Vier tips voor het reinigen van een omgekeerde osmose waterfilter

Vier tips voor het reinigen van een omgekeerde osmose waterfilter

Nadat u uw Omgekeerd Osmose systeem bij u thuis hebt geïnstalleerd, krijgt u gemakkelijk liters zuiver water, vergelijkbaar met het water in flessen dat u vroeger in de winkels kocht.

Het reliëf dat dit met zich meebrengt is groot; geen tijd meer te besteden aan het kopen van drinkwater terwijl er vrij veel van het loopt uit de kranen. En om het bij te vullen, geen geld meer uitgeven aan het water.

Om dit in stand te houden moet je het Omgekeerd Osmose systeem in zijn beste omstandigheden houden. Daarom moet je weten hoe en wanneer je het moet schoonmaken.

Wanneer het RO-systeem reinigen

Op basis van hoeveel u uw RO-systeem gebruikt, kan de reinigingstijd variëren. U kunt uw oordeel gebruiken om te beslissen over de interval, maar deze moet tussen de 3 en 12 maanden vallen.

Een ander teken dat aangeeft dat u moet saneren is wanneer het water dat uit het systeem stroomt een grappige smaak begint te krijgen of wanneer de filters en het membraan versleten zijn.

Wat u nodig heeft

Voordat u aan het reinigingsproces begint, zijn hier enkele van de gereedschappen die aan uw zijde moeten staan: Ten eerste, gebruik alleen zacht water om het systeem te reinigen en ook voor het verdunnen van de gebruikte chemicaliën. Een reinigingstank is nodig, evenals een RO-reinigingspomp. We moeten niet vergeten dat we een geschikte tankkoeler en een tankmixer hebben.

Hoe het RO-systeem te reinigen

Zorg ervoor dat u de opslagtank volledig leegmaakt en dat de watertoevoer naar het RO-systeem tijdens het reinigingsproces ook wordt onderbroken.

Laat het systeem na het legen van de tank enkele minuten staan en verwijder vervolgens de filterbehuizingen. Verwijder de filters en het RO-membraan en plaats vervolgens de behuizingen terug. Laat schoon water door het systeem lopen.

Verdun vervolgens de door de fabrikant aanbevolen chemicaliën voor het reinigen van de RO, bijvoorbeeld bleekmiddel. Laat de oplossing een uur lang door het systeem lopen en volg dit met twee rondes schoon water om de chemische resten te verwijderen. Haal het systeem weer uit elkaar.

Reinig de behuizingen met een zeepoplossing en spoel ze af met zeepsop. In dit stadium kunt u de toestand van de O-ringen controleren en beslissen of ze moeten worden vervangen. Beschadigde ringen zijn zeker aan vervanging toe, maar als ze alleen maar opgedroogd zijn, is smering met smeermiddelen op waterbasis goed genoeg.

Omdat het grotendeels de staat van de filters is die suggereert of de RO moet worden gereinigd, is het goed om ze gedurende deze tijd te vervangen. Het sedimentfilter wordt eerst geïnstalleerd en daarna wordt de behuizing weer gemonteerd. Het vervangende koolstoffilter wordt dan in het middelste huis geplaatst en weer gemonteerd.

Nadat alle onderdelen weer op hun plaats zitten, opent u de klep om het water in het RO-systeem te laten stromen. Open de RO-kraan en wacht tot het water eruit begint te lopen. Als het water begint te druppelen, sluit u de kraan en laat u de voorraadtank vullen. Maak de tank leeg en vul deze opnieuw twee keer. Hierna is de RO weer klaar voor gebruik.