Hansgrohe Keukenkranen kopen

Hansgrohe Keukenkraan logo

Hoewel soms verward met Grohe keukenkranen, vooral omdat beide merken in Duitsland worden geproduceerd, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee merken. Beide zijn in de loop der jaren door de familie Hans Grohe geëxploiteerd, maar zijn nu in handen van twee afzonderlijke groepen.

Hansgrohe is momenteel eigendom van de Masco Groep, die met verschillende andere merken samenwerkt. De Delta-keukenkranen en de Brizo keukenkranen behoren beide tot deze groep.

Bij Hansgrohe vindt u vaak de slogan "Das Original". Zij beschouwen zichzelf als het originele merk "Grohe", dat 10 jaar geleden werd opgericht. Wat u binnen de Hansgrohe collecties vindt, zijn keukenkranen die modern en van hoge kwaliteit zijn en klaar om bijna elke uitdaging in de keuken aan te gaan.

Hansgrohe Keukenkraan kopen overzicht

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Chroom

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Chroom

Bekijk de dagprijs

De Hansgrohe Focus Keukenkraan is een eigentijds vormgegeven keukenkraan en past in iedere moderne keuken. De kraan heeft een draaibare uitloop van 360° voor het moeiteloos draaien van de uitloop, daarmee kun je bijvoorbeeld makkelijk tussen twee spoelbakken wisselen.

 • De uitloop heeft een draaibereik van 360°
 • Vormt een normale straal
 • De kraan laat maximaal 12 liter water per minuut door
 • Keramisch mengsysteem
 • De montage is eenvoudig door middel van G 3/8" flexibele aansluitslangen
 • Het QuickClean anti-kalksysteem zorgt voor een lange levensduur
 • 5 jaar garantie
 • De kraan is in iedere positie te draaien waardoor hij erg gebruiksvriendelijk is
 • De rvs-look van deze kraan zorgt ervoor dat je hem met vrijwel iedere keuken kan combineren
 • Je monteert de kraan eenvoudig door middel van de G ⅜ flexibele aansluitslangen

Hansgrohe staat wereldwijd voor een hoogstaand design, intelligente functionaliteit en optimale gebruiksvriendelijkheid. Met een breed assortiment douches, kranen en toebehoren doet het merk er alles aan om jou de perfecte badkamerbelevenis te bezorgen. Of je nu onder de douche staat, in bad ligt of je handen wast, de hoge kwaliteit van de producten van Hansgrohe valt meteen op. Het smaakvolle design geeft je badkamer extra uitstraling.

hansgrohe Focus M42 ééngreeps keukenmengkraan 150 - met uittrekbare en draaibare uitloop - chroom

hansgrohe Focus M42 ééngreeps keukenmengkraan 150 - met uittrekbare en draaibare uitloop - chroom

Bekijk de dagprijs

Deze hansgrohe Focus keukenkraan is en hoogwaardig verchroomde en onderhoudsvriendelijke kraan met draaibare uitloop en uittrekslang. Dankzij de het draaibereik van 120 ° is er altijd genoeg ruimte voor allerlei klussen. Deze bewegingsvrijheid wordt vergroot door de uittrekbare uitloop, waarmee je gemakkelijk en snel fruit kunt afspoelen of een waterkan kunt vullen, ook als deze niet direct in de spoelbak staan. Eventuele kalkafzettingen wrijf je gemakkelijk met je duim van de uitloop dankzij de QuickClean-functie. Deze kraan met zijn vele functies kun je thuis meteen installeren met de meegeleverde flexibele aansluitslangen.

 • De uitloop heeft een draaibereik van De draaibare uitloop van 120° biedt meer bewegingsvrijheid bijvoorbeeld bij het vullen van een hoge vaas..
 • Vormt een normale straal.
 • De MagFit magnetische douchehouder houdt de uittrekbare uitloop op de juiste plaats.
 • Quick-Connect doucheslang.
 • max. waterdoorstroom bij 3 bar: 10 l/min
 • De kraan functioneert door middel van een duurzaam keramisch kardoes.
 • De montage is eenvoudig dankzij de G ⅜ flexibele aansluitslangen.
 • Het QuickClean anti-kalksysteem zorgt voor een lange levensduur van dit product.
 • inclusief Aansluitslangen, fixatieset, Installatie instructies

hansgrohe Focus eengreeps keukenkraan 280 - Mat zwart

hansgrohe Focus eengreeps keukenkraan 280 - Mat zwart

Bekijk de dagprijs

Een designstatement aan het aanrecht: hoge keukenmengkraan met draaibare uitloop in mat zwart

De Focus M41 280 ééngreeps keukenmengkraan met draaibare uitloop in mat zwart van hansgrohe biedt veel comfort in een premium design. Het moderne design met L-vormige uitloop en 277 mm afstand tussen uitloop en spoelbak maakt ruimte voor de dagelijkse keukenroutine en stelt mensen in staat om zelfs de grootste vazen met gemak te vullen (ComfortZone). Het draaibereik van de uitloop past perfect op verschillende spoelbakken en is verkrijgbaar met drie draai-instellingen (110°, 150° en 360°).

Ultraflexibel: de handgreep kan rechts of links worden geplaatst, afhankelijk van het installatiescenario en individuele voorkeuren. Met de duurzame hoogwaardige oppervlakteafwerking in trendy matzwart verandert de keukenmengkraan in een gedurfd designstatement aan de spoelbak.

Hoge kwaliteit en uitgekiende ergonomie in de keuken

De gebruiksvriendelijke, ergonomisch gevormde handgreep maakt gebruik van een hoogwaardig keramisch mixersysteem om het watervolume en de temperatuur te regelen.

Flexibele slangen gecertificeerd voor gebruik met drinkwater (G ⅜ / DN15) voor eenvoudige aansluiting op standaard kranen. Kraangat van 35 mm vereist.

Over het merk hansgrohe:

hansgrohe staat wereldwijd voor een hoogstaand design, intelligente functionaliteit en optimale gebruiksvriendelijkheid. Met een breed assortiment douches, kranen en toebehoren doet het merk er alles aan om jou de perfecte badkamerbelevenis te bezorgen. Of je nu onder de douche staat, in bad ligt of je handen wast, de hoge kwaliteit van de producten van hansgrohe valt meteen op. Het smaakvolle design geeft je badkamer extra uitstraling.

 • Draaibereik uitloop 110°, 150° of 360°, instelbaar in 3 standen
 • Normale straal
 • Max. waterdoorstroom bij 3 bar: 12 l/min
 • Keramisch kardoes
 • Eenvoudige montage dankzij de G ⅜ flexibele aansluitslangen
 • QuickClean: eenvoudige kalkverwijdering. Wie maakt er nu graag schoon? Onze uitvinding QuickClean verwijdert in een handomdraai vuil en kalkaanslag aan mengkranen en douchekoppen. Daarvoor zorgen flexibele siliconennoppen.
 • AirPower: meer volume door bijmengen van lucht. De AirPower technologie van hansgrohe vermengt het water met lucht, waardoor u volle, zachte waterdruppels over uw hele huid voelt. Want met lucht verrijkt water maakt druppels voller, lichter en zachter. Zo kunt u water efficiënter gebruiken.
 • ComfortZone: mengkranen in verschillende hoogtes. Royale afmetingen, uitgekiende techniek, intuïtieve bediening. Hoogstaand design, hoge veiligheidsnormen en een topnotering voor comfort: hansgrohe douches, mengkranen en thermostaten die dit merkteken dragen, breiden uw ComfortZone uit.

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Hoge C-uitloop - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Hoge C-uitloop - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Bekijk de dagprijs

De Focus ééngreeps keukenmengkraan met uittrekbare vuistdouche van Hansgrohe biedt een totaalpakket. De kraan is comfortabel in gebruik, heeft een strak design en levert water waar je het nodig hebt. Deze kraan heeft een laminaire straal en douchestraal. De kraan is ook voorzien van een Quick-Connect doucheslang waardoor je de handdouche kunt uittrekken. Water is hiermee altijd in je nabijheid.

 • ComfortZone – Geen vervelende waterspetters en -vlekken meer. Met de ComfortZone bepaal je een optimale hoogte tussen wastafel en kraan.
 • QuickClean – Kalk en vuil zijn eenvoudig te verwijderen door zacht te wrijven over de flexibele siliconennoppen.
 • Met het sluiten van de kraan schakelt de handdouche automatisch over naar een laminaire straal
 • Dankzij de Quick-Connect doucheslang kun je de handdouche uittrekken
 • Eenvoudig te reinigen

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Hoge U-uitloop - Chroom

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Hoge U-uitloop - Chroom

Bekijk de dagprijs

Je hebt geen vervelende watervlekken meer op je kleding met de Focus ééngreeps keukenmengkraan 260 van Hansgrohe. Het draaibereik van de uitloop van de kraan is instelbaar op drie standen. Je kunt zo zelf het maximale draaibereik van de kraan kiezen. Een fijne kraan voor iedereen die helemaal klaar is met rondvliegende waterspetters.

 • Focus ééngreeps keukenmengkraan 260
 • Afmetingen: 77 x 408 x 313 mm
 • Kleur: verkrijgbaar in chroom en RVS-look
 • Draaibereik uitloop verstelbaar in drie standen: 110°, 150° of 360°
 • Gemakkelijke bediening door middel van duurzaam keramisch binnenwerk
 • Eenvoudige montage dankzij de flexibele G ⅜ aansluitslangen

hansgrohe Logis keukenmengkraan - hoogte uitloop 26 cm - draaibare uitloop - chroom

hansgrohe Logis keukenmengkraan - hoogte uitloop 26 cm - draaibare uitloop - chroom

Bekijk de dagprijs

Deze hansgrohe Logis keukenmengkraan is een slanke verchroomde keukenkraan met een greep aan de zijkant. De kraan produceert een mooie volle en zachte straal dankzij de AirPower technologie. Die verrijkt het water met lucht voor meer plezier met minder water. Het draaibereik van de kraan is flexibel in te stellen: je bepaalt zelf hoe ver de kraan van links naar rechts kan worden gedraaid: 110°, 150° of 360°. Hiermee is de Logis keukenkraan goed aan te passen aan iedere situatie in de keuken. De kraan is gemakkelijk te monteren met de meegeleverde instructies en aansluitslangen.

hansgrohe Logis 160 opbouw keukenkraan - Energie- en waterbesparend - chroom

hansgrohe Logis 160 opbouw keukenkraan - Energie- en waterbesparend - chroom

Bekijk de dagprijs

De hansgrohe Logis 160 is een praktische keukenkraan die water en energie bespaart. Met EcoSmart- knop kun je het waterverbruik beperken met de begrenzer in de kraan. Cool Start zorgt ervoor dat er standaard koud (en geen lauw) water uit de kraan komt. Warm water krijg je door de greep naar links te draaien. Hierdoor ga je bewuster met je water en energie om en wordt het water alleen verwarmd als het écht nodig is.

hansgrohe Logis keukenmengkraan - uitloophoogte 12 cm - draaibare uitloop - met CoolStart - Chroom

hansgrohe Logis keukenmengkraan - uitloophoogte 12 cm - draaibare uitloop - met CoolStart - Chroom

Bekijk de dagprijs

De hansgrohe Logis keukenmengkraan is een praktische keukenmengkraan van messing. De kraan bespaart energie, doordat hij standaard koud water geeft, en pas warm water wanneer je de greep opzij draait. Dit zorgt ervoor dat je bewuster met water omgaat en dat het water niet onnodig verwarmd wordt.

Hansgrohe Talis S Keukenkraan - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Hansgrohe Talis S Keukenkraan - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Bekijk de dagprijs

De Talis S ééngreeps keukenmengkraan in een eenvoudige keukenkraan in een modern design. De kraan heeft een normale waterstraal en een douchestraal. Je kunt de douchestraal vastzetten. Als je de kraan sluit, schakelt de douche automatisch naar de basisstraal. Zo kom je nooit voor spetterende verrassingen te staan.

 • Talis S ééngreeps keukenmengkraan
 • Afmetingen: 75 x 410 x 320 mm
 • Draaibereik uitloop: 150°
 • Keuze uit normale straal en douchestraal

Hansgrohe Cento XL spoeltafelmengkraan

Hansgrohe Cento XL spoeltafelmengkraan

Bekijk de dagprijs

Hansgrohe Cento XL Spoeltafelmengkraan:

 • Met draaibare bek;
 • Uittrekbare vaatdouche;
 • QuickClean;
 • EcoSmart: tot 50% waterbesparing;
 • Eco binnenwerk met 2 opties: Eco of Normal.

Hansgrohe Focus EcoClick - Keukenkraan - Chroom

Hansgrohe Focus EcoClick - Keukenkraan - Chroom

Bekijk de dagprijs

Van handen wassen tot water koken, de Focus ééngreeps EcoClick en CoolStart keukenmengkraan 160 is van alle gemakken voorzien en kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Dit tezamen met het eigentijdse design is deze kraan een heuse toevoeging aan ieder keukenblok.

 • Focus eéngreeps EcoClick en CoolStart keukenmengkraan 160
 • Keramisch mengsysteem
 • Uitloop met een draaibereik van 360°
 • Eenvoudige montage dankzij G ⅜ flexibele aansluitslangen
 • Met EcoClick functie
 • Voorzien van QuickClean antikalk-systeem

Hansgrohe Focus Keukenkraan - RVS look

Hansgrohe Focus Keukenkraan - RVS look

Bekijk de dagprijs

hansgrohe Focus: mengkranen met heldere vormen, tijdloos mooi
Veel comfort tegen een aantrekkelijke prijs: deze combinatie is standaard bij de hansgrohe Focus serie. De Focus M41
ééngreeps keukenmengkraan 160 in RVS look integreert tijdloos en harmonieus in uw dagelijkse leven. Met zijn soepele rondingen en de ergonomische greep is het zeer comfortabel te bedienen.

Hansgrohe Cento L spoeltafelmengkraan

Hansgrohe Cento L spoeltafelmengkraan

Bekijk de dagprijs

 • Met hoge draaibare bek (360°);
 • QuickClean;
 • EcoSmart: tot 50% waterbesparing;
 • Eco binnenwerk met 2 opties: Eco of Normal.

Hansgrohe Avista keukenkraan - Steel

Hansgrohe Avista keukenkraan - Steel

Bekijk de dagprijs

hansgrohe Focus M42 ééngreeps keukenmengkraan - hoogte 12 cm - draaibereik uitloop 360° - chroom

hansgrohe Focus M42 ééngreeps keukenmengkraan - hoogte 12 cm - draaibereik uitloop 360° - chroom

Bekijk de dagprijs

Deze hansgrohe Focus keukenmengkraan is een hoogwaardig verchroomde keukenkraan met een rechte uitloop en een greep aan de bovenkant. Hiermee stel je stabiel de waterhoeveelheid en de watertemperatuur in dankzij de keramische kardoes. De uitloop met een draaibereik van 360° maakt deze kraan uiterst flexibel inzetbaar in de keuken. De kraan produceert een zachte en volle straal dankzij de AirPower technologie, die lucht met het water vermengt voor meer plezier met minder water. Met de meegeleverde aansluitslangen is de kraan gemakkelijk te monteren.

Hansgrohe Metris Select Eéngreeps keukenmengkraan

Hansgrohe Metris Select Eéngreeps keukenmengkraan

Bekijk de dagprijs

De temperatuur en hardheid van de straal zijn in een handomdraai in te stellen door middel van de greep van deze kraan. Om de kraan tussendoor uit te zetten druk je de Select-knop in om deze vervolgens weer aan te drukken en met dezelfde temperatuur en straal verder te werken.

 • Eéngreeps keukenmengkraan
 • Afmetingen: 80 x 560 x 312 mm
 • Instelbaar in drie standen met een draaibereik van: 110° , 150° of 360°
 • Laminaire straal
 • Rvs-look
 • De kraan is eenvoudige te monteren met de G ⅜ flexibele aansluitslangen

HANSGROHE Keukenmengkraan Ecos - zonder handdouche - Maat M - Chroom

HANSGROHE Keukenmengkraan Ecos - zonder handdouche - Maat M - Chroom

Bekijk de dagprijs

Ecos M keukenmixer - Eco-cartridge met 2 snelheden: Eco en Normaal - Boltische handgreepvergrendeling - EcoSmart en QuickClean-functie - Universeel - Koppelingen 48,5cm lang - Slangaansluitingen G3 / 8 - Hoogte / lengte van het mondstuk: 15, 5cm / 22cm - Uitloop 360 � - Debiet: max. 12L / min. - Druk: max. 10 bar.

Hansgrohe Metris Keukenkraan - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Hansgrohe Metris Keukenkraan - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Bekijk de dagprijs

De ééngreeps keukenmengkraan 320 met uittrekbare vuistdouche in de kleur chroom heeft strakke ronde vormen. Deze kraan is dan ook erg geschikt voor de modern vormgegeven keuken. Met een draaibereik van 110°/ 150° kun je genoeg kanten op om de wasbak tijdelijk vrij te houden.

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Wanduitvoering - Chroom

Hansgrohe Focus Keukenkraan - Wanduitvoering - Chroom

Bekijk de dagprijs

Moderne keukenkraan met draaibare uitloop voor wandmontage De Focus M41 ééngreeps keukenmengkraan met lage uitloop wandmontage van hansgrohe is de ontspannen manier om met water om te gaan in de keuken. De compacte opbouwmontage laat veel ruimte bij het aanrecht. Het 180° draaibereik biedt nog meer mogelijkheden. Het elegante ontwerp met zacht afgeronde oppervlakken past in alle keukenmeubels.

hansgrohe logis keukenmengkraan 160 - draaibare uitloop - chroom

hansgrohe logis keukenmengkraan 160 - draaibare uitloop - chroom

Bekijk de dagprijs

De hansgrohe Logis keukenmengkraan 160 is een moderne en duurzame keukenmengkraan met een licht gebogen uitloop. Deze uitloop is 360 graden draaibaar, zodat je hem makkelijk naar de gootsteen toe kan draaien, of er juist vanaf, als je ruimte nodig hebt voor andere keukenklusjes. De afstand tussen de uitloop en de gemiddelde spoelbak is 16 centimeter. Dit biedt dus de nodige ruimte om je handen of groente te spoelen.

Hansgrohe Talis S² Variarc Keukenkraan - Omklapbaar - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Hansgrohe Talis S² Variarc Keukenkraan - Omklapbaar - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Bekijk de dagprijs

 • De uitloop heeft een draaibereik van 150°.
 • De kraan is omklapbaar en daardoor geschikt voor montage voor een venster.
 • De greep is comfortabel te bedienen en draait niet naar achter.
 • Vormt een normale straal.
 • De MagFit magnetische douchehouder houdt de uittrekbare uitloop op de juiste plaats.
 • Quick-Connect doucheslang.
 • De kraan laat maximaal 9 liter water per minuut door.
 • De kraan functioneert door middel van een duurzaam keramisch kardoes.
 • De montage is eenvoudig dankzij de flexibele aansluitslangen.
 • Het QuickClean anti-kalksysteem zorgt voor een lange levensduur van dit product.

Hansgrohe Metris Keukenkraan - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Hansgrohe Metris Keukenkraan - Met uittrekbare handdouche - Chroom

Bekijk de dagprijs

 • De uitloop heeft een draaibereik van 110° / 150°.
 • De greep is comfortabel te bedienen en draait niet naar achter.
 • Vormt een laminaire straal.
 • De MagFit magnetische douchehouder houdt de uittrekbare uitloop op de juiste plaats.
 • Quick-Connect doucheslang.
 • De kraan laat maximaal 10 liter water per minuut door.
 • De kraan functioneert door middel van een duurzaam keramisch kardoes.
 • De montage is eenvoudig dankzij de flexibele aansluitslangen.

Hansgrohe Sportive Keukenkraan - Chroom

Hansgrohe Sportive Keukenkraan - Chroom

Bekijk de dagprijs

Hansgrohe Sportive keukenkraan eenhendel chroom

Over Hansgrohe als merk

Hansgrohe werd in 1901 opgericht door Hans Grohe - vandaar de naam van het merk. Dit bedrijf was de eerste die een handdouche produceerde die het grote publiek zich in 1928 kon veroorloven. In 1953 werd ook de eerste wallbar op de markt gebracht. Hun Raindance-douche in 2003 was een spel-wisselaar.

Omdat de heer Grohe een pionier was op het gebied van badkamerinrichting, is dat al meer dan een eeuw het belangrijkste aandachtspunt van dit nu wereldwijze merk. Hun uitbreiding naar keukenkranen heeft dezelfde kwaliteitsgaranties behouden die altijd al bij deze fabrikant aanwezig waren.

Er zijn vier kwaliteitsafdelingen die Hansgrohe promoot voor elke kraan die ze produceren.

 • Productkwaliteit. Hansgrohe keukenkranen moeten duurzaam, robuust en betrouwbaar zijn. Ze moeten eenvoudig te gebruiken zijn, maar toch slimme functies hebben. De installatie moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Als een consument zijn nieuwe mengkraan voor het eerst gebruikt, moet er een totaal gevoel van echte waarde zijn.
 • Kwaliteit van het ontwerp. Hoewel Hansgrohe niet zo modieus is als sommige andere kranenfabrikanten, streven zij er toch naar om over 10 jaar kranen te produceren die er net zo goed uitzien als nu. De kwaliteit van een ontwerp moet verder gaan dan het uiterlijk en ook de componenten, kenmerken en onderdelen van de kraan omvatten.
 • Productiekwaliteit. Alleen de beste materialen worden gebruikt om Hansgrohe keukenkranen te maken. "Best" wordt gedefinieerd als een product dat efficiënt gebruik maakt van hulpbronnen, het milieu beschermt en veilige werkomstandigheden biedt.
 • Servicekwaliteit. De ervaring die een consument met zijn kraan heeft, eindigt niet met een verkoop of een professionele installatie. Het is een continue relatie die Hansgrohe proactief onderhoudt.

Een van de aantrekkelijkste redenen om voor Hansgrohe te kiezen, is het niveau van de informatievoorziening aan de consument. Alle merkproducten zijn te vinden in brochures en catalogi die direct op hun website beschikbaar zijn. Ook kunt u toegang krijgen tot apps die betrekking hebben op het merk en uw eigen productassortiment ontdekken.

Hansgrohe heeft ook een serie video's geproduceerd die dieper ingaan op de voordelen die het merk biedt, de gebruikte designconcepten en de technische inhoud die informatie geeft over hoe een geïnstalleerde kraan op de juiste manier kan worden onderhouden of gerepareerd. Er zijn ook video's beschikbaar voor specifieke collecties.

Hoe goed zijn Hansgrohe keukenkranen?

Hansgrohe keukenkraan werkend

Hansgrohe keukenmengkranen hebben volgens ons onderzoek een van de hoogste gemiddelde beoordelingen op de markt van vandaag. Wij hebben de openbare beoordelingen en waarderingen van verschillende detailhandelaren en e-commerce-platforms die Hansgrohe kranen verkopen, doorgelicht en openbare feedback verzameld. We hebben vastgesteld dat het merkgemiddelde 4,5 op 5 is.

Dat wil niet zeggen dat elke keukenkraan die door het merk wordt geproduceerd, zo hoog zal scoren. Sommige specifieke modellen zijn in de lage 3's gerangschikt ter vergelijking. Over het geheel genomen is Hansgrohe echter een van de weinige merken die in elke collectie en in elke keukenkraanstijl consequent goede beoordelingen zien.

Wat Hansgrohe zo'n hooggewaardeerde keukenkraanoptie maakt, is de nadruk op duurzaamheid. Het merk erkent dat de keukenkraan een van de meest gebruikte artikelen in het gemiddelde huis is. Als u zich niet concentreert op het leveren van een eersteklas product, dan is er geen manier om een consument of een professional eersteklas resultaten te bieden.

U krijgt de "technische hoogstandjes" die nodig zijn voor een uitstekende ervaring. De consument krijgt een kwaliteitsproduct dat zorgt voor "duurzaam plezier". Professionals krijgen een keukenkraan die eenvoudig te installeren is om de basis te leggen voor een solide reputatie.

Welke soorten keukenkranen zijn via Hansgrohe verkrijgbaar?

soorten keukenkranen van Hansgrohe

Hansgrohe biedt verschillende soorten keukenmengkranen aan die verkrijgbaar zijn via hun merknaam en via het merk Axor. Elke Hansgrohe kraan is ontworpen om intelligente functies, ergonomisch comfort en een esthetisch design te bieden.

Ze zijn ontworpen om door elk gezinslid te worden gebruikt, omdat elke kraan geschikt is voor elke leeftijdsgroep.

U vindt de volgende kraantypes beschikbaar.

 • Eengreepskranen voor de keuken
 • Eengreepskranen uit te trekken keukenkranen
 • Traditionele 2-Spray Keukenkranen
 • Commerciële-stijl keukenkranen
 • Moderne Hoge Boog keukenkranen
 • Potvuller Keukenkranen
 • Wandmontage keukenkranen

De meeste keukenkranen die via Hansgrohe verkrijgbaar zijn, worden in chroom uitgevoerd. Sommige modellen kunnen op verzoek worden voorzien van een alternatieve afwerking. De twee meest gevraagde afwerkingen voor het merk zijn geolied brons en roestvrij staal, zodat een zo goed mogelijk maatwerk kan worden geleverd.

Wat is de garantie op een Hansgrohe kraan?

Hansgrohe garantie

Hansgrohe neemt de garantie van de fabrikant voor de consument op zijn producten over. Dit komt bovenop de wettelijke garantie die de consument in zijn relatie tot de verkoper kan krijgen.

De keukenkranen van Hansgrohe zijn gegarandeerd vrij van ontwerp-, fabricage- en materiaalfouten. Elk gebrek dat in het product wordt ontdekt, moet op het moment van aankoop in het product aanwezig zijn geweest. Gevolgschade wordt niet gehonoreerd, tenzij er een wettelijke verplichting bestaat om dit te doen.

De garantie geldt voor de duur dat de consument eigenaar is van de kraan vanuit een residentieel standpunt. Familie- en huishoudelijke doeleinden komen in aanmerking voor de beperkte levenslange garantie die niet overdraagbaar is. Elk ander gebruik van een Hansgrohe keukenkraan beperkt de garantieduur tot slechts 1 jaar.

Er is één uitzondering op deze garantiebepalingen met betrekking tot de met olie ingewreven bronzen afwerking. Voor dat project geldt een garantie van 3 jaar vanaf het moment van aankoop.

Om een garantieclaim te kunnen indienen, moet er een onderdeel, afwerking of onderdeel zijn dat defect is als gevolg van een onjuiste materiaalkwaliteit of inferieur vakmanschap. Problemen die voortkomen uit de installatie of het gebruik van de kraan komen niet in aanmerking voor de garantie, zelfs niet als de installatie is uitgevoerd door een vakman. Reparatie, vervanging of een terugbetaling van de drie beschikbare opties om een klant die een defect product heeft ontvangen te herstellen.

Wat zijn de prijzen van Hansgrohe keukenkranen?

Hansgrohe keukenkranen zijn voor het merendeel van de huishoudens over de hele wereld meer een premiummerk. Een meerderheid van de momenteel verkrijgbare mengkraanmodellen heeft een MSRP van meer dan €400.

 • Enkele van hun meest populaire modellen zijn meer dan twee keer zo duur. Een voorbeeld hiervan is de Talis C Two-Spray High Arc Pull-Down Kitchen Faucet met een oliegetroebleerde bronzen afwerking heeft een MSRP van €840.
 • De semi-professionele keukenmengkranen die met een commerciële styling via het merk Axor tot stand komen, hebben een nog hogere MSRP. De Axor Starck is bijvoorbeeld een twee-spuitige hoge boog keukenkraan in commerciële stijl die een MSRP van €1.060 heeft.

Online winkelen voor deze kranen kan u wat geld besparen. Er zijn momenteel verschillende modellen beschikbaar onder de €300, waardoor u tussen de €100 en €400 kunt besparen op de genoemde MSRP, afhankelijk van de kraan.

Als u op zoek bent naar een fantastische kraan, dan moet het Hansgrohe merk een topprioriteit zijn. Sommigen noemen het het origineel. Anderen noemen het een familie-erfgoed. Wanneer u dit merk vertegenwoordigt of in uw huis installeert, noemt u het perfect.

Installatie van Hansgrohe kranen

Het montageproces van uw Hansgrohe kraan is afhankelijk van het specifieke montagesysteem, de gatenconfiguratie en of de kraan met een enkele of dubbele handgreep werkt. Voor de installatie van de populaire Hansgrohe Metris-badkamerkraan volgt u deze videotutorial.

Dit specifieke model is relatief eenvoudig zelf te installeren, maar voor een meer gecompliceerde wandmontagekraan zult u uw plaatselijke loodgieter moeten bellen.

De kosten van een professionele kraaninstallatie variëren, maar het zou het ergens tussen de €114 en €189 moeten kosten voor een professionele loodgieter om uw nieuwe kraan te installeren. Als de loodgieter ook uw bestaande kraan moet verwijderen, zal het meer kosten als €250.

Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat de installatiekosten niet de kosten van de eigenlijke kraan omvatten.

Hansgrohe Kraanonderhoud

We weten allemaal hoe belangrijk het is om de badkamer, de keuken en de wasruimte te verzorgen en schoon te maken. Het schoonmaken van de kraan is echter een taak die vaak over het hoofd wordt gezien. Regelmatige reiniging van uw Hansgrohe kraan is de beste manier om hem er net zo nieuw uit te laten zien als op de dag dat u hem heeft gekocht.

Probeer bij het schoonmaken van uw Hansgrohe kraan niet te agressief te zijn. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of agressieve chemicaliën, maar gebruik een zachte doek of spons in combinatie met een mild reinigingsmiddel. Ondeskundig onderhoud kan uw Hansgrohe beschadigen, en wat nog erger is, is dat de garantie van de fabrikant dit niet dekt.

Wat betreft het onderhoud van de inwendige mechanismen van uw kraan, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de kraan als nieuw te laten functioneren. Een van die dingen is het reinigen of vervangen van de beluchter, het onderdeel dat lucht vermengt met de waterstroom.

Na verloop van tijd kunnen er kleine minerale afzettingen in de beluchter achterblijven, waardoor het water niet soepel door de kraankop kan stromen. Verwijder en reinig het door het in azijn te weken of vervang het door een gloednieuwe.