Moet ik de waterverwarmer uitzetten als het water op is? (Elektrisch & Gas)

Moderne boilers zijn ontworpen om zo min mogelijk ongelukken te veroorzaken. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze gebouwd zijn als tankloze verwarmingstoestellen. Een vraag die vaak opduikt, is of ik de waterverwarmer moet uitschakelen als het water uit is?

Veel huizen werken echter nog steeds met traditionele verwarmingstoestellen.

Moderne kachels VS Oude machines

Denk aan de belangrijkste mechanica van alle kachels -

Waterverwarmers hebben verwarmingsstaven - bekend als een Dip Tube - die de hele tijd in water ondergedompeld moeten blijven.

De meest voorkomende oorzaak van het verbranden van verwarmingstoestellen of andere elektrische kortsluitingen is een laag waterniveau in de tank. Als het waterreservoir leeg is en het apparaat staat uit, worden de verwarmingsstaven verwarmd en omdat er geen andere stof is om de warmte te absorberen, smelten ze, verbranden ze en veroorzaken ze soms elektrische storingen.

Moderne machines hebben een laag waterpeil. De dompelbuis stopt 4 tot 8 inch boven de thermostaat. Dit is om ervoor te zorgen dat zelfs als de watertoevoer stopt, het water in de tank niet volledig uit de machine wordt overgeheveld.

In principe stopt de machine met draaien, zodat de mogelijkheden van een smeltende dompelbuis of andere machinestoringen worden vermeden.

Er zijn een paar vragen die u moet beantwoorden om uw machine te beveiligen en de levensduur ervan te verlengen. Een beetje weten over de werking ervan zorgt voor een lage elektriciteitsrekening en voorkomt ook dat uw huis gaat lekken.

Heeft het afsluiten van water invloed op de boiler? Moet u de warmwaterboiler uitschakelen bij het uitschakelen van het water?

Dit zijn de twee meest relevante vragen. En meestal treden er storingen en ongelukken op als u de verwarming aanhoudt en de voorraad uitzet of andersom.

Er is geen vaste procedure voor het in- of uitschakelen van de warmwaterverwarming. Het hangt allemaal af van de scenario's en het type machine dat u gebruikt -

Hieronder staan de omstandigheden voor do's en don'ts volgens enkele van de meest voorkomende scenario's die je zou kunnen meemaken.

Tijdelijk uitschakelen van het water

Over het algemeen - Het afsluiten van water heeft geen invloed op uw machine, als u de hoofdtoevoer tijdelijk afsluit.

Bijvoorbeeld - u heeft een sanitair noodgeval of een vuilwatervoorziening. Als u de waterleiding tijdelijk afsluit en u houdt de warmwaterboiler aan - zorg er dan voor dat de machine niet te weinig water opslaat.

Als het waterreservoir minstens halfvol is - dan kunt u doorgaan met uw sanitairreparaties zonder het apparaat uit te schakelen.

Als u de stroomvoorziening tijdelijk uitschakelt, zorg er dan voor dat u het water in de watertank niet verbruikt.

De tank moet altijd voor een derde gevuld zijn.

Waterreservoirs met lage capaciteit

Over het algemeen - Het afsluiten van water heeft geen invloed op uw machine, als u de hoofdtoevoer tijdelijk afsluit.

Bijvoorbeeld - u heeft een sanitair noodgeval of een vuilwatervoorziening. Als u de waterleiding tijdelijk afsluit en u houdt de warmwaterboiler aan - zorg er dan voor dat de machine niet te weinig water opslaat.

Als het waterreservoir minstens halfvol is - dan kunt u doorgaan met uw sanitairreparaties zonder het apparaat uit te schakelen.

Als u de stroomvoorziening tijdelijk uitschakelt, zorg er dan voor dat u het water in de watertank niet verbruikt.

De tank moet altijd voor een derde gevuld zijn.

Hoe zet je de warmwatertank uit?

Als u de verwarming echter niet wilt uitschakelen - mogelijk omdat de verwarming op het elektriciteitsnet is aangesloten en u de specifieke schakelaar om de machine uit te schakelen niet kunt vinden - schakel dan de warmwatertank uit.

Over het algemeen hebben de verwarmingstoestellen een gecompartimenteerde watertank. U kunt deze uit- en inschakelen - zonder de verwarming uit te schakelen. Zoek een kleine knop zoals de handgreep aan de zijkant of de achterkant van de tank. En trek hem helemaal naar beneden. Een alternatief is - U kunt ook gewoon de hoofdschakelaar op de waterverwarmer zetten.

Zo stopt het water dat in de leidingen stroomt. Dus zelfs als de machine wordt opgewarmd - de dompelbuis zal altijd water om zich heen hebben.

Het enige probleem - u hebt geen toegang tot warm water totdat u de watertoevoer inschakelt en ook de knop van het waterreservoir weer naar boven draait.

Kortsluiting of elektrische storing

Als u een elektrische storing in de machine ervaart, schakel dan de warmwaterboiler en het hoofdwater - beide - onmiddellijk uit.

In gemeentelijk water zijn zouten opgelost en zout water is een goede geleider van elektriciteit. Er is altijd een risico dat het water elektrische lading krijgt, ook al staat de machine uit.

Soms blijft er een restlading achter op de staven in geval van elektrische ongelukken. Dus als u de machine na de reparaties inschakelt, laat u het water in de verwarming weglopen en gebruikt u het niet voor enig doel.

Als het water begint af te voeren - schakel het hoofdwater in.

Water lekkage

Als u last heeft van waterlekkage - van een van de twee - d.w.z. waterleiding of warmwaterboiler, schakel dan beide uit.

Er is minder kans dat de stangen van de verwarming worden beïnvloed als de verwarming de lekkage heeft. Er is echter een grote kans dat uw huis onder water komt te staan.

Als er een lek is in de waterleiding dan kan de kachel volstaan met water - en is er een verhoogd risico op verbranding van de staaf.

Houd ze allebei uit - totdat het lekprobleem is opgelost.

Familiekracht

Wees niet verrast door dit criterium. De meeste problemen met de waterverwarmer komen uit de grote huiskamers.

Het onderhouden van een elektrisch apparaat vooral een elektrische boiler is gemakkelijk als je een kerngezin hebt. Naarmate de familie groter wordt, neemt ook de omvang van elektronische storingen toe.

Dus als je een grote familie hebt, zet dan niet de waterleiding uit als er kleine storingen of mechanische fouten in het apparaat zijn.

Maar het uitschakelen van de voeding is verplicht als er elektrische storingen of lekkages zijn. En in dat geval moet u het apparaat onmiddellijk uitschakelen, omdat de kans groot is dat al het water wordt opgebruikt als de personen meer zijn.

Een paar minuten tijdens het uitschakelen kan u honderden dollars besparen!

Moet u het water uitschakelen als u op vakantie gaat?

Sommige mensen kiezen ervoor om het water uit te schakelen uit angst voor lekkage, en sommigen kiezen ervoor om de verwarming uit te schakelen om op de elektriciteitsrekening te besparen. Wat moet u dan doen als u de verwarming voor langere tijd niet gebruikt?

Als u een up-to-date - modern verwarmingssysteem heeft, dan hoeft u geen water uit te schakelen en zelfs niet het systeem.

Moderne machines - zelf gaan in de slaapstand (of "VAC" vakantiestand) - als ze een paar uur of dagen niet gebruikt worden. Er worden dus minimaal tot geen elektrische apparaten verbruikt.

Ten tweede, als de machine laag water detecteert - dan zal het de waterleiding zelf afsluiten. Dus in principe bespaart deze automatische detectie ook de elektrische onderdelen.

Maar als de machine oud is, en je gaat op vakantie - dan zijn dit de do's en don'ts.

VAC-modus

Als de machine een handbediende "VAC-optie" heeft, zet deze dan aan - voordat u vertrekt. Zoek voor "VAC" op de thermostaat. U hoeft de machine niet uit te schakelen.

Deze modus verlaagt het temperatuurbereik tot 20 - 25 graden. De machine stopt dus met het verwarmen van het water - zodra het 20 of 25 graden is. (Normaal gesproken houdt een verwarmingstoestel het water constant op een temperatuur tussen 120 en 130 graden Fahrenheit).

Geen VAC-modus

Als u deze optie niet heeft - verlaag dan handmatig het temperatuurbereik. U krijgt hetzelfde rendement als wanneer u een nieuwer model in de VAC-modus zou zetten.

Als de verwarming niet is voorzien van temperatuurverlaging - dan kunt u de verwarming helemaal uitschakelen. Dit bespaart u veel geld. U kunt ook de watertoevoer uitschakelen - om onnodige lekkages te voorkomen.

Als u terugkomt - controleer de waterdruk zodra u de watermotorschakelaar start. Plotselinge hoge waterdruk kan de apparaten beschadigen. Pas de waterdruk aan als deze te laag of te hoog is.

Is het OK om de gaswaterkoker uit te schakelen?

Het is niet alleen OK - in feite als u een gasgestookte machine heeft - dan is het verplicht om deze uit te schakelen.

  • Er zijn meerdere redenen waarom deze machines - zelfs tijdelijk - niet ingeschakeld moeten blijven.
  • Meer dan het lekken van water, kan een gaslek ernstige gevaren veroorzaken. En deze lekkages komen heel vaak voor.
  • Deze machines hebben over het algemeen geen overdrukventielen. De overdrukventielen zijn opgebouwd om drukopbouw te voorkomen. Wanneer het water wordt verwarmd, zet het uit, waardoor de druk op de transportleidingen toeneemt en het water scheurt.

In principe is het beter om veilig te zijn dan om spijt te hebben. Schakel dus een gasgestookte boiler uit, wat het criterium ook is.