Beste kraanwaterfilters - (Beoordelingen & Kopersgids 2020)

Kraanwaterfiltratiesystemen bieden een goedkope manier om gezond water te drinken. Ze zijn eenvoudig te installeren, en ze zijn effectief in het verwijderen van verontreinigingen uit het water.

Maar wist u dat sommige van de enige die een filterpatroon gebruiken één keer per drie maanden?

In het volgende artikel presenteren we de beste kraanwaterfilters. Weet u niet hoe u een efficiënt kraanwaterfilter kunt onderscheiden van een slecht filter? Je bent aan het juiste adres. Verder, in de kraanwaterfilter reviews, leggen we uit hoe deze filters werken, hoe ze te installeren, en de voordelen van het gebruik ervan.

Kraanwaterfilters zijn ook een milieuvriendelijke manier om aan uw drinkwater te komen. In tegenstelling tot andere filtertechnologieën, produceren deze modellen geen afvalwater en hebben ze geen elektriciteit nodig om te werken.

Best kraanwater filter reviews

DuPont WFFM100XCH Premier kraanwater filter

DuPont WFFM100XCH Premier drinkwater filter

Dit is de goedkoopste waterfilter die we op onze lijst hebben staan. Met een lage startprijs en een hoge algemene waardering is dit een waterfilter waar u rekening mee moet houden. Het systeem is eenvoudig te installeren en heeft een 100-gallon filtercapaciteit, zodat u de filters één keer per 2 maanden kunt vervangen.

De waterfilter is zeer effectief. Het zal filteren uit de meeste van de verontreinigingen in uw water en je zult in staat zijn om het verschil te vertellen zodra u klaar bent met de installatie ervan. De filter is gecertificeerd om het sediment, bacteriën, micro-organismen, cysten, chloor en vele andere verontreinigingen uit uw water te verminderen. De filter is ook zeer goed in het verwijderen van eventuele vieze geuren of smaken uit het water.

 • Voordelen Goedkoop - Ondanks de effectiviteit en de goede waterproductie is dit de goedkoopste filter op onze lijst. Hoewel sommige mensen misschien denken dat het filter niet zo goed is als de duurdere, hebben onze tests eigenlijk het tegendeel bewezen.
 • Nadelen Instructiehandleiding vermeldt geen Teflon Tape - Dit model wordt geleverd met alles wat u nodig heeft voor de installatie, inclusief Teflon Tape. De gebruiksaanwijzing vermeldt echter niet wanneer u de tape moet aanbrengen. Houd er rekening mee dat het apparaat zonder tape zal gaan lekken.

Brita On Tap kraan waterfilter systeem

Brita On Tap kraan waterfilter systeem

Dit model biedt een goede waterfiltratie oplossing voor mensen die een licht vervuilde waterbron hebben. De filter kan eenvoudig direct op uw bestaande kraan worden geïnstalleerd en geeft u een aparte toegang tot het gefilterde en ongefilterde water.

Een van de voordelen van het gebruik van deze waterfilter is de goede doorstroming van het water. In tegenstelling tot andere waterfilters die het waterdebiet verminderen, verhoogt dit filter het waterdebiet juist. Het gefilterde water heeft een verhoogde druk, zodat u de recipiënten snel kunt vullen.

Een ander voordeel is de lichtsensor waarmee hij wordt geleverd. De sensor meldt u wanneer het tijd is om de filters te vervangen. Als het lampje groen is, zijn de filters nog goed. Het gele lampje verschijnt als de filters snel vervangen moeten worden en het rode lampje verschijnt alleen als u de filters in één keer moet vervangen.

 • Voordelen Snelle waterstroom - Deze waterfilter produceert een snelle waterstroom. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie, en het maakt het apparaat functioneler.
 • Nadelen Filtersensor sterft - Sommige klanten klagen dat de lichtmeldsensor die de filtervervanging signaleert snel afsterft.

PUR 3-Stage Geavanceerd kraanwaterfilter

PUR 3-Stage Geavanceerd kraanwaterfilter

Dit is het meest populaire waterfilter in zijn categorie, en het is momenteel het best verkochte model op Amazonië. Dit waterfilter zorgt voor een mooie en constante stroom van water, en het komt tegen een aantrekkelijke prijs.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van deze waterfilter is zijn effectiviteit. Het filter is in staat om meer dan 70 verschillende verontreinigingen te verwijderen en het is zeer efficiënt. Dit model is gecertificeerd om tot 99% van het lood, 96% van het kwik en 92% van de pesticiden die uw water verontreinigen te verwijderen.

Een ander voordeel is de eenvoudige installatie. U kunt het filter in een paar minuten op uw kraan aansluiten en verwijderen, zodat u het gemakkelijk kunt verwijderen wanneer dat nodig is. Het filter is ook gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat het lang meegaat.

 • Voordelen Grote waarde - Dit product produceert schoon en knapperig water, dus u profiteert van de gezondheidseffecten van gezuiverd water tegen een lage aanschafprijs. De prijs - effectiviteitsverhouding is zeer goed voor dit model.
 • Nadelen Kunststof behuizing kan breken - Dit model wordt geleverd met een stevig uitziende kunststof behuizing. Helaas is de behuizing gevoelig voor breuken, dus wees voorzichtig met het manipuleren van het filter.

Culligan FM-25 kraanwater filter

Culligan FM-25 kraanwater filter

Dit is een andere zeer populaire keuze die we op onze lijst hebben gezet. De Culligan is ook een van de best beoordeelde eenheden die je kunt vinden in zijn categorie op Amazon. En we zullen eerlijk zijn met u, na het bekijken van hoe het water wordt gefilterd, zijn alle hoge ratings gerechtvaardigd.

Dit waterfilter heeft ook een van de eenvoudigste installatieprocessen van de modellen die we hebben beoordeeld. Na de installatie kunt u kiezen wanneer u het water wilt filteren en wanneer niet.

Een van de voordelen van het gebruik van dit filter is de lange garantieperiode. Met een garantieperiode van 2 jaar is het duidelijk dat de fabrikant voldoende vertrouwen heeft in dit model om te geloven dat het langer meegaat.

Een ander voordeel is dat het filter wordt geleverd met twee afzonderlijke afwerkingen, zodat u er zeker van kunt zijn dat het overeenkomt met uw andere apparaten en armaturen.

 • Voordelen Geweldig Proefwater - De Culligan-waterfilter produceert heerlijk smakend water. Nu de meeste verontreinigingen uit het water zijn verdwenen, zal er nauwelijks een verschil zijn tussen het water dat uit de kraan komt en het mineraalwater in flessen.
 • Nadelen Moeilijke filterwissel - Veel klanten klagen dat het vervangen van de filters op dit systeem een moeilijke taak is.

Kabter Healthy kraanwaterfilter systeem

Kabter Healthy kraanwaterfilter systeem

Deze waterfilter is een van de meest efficiënte eenheden in zijn categorie. De actieve koolfilter die hij gebruikt, verwijdert de meeste verontreinigingen uit uw water. De koolstoffilter zal sediment, cysten, kwik, lood en chloor verminderen. De KDF55 deeltjesfilter zal ook schimmels, kalk, kalk, schimmel en bacteriën verwijderen.

Een van de voordelen van het gebruik van dit waterfilter is de stevige en duurzame constructie. In tegenstelling tot andere filters die gemaakt zijn van dun, goedkoop plastic, is dit model gemaakt van voedselveilig ABS-kunststof, dat ook BPA-vrij is.

Een ander voordeel is de langere levensduur van de gebruikte filters. Dit model kan tot 200 liter water filteren voordat u de filters moet vervangen, dus u hoeft ze maar één keer per 4 - 5 maanden of zo te vervangen. Het filterpatroon is zeer eenvoudig te vervangen, en het hele proces zou niet meer dan 3 minuten moeten duren.

 • Voordelen Filters Warm Water Too - Deze waterfilter is in staat om zowel koud als warm water te filteren. De filter is bestand tegen temperaturen tussen 4 - 80 graden C (39,2 F - 176 F)
 • Nadelen Slechte gebruiksaanwijzing - Hoewel de installatie snel en eenvoudig is, kan de gebruiksaanwijzing beter zijn.

InstaPure F2BCT3P-1ES kraanwater filter systeem

InstaPure F2BCT3P-1ES kraanwater filter systeem

De InstaPure waterfilter is een goede keuze voor elk huis. Het waterfilter wordt geleverd met alles wat u nodig heeft voor de installatie, en het kan worden gemonteerd op de meeste keukenkraanmodellen. Dankzij de verchroomde afwerking past deze waterfilter goed bij de rest van uw armaturen en apparaten.

Een van de voordelen van dit model is het gebruiksgemak. De filter kan direct worden in- of uitgeschakeld, zodat u kunt kiezen wanneer u gefilterd of ongefilterd water gebruikt. Deze functie stelt u ook in staat om het verschil in smaak tussen de twee soorten water ten volle te waarderen.

In tegenstelling tot andere filters is dit model slank en eenvoudig te installeren, zodat het zeer eenvoudig te monteren is op uw kraan. Een ander voordeel is dat de filters ook goedkoop zijn. Je moet ze eens in de drie maanden vervangen, maar je hoeft de bank niet te breken om het te doen.

 • Voordelen Duurzaam - Dit waterfilter ziet er niet alleen goed uit, maar is ook zeer duurzaam. Als je voorzichtig bent met het gebruik ervan en het niet kapot maakt als je de filters vervangt, moet het waterfilter zeer lang meegaan.
 • Nadelen Warm water verpest het - Gebruik het filter niet als je warm water hebt, want het kan het verpesten.

Hoe werken kraanwaterfilters?

hoe werkt een kraanwaterfilter

Voordat we beginnen uit te leggen hoe kraanfilters werken, moeten we er zeker van zijn dat u zich ergens van bewust bent. Kraanwaterfilters filteren het water, maar ze zuiveren het niet. Veel mensen beschouwen de twee termen als synoniem, maar ze zijn eigenlijk niet hetzelfde.

Voor de duidelijkheid, waterfilters zoals deze produceren gefilterd water, terwijl omgekeerde osmose systemen zuiver water produceren. Het verschil tussen de twee is opmerkelijk, maar hier is een snelle uitleg van wat er anders is.

Wanneer je een waterzuiveraar gebruikt, hoef je deze niet te gebruiken op behandeld water. U kunt het gewoon gebruiken op ongetest bronwater, of zelfs op water waarvan u weet dat het verontreinigd is. Waterzuiveraars zoals omgekeerde osmose-systemen verwijderen tot 99% van de verontreinigingen in het water. Eigenlijk, om een waterzuiveringssysteem te kunnen noemen, moet een unit in staat zijn om tenminste 95% van de verontreinigingen te verwijderen.

Waterfilters moeten niet worden gebruikt op sterk vervuilde of onbehandelde waterbronnen omdat ze niet op die manier werken. Wanneer u een waterfilter gebruikt zoals een kraanwaterfiltersysteem, verbetert u de kwaliteit van het water met maximaal 20%. Dit betekent automatisch dat het water gezonder zal zijn dan voor de filtratie, maar het betekent niet dat het goed voor u zal zijn. Een sterk vervuilde waterbron kan nog steeds gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, zelfs als u het filtert.

Dus, hoe werken ze?

Kraanwaterfilters vertrouwen meestal op een patroonfilter. De cartridge heeft meer componenten die samenwerken om de verontreinigingen in het water eruit te filteren. Hoewel er misschien een aantal verschillen tussen de modellen gemaakt door verschillende fabrikanten, de meeste van hen maken gebruik van dezelfde componenten en werken op een vergelijkbare manier.

 • Sedimentverwijdering Dit is de eerste stap in het filtratieproces, en het wordt meestal gedaan met behulp van een niet-geweven zeef die om de cartridge wordt gewikkeld. De zeef is speciaal ontworpen om grote en kleine deeltjes zoals roest, vuil, puin en zand tegen te houden.
 • Actiefkoolblok Nu het water grotendeels vrij is van bezinksel en roest, bereikt het het actiefkoolblok. De actieve kool heeft een poreus oppervlak, gevuld met hoekjes en gaatjes. Wanneer het water door het blok stroomt, worden de verontreinigingen in het water opgesloten in deze spleten door middel van een proces dat adsorptie wordt genoemd. Af en toe wordt het poreuze oppervlak van de actieve kool gevuld met verontreinigingen, zodat het rendement ervan afneemt. Daarom moet u er altijd voor zorgen dat u schone filters gebruikt.
  De meeste fabrikanten gebruiken tegenwoordig behandelde actieve kool voor hun cartridges. Dit betekent dat een andere stof wordt geïmpregneerd in de koolstof om het een aantal bijzondere eigenschappen te geven. Soms wordt er zilver aan toegevoegd om eventuele schimmels of bacteriën die aan het koolstoffilter zouden kunnen ontsnappen te doden. Andere keren worden er andere chemicaliën gebruikt, maar die hebben hetzelfde doel.
 • Chemische verwijdering De volgende stap in het filtratieproces zorgt ervoor dat de chemische verontreiniging wordt verminderd. Actieve koolfilters zijn zeer goed in het verwijderen van gebruikelijke verontreinigingen zoals chloor, maar ze kunnen geen chemicaliën zoals zware metalen of zelfs magnesium en calcium eruit filteren. Daarom zorgen de meeste fabrikanten ervoor dat dit filter andere verontreinigingen die in uw waterbron terecht kunnen komen, zoals lood, kwik, of nitrieten en nitraten, verwijdert. Dit filter blokkeert ook slechte geuren en smaken. De hoeveelheid tijd dat het water in contact blijft met het patroonfilter bepaalt hoeveel verontreinigingen er worden opgevangen. Als het water langer in contact is met het actief koolfilter, zullen er meer verontreinigingen in het poreuze oppervlak van het filter worden opgevangen. Hierdoor zullen veel kraanwaterfilters een tragere waterstroom produceren.

De voordelen van kraanwaterfilters

kraanwater filter voor thuis

Het gebruik van een kraanwaterfilter heeft vele voordelen.

 • Gezonder water - Hoewel dit slechts waterfilters zijn, geen zuiveraars, zullen ze gezonder water produceren dan wat er gewoonlijk uit uw kraan komt. Het maakt niet uit of u aangesloten bent op een gemeentelijke waterbron of een geteste put, de filters zullen veel verontreinigingen tegenhouden bij het binnenkomen van uw drinkwater.
 • Easy Install - Sommige mensen vermijden het kopen van waterfilters omdat ze bang zijn dat ze niet weten hoe ze ze moeten installeren. Dit is geen probleem voor kraanwaterfilters. Deze filters zijn eenvoudig te installeren, en de meeste mensen zullen in staat zijn om ze zelf te installeren in minder dan 5 minuten.
 • Geen chloor - Het maakt niet uit welk model kraanwaterfilter u kiest, het zal het chloor uit het water verwijderen. Chloor wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel in gemeentelijke waterfilterinstallaties. Echter, chloor is in de afgelopen tien jaar gekoppeld aan een aantal ziekten, dus het zou beter zijn om het niet in te nemen.
 • Geen vieze geur of smaak - Kraanwaterfilters zijn zeer goed in het verwijderen van vreemde geuren of smaken uit het water. Als u denkt dat het water dat uit uw kraan komt een grappige smaak of geur heeft, dan zijn dit de filters voor u.
 • Blokkeert de gebruikelijke micro-organismen - Een kraanwaterfilter voorkomt dat Giardia en Cryptosporidium uw drinkwater bereiken. Het innemen van deze micro-organismen kan leiden tot een snelle achteruitgang van je gezondheid. Mensen met giardiasis kunnen tot 6 weken lang last hebben van symptomen.
 • Milieuvriendelijk - Kraanwaterfilters verspillen geen water tijdens het filtratieproces. Ze hebben ook geen elektriciteit nodig om te draaien, dus ze hebben geen CO2-voetafdruk. Deze filters zijn ook milieuvriendelijker dan het kopen van flessenwater, omdat ze geen gebruik maken van plastic containers.
 • Geen Plastic - Niet alleen zal uw plasticverbruik goed zijn voor het milieu, maar het zal ook gezonder zijn. Niet alle mineraalwaterfabrikanten gebruiken food-grade plastic voor hun verpakkingen, dus na verloop van tijd kan het plastic in het water lekken. Het drinken van dit water kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
 • Geen nitraten en nitrieten - Deze filters zijn zeer efficiënt in het verwijderen van nitraten en nitrieten uit uw waterbron. Deze verbindingen zijn meestal te vinden in pesticiden en insecticiden, en ze kunnen per ongeluk lekken in uw waterbron. Het innemen van deze verbindingen is vooral gevaarlijk voor jongeren en ouderen.
 • Blokken Zware Metalen - Kraanwaterfilters zijn zeer efficiënt in het verminderen van het aantal zware metalen in uw water. Zware metalen kunnen uit de vervuilde grond in het water lekken, maar soms kunnen zelfs de leidingen die het water van de gemeentelijke bron distribueren wat bevatten.

Koopgids: Hoe koop ik een waterfilter voor kraanmontage?

beste kraanwaterfilters

Het feit dat de meeste kraanwaterfilters op dezelfde manier werken, betekent niet dat ze hetzelfde zijn gebouwd. Sommige hebben kenmerken, andere niet. Maar welke functies zijn eigenlijk goed voor u?

Welke functies moet ik in een kraanwaterfilter zoeken?

 1. Filterwisselsensor - Kraanwaterfilters zijn onderhoudsarme apparaten. Een constante onderhoudsoperatie die u echter regelmatig moet uitvoeren voor elk filter is het vervangen van het filter. Het hebben van schone filters is essentieel als u te allen tijde schoon water wilt drinken. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer de filters moeten worden vervangen voordat ze door vuil worden geblokkeerd. Een filtervervangingssensor kan daarbij helpen. Sommige modellen gebruiken een sensor die u verwittigt wanneer de filters de vervangingsperiode naderen, terwijl anderen u alleen verwittigen wanneer het filter onmiddellijk moet worden vervangen. Het maakt niet uit welke van de sensoren uw filter heeft, zolang het er maar één heeft. Als u geen filter met een dergelijke sensor kiest, moet u elke filterwissel die u doet markeren.
 2. Filter Levensduur - Hoe langer uw filters meegaan, hoe minder vaak u ze hoeft te vervangen. Dit lijkt misschien niet zo'n groot voordeel omdat het wisselen van filters meestal niet meer dan 5 minuten duurt, maar het kan frustrerend zijn om het filter elke maand te moeten vervangen. Als u weet dat u niet erg geduldig bent, kan het beter zijn om te kiezen voor een eenheid die vanaf het begin een minder frequente filterwissel nodig heeft.
 3. 360 graden draaien - Sommige kraanwaterfilters draaien helemaal niet, en dit kan een ongemak zijn als u de afwas doet, vooral als u grotere potten of schalen gebruikt. Het hebben van een draaibaar filter zal dit probleem helemaal wegnemen.
 4. Verschillende afwerkingen - Als u de afwerking van het waterfilter kiest, helpt u het decor van de keuken te onderhouden. Kies dezelfde afwerking als uw andere apparaten en armaturen, en de kraan zal mengen recht in het ontwerp van de keuken.

Kraanwaterfilterinstallatie

Hoewel ze door verschillende fabrikanten worden geproduceerd, hebben de meeste kraanwaterfilters een vergelijkbaar installatieproces. Voordat u met de installatie begint, moet u een regelbare moersleutel en wat teflon tape bij de hand hebben. De meeste kraanwaterfilters worden geleverd met alle benodigde onderdelen voor de installatie, en sommige worden ook geleverd met teflon tape, maar het is beter om voorbereid te zijn. Hier is hoe u een kraanwaterfilter installeert.

 1. Verwijder de beluchting van de kraan. De beluchter kan erg vastgeschroefd zijn, dus zorg ervoor dat je de regelbare sleutel gebruikt als je hem niet met de hand kunt verdraaien.
 2. Plaats de originele beluchter op de inzetstukken die in de doos van het waterfilter zitten om er zeker van te zijn dat u de juiste voor uw kraan vindt.
 3. Schroef de nieuwe insteekbeluchter op de kraan.
 4. Monteer de kraan waterfilter op het nieuwe inzetstuk.
 5. Als het filterpatroon niet voorgemonteerd is, plaatst u het nu in het filter.
 6. Zet het water aan en laat het minstens 10 minuten lopen voordat u het water proeft.
 7. Zo kan het filter worden geactiveerd.
 8. Controleer op lekkages. Als er geen lekken zijn, bent u klaar. Als er iets lekt, probeer het dan te repareren door wat teflon tape aan te brengen.

Tapkraan Water Filter Reiniging & Vervanging

kraanwaterfilter reviews

Het vervangen van het filter gebeurt op een andere manier, afhankelijk van het model en de fabrikant. Meestal duurt deze handeling echter niet langer dan 5 minuten.

Als u een kraanwaterfilter kiest dat gebruik maakt van een filterwisselsensor, moet u de indicatie ervan respecteren en de filters op de juiste manier vervangen. Sommige fabrikanten zullen u er ook via de mail aan herinneren wanneer het tijd is om de filters te vervangen. Als uw kraanwaterfilter geen filterwisselindicator heeft, moet u altijd de datum waarop u de filters heeft gewisseld op uw kalender aangeven. De meeste waterfilters worden geleverd met een capaciteitsindicator, dus je weet dat het moet duren voor ongeveer 100, 200, of meer gallons, maar je weet niet hoe lang dat betekent.

Gemiddeld zou een Amerikaans huishouden tot 2 gallons drinkwater per persoon per dag verbruiken. Dus als u in een huishouden van drie leeft, betekent dat 6 gallons per dag. Dit betekent dat u een waterfilter met een capaciteit van 200 gallons ongeveer één keer per 30 dagen moet vervangen. Deze periode kan variëren afhankelijk van uw verbruik.

Als u merkt dat er kalkafzetting op uw kraanwaterfilter zit, kunt u deze reinigen met een schoon vod en wat azijn of kalk-/citroensap. Vul een kom water met een mengsel van 1/2 water + 1/2 azijn of citroensap, dompel het vod in het mengsel en gebruik het om de kalkaanslag te verwijderen.

FAQ's over kraanwaterfilters

 1. Wat moet ik doen met de gebruikte filters? Je zou de filters moeten recyclen. Sommige fabrikanten sturen u een retouretourlabel zodat u het gebruikte filter kunt opsturen voor recycling. Als de fabrikant van uw filter dit soort diensten niet aanbiedt, zoek dan naar een recyclingcampagne bij u in de buurt.
 2. Hoe vaak moet ik de filters vervangen? Als uw kraanwaterfilter een filterwisselindicator heeft, moet u de instructies volgen. Als dat niet het geval is, moet u altijd bijhouden hoe vaak u de filters moet vervangen en deze dienovereenkomstig wijzigen. U moet de hoeveelheid water die u filtert in de eerste week van het gebruik van het filter berekenen en dat als referentie gebruiken, zodat u kunt berekenen hoeveel water er elke week wordt gefilterd.
 3. Verwijdert mijn waterfilter de kalk? Elk waterfilter is anders, maar meestal verwijderen kraanwaterfilters de kalk en magnesium niet uit het water. Aangezien dit de hoofdbestanddelen van de kalkafzetting zijn, is het antwoord nee.

Conclussie

Kraanwaterfilters zijn tegenwoordig zeer effectief in het blokkeren en verwijderen van verschillende verontreinigingen uit uw waterbron. Sommige modellen zijn zo technologisch geavanceerd dat ze meer dan 70 verschillende verontreinigingen verwijderen, iets wat alleen mogelijk is bij gebruik van omgekeerde osmose systemen in het verleden.

In tegenstelling tot andere filtratiesystemen produceren deze modellen geen afvalwater, wat het gebruik ervan goedkoper en milieuvriendelijker maakt. Door hun goede filtercapaciteit en goedkope prijs zijn ze zeer waardevol.

De beste tap kraanwaterfilters verwijderen het merendeel van de verontreinigingen in uw water, waardoor het water beter smaakt, vergelijkbaar met dat van flessenwater.

We zijn er zeker van dat u na het lezen van onze kraanwaterfilter beoordelingen en de uitgebreide koopgids die we hebben opgesteld, klaar bent om een geïnformeerde beslissing te nemen over welk model het juiste is voor u.