Beste waterverzachters review in 2022

Wist u dat uw water als "hard" kan worden geclassificeerd als het ten minste 60 mg opgelost calcium en magnesium bevat? In sommige gebieden kan dit aantal oplopen tot 180mg. Het verslaan van de hardheid van water is niet zo'n moeilijke uitdaging, maar de beloning ervan is gewoonweg groot. U zult slechts één koel apparaat nodig hebben en al die problemen met de verbrande huid, de bevlekte vaat en de vlekkerige was zullen weg zijn. Als je eenmaal de beste waterverzachter op de markt in handen hebt, zul je zeker meer tijd hebben om je gemeentelijk water te gebruiken. Nu u hier toch bent, scroll naar beneden en bekijk enkele van de beste waterverzachters van 2022 die we voor u hebben samengesteld. Niet alleen dat u de beste apparaten op dit gebied te zien krijgt, maar u kunt ook alles leren over waterverzachters uit onze kopersgids hieronder. Zie alle secties, inclusief de secties die de functies, installatieproblemen en natuurlijk deskundige tips belichten.

Beste waterverzachters beoordelingen

SpringWell Futuresoft Salt-free waterverzachter

SpringWell waterverzachter

Het is geen verrassing als je de waterverzachters voor het hele huis met elkaar vergelijkt, dat de SpringWell Futuresoft zoutvrije waterverzachter tot de hoogst gewaardeerde in de industrie behoort. Het systeem onderscheidt zich van andere zoutvrije en op zout gebaseerde verzachters, omdat ze een eigen medium hebben dat beter presteert dan elk ander systeem waar we naar gekeken hebben. In tegenstelling tot zouthoudende verzachters die gebruik maken van ionenuitwisseling om harde watermineralen te verwijderen, maakt het Futuresoft verzachtersysteem gebruik van een fysisch proces dat bekend staat als templaat-geassisteerde kristallisatie. Uw haar, huid, kleding en apparaten profiteren allemaal van dit systeem en vereisen vrijwel geen onderhoud, op één filterwissel per jaar na. Het systeem wordt geleverd met alle onderdelen die nodig zijn voor de installatie en bevat zelfs een bypasskraan en een levenslange garantie op alle onderdelen en tanks. In combinatie met het SpringWell Whole House Water Filtration systeem kunt u er zeker van zijn dat u de beste systemen in de industrie heeft.

Filtersmart Whole House Waterfilter & Zoutvrije verzachter

Filtersmart Whole House Waterfilter & Zoutvrije verzachter

U kunt een uitzonderlijke waarde voor uw geld krijgen door te kiezen voor het Filtersmart Combo-filtersysteem. Het voorziet u van een waterfilter voor het hele huis en een waterverzachter tegelijkertijd. De filtratie wordt bereikt door middel van hoogwaardige koolstofmedia die zijn voorzien van geselecteerde kokosnootschalen. De levensduur van de Jacobikoolstof is ongeveer 5 jaar of 1.000.000 liter water.

De waterverzachter is echter het echte revolutionaire in het systeem. Zeg vaarwel tegen het aanvullen van zout om zacht water te verkrijgen. De technologie die Filtersmart gebruikt breekt de ionen van het water af tot microscopische fracties.

Het zal geen calcium en magnesium uit het water verwijderen, en eenvoudige tests kunnen aantonen dat het water nog steeds als "hard" wordt beschouwd. Dit is niet het geval, omdat de deeltjes in het water zich nergens aan vasthechten en dus de opbouw en de kalkaanslag volledig worden voorkomen.

Aangezien dit een heel huissysteem is, zult u genieten van zacht en gezuiverd water uit elke afvoer in uw huis. Wat we niet leuk vonden, is dat het water duizenden vervuilende stoffen bevat.

Toch maken de levenslange garantie en de hoogwaardige materialen dit combisysteem tot een goede keuze voor elk huishouden.

Fleck 9100SXT Dubbele Tank Waterverzachter

Fleck 9100SXT Dubbele Tank Waterverzachter

Enorme capaciteit en uitzonderlijke effectiviteit. Dat is wat je krijgt met dit heavy-duty product. De Fleck 9100SXT wordt geleverd met 2 tanks met elk een capaciteit van 96.000 korrels. Dat geeft u top-functionaliteit. Beide tanks hebben een garantie van 10 jaar, de hars gaat minstens 5 jaar mee en je krijgt 3 kubieke meter hars in elke tank. Ja, het is een beetje zwaar. Maar het product loont goed. De hars is voorgeladen, wat een gemak is. Er is een regelklep waarmee je de verzachter ook kunt omzeilen als dat nodig is. De pekeltank is natuurlijk voorzien van een pekelleiding voor een gemakkelijke aansluiting op de hoofdtank. Het verwijdert niet alleen alle ionen die hard water veroorzaken, maar ook kalkaanslag. Het helpt ook een beetje met het verwijderen van ijzer. En het debiet is sterk - 20gpm max. De Fleck digitale doseerkop geeft u een opmerkelijk voordeel op het gebied van controle en efficiëntie. Nu, als je deze krijgt, maak er ruimte voor, want hij is enorm.

Nuvo H20 DPHB Home Zoutwaterverzachter Systeem

Nuvo H20 DPHB Home Zoutwaterverzachter Systeem

De Nuvo H20 DPHB waterverzachter is een fatsoenlijke, efficiënte waterverzachter. Je krijgt waar je voor betaalt. Dus als u op zoek bent naar een basis, maar een betrouwbare oplossing, dan is hier wat Nuvo H20 DPHB kan bieden voor zijn bescheiden prijs. Een van de belangrijkste voordelen is de zoutvrije cartridge. Het zal de kwaliteit van uw water aanzienlijk verbeteren - de smaak zal beter zijn en de corrosie zal verminderen. De set bevat alles wat u nodig heeft om het apparaat te monteren. Het beschikt ook over een bypasskraan. Bovendien heeft het compacte afmetingen en een voldoende debiet - 12-15 GPM. Niet in de laatste plaats is de installatie eenvoudig. Er zijn weinig beperkingen waar u rekening mee moet houden. De inlaten zijn 1-inch in diameter, dus het controleren van de grootte van uw leidingen is verplicht. Omdat het een basisproduct is, kan het geen goed water verwerken - daar heeft u een filter voor nodig. De patronen moeten vaak worden vervangen als uw gezin groot is. Toch rechtvaardigt de Nuvo H20 DPHB, met zijn geld terug garantie en betrouwbaarheid, zijn prijs.

Fleck 5600 SXT 64,000 Grains Waterverzachter

Fleck 5600 SXT 64,000 Grains Waterverzachter

Compact, efficiënt en tegen een goede prijs, zal dit hele huis waterverzachter systeem u goed van dienst zijn door gebruik te maken van ionenuitwisseling proces om het calcium en magnesium te verwijderen en de levensduur van uw sanitair en apparaten te verlengen. Het systeem komt aan uw deur uitgerust met alle componenten die nodig zijn voor de werking - de tank, de hars, de regelkop, en de pekeltank met veiligheidsvlotter. Het heeft ook een bypasskraan met een 1-inch jukverbinding voor een eenvoudige "in/uit" aansluiting van het loodgieterswerk. Er is ook een LCD-display met informatie over de systeemstatus en foutcodes. U kunt er echter rekening mee houden dat de installatie zelf een beetje tijdrovend kan zijn. Als u niet veel ervaring heeft, controleer dan zeker de instructievideo en bereidt u zich goed voor. Doe ook uw onderzoek om er zeker van te zijn dat u de juiste maat koopt. Over het geheel genomen een redelijk goed product van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs.

Tier1 Digital Waterverzachtern voor hard water

Tier1 Digital Waterverzachtern voor hard water

De Tier1 waterverzachter is een vrij basisproduct dat echter goede resultaten kan geven. Het is ruimtebesparend, effectief en kan buiten worden geïnstalleerd, tenzij de temperatuur onder het vriespunt zakt. De set bevat alles wat u nodig heeft. Plus de zeer efficiënte Fleck 5600sxt die u volledige controle geeft over de regeneratiecycli. Er is een LCD-display aanwezig voor het gemak en de veiligheid. De capaciteit van het graan is slechts 48, 000, wat niet ideaal is. Maar het zal zeker zorgen voor de belangrijkste componenten van hard water - calciumfosfaat en magnesium. Toch zal het niet schadelijk zijn voor nuttige mineralen. De verzachter zal u ook goed van dienst zijn als het gaat om kalk. Als u hem niet verwijdert, zal hij de hoeveelheid kalk aanzienlijk verminderen. Verwacht geen wonderen van dit product. Maar als u hulp nodig heeft bij uw geldbesparende inspanningen, zal Tier1 het werk doen waarvoor u het koopt.

ABC Waters 5600sxt Fleck verzachter en Koolstoffilter

ABC Waters 5600sxt Fleck verzachter en Koolstoffilter

Onze volgende keuze is de ABC Waters 5600SXT Fleck Softener met koolstoffilter. Dit systeem is waardevol omdat het twee producten in één combineert. Merk echter op dat dit niet betekent dat dit systeem uw water volledig zal zuiveren. De verzachter zal de hardheid van het water verminderen, of het nu uit een put of uit de stad komt. Aan de andere kant verwijdert de filter enkele verontreinigingen, calcium, magnesium, chloor, andere chemicaliën en geuren. Het is krachtig genoeg om tot 5 personen thuis van beter water te voorzien. Zorg ervoor dat de waterhardheid 20 GPG of lager is. Het filter heeft een levensduur van 4 tot 6 jaar, wat een redelijk lange tijd is. Vergeet niet om de tanks van het apparaat te reinigen om te voorkomen dat er residu's ontstaan. In eerste instantie moet u twee of drie zakken zout gieten. Voeg daarna elke vier weken een nieuwe zak toe. U zou het zout kunnen vervangen door kalium. Het installatieproces is niet al te uitdagend. Toch zijn er nogal wat onderdelen die u zowel moet aanschaffen als aansluiten. Hoewel het apparaat meer aan de hogere prijskant is, zal het u lang van dienst zijn.

Fleck Iron Pro 2 Combinatie Waterverzachter IJzerfilter

Fleck Iron Pro 2 Combinatie Waterverzachter IJzerfilter

Bent u bereid te investeren in uw hele huis wateronthardingssysteem? Dit product voldoet aan alle mogelijke terughoudendheid die u kunt hebben over de prijs. Samen met de ijzeren filter, wordt het geleverd met een verscheidenheid aan capaciteiten. Deze variant is een 64 000-korrelig apparaat, maar u kunt een 80 000-korrelig apparaat krijgen - de hoogste op de markt. En hij is uitgerust met de bekende Fleck 5600sxt, wat u veel bespaart op het jaarlijkse energieverbruik en het gebruiksgemak. Behalve ijzer, magnesium en calcium verwijdert deze verzachter ook roest, bezinksel en zwavel tot 2 ppm. Daarnaast is de set voorzien van een bypasskraan en een kunststof kegel. De installatie-instructies kunnen echter een beetje verwarrend zijn, zelfs voor ervaren gebruikers. Zorg voor professionele hulp of bel technische ondersteuning als het u niet lukt. De lange levensduur van het systeem betaalt u echter goed voor dit ongemak.

Eddy Water Ontkalker Elektronische Waterverzachter

Eddy Water Ontkalker Elektronische Waterverzachter

Maak kennis met de eenvoudigste en gemakkelijkst te onderhouden oplossing! als het gaat om de opbouw van kalk. De Eddy Water Ontkalker is een elektronische gadget, die als alternatief voor een waterverzachter wordt geleverd. De belangrijkste taak is om elektromagnetische golven te produceren en zo te voorkomen dat er kalkaanslag in uw leidingen blijft hangen. Ja, het zal uw water of huid niet bijzonder zacht maken. Maar zeker is dat het zal verminderen uw gedoe reiniging opbouw van uw kranen. Dat is gewoon wat het doet. De installatie van deze gadget kan niet eenvoudiger zijn. De doos bevat het product zelf en 4 draden. Geen leidingen los, geen loodgieterswerk. En het is zeer goedkoop te onderhouden. Het wordt geleverd met een levenslange reparatie/vervangingsgarantie, omdat er geen twijfel bestaat over de kwaliteit. Vergeet niet - het product is niet waterdicht en is 100% elektrisch. Als u het buitenshuis monteert, kan dat uw veiligheid in gevaar brengen. Hoewel het geen echte verzachter is, wil je misschien toch de voordelen ervan in overweging nemen.

Flek 5600SXT 48.000 Grain waterverzachter

Flek 5600SXT 48.000 Grain waterverzachter

Wij presenteren u de Fleck 5600SXT waterverzachter. Dit apparaat vermindert de hardheid van het water en verwijdert bovendien kleine hoeveelheden ijzer. U kunt hem aansluiten op een uitgebreider systeem met speciale filters om de gezondste toestand van uw water te bereiken. De verzachter is compatibel met zowel bron- als stadswater. Als u niet zeker weet of uw water dit apparaat nodig heeft, kunt u een hardheidstest doen met een watertestkit. Zodra u de hardheid weet, voegt u de nummers in het programma in, en het zal weten hoeveel liter het kan behandelen. De installatie is relatief eenvoudig, zelfs voor niet-professionals. De instructies voor het programmeren zijn eenvoudig en begrijpelijk. U kunt het apparaat buiten installeren met het regelventiel dat waterdicht is. U hebt echter ook een aparte elektrische afdekking nodig voor de elektrische aansluiting. Het systeem laadt zich automatisch op en voert de ontladingsleiding af. Het gebruikt 40-50 gallons water per oplaadbeurt. In eerste instantie kunt u beginnen met drie zakken zout. De verzachter zal ongeveer elke drie weken worden opgeladen, zodat u kunt verwachten dat u de tank in vier of vijf maanden moet bijvullen. Dit model waterverzachter kan een gezin van vier personen adequaat bedienen.

Kogel Poly Drievoudige Actie Waterverzachter

Kogel Poly Drievoudige Actie Waterverzachter

Deze waterverzachter heeft het recht verdiend om zich aan te sluiten bij producten van hoge kwaliteit. Het is compact, praktisch en met een betrouwbare body. En twee van zijn kenmerken zorgen ervoor dat hij zich onderscheidt van de andere in de klasse. Ten eerste is hij zoutvrij, wat betekent dat er geen hars en kubieke meters worden berekend. En ten tweede - hij is waterdicht en kan overal buiten worden geïnstalleerd, zolang het maar niet bevriest. Leuke eigenschappen zijn ook de BPA-vrije kunststof behuizing en de volledig vervangbare media. Het wordt ook geleverd met een montagebeugel in de doos. De functionaliteit van het product is redelijk en je kunt er niet veel problemen mee verwachten. Wat betreft de zachtheid van uw water - het zal calciumcarbonaat volledig verwijderen en kalkaanslag verminderen. Verwacht echter niet dat het chlooramine en ijzer zal verwijderen, omdat het geen filter is. Bedenk dat u misschien extra connectoren nodig hebt, want de inlaat heeft een diameter van 1 inch. Het product heeft een mooie garantie van 5 jaar.

ABCwaters Built Fleck 5600sxt

ABCwaters Built Fleck 5600sxt

Als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaand, heelhuizig verzachtersysteem voor een eerlijk budget, dan is dit misschien precies het product voor u. Uitgerust met het Fleck 5600SXT digitale ventiel, populair vanwege het lagere jaarlijkse stroomverbruik en het eenvoudige gebruik en met een capaciteit van 48 0000 korrels, is het systeem ontworpen om het merendeel van de grootste "hard water" boosdoeners te verwijderen. Het kan echter nodig zijn om een heel huisfilter in lijn en voorafgaand aan de verzachter toe te voegen als u zich zorgen maakt over andere spoormineralen zoals ijzer. Desalniettemin heeft het systeem veel extra voordelen, die het tot een bestseller maken. Zo zijn er de 2 voorbelaste tanks van Amerikaanse makelij, beide met 10 jaar garantie en de extra onderdelen. Een belangrijke meerwaarde zijn de ondersteunende middelen - installatievideo's en een kit plus een vereenvoudigde installatiegids. Hoewel u misschien wat kleine problemen heeft, is de technische ondersteuning beschikbaar via meerdere kanalen.

Waarom heb je een waterverzachter in de eerste plaats nodig?

beste waterverzachter

Een waterverzachter is een apparaat dat veel huishoudens over de hele wereld nodig zouden hebben. Het komt allemaal neer op het type water dat een gezin gebruikt. De gemeentelijke watervoorziening bevat over het algemeen een aantal mineralen die het water "hard" maken. Dit type water bevat grote hoeveelheden opgelost calcium, magnesium, ijzer en een aantal andere deeltjes. Wat is er slecht aan hard water? Dit leidt tot een aantal huishoudelijke ongemakken en vaak ook tot een aantal ziekten. Hard water dwingt u tot meer en grondiger onderhoud van uw kranen en leidingen. We zullen nu enkele van de belangrijkste problemen die door hard water worden veroorzaakt, onderzoeken.

 1. Sporen op uw vaatwerk en kranen - u zult zeker wat zeepresten op uw vaatwerk en uw badkamerinrichting zien. Op welke ondergrond u het water ook laat uitdrogen, het laat een troebele film achter. In principe zal elk consumentenrapport over waterverzachters in 2019 getuigen dat dit een van de belangrijkste problemen is met hard water.
 2. Je huid zal het ook voelen - aangezien er een of andere ijzige substantie op oppervlakken achterblijft, zal hard water je huid ook een beetje droger en jeukerig doen aanvoelen.
 3. Zacht water zal dit alles voorkomen
 4. Er zal zich ophopen in je leidingen - de minerale stoffen in het water zijn de belangrijkste reden waarom je wat kalk in je leidingen of douchekoppen ziet. Dit geldt ook voor apparaten die vrij gevoelig zijn voor hard water. Deze opbouw leidt tot een aanzienlijke verslechtering van de hele watergerelateerde infrastructuur van uw huis.
 5. Waterverwarmers worden ook bedreigd - hard water is een van de belangrijkste oorzaken van het lagere rendement van de verwarmingselementen in waterverwarmers. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het veel componenten aanzienlijk kan beschadigen, tenzij er tijdig onderhoud wordt gepleegd.
 6. Corrosie en roest kunnen ook optreden
 7. Zeep en shampoos zijn niet zo schuimend - hard water kan het schuim van alle hygiënevoorzieningen aanzienlijk verminderen. Ze zullen minder effectief zijn en u zult minder schuim merken. Geen goed teken, inderdaad.
 8. Wassen zal niet zo visueel aantrekkelijk zijn - kleren voelen vaak stugger aan na het wassen met hard water. Ze zullen niet zo levendig zijn en er is een kans dat je er witte vlekken op ziet.

Dus nu we al die hard water problemen hebben die hierboven zijn genoemd, is het tijd om te kijken hoe een verzachter kan helpen om ze af te schaffen. Voordat we verder gaan met wat meer diepgaande informatie, zullen we het hebben over de belangrijkste voordelen van waterontharding.

De voordelen van waterverzachters

Veel van deze zijn niet alleen een gemak. Ze hebben ook een positieve invloed op uw gezinsbudget en leiden tot goede resultaten op het gebied van uw gezondheidszorg. Hier zijn ze dus niet bepaald in orde.

waterverzachters reviews
 • Huid en haar zullen zachter zijn - hetzelfde geldt voor kleding. Omdat zacht water uw huid zacht behandelt, zal het ook de stof van uw kleding gunstig beïnvloeden. De algehele reinheid van uw kleding zal worden verhoogd.
 • De levensduur van apparaten zal worden verlengd - Het gebrek aan opbouw zal altijd een groot effect hebben op de functionaliteit van uw apparaten en apparaten die thuis water gebruiken.
 • Verbetering van de energie-efficiëntie - in vergelijking met het vorige punt zal een apparaat zeker minder energie verbruiken wanneer het operationeel is. Uw energierekening zou lager moeten zijn, maar dat is niet iets wat u meteen zult voelen.
 • Vermindering van sommige inefficiënties op het gebied van zeep en wasmiddelen - de functionaliteit van zeep wordt ernstig in gevaar gebracht wanneer deze met hard water wordt vermengd. Zachter water zorgt ervoor dat uw zepen en wasmiddelen effectiever zijn, waardoor de hoeveelheden die u nodig hebt, worden gereduceerd.
 • Oppervlakken zullen vrij zijn van vlekken - zoals hierboven vermeld, wilt u de troebele resten die door hard water zijn achtergebleven, verwijderen. Een snelle controle van een aantal goede huishoudelijke waterverzachter beoordelingen zal u overtuigen dat kranen er vrij glanzend en glanzend uit kunnen zien, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

De meest populaire soorten waterverzachters

Nu we duidelijk hebben gemaakt waarom waterverzachters in principe in elk huishouden nodig zijn, zullen we vertrouwd raken met de soorten waterverzachters die u daar zult aantreffen. Door dit te doen, zullen we ook het niveau van de effectiviteit van elk type bepalen en zult u beter begrijpen welke verzachter het beste voor u zou kunnen zijn.

 • Zoutwaterverzachters Dit zijn de populairste en meest "klassieke" waterverzachters die er te vinden zijn. Er is een breed scala aan producten als het gaat om verschillende soorten waterfiltratie, maar we kunnen altijd wijzen op de klassieke producten op het moment dat we ze zien. Deze apparaten worden ook wel Ion Exchange Softeners genoemd omdat dit het belangrijkste proces is dat daar plaatsvindt. We zullen meer in detail ingaan op de werking van de verzachters, maar op dit punt zullen we alleen vermelden dat er zout nodig is om de "ontharding" te laten plaatsvinden.
 • Zoutvrije waterverzachters Ook al klinkt de naam opwindend door de afwezigheid van zout, we moeten duidelijk maken dat de effectiviteit van dit type verzachters niet in de buurt komt van een van de hierboven genoemde types. Dit zijn eigenlijk waterverzachters en ze zullen niets uit het water halen. Ze zullen ook geen van de harde watermineralen verminderen. Het belangrijkste doel van deze waterverzachters is om het moeilijk te maken voor de bestaande mineralen om een opbouw te vormen in uw leidingen. Al met al zult u enige verlichting merken als het gaat om het onderhoud van kranen. Zulke waterunits zullen u helpen om minder kalkaanslag te krijgen en ze zijn zeker beter dan het ontbreken van een waterbehandeling. Ze zijn echter niet precies wat je zou noemen verzachters.
 • Dubbele tank waterverzachters Nu, dit zijn de "grote jongens" van waterontharding als ze komen in paren. Daarmee bedoelen we dat je twee grote ijzeren tanks krijgt en een pekelbak. Zo'n systeem kan worden beschouwd als een zwaar werkend systeem en is geschikt voor huishoudens met veel waterverbruik. Het belangrijkste doel van deze constructie is om u altijd van zacht water te voorzien, ongeacht het tijdstip van de dag of de week. Harsen moet regenereren en dit gebeurt meestal 's nachts of nadat enkele liters water zijn verwerkt. Tijdens deze regeneraties kunt u echter niet genieten van zacht water omdat het water het systeem omzeilt. Een dual-tank verzachter zorgt ervoor dat dit nooit gebeurt. Wanneer één van de tanks regenereert, is de andere volledig functioneel en voorziet deze u nog steeds van verwerkt water. De investering is hier meestal groter, maar op de lange termijn zult u waarschijnlijk genieten van geweldige resultaten.
 • Magnetische waterverzachters Dit is zogezegd het laatste type waterverzachter, maar het is ook de meest onconventionele. Omdat het een alternatief systeem is, is het ook niet erg populair. Het heeft wel zijn voordelen, want het geeft u een probleemloze service. Magnetische ontkalkers zijn elektrische apparaten die uw leidingsysteem niet verstoren. Er is geen installatie nodig, geen loodgieterij is losgekoppeld en er zijn geen bypasskleppen en ga zo maar door. U heeft slechts een paar draden om uw waterinlaatleidingen te spoelen en dat is het. Het plug-in apparaat genereert een magnetisch veld rond de leidingen en het water heeft de eigenschappen van zijn mineralen allemaal opnieuw gevormd. Vergelijkbaar met niet-zoutverzachters, zal deze gadget ook voorkomen dat een aantal vervelende kalkaanslag op te bouwen in uw waterleidingsysteem en armaturen.

Het kiezen van uw waterverzachter

Het kiezen van uw waterverzachter

Dit is het gedeelte waarin u enkele tips van onze experts tegenkomt en wat voorkennis krijgt voordat u uw credit card gaat swipen. We zullen ook enkele vergelijkingen maken tussen de soorten verzachters die we hierboven al beschreven hebben. Als het gaat om het overwegen van dingen over uw aankoop, is dit de juiste sectie voor u om te lezen. Onze algemene tips Voordat we beginnen met onze vergelijkingen, maken we u op de hoogte van enkele van onze beste algemene tips. Deze kleine inzichten zullen u zeker helpen bij het doorbladeren van waterverzachters. Val niet voor wat u aan de oppervlakte ziet, gebruik deze tips om gedetailleerd onderzoek te doen naar uw volgende mogelijke waterverzachter in huis.

 1. Het eerste wat u wilt weten is of u een 1-delige of een 2-delige verzachter wilt hebben. Over het algemeen is een 2-delige een betere keuze. Zolang u de ruimte heeft om het systeem te passen, bent u er helemaal klaar voor. Een 2-delige waterverzachter is meestal goedkoper en de elektronica, die zich bovenin de mediatank bevindt, is gescheiden van de zeer corrosieve pekeloplossing in de zouttank.
 2. Een 1-delige eenheid is misschien beter voor een kleiner huishouden. Het gaat niet alleen om de grootte van het apparaat, maar ook om de werklast die het aankan. Het gebruikt veel minder zout, maar ook veel minder water. Zo'n product kan goed zijn voor een gezin van 2, maar dat is het dan ook.
 3. Blijf bij eenheden die gemaakt zijn met niet-eigen onderdelen. Ja, naammerken zijn geweldig vanwege de veronderstelde kwaliteit, maar hun onderdelen zijn ook een soort van uniek. U bent beter af met iets dat reserveonderdelen heeft bij uw lokale ijzerhandel. Als de merknaamunit wordt stopgezet of een revisie krijgt, kunt u er niet meer op rekenen dat u over 10 jaar reserveonderdelen krijgt wanneer die nodig zijn.
 4. U wilt iets met bewezen technologie. Zoek een merk dat al zoveel mogelijk jaren bestaat. Wat voor storingen het product ook heeft gehad, ze zijn waarschijnlijk al lang geleden gerepareerd. Als je goed geld uitgeeft aan een waterverzachter, wil je iets betrouwbaars.
 5. Het is belangrijk van wie je het koopt. Een lokale waterverzachter kan een betere optie zijn, omdat uw lokale dealers precies weten wat voor soort water u heeft en wat uw eisen zijn. Ze zullen u laten zitten en u kunt alles voor de aankoop bespreken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de klantenservice achteraf ook gemakkelijker is. Zoek naar een schaalverkleiner versie van een industrieel apparaat. Een industriële verzachter behandelt veel meer water dan u thuis gebruikt. Hij moet dus betrouwbaar, stevig en betrouwbaar zijn.
 6. Kijk welke verzachter onderhoudsvriendelijk is. U wilt iets dat gemakkelijk te onderhouden is. Het uit elkaar halen van het hele lichaam, alleen maar om een motor of een filter te vervangen, is niet rationeel.

Vitale functies om in gedachten te houden

Het is tijd om enkele belangrijke details te delen met betrekking tot de meest populaire componenten en specificaties van waterverzachters. Deze zouden u een beter idee moeten geven van wat u moet zoeken en hoe u het meest adequaat kunt reageren op uw specifieke behoeften.

 1. Capaciteit Als u heeft besloten om te gaan met een zoutverzachter dan is de harscapaciteit uw belangrijkste aandachtspunt. U zult moeten uitzoeken hoeveel water u gemiddeld zou gebruiken. Dit is meestal afhankelijk van het aantal gezinsleden. Hoe groter de capaciteit, hoe minder vaak de verzachter moet regenereren. De korrelcapaciteit kan variëren met de laagste meestal vanaf 16 000. Sommige toestellen kunnen zelfs 96 000 bereiken en wanneer u een dubbele tankverzachter heeft, is dit een behoorlijke capaciteit. Er zijn niet veel verschillende soorten hars, hoewel sommige verzachters goed zijn voor bronwater met ijzer. De capaciteit is ook gerelateerd aan de pekeltank. Als je mediatank veel hars bevat, dan zal het zout dat nodig is voor de pekel ook meer dan normaal zijn. En dit leidt ons naar ons volgende punt met betrekking tot de grootte en de ruimte.
 2. Het gebied dat u ter beschikking heeft U kunt niet gaan met een enorme waterverzachter als het gebied rond uw aanzuigleidingen te klein is. De meeste huishoudens zullen het prima doen met een middelgrote waterverzachter. Dit betekent dat u het goed doet met een 2-delig item met een ijzeren tank en een pekeltank. Die enorme dual-tank systemen hebben ook een zeer grote pekeltank. Door deze grote capaciteit kan er veel ruimte nodig zijn. Als je er zeker van bent dat een bepaald model past in de ruimte die je hebt, ga er dan voor. Vraag de fabrikant naar de specifieke afmetingen en afmetingen van de producten. Deze informatie is ook online te vinden.
 3. Een bypasskraan Een ander belangrijk onderdeel is de bypasskraan. Het laat het water toe om de eigenlijke verzachter te omzeilen. Dit kan nuttig zijn bij tal van gelegenheden, zoals het vullen van een zwembad met water - activiteiten waarvoor u geen onthard water nodig heeft. Het is noodzakelijk dat het ventiel gemakkelijk te vinden en te bedienen is. Een goed voorbeeld is de Fleck waterverzachter, want Fleck is de naam die sterk gespecialiseerd is in het bouwen van de meest betrouwbare en vertrouwde koppen en kleppen voor waterverzachters. Het ventiel heeft meestal twee rode pijlen - je wijst ze naar elkaar toe het water stopt met het doorlopen van de verzachter.
 4. De Regeneratie-instelling Iets anders wat u zich wilt realiseren is of u een gedoseerde waterverzachter of een getimede waterverzachter wilt. Met het gedoseerde systeem zal de hars regenereren nadat een bepaalde hoeveelheid water is gebruikt. U bepaalt zelf het aantal. Met een getimede verzachter zal het apparaat om de paar dagen regenereren op basis van de prognose van de hoeveelheid water die u zou gebruiken. Het nadeel is dat als u meer water gebruikt dan gepland voor de regeneratie, u waarschijnlijk zonder zacht water komt te zitten. Een ander nadeel is dat zelfs als je niet thuis bent over een langere periode van tijd, de verzachter zal nog steeds regenereren en gebruik maken van water en zout. Een gedoseerde verzachter zal alleen regenereren als het moet.

Hoe werken de verschillende waterverzachters?

hoe werkt een waterverzachter

Om u in staat te stellen de juiste beslissing te nemen voor uw waterfiltratiebehoeften, zullen we u vertellen hoe de verschillende apparaten in deze categorie werken. We gaan geen parallelle vergelijking maken tussen types en modellen, maar zullen u de eigenschappen van elk van deze toestellen uitleggen, zodat u kunt beslissen welke voor u het meest praktisch is.

 • Zoutwaterverzachters Dus we hebben al gezegd dat ionenuitwisseling het brood en de boter van die verzachters is. Maar nu is het tijd om een diepe duik te nemen in de werking van de verzachters. Ze filteren niets uit je water omdat ze alleen hars gebruiken. Andere goede waterfiltratie opties kunnen voor u zijn in het geval u iets specifieks uit uw water wilt laten verwijderen. Een ionenuitwisselingssysteem zal alle metalen deeltjes en verontreinigingen uit uw water verwijderen. Het werkt als een magnetische spons om die mineralen weg te trekken en u met zacht water achter te laten. In wezen wordt het water dus uit uw hoofdwaterleiding gehaald. Daarna loopt het door een tank die hars bevat. De hars bestaat op zijn beurt weer uit een enorm aantal kleine ionische pareltjes. Als het water daar doorheen stroomt, worden calcium, magnesium en andere verontreinigingen eruit verwijderd. Dan geeft het systeem wat schoon en zacht water terug dat in je huis komt. Dus dit type wateronthardingssamenstelling bevat twee tanks. Ten eerste, de hoofdtank waarin we de hars hebben die het water schoonmaakt en zacht maakt. En dan hebben we een tweede tank die zout bevat. Het heet "een pekeltank". Als je binnenin kijkt, vind je een aantal fijne zoutdeeltjes. Op de bodem van deze tank is er ook nog wat water dat het zoute pekelwater creëert - vandaar de naam van de tank. Om de paar dagen wordt deze pekel in de harstank gespoeld om al die hardheids-ionen weg te spoelen. Deze ionen worden uitgespoeld en naar de afvoer van het afvalwater gestuurd. Dit laat zien dat ook hier het onderhoud supergemakkelijk is. Je hoeft alleen maar zakken zout in de pekeltank te doen. **De hars in een fijne waterverzachter** kan 10, 15, zelfs 20 jaar meegaan voordat een vervanging nodig is. Effecten: Minder zeep nodig Verlengde levensduur van het loodgieterswerk Een zijdezacht gevoel van het water op uw huid Water kan een zoute smaak hebben.
 • Niet-zoutwaterverzachters Zoals hierboven vermeld, kunnen we deze toestellen niet "waterverzachters" noemen. Wat een waterverzachter dus wel doet, is dat hij het water niet onthard. Modellen van dat type zullen meestal een fancy magneet of een ander soort cartridge hebben. Wat het doet is de ionen daadwerkelijk opnieuw uitlijnen. Heruitgelijnde ionen willen elkaar niet "vastgrijpen" - ze willen afstoten. Dit betekent dat ze niet aan de kraan blijven hangen, zich niet rond uw gootsteen ophopen en vooral niet rond uw warmtewisselaar worden opgebouwd. Het laat het calcium en magnesium in de kraan zitten, maar voorkomt dat het gaat klonteren. Hoewel u geen harde waterbescherming krijgt, zal het systeem enkele schadelijke deeltjes verminderen. Ze worden echter niet geëlimineerd. Maar de ontkalker zal alle slechte dingen uit het water halen, zoals chloramine, chloor en andere dingen waar je niet in moet douchen. Veel mensen gaan voor dit type apparaat omdat ze willen dat hun lichaam nooit in aanraking komt met chemische stoffen. Het koppelen van het met een top-notch whole house filter zou hier een uitstekend idee kunnen zijn voor een maximale efficiëntie. Effecten: Verwijdert chloramine Voorkomt kalkaanslag
 • Dual-Tank Systemen Er zijn twee belangrijke punten:
  Deze systemen zijn een heavy duty - meestal een schaalverkleining van een industriële eenheid.
  U heeft altijd zacht water
  Dual-tank verzachters werken op dezelfde manier als uw reguliere zout-gebaseerde verzachters. Ze gebruiken hars en zout. Maar omdat je hier 2 tanks hebt, zelfs als de ene regenereert, zorgt de andere nog steeds voor zacht water. Het industriële kwaliteitsniveau is belangrijk omdat de capaciteit van het apparaat groot is en de levensduur van het apparaat. Effecten: Hetzelfde als alle zoutwaterverzachters Constant zacht water, ongeacht de regeneratiecycli.
 • Magnetische ontkalkers Deze zijn zeer interessant in de manier waarop ze worden geïnstalleerd en de manier waarop ze werken. Deze elektronische apparaten zijn geen zout alternatief voor waterverzachters. Bovendien worden ze niet in het midden van uw sanitairsysteem "geinstalleerd". In plaats daarvan worden hun draden om de leidingen gewikkeld en dan ontstaat er een magnetische lading. Op deze manier wordt het water geëmuleerd zonder dat de TDS wordt aangepast. De kalk wordt verwijderd en u zult merken dat er zich binnenin uw kraan vrijwel geen ophoping meer voordoet. Effecten: Voorkomt kalkafzetting

Hoe installeert u uw waterverzachter?

Het goede aan alle huisfiltratiesystemen is dat hun installatie min of meer hetzelfde is. Het leren installeren van een waterverzachter kan echter een uitdagende taak zijn en als u er niet zeker van bent, kunt u beter een professional voor het werk krijgen. Hoe dan ook, we zullen je nog steeds door de belangrijkste stappen van het proces leiden voor maximale duidelijkheid.

 • Sluit de hoofdwatertoevoer af en zoek vervolgens de toevoerleiding in uw garage of kelder.
 • Snij de leidingen na de watermeter af, vlak voordat de leiding het huis binnenkomt.
 • Dit is waar u uw leidingaansluiting wilt bevestigen - deze moet 3 kleppen hebben: 1 om te voorkomen dat het water in de verzachter komt, 1 om te voorkomen dat het water de verzachter verlaat, en 1 bypasskraan.
 • Zorg ervoor dat de connectoren goed op hun plaats zitten en voer wat soldeerwerk uit als dat nodig is.
 • Sluit de mediatank aan op de pekeltank met behulp van 3/8 plastic buizen (deze worden meestal meegeleverd).
 • Sluit de afvoerleiding aan op de afvoerbocht met behulp van een slangklem.
 • Verbind de afvoerleiding met de afvoer van het afvalwater

Conclussie

Aan alle goede dingen komt uiteindelijk een einde en hetzelfde kan gezegd worden van onze uitgebreide gids over de beste waterverzachters op de markt. Ons team is toegewijd om u alleen actuele informatie en deskundige tips te geven. We hopen dat onze beoordelingen van de waterverzachters u hebben geholpen bij het kiezen van het product dat u het leukst vindt. Zoals altijd staan we open voor uw feedback en stellen we het op prijs als u commentaar achterlaat. Als het artikel u bevalt, laat het dan aan uw vrienden zien of deel het online. Laat het ons weten als er iets veranderd of verbeterd kan worden. Bedankt voor het lezen en zoals altijd - blijf zitten!