw waterfilter kan zal tot 10 minuten duren elke 2 - 3 maanden, en hoewel dit proces zal variëren afhankelijk van uw model, hier is hoe het meestal wordt gedaan.

  1. Vul een kom met koud water
  2. Dompel het nieuwe filter helemaal onder in het water en laat het 10 -15 minuten weken.
  3. Haal het filter uit het water en laat het een beetje uitlekken.
  4. Zet de nieuwe filter in de kan
  5. Vul de kan drie keer en gooi het water weg om het koolstoffilter te helpen activeren.
  6. De kan is nu klaar voor gebruik.

  Waterfilterkan FAQ's

  • Wat betekent BPA-vrij?
   Als je ziet dat een kruik gemaakt is van BPA-vrije materialen, betekent dit dat de kunststof die gebruikt wordt in de constructie geen chemicaliën bevat die in het water zouden kunnen sijpelen waardoor het vervuild wordt.
  • Hoe vaak moet ik de filters vervangen?
   De filters zullen de verontreinigingen min of meer lang uitfilteren, afhankelijk van het vervuilingsniveau van uw waterbron. Als uw water sterk vervuild is, zullen de filters sneller verstoppen. Meestal hoeft u de filters maar één keer per 2 - 3 maanden te vervangen.
  • Hoe weet u wanneer u de filters moet vervangen?
   De eenvoudigste manier om te zien wanneer de filters moeten worden gewijzigd, is door de datum waarop u ze hebt geïnstalleerd in een kalender te markeren, of ergens waar u ze kunt zien. Dit zal een constante herinnering zijn. U kunt de filters ook wijzigen als u merkt dat het water langzamer afvloeit dan normaal, of als de smaak ervan verandert.

  Wat is het verschil tussen zacht en hard water?

  Hard water bevat een hoog gehalte aan opgeloste mineralen. Hard water is vaak rijk aan calcium en magnesium, bicarbonaten die u kunt proeven en die het water zo gemakkelijk rond de mond laten stromen. Het is alkalisch, en heeft de neiging om kalkhoudend en zwaar te smaken. Dit is iets waar de bovenstaande waterfilters echt mee kunnen helpen.

  Hard water staat erom bekend dat het de huid en het haar broos en dof maakt (kappers hebben zich in het verleden in heet water bevonden om klanten voor te stellen hun haar met gebotteld water te wassen om dit te voorkomen. Persoonlijk, verkies ik de alternatieve suggestie van Diana Vreeland dat u vlakke champagne gebruikt om glanzende sloten te handhaven!).

  "Zacht" water is ondertussen laag in calcium en magnesium, en het belangrijkste ion is natrium (daardoor kan het soms zout smaken). Over het algemeen is zacht water wenselijker, daarom investeren veel mensen in waterontharders.

  Wat is het beste soort water voor het maken van koffie?

  "Water voor koffie moet volgens de normen van het leidingwater zeer zacht zijn, een beetje zuur (dus minder alkalisch), een beetje mineraal, vrij van geuren, neutraal van smaak en vrij van chloor", raadt Wallace aan.

  "Water dat te alkalisch is, buffert de zuurgraad, wat je helderheid en levendigheid geeft, en het wordt gewoon plat en kalkhoudend".

  Hoe kun je een waterproeverij uitvoeren?

  "Waterproeven lijkt erg op wijnproeven". "Maar voordat je gaat schenken, is het raadzaam om het mineraalgehalte te controleren als dat mogelijk is. Schenk het in, observeer het om te controleren of er geen residuen zijn (het moet transparant zijn), dan ruik je het, en dan proef je het - min of meer hetzelfde.

  "Het is beter om goed stengelwerk te gebruiken, zoals wijnglazen, omdat het de temperatuur niet verstoort en de ervaring verbetert. Het betekent ook dat je lichaamswarmte van je handen geen invloed heeft op de temperatuur van het water.

  "De temperatuur is naar persoonlijke voorkeur - sommige mensen houden ervan om het koud te hebben vanuit de koelkast, anderen op kamertemperatuur. Voor mij is stilstaand water het beste te bewaren en te serveren bij een constante temperatuur van 13 graden. Als het te koud is kun je de inhoud van het water niet voelen, en het verdooft de mond.

  "De lucht reageert op het water, dus zorg ervoor dat het in een afgesloten container is opgeslagen. Glas is de beste opslagcontainer voor het behoud van de zuiverheid van het water.

  "Vermijd ijs, tenzij het van hetzelfde water is gemaakt. Het is in ieder geval goed om de herkomst van het ijs te kennen.

  "Sterk bruisend water, met gewelddadige bubbels, moet iets warmer worden geserveerd om het te kalmeren, op ongeveer 16 graden. Je kunt het opslaan op 13 graden zoals wijn in kelders."

  Een waarschuwing: volgens Wallace, als je zelf een waterproeverij wilt doen, moet je proberen om een paar dagen van te voren pittig eten en alcohol te vermijden. Het wordt gezegd dat het bijzonder moeilijk is als je palet saai is.

  "Net als wijn is het proeven van water heel persoonlijk." "Sommige mensen proeven graag iets in het water, anderen hebben liever dat het heel puur en licht is. Een aroma is meestal niet wenselijk, en water is vaak geurloos, maar sommige mensen genieten zelfs van een zwavelig aroma."

  Hoe koppel je water met voedsel?

  Volgens Palandrani is het zo dat hoe lichter het water smaakt, hoe beter het water kan worden gecombineerd met lichter voedsel: salades en witte vis, bijvoorbeeld.

  Ze vertelt me dat als je water met kaas koppelt, je bubbels en mineralen nodig hebt om er doorheen te snijden. "Zwaarder water reinigt het palet van vettig voedsel, zoals eend,".

  Volgens Fine Waters moet je het water laten doorlopen om je door de maaltijd te leiden. "Het drinken van een ander water voor elke gang benadrukt hun subtiele verschillen, en de progressie voegt enorm toe aan de eetervaring,".

  Voor een vijfgangendiner wordt aanbevolen dat een goed waterverloop er als volgt uitziet:

  • Hors d'oeuvre: Gedurfd. Dit lijkt op het proeven van champagne - het trekt de aandacht en is sprankelend en luidruchtig.
  • Salade: Effensief. Een mooi contrast met het vorige water, maar niet geheel zonder bubbels.
  • Eerste gang (lichte zeevruchten, bijvoorbeeld): Toch. U zult de afwezigheid van bubbels opmerken en zich concentreren op het water.
  • Tweede gang (gevogelte, bijvoorbeeld): Herintroduceer wat mondgevoel en stem het water af op de textuur van de gang.
  • Hoofdgerecht (rood vlees, bijvoorbeeld): Zwaarder, om de textuur van de kuur aan te passen.
  • Dessert: Toch.