Waterfilters gebaseerd op zwaartekracht

zwaartekracht waterfilter

Knijpfilters, strofilters en pompfilters zijn allemaal geweldig om twijfelachtig water helder te maken, maar ze vereisen allemaal het gebruik van uw handen en nemen uw kostbare tijd in beslag. Zwaartekracht waterfilters bieden echter een handige handsfree oplossing. In plaats van het water door uw filter te forceren, laat een zwaartekrachtsysteem het werk van het naar beneden trekken van het water uit een hangend reservoir, door een waterfilter, en in een wachtbakje doen.

We houden van de vrijheid die zwaartekrachtfilters ons geven om andere taken uit te voeren, terwijl waterfiltratie taken worden gedelegeerd aan de zwaartekracht, dus gingen we op zoek naar de beste die we kunnen meenemen als we sanitair water nodig hebben. We hebben veel geleerd tijdens onze testen, en we hebben het allemaal samengevoegd in de volgende zeven beoordelingen. Hopelijk weet je, als je ze eenmaal hebt gelezen, precies welke zwaartekrachtfilter je moet toevoegen aan je uitrusting.

Beste zwaartekracht waterfilters kopen overzicht

Go Berkey Waterfilter Kit - zwaartekracht waterfilter

Go Berkey Waterfilter Kit

Bekijk de dagprijs

De nieuwe Go Berkey Kit met een capaciteit van 15 liter is ontworpen voor kamperen, trekken, wereldreizen (zakelijk of vacantie), voor op een bureau, of waar u er maar een bij de hand zou willen hebben. Het Sport Berkey draagbare waterzuiverings-flesje is perfect om overdag mee te wandelen en het Go Berkey systeem met een capaciteit van 1 liter is dan weer geschikt bij terugkomst voor waterzuivering op de kampeerplek.

De Go Berkey waterfiltratie kit is gemaakt van gepolijst AISI 304 roestvrij staal en wordt geleverd met een Black Berkey waterfilter, een Sport Berkey draagbaar waterzuiverings-flesje, een Black Berkey primer en één draagtasje. Het bovenste gedeelte schuift in het onderste gedeelte tijdens transport. De Go Berkey Kit is gemakkelijk mee te nemen, lichtgewicht en perfect voor allerlei kleine reisjes en vacanties.

De Go Berkey waterfilter is een vereiste in onverwachte noodsituaties, hetgeen overigens geldt voor al onze waterzuivering systemen. Dit krachtige systeem zuivert zowel behandeld als onbehandeld water van bronnen zoals meren, beekjes, stilstaande vijvers en waterbronnen in derde wereldlanden, waar de regulering –op z’n best- beneden niveau geacht mag worden. Geschikt voor allerlei activiteiten buitenshuis en een must in onherbergzame gebieden zonder elektriciteit, waterdruk of gezuiverd water.

Het Go Berkey waterfiltratie systeem verwijdert volledig alle virussen, pathogene bacteriën, cysten en parasieten en onttrekt schadelijke chemicaliën zoals herbiciden, pesticiden, organische oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen. Het reduceert tevens zware metalen zoals lood, kwik, aluminium en cadmium.

LifeStraw waterfilter Flex met Gravity zak 3,7 liter- 4 opties - Blauw

LifeStraw waterfilter Flex met Gravity zak

Bekijk de dagprijs

De LifeStraw waterfilter Flex is ultralicht en ultracompact waterfilter, vergelijkbaar met de Sawyer Point one Squeeze maar een stuk kleiner!

Sawyer Waterfilter Point One Squeeze SP129 - Filtert 3.7 Miljoen Liter Water

Sawyer Waterfilter Point One Squeeze SP129

Bekijk de dagprijs

De Sawyer point one Squeeze waterfilter is bij levering meteen klaar voor gebruik

Kopersgids

Hoewel al deze filters dezelfde functie kunnen vervullen en dit op een vergelijkbare manier doen, zijn er nog steeds significante verschillen die hen scheiden. Welke verschillen maken het ene te prefereren boven het andere? Na zo veel testen denken we dat we precies weten welke eigenschappen je moet prioriteren bij het kiezen van een zwaartekrachtswaterfilter, dus laten we ze bespreken zodat ze in de voorhoede van je gedachten staan.

Stroomsnelheid

Dit is een van de belangrijkste eigenschappen voor uw filter. Een zwaartekrachtfilter zal niet veel helpen als het 15 minuten duurt om een fles water te produceren. Sommige van de door ons geteste filters kunnen wel twee liter per minuut produceren, waardoor je een hele liter in slechts twee minuten kunt filteren. Dat betekent dat het genoeg water kan leveren voor een hele groep tijdens het kamperen, wat het zeer nuttig maakt.

Draagbaarheid

Voordat u beslist een filter aan te schaffen, moet u overwegen waar u het gaat gebruiken. Als je het mee gaat nemen op wandel- of rugzaktochten, heb je een klein filter nodig dat niet veel ruimte in beslag neemt en weinig weegt. Maar als u het gewoon gaat gebruiken voor autokamperen, campers of zelfs hotels, dan zullen grootte en gewicht niet zo'n groot probleem zijn.

Gebruiksgemak

Het maakt niet uit hoe goed een filter is als het te moeilijk te gebruiken is. Als uw filter te ingewikkeld is, zult u hem minder snel gebruiken. Als je moe en dorstig bent, wil je niet worstelen met moeilijke filtertoestellen. Zoek naar iets dat gemakkelijk te gebruiken is, zodat het niet lang duurt om het op te zetten en nooit een gedoe is in het heetst van de strijd.

Filterleven

Veel van deze filters hebben vervangbare cartridges met een verschillende levensduur. Als uw filter geen cartridge heeft, dan is de levensduur van het filter nog belangrijker. Sommige cartridges hebben een korte levensduur en moeten elke 25 gallons worden vervangen, terwijl andere filters duizenden of zelfs honderdduizenden gallons kunnen meegaan. Een volledig filter kan een grote tegenslag zijn op het spoor zonder vervanging, dus we geven de voorkeur aan filters met een langere levensduur.

Filter effectiviteit

Niet alle filters zijn gelijk. Sommige kunnen bacteriën en protozoën verwijderen tot 0,2 micron, soms minder. Maar anderen zijn in staat om 0,1 micron te filteren, terwijl sommige van de premiumfilters zelfs virussen kunnen verwijderen. Hoewel het geweldig is dat je een draagbaar filter kunt krijgen dat virussen verwijdert, is het onwaarschijnlijk dat je die bescherming nodig hebt, dus het loont om te weten wat je probeert te verwijderen uit je water.

Veelzijdigheid

Dit zijn allemaal zwaartekrachtwaterfilters, maar wat als je het als iets anders wilt gebruiken? We houden van veelzijdigheid, dus filters die verschillende toepassingen hebben zijn altijd onze favorieten. Sommige van deze filters kunnen op waterflessen worden geschroefd, in-line worden gebruikt met hydratatiepakketten, of gewoon uit waterbronnen drinken zoals een rietje. Hoewel ze bedoeld kunnen zijn als zwaartekrachtfilters, kan de extra veelzijdigheid zich in veel situaties uitbetalen, zoals wanneer er niets in het zicht is dat lang genoeg is om je waterblaas aan op te hangen.

Conclusie:

Zwaartekracht-gevoede waterfiltersystemen kunnen het gemakkelijk maken om gefilterd water te krijgen wanneer u geen toegang hebt tot gefilterde kranen en huisfiltratiesystemen. We hebben veel verschillende zwaartekrachtfilters getest terwijl we probeerden de beste te vinden. Je hebt onze beoordelingen al gelezen door zeven van onze favorieten te vergelijken, maar we gaan onze favorieten nog een keer noemen, zodat ze vers in het geheugen liggen.

Als u een premium filter wilt dat zelfs virussen verwijdert, dan is de Travel Berkey onze top keuze. Zijn filters verwijderen virussen, farmaceutica, bacteriën, protozoën en meer, en ze zijn goed voor 6.000 liter tussen de vervangingen.