Beste kraanwaterfilters - (Beoordelingen & Kopersgids 2022)

De beste waterfilter kraan systemen moeten ten minste 5 verschillende filtratiestadia bevatten. Een systeem dat een variëteit of vervuiling kan verwijderen is de meest praktische optie voor iemand die snel schoon drinkwater wil produceren.

Specifiek moet een zinkkraanfilter worden ontworpen om te verwijderen:

 • Waterbehandelingschemicaliën, zoals chloor en chlooramines, die de smaak of geur van het water kunnen beïnvloeden.
 • Mineralen die waterhardheid veroorzaken, zoals magnesium en calcium
 • Verontreinigingen die verkleuring, onaangename geur en slechte smaak kunnen veroorzaken, waaronder zwavel en roest.
 • Grotere deeltjes, waaronder zand, stof, vuil en andere sedimenten
 • Bacteriën en cysten, vooral in bronwaterfilters
 • Lood en andere zware metalen

Een kraanwaterfilter kan ook een remineralisatiefilter bevatten, dat gezonde hoeveelheden calcium en magnesium aan het water toevoegt. Dit verbetert de smaak van het water en vermindert de zuurgraad.

In het begin van dit artikel vindt u onze kraanfilters reviews van 2022.

In de tweede helft geven wij de grootste kopersgids alle informatie die u nodig heeft om de meest weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van een kraanfilter voor uw specifieke behoeften.

Best kraanwater filter reviews

DuPont WFFM100XCH Premier kraanwater filter

DuPont WFFM100XCH Premier drinkwater filter

Dit is de goedkoopste waterfilter die we op onze lijst hebben staan. Met een lage startprijs en een hoge algemene waardering is dit een waterfilter waar u rekening mee moet houden. Het systeem is eenvoudig te installeren en heeft een 100-gallon filtercapaciteit, zodat u de filters één keer per 2 maanden kunt vervangen.

De waterfilter is zeer effectief. Het zal filteren uit de meeste van de verontreinigingen in uw water en je zult in staat zijn om het verschil te vertellen zodra u klaar bent met de installatie ervan. De filter is gecertificeerd om het sediment, bacteriën, micro-organismen, cysten, chloor en vele andere verontreinigingen uit uw water te verminderen. De filter is ook zeer goed in het verwijderen van eventuele vieze geuren of smaken uit het water.

 • Voordelen Goedkoop - Ondanks de effectiviteit en de goede waterproductie is dit de goedkoopste filter op onze lijst. Hoewel sommige mensen misschien denken dat het filter niet zo goed is als de duurdere, hebben onze tests eigenlijk het tegendeel bewezen.
 • Nadelen Instructiehandleiding vermeldt geen Teflon Tape - Dit model wordt geleverd met alles wat u nodig heeft voor de installatie, inclusief Teflon Tape. De gebruiksaanwijzing vermeldt echter niet wanneer u de tape moet aanbrengen. Houd er rekening mee dat het apparaat zonder tape zal gaan lekken.

Brita On Tap kraan waterfilter systeem

Brita On Tap kraan waterfilter systeem

Dit model biedt een goede waterfiltratie oplossing voor mensen die een licht vervuilde waterbron hebben. De filter kan eenvoudig direct op uw bestaande kraan worden geïnstalleerd en geeft u een aparte toegang tot het gefilterde en ongefilterde water.

Een van de voordelen van het gebruik van deze waterfilter is de goede doorstroming van het water. In tegenstelling tot andere waterfilters die het waterdebiet verminderen, verhoogt dit filter het waterdebiet juist. Het gefilterde water heeft een verhoogde druk, zodat u de recipiënten snel kunt vullen.

Een ander voordeel is de lichtsensor waarmee hij wordt geleverd. De sensor meldt u wanneer het tijd is om de filters te vervangen. Als het lampje groen is, zijn de filters nog goed. Het gele lampje verschijnt als de filters snel vervangen moeten worden en het rode lampje verschijnt alleen als u de filters in één keer moet vervangen.

 • Voordelen Snelle waterstroom - Deze waterfilter produceert een snelle waterstroom. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie, en het maakt het apparaat functioneler.
 • Nadelen Filtersensor sterft - Sommige klanten klagen dat de lichtmeldsensor die de filtervervanging signaleert snel afsterft.

PUR 3-Stage Geavanceerd kraanwaterfilter

PUR 3-Stage Geavanceerd kraanwaterfilter

Dit is het meest populaire waterfilter in zijn categorie, en het is momenteel het best verkochte model op Amazonië. Dit waterfilter zorgt voor een mooie en constante stroom van water, en het komt tegen een aantrekkelijke prijs.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van deze waterfilter is zijn effectiviteit. Het filter is in staat om meer dan 70 verschillende verontreinigingen te verwijderen en het is zeer efficiënt. Dit model is gecertificeerd om tot 99% van het lood, 96% van het kwik en 92% van de pesticiden die uw water verontreinigen te verwijderen.

Een ander voordeel is de eenvoudige installatie. U kunt het filter in een paar minuten op uw kraan aansluiten en verwijderen, zodat u het gemakkelijk kunt verwijderen wanneer dat nodig is. Het filter is ook gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat het lang meegaat.

 • Voordelen Grote waarde - Dit product produceert schoon en knapperig water, dus u profiteert van de gezondheidseffecten van gezuiverd water tegen een lage aanschafprijs. De prijs - effectiviteitsverhouding is zeer goed voor dit model.
 • Nadelen Kunststof behuizing kan breken - Dit model wordt geleverd met een stevig uitziende kunststof behuizing. Helaas is de behuizing gevoelig voor breuken, dus wees voorzichtig met het manipuleren van het filter.

Culligan FM-25 kraanwater filter

Culligan FM-25 kraanwater filter

Dit is een andere zeer populaire keuze die we op onze lijst hebben gezet. De Culligan is ook een van de best beoordeelde eenheden die je kunt vinden in zijn categorie op Amazon. En we zullen eerlijk zijn met u, na het bekijken van hoe het water wordt gefilterd, zijn alle hoge ratings gerechtvaardigd.

Dit waterfilter heeft ook een van de eenvoudigste installatieprocessen van de modellen die we hebben beoordeeld. Na de installatie kunt u kiezen wanneer u het water wilt filteren en wanneer niet.

Een van de voordelen van het gebruik van dit filter is de lange garantieperiode. Met een garantieperiode van 2 jaar is het duidelijk dat de fabrikant voldoende vertrouwen heeft in dit model om te geloven dat het langer meegaat.

Een ander voordeel is dat het filter wordt geleverd met twee afzonderlijke afwerkingen, zodat u er zeker van kunt zijn dat het overeenkomt met uw andere apparaten en armaturen.

 • Voordelen Geweldig Proefwater - De Culligan-waterfilter produceert heerlijk smakend water. Nu de meeste verontreinigingen uit het water zijn verdwenen, zal er nauwelijks een verschil zijn tussen het water dat uit de kraan komt en het mineraalwater in flessen.
 • Nadelen Moeilijke filterwissel - Veel klanten klagen dat het vervangen van de filters op dit systeem een moeilijke taak is.

Kabter Healthy kraanwaterfilter systeem

Kabter Healthy kraanwaterfilter systeem

Deze waterfilter is een van de meest efficiënte eenheden in zijn categorie. De actieve koolfilter die hij gebruikt, verwijdert de meeste verontreinigingen uit uw water. De koolstoffilter zal sediment, cysten, kwik, lood en chloor verminderen. De KDF55 deeltjesfilter zal ook schimmels, kalk, kalk, schimmel en bacteriën verwijderen.

Een van de voordelen van het gebruik van dit waterfilter is de stevige en duurzame constructie. In tegenstelling tot andere filters die gemaakt zijn van dun, goedkoop plastic, is dit model gemaakt van voedselveilig ABS-kunststof, dat ook BPA-vrij is.

Een ander voordeel is de langere levensduur van de gebruikte filters. Dit model kan tot 200 liter water filteren voordat u de filters moet vervangen, dus u hoeft ze maar één keer per 4 - 5 maanden of zo te vervangen. Het filterpatroon is zeer eenvoudig te vervangen, en het hele proces zou niet meer dan 3 minuten moeten duren.

 • Voordelen Filters Warm Water Too - Deze waterfilter is in staat om zowel koud als warm water te filteren. De filter is bestand tegen temperaturen tussen 4 - 80 graden C (39,2 F - 176 F)
 • Nadelen Slechte gebruiksaanwijzing - Hoewel de installatie snel en eenvoudig is, kan de gebruiksaanwijzing beter zijn.

InstaPure F2BCT3P-1ES kraanwater filter systeem

InstaPure F2BCT3P-1ES kraanwater filter systeem

De InstaPure waterfilter is een goede keuze voor elk huis. Het waterfilter wordt geleverd met alles wat u nodig heeft voor de installatie, en het kan worden gemonteerd op de meeste keukenkraanmodellen. Dankzij de verchroomde afwerking past deze waterfilter goed bij de rest van uw armaturen en apparaten.

Een van de voordelen van dit model is het gebruiksgemak. De filter kan direct worden in- of uitgeschakeld, zodat u kunt kiezen wanneer u gefilterd of ongefilterd water gebruikt. Deze functie stelt u ook in staat om het verschil in smaak tussen de twee soorten water ten volle te waarderen.

In tegenstelling tot andere filters is dit model slank en eenvoudig te installeren, zodat het zeer eenvoudig te monteren is op uw kraan. Een ander voordeel is dat de filters ook goedkoop zijn. Je moet ze eens in de drie maanden vervangen, maar je hoeft de bank niet te breken om het te doen.

 • Voordelen Duurzaam - Dit waterfilter ziet er niet alleen goed uit, maar is ook zeer duurzaam. Als je voorzichtig bent met het gebruik ervan en het niet kapot maakt als je de filters vervangt, moet het waterfilter zeer lang meegaan.
 • Nadelen Warm water verpest het - Gebruik het filter niet als je warm water hebt, want het kan het verpesten.

Greenure waterfilter - waterzuiveraar - blauw

Greenure waterfilter - waterzuiveraar - blauw

Bekijk de dagprijs

Heb je dat ook wel eens, dat je net een lekker glas kraanwater wilt drinken, maar zodra je een slok wilt nemen ruik je een vieze geur en smaakt het een beetje apart. Ondanks dat we in Nederland redelijk schoon water hebben blijven er altijd nog wat metaaldeeltjes, chloor en bacteriën in het water achter.

Ook jij wilt alleen het schoonste water voor het huishouden. Dat kan nu met de Greenure Waterfilter!

De Greenure waterfilter maakt gebruik van 4 zuiveringslagen. Hierdoor heeft elke laag een echte toegevoegde waarde en filteren alle lagen weer andere stoffen. Hieronder per laag uitgelegd welke functie het heeft!

 • Laag 1 bevat natuurlijk zeoliet-erts om chloor en andere verontreinigingen van zware metalen eruit te filteren
 • Laag 2 bevat calciumsulfaat om organische verbindingen, giftige metaalionen, chloor, schadelijke bacteriën en virussen in het water te absorberen
 • Laag 3 bevat actieve kool om chloor, geuren en verschillende toxische en gevaarlijke stoffen te absorberen
 • Laag 4 bevat een laag non-woven PVC-filter om vaste elementen en zichtbare onzuiverheden te filteren

Watts Oneflow - One Flow - waterverzachter - waterontharder - kalkpreventie - inclusief patroon!

watts Oneflow - One Flow - waterverzachter - waterontharder

Bekijk de dagprijs

OneFlow® gebruikt een innovatieve technologie (Template Assisted Crystallization, TAC) die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren.
De technologie trekt calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zet deze om in microscopische kristallen. Deze zachte inerte kristallen spoelen gewoon met het water mee. Ze zetten zich niet vast op het oppervlak.
Kalkaanslag is dus uitgesloten en leidingen, verwarmingselementen, kranen … blijven kalkvrij. Bovendien blijven alle noodzakelijke stoffen zoals calcium, potassium en magnesium in het water aanwezig zonder dat er zout aan toegevoegd wordt (zoals bij waterverzachters). Het water blijft zuiver, gezond en smakelijk!Voordelen;
OneFlow® is het beste alternatief voor traditionele waterverzachters. Het biedt zowel in particuliere woningen als in commerciële gebouwen (horeca, sportclubs, zwembaden, campings …) heel wat voordelen.

 • Plaatsbesparend: OneFlow® is een compact toestel dat staand of hangend geplaatst kan worden.
 • Geen elektriciteit: OneFlow® werkt autonoom. Er is geen stopcontact nodig.
 • Geen kalk: waterleidingen en toestellen blijven gevrijwaard van kalkaanslag.
 • Geen zout: een OneFlow® patroon werkt even lang als een waterverzachter waar je 3 jaar lang zout moet aan toevoegen.
 • Zuiver water: OneFlow+® beschikt als enig model over een geïntegreerde (hoge capaciteit) koolstoffilter van 20 micron die sedimenten en onaangename geuren uit het water filtert. Hierdoor smaakt h Model OFTWH-R;

Pugh Micromet 75 - antikalk - waterontharder - INCLUSIEF PATROON

Pugh Micromet 75

Bekijk de dagprijs

De Pugh Micromet 75 is een compact antikalksteenapparaat. Deze filter beschermt tegen kalksteen en is energiebesparend.

Dit aparaat is uiterst geschikt om kalksteen, roest water en corrosie te vermijden, bovendien is onderhoud van dit toestel zeer eenvoudig en hoeft slechts 1 keer per 6 maanden te gebeuren door het patroon te vervangen.

 • Aansluitdiameter is 3/4" M (meest courante maat)
 • Buitengewoon stevig materiaal (messing)
 • Voor gebruik van +- 250 liter per dag (bij hoger waterverbruik dient u het patroon sneller te vervangen)

VITAMO Kraanfilter voor Zuiver Water - 1000L - Inclusief Filter Cartridge

VITAMO Kraanfilter voor Zuiver Water

Bekijk de dagprijs

Ondanks dat we in Nederland relatief behoorlijk schoon water hebben, kunnen waterzuiveringsbedrijven echter niet alles filteren. Hierdoor komen er onzuivere deeltjes in ons leidingwater terecht, zoals chloor, bacteriën en antibiotica. Dit is in kleine hoeveelheden niet schadelijk, maar op langere termijn kan het voor gezondheidsproblemen zorgen.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor veilig en schoon water voor het hele huishouden. Met de Vitamo waterfilter voor de kraan geniet je iedere dag van zuiver drinkwater. Je hebt geen flessen of pakken met water in de koelkast meer nodig.

De kraanfilter bevat o.a. een keramische filter en membraanfiltratie om schadelijke stoffen zoals zware metalen en bacteriën te verwijderen. Het geactiveerde kokosnoot houtskool zorgt ervoor dat ook chloor, onaangename geuren, toxische en gevaarlijke stoffen worden geabsorbeerd en uit het water wordt gefilterd.

JUCAGO Waterfilter Kraan – Kraanfilter – Filter – Waterzuiveringsapparaat

JUCAGO Waterfilter Kraan

Bekijk de dagprijs

Wil jij ook schoon en gezond drinkwater? Met deze waterfilter voor de kraan geniet u iedere dag van schoon en gezond drinkwater! Geen flessen of kannen met schoon water meer in de koelkast. Met deze Tap On Kraanfilter kun je gemakkelijk genieten van schoon en gezond drinkwater.

Cless Roterende Kraankop - Waterbesparende Kraankop - 3 Standen

Cless Roterende Waterbesparende Kraankop

Bekijk de dagprijs

Bespaar 50-70% water met de roterende sproeikop van Cless!
Afwassen en gootstenen reinigen is zoveel gemakkelijker met de beweegbare de draaibare waterbesparende kraan van Cless! De kop verhoogt de waterdruk door de kleinere openingen in de kop en je bespaart hiermee tussen de 50-70% water.
Door de roterende kop en de hogere waterdruk wordt het gemakkelijk om af te wassen en de gootsteen te reinigen.

 • Goed voor het milieu: Bespaart tot 70%
 • Universeel (gootsteenkranen en toiletkranen)
 • Eenvoudig te installeren (geen gereedschap nodig!)
 • Drie standen voor het beste schoonmaakresultaat
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal (roestvrijstaal)
 • 360 graden draaibaar

HMerch™ Roterende Kraankop - 2 standen - Opzetstuk Kraan

HMerch™ Roterende Kraankop

Bekijk de dagprijs

Met dit opzetstuk voor je kraan kun jij alles eenvoudig en snel schoonmaken. Heb je vieze afwas te doen? Met de kraankop die 360 graden kan draaien maak jij gemakkelijk je afwas schoon. Door het flexibele opzetstuk maak je van je kraan een flexibele kraan die overal bij kan. De kraankop is eenvoudig aan je huidige kraan te bevestigen.

 • Geschikt voor vrijwel alle kranen
 • Eenvoudig te monteren
 • Twee verschillende standen
 • 360 graden draaibaar
 • Waterbesparend

AqauClean Kraanfilter - Keramische filter-Waterfilter-Waterfilter voor schonere drinkwater –Tapwater –Kraan filter water-Waterzuivering -Filter voor Schoon Water

Kraanfilter - Keramische filter-Waterfilter-Waterfilter voor schonere drinkwater

Bekijk de dagprijs

Twijfelt u dat het water uit de kraan niet goed gefilterd is?

Met deze AqauClean Nieuwe generatie Waterfilter 2022 zorgt u dat er thuis een extra filter op de kraan zit. Om extra gefilterd water uit de kraan te krijgen. Door het vernieuwde transparante omhulsel ziet u op tijd de tegengehouden viezigheid waardoor u het allerbeste beste resultaat kunt behouden. Met dit makkelijke te monteren model heeft u binnen de kortste keren een extra filter op de kraan om zuiverder water te tappen.

Omeram Waterbesparende kraankop | Kraankop | Douchekop | Kraan | Waterstraal | Keukenkraan | Tap | Kraanfilter | Faucetfilter

meram Waterbesparende kraankop

Bekijk de dagprijs

Vindt u het zonde om water te verspillen terwijl u het ook kunt besparen? Dan is deze filter ideaal voor u. Deze kraankop heeft een vernieuwde stevigere filter waardoor deze tot 50% meer water bespaart. Hierdoor bespaart u bijna 80% water ten opzichte van een normale kraankop.

Deze kraankop past op elke kraan met M22/M24 binnen- en buitendraad. Hierdoor is deze kraankop universeel. Onderzoek wijst uit dat deze kraan echt waterbesparend werkt. Ook heeft deze kraankop een ingebouwde filter, waardoor vuil buiten het water wordt gehouden.

Deze kraankop is gemaakt van ABS en stevig kunststof. Het kunststof van deze vernieuwde kraankop is steviger dan de oude en zal dus langer meegaan.

 • Premium kwaliteit!
 • Vernieuwd:
 • Vernieuwde stevige filter
 • Vernieuwd kunststof
 • Bespaart tot 50% extra water
 • Waterbesparend!
 • 360° straal!
 • Universeel!

LOUZIR Keukenkraan Filter - Kraanfilter - Waterfilter - Wegwerp waterfilter

LOUZIR Keukenkraan Filter

Bekijk de dagprijs

Een universele waterfilter dat kraanwater direct en snel filtert. Vers gefilterd water, maar dan zonder dure filters en complexe systemen.

Wat is een keukenkraan waterfilter?

Net als een koelkastfilter is een keukenkraan waterfilter een point of use (POU) waterfiltratiesysteem dat zorgt voor schoon, gefilterd drinkwater direct bij het aanrecht.

De meeste kraanwaterfilters voor gootstenen zijn ontworpen om water op verzoek te produceren, wat betekent dat ze geen eigen opslagtanks hebben.

Wanneer de kraan wordt ingeschakeld, produceert het filter direct gefilterd water. Dit type waterfilter produceert geen afvalwater - al het water dat in het systeem loopt loopt uit als bruikbaar drinkwater.

Merk op dat als je kijkt naar omgekeerde osmose waterfilters, die ook komen met hun eigen kraan, die hebben over het algemeen een tank voor het opslaan van een gemiddelde van 3 liter water per keer.

Keukenkraan water filtratie systemen zijn geïnstalleerd direct aan de kraan op uw wastafel. U zult in staat zijn om uw waterfilter zelf te installeren, hoewel u een loodgieter of klusjesman kunt inhuren als u dat wilt.

Voordelen van kraanwaterfilters

Het installeren van een kraanwaterfilter voor uw huis heeft tal van voordelen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

kraanwater filter voor thuis

Verwijdering van schadelijke verontreinigingen & onzuiverheden

Het belangrijkste doel van een kraanwaterfilter is het produceren van schoon, zuiver drinkwater. Kraanwaterfilters kunnen een aantal schadelijke verontreinigingen uit het water verwijderen, zoals lood, bacteriën, roest, vuil, zware metalen en chemicaliën zoals chloor.

Hoewel deze geen veiligheidsrisico vormen in huishoudelijk drinkwater, kunnen ze de kwaliteit van het water aantasten, en sommige mensen geven er gewoon de voorkeur aan om ze niet te drinken.

Als u bronwater gebruikt voor uw huis of bedrijf, kunnen kraanwaterfilters de bacteriën en andere verontreinigingen die normaal gesproken in een bron worden aangetroffen, effectief verwijderen. Als u niet zeker weet of een bepaalde kraanwaterfilter verontreinigingen uit uw putwater zal verwijderen, neem dan contact op met de fabrikant voordat u een aankoop doet.

Produceert een goede smaak van water

Veel mensen geven geld uit aan gefilterd water in flessen omdat ze de smaak van het leidingwater in hun huis niet lekker vinden. Een keukenkraan waterfilter kan de chemicaliën en verontreinigingen verwijderen die het water een onaangename smaak geven, waardoor er schoon, vers en heerlijk water ontstaat.

Kraanwaterfiltratiesystemen zijn vooral effectief in het verwijderen van verontreinigingen zoals roest en zwavel die het water een kenmerkende smaak, geur en verkleuring kunnen geven.

Als uw water grote hoeveelheden van een van deze verontreinigingen bevat, zult u merken dat er een aanzienlijk verschil is met het door een kraanwaterfilter laten lopen.

Kan kiezen tussen gefilterd en ongefilterd water

Sommige mensen vinden het prettig om te kunnen beslissen wanneer ze gefilterd water gebruiken en wanneer ze ongefilterd water gebruiken.

Als u bijvoorbeeld koud water wilt gebruiken voor niet-drinken, zoals het afvegen van oppervlakken of het besproeien van uw planten, kan het verkwistend aanvoelen om gefilterd water te gebruiken.

In dit geval kunt u met een kraanwaterfilter gewoon ongefilterd water uit uw standaard keukenkraan halen en alleen uw speciale kraan gebruiken om te drinken.

Vereist geen professionele installatie

Zelfs als u niet bijzonder mechanisch geschoold bent, kunt u uw kraanwaterfilter zelf installeren, waardoor u de kosten van het inhuren van een loodgieter of klusjesman bespaart.

Alle filters worden geleverd met uitgebreide instructies voor de installatie, en zijn over het algemeen al gedeeltelijk gemonteerd. U moet de kraan te installeren en uw filter aan te sluiten op de koudwaterleiding van uw keuken gootsteen, die slechts een laag niveau van vaardigheid vereist.

Ruimtebesparend

Omdat u kraanwaterfilters onder uw gootsteen kunt opbergen, kunt u ruimte besparen op de toonbank en tegelijkertijd profiteren van schoon drinkwater.

Terwijl aanrecht waterfilters er vrij volumineus en onaantrekkelijk kunnen uitzien, hoeft u zich geen zorgen te maken over hoe uw kraanwaterfilter eruit ziet, omdat deze uit het zicht is opgeborgen in uw gootsteenkast. De meeste kranen kunnen aan een muur worden gemonteerd of op hun kant worden gelegd voor extra ruimtebesparing als dat nodig is.

Kosteneffectief

De initiële kosten van een waterfilter zijn vrij hoog, maar in vergelijking met de kosten voor de aankoop van gefilterd water in flessen kan je op lange termijn een vrij aanzienlijke besparing realiseren.

In tegenstelling tot omgekeerde osmose eenheden, kraanwaterfilters verspillen geen water tijdens het filtratieproces, zodat uw waterfacturen niet worden beïnvloed door de aankoop van een kraanwaterfilter.

Vervangingsfilters zijn betaalbaar, en u hoeft ze alleen maar aan te schaffen na minimaal zes maanden.

Persoonlijk naar uw waterfiltratie smaak

keukenkraan waterfilters worden meestal geleverd met verschillende standaard filterfuncties voor het verwijderen van chemicaliën zoals chloor, grotere korrels en sediment, en verontreinigingen zoals lood en bacteriën.

Als u op zoek bent naar een filtratiesysteem dat meer specifieke filtratie biedt, zoals het verwijderen van roest, zult u in staat zijn om de filter te vinden die u zoekt.

U kunt ook bouwen op de kraan waterfilter die je hebt, het toevoegen van aparte filters, zoals een remineralisatie filter, die calcium en magnesium mineralen terug te voegen aan het water voor een verminderde zuurgraad.

Als uw drinkwater uit een bron komt, zijn sommige kraanwaterfilters op maat gemaakt voor het behandelen van bronwater om het veilig te maken voor consumptie.

Dingen om te overwegen bij de aankoop van een kraanfilter

Het kopen van een kraanwaterfilter vereist een niveau van onderzoek en overweging voor de aankoop. Een waterfilter is een grote investering die vele jaren meegaat, dus u wilt er zeker van zijn dat u vanaf het begin de juiste beslissing heeft genomen voor uw wensen.

Hier zijn de dingen die u moet overwegen bij de aankoop van een waterfilter:

Budget

Uw budget zal uiteindelijk de grootste beslisser zijn als het gaat om de aanschaf van een waterfilter. Met een hoger budget kunt u wellicht een gespecialiseerd kraanwaterfilter met een paar extra functies aanschaffen, of een filter dat aantoonbaar langer meegaat of veel efficiënter werkt dan andere filters op de markt.

Het is echter de moeite waard om te onthouden dat de duurste producten niet altijd de beste zijn.

Soms kan de prijs hoger zijn omdat een product wordt verkocht door een bepaalde grote fabrikant, en je zou een filter van vergelijkbare kwaliteit kunnen vinden voor een veel lagere prijs.

Kraanfilters aan de onderkant van de prijsklasse zijn misschien ook niet de slechtste kwaliteit, hoewel het aan te raden is om beoordelingen en waarderingen te controleren voor producten die tegen een beduidend lagere prijs worden verkocht dan andere.

Opslagruimte

Kraanwaterfilters zijn ontworpen om te passen in een standaard ondergootsteenruimte in uw keuken, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om uw eigen metingen van uw kastruimte te maken voordat u een filtratiesysteem koopt.

Sommige filters zijn groter dan andere, dus als u slechts een klein oppervlak beschikbaar heeft voor het opslaan van een filter, moet u misschien een ruimtebesparend filter overwegen dat een aantal filterfuncties in één combineert.

Als u uw kraanwaterfilter wilt aansluiten op uw koelkast, koffiezetapparaat of ijsmachine, moet u deze nog steeds onder uw keukengootsteen opbergen, maar er kan een langere plastic buis nodig zijn om de aansluiting te maken.

Installatie- en onderhoudskosten

Als u van plan bent om uw kraanwaterfilter zelf te installeren, kost de installatie geen cent. U kunt de klus klaren door de instructies in uw gebruikershandleiding te volgen en, als het helpt om de dingen duidelijker voor u te maken, online video's te bekijken over bepaalde delen van het installatieproces.

Als u de voorkeur geeft aan het inhuren van een professional om uw installatie voor u uit te voeren, moet u rekening houden met de extra kosten die dit met zich meebrengt. Loodgieterijkosten kunnen vrij duur zijn, zelfs voor het uur of zo dat het nodig is om een kraanwaterfilter te plaatsen, dus het kan de moeite waard zijn om de installatie zelf uit te voeren voordat u hulp van buitenaf inroept.

Certificering

De beste kraanwaterfiltratiesystemen moeten worden gecertificeerd door NSF International of de Water Quality Association (WQA). Deze certificeringen bewijzen de klant dat het product dat hij koopt net zo efficiënt en effectief werkt als de fabrikant beweert.

Waterkwaliteitsvereniging (WQA)

De Water Quality Association is een onafhankelijk orgaan dat de residentiële commerciële en industriële waterbehandelingsindustrie vertegenwoordigt. Een fabrikant die wil bewijzen dat zijn product voldoet aan de waterkwaliteitsnormen kan een WQA-certificaat aanvragen.

De Water Quality Association stelt dat het WQA-certificaat aantoont dat een fabrikant zich inzet voor hoge professionele normen en een betere klantenservice. Om een aanvraag voor certificering in te dienen, moet een fabrikant alle benodigde productgegevens aan de WQA verstrekken en vervolgens een aanvraagformulier voor een overeenkomst invullen. Vervolgens moeten ze het product aanbieden voor diepgaande prestatietests om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de WQA-certificeringsnormen.

NSF Internationaal

NSF International werkt op dezelfde manier als de Water Quality Association en is een in de VS gevestigde organisatie voor het testen, inspecteren en certificeren van producten. Volgens de NSF voldoet een fabrikant die een NSF-certificeringsproduct verkrijgt, aan de door de organisatie opgestelde reglementaire en inkoopspecificaties.

Fabrikanten die hun kraanwaterfiltratieproduct willen certificeren, zullen een aanvraag moeten indienen door productgegevens en -informatie in te dienen. Het product zal vervolgens worden geëvalueerd en in het laboratorium worden getest en de productiefaciliteit van het product zal worden geïnspecteerd. Fabrikanten die met succes een NSF International-certificering voor hun product verkrijgen, moeten akkoord gaan met inspecties ter plaatse en jaarlijkse hertesten.

Uw eigen waterbron

De eigen waterbron van uw huis kan uw waterfiltratiebehoefte bepalen, dus het is de moeite waard om de verontreinigingen in uw water te achterhalen voordat u een aankoop doet. U kunt contact opnemen met uw lokale waterleverancier voor een jaarlijks waterkwaliteitsrapport als u dit nog niet regelmatig ontvangt, of u kunt zelf een waterkwaliteitstest uitvoeren. Dit kan u een beter idee geven van hoe uw water kan worden verbeterd, wat handig is om te weten wanneer u de filterfuncties vergelijkt.

Als u uw eigen bron gebruikt, is het aan u om de kwaliteit van uw water te testen. Het is belangrijk om op te merken dat veel waterkraanfilters niet het niveau van diepgaande filtratie bieden om meer schadelijke bacteriën en andere micro-organismen te verwijderen die vaak in het bronwater voorkomen.

Type kraanfilter

De kraanwaterfilters worden geleverd met een eigen spoelbakkraan, die u naast uw standaard kraan moet installeren.

Terwijl sommige filtratiesystemen kunnen bieden een keuze van kraan kleuren en ontwerpen, zullen veel komen met een standaard kraan, en je zult een stijl upgrade te kopen van de fabrikant afzonderlijk.

U bent misschien niet druk bezig met het uiterlijk van uw filterkraan, maar als u op zoek bent naar een kraan die past bij het ontwerp van uw keuken, of ziet er slim uit, moet u dit meenemen in uw aankoopoverwegingen.

Vergeet niet dat je meestal niet kunt een filter aan te sluiten op een standaard kraan, dus je als je niet van de kraan uw filter kwam met, zult u niet in staat zijn om elke vervanging die je wilt kopen.

Er zijn een aantal functies aan een filterkraan die je misschien wel aanspreken, afgezien van kleur of stijl. De meeste kranen zijn tegenwoordig loodvrij, wat voorkomt dat verontreinigingen uw schoon gefilterd water gaan rijgen. Neem contact op met uw fabrikant als u niet zeker bent van een product.

Langdurige filters

Alle filters in een kraanwaterfiltratiesysteem moeten na een bepaalde periode worden vervangen, maar sommige systemen bieden filters met een langere levensduur die net zo effectief zijn als die van hun concurrenten. Als u geld wilt besparen op vervangingsfilters, zoek dan naar producten met duurzame of langdurige filters.

Merk op dat de levensduur van een filter kan worden beïnvloed door externe factoren, zoals de kwaliteit van uw ingaand drinkwater, evenals het gebruik van filters. Als u alleen uw gefilterd water te gebruiken voor het drinken, zal uw filters waarschijnlijk langer duren dan als je ze aan het werk op een regelmatige basis voor een hele reeks van waterfiltratie behoeften.

Duurzame componenten

Net zoals u op zoek moet gaan naar duurzame filters, is ook de levensduur van de componenten van uw kraansysteem belangrijk.

Een kraanfilter dat bestaat uit componenten van lage kwaliteit heeft eerder behoefte aan regelmatig onderhoud en reparaties dan een filter dat is ontworpen met duurzame, goed gebouwde componenten. Door iets meer te besteden aan een product van een hoger niveau kunt u in de toekomst geld besparen op het onderhoud.

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten of de filters van een product voldoen aan het door de fabrikant aangegeven kwaliteitsniveau, dus het is de moeite waard om te kijken naar beoordelingen en FAQ's om te zien of er trends zijn in defecte of beschadigde componenten bij eerdere klanten.

Vergeet ook niet dat als het product NSF of WQA gecertificeerd is, de fabrikant door middel van testen door derden heeft bewezen dat het product zo effectief werkt als zij zeggen.

Hoogwaardige kraan

Een kraan is een van de belangrijkste onderdelen van dit soort waterfilters, dus het is belangrijk dat de kraan van een product goed werkt, er goed uitziet en gemakkelijk te installeren is. Sommige kranen zijn veel mooier van ontwerp dan andere, en het materiaal waaruit een kraan is opgebouwd kan de algehele kwaliteit ervan bepalen.

Zoek naar een loodvrije kraan, die voorkomt dat uw schoon gefilterd water opnieuw wordt verontreinigd.

Probeer u niet te veel te laten meeslepen door een bedrijf dat een "designer" kraan aanbiedt, want dit betekent meestal niets en het product is waarschijnlijk niet anders dan de concurrentie.

Remineralisatie filter

De aankoop van een kraanwaterfilter met een ingebouwd remineralisatiefilter is niet essentieel, maar het is de moeite waard om te weten wat een kraanwaterfilter is, voor het geval het een aantrekkelijke functie voor u is.

Omdat de meeste kraanwaterfiltratiesystemen mineralen zoals calcium en magnesium uit het drinkwater verwijderen, zouden sommige mensen kunnen vinden dat water licht zuur en onaangenaam smaakt.

Een remineralisatiesysteem voegt deze mineralen in gezonde hoeveelheden terug in het water, waardoor de alkaliteit en de smaak verbeteren.

Een systeem met een ingebouwd remineralisatie filter kan iets meer kosten, maar als u van de smaak van alkalisch water geniet, zal dit extra filter u waarschijnlijk aanspreken. Merk op dat u ook een aparte remineralisatie filter kunt aanschaffen als het filtratiesysteem waar u naar kijkt er geen heeft.

Ondersteuning van de fabrikant en productgarantie

U zou hopen dat er niets mis zou gaan met uw kraanwaterfilter nadat u deze hebt gekocht, maar als u een defect of beschadigd systeem zou ontvangen, zou het hebben van een garantie op uw product van essentieel belang zijn.

Garantie geeft de gebruiker meestal recht op een geld-terug-garantie of een vervangend filter/filteronderdeel als er iets beschadigd raakt binnen een bepaalde periode na aankoop. Dit kan u helpen om de zekerheid te krijgen dat als uw product niet aankomt zoals geadverteerd, u nog steeds uw geld terug kan eisen of het kan ruilen voor een vervangend product.

Ook als u vragen of zorgen heeft over een product, zou u er baat bij hebben om rechtstreeks met de fabrikant van het product te kunnen spreken. Veel bedrijven bieden live ondersteuning voor hun klanten, wat een niveau van klantenservice en betrokkenheid laat zien. Het is de moeite waard om te weten te komen over de aangeboden ondersteuning van de fabrikant voordat u een aankoop doet.

Onderhoud van de kraanwaterfilter

Uw kraanwaterfilter is ontworpen voor veelvuldig gebruik en daarom is het belangrijk dat u uw filters controleert op efficiënte prestaties en ze indien nodig vervangt.

Hoe weet ik wanneer mijn filter moet worden vervangen?

Het is niet altijd duidelijk wanneer een filter moet worden vervangen, dus het beste wat u kunt doen is een logboek bijhouden dat u kunt gebruiken om te controleren hoe lang u elk filter hebt gebruikt. De handleiding van uw filtratiesysteem moet meer gedetailleerde informatie geven over wanneer elk filter moet worden vervangen, dus het is vaak een kwestie van onthouden om ze op het juiste moment te vervangen.

Filters moeten over het algemeen na een periode van 6 maanden tot 2 jaar worden vervangen. Als u uw filter vaker gebruikt dan het beoogde gebruiksniveau, of als uw inkomende watertoevoer bijzonder hoog is in vervuilende stoffen, moet u misschien uw filters vervangen voordat de aanbevolen vervangingstijd verstreken is.

Het vervangen van uw filters

Wanneer het tijd is om uw filters te vervangen, zullen de meeste fabrikanten een kraanwaterfilter leveren voor het vervangen van uw verwijderbare cartridges. Meestal kunt u verwachten dat het proces van het vervangen van uw filters niet langer dan twee minuten duurt, en het is onwaarschijnlijk dat u professionele hulp nodig heeft om de klus te klaren.

De meerderheid van de kraanwaterfilters gebruiken een draai- of kliksysteem voor het eenvoudig verwijderen en vervangen van filters. Sommige filtratiesystemen kunnen worden geleverd met sleutels voor het vastschroeven van de filters.

Om een filter te verwijderen, hoeft u alleen maar te draaien of te klikken om het vrij te maken van de filterbehuizing en het naar behoren af te voeren.

Herhaal vervolgens dezelfde methode in omgekeerde volgorde om een vervangingsfilter aan het filterhuis te bevestigen.

Zet de kraan aan zodat het water ten minste vijf minuten door het systeem kan spoelen om eventueel bezinksel weg te spoelen en het filter te activeren voor gebruik.

Het reinigen van uw componenten

Als uw filterlichaam stof of bezinksel begint op te nemen, verwijder dan de filters en geef ze een schone lei met warm, zeepachtig water.

De aansluitleidingen kunnen ook worden gereinigd volgens de handleiding van uw filter. De filters zelf hoeven niet te worden gereinigd, want u vervangt ze gewoon wanneer ze niet meer zo efficiënt werken.

Na jaren van gebruik is het waarschijnlijk dat uw kraanwaterfiltersysteem tekenen van slijtage begint te vertonen en wellicht wat basisreparaties nodig heeft.

Als er iets in uw systeem kapot gaat, zijn er vervangende onderdelen, zoals plastic leidingwerk en filterbeugels, online beschikbaar tegen de prijzen van de fabrikant. Controleer of een onderdeel overeenkomt met uw filter voordat u een aankoop doet.

Veelgestelde vragen

Waarom kosten sommige filters meer dan andere?

De prijs van een waterfilter heeft niet altijd betrekking op de kwaliteit of de efficiëntie bij het filteren van water. Het is verstandig om er niet van uit te gaan dat je krijgt waar je voor betaalt, want vaak is een product duurder omdat een bedrijf de prijs ervan moet verhogen voor verkoop- of marketingdoeleinden. Houd er ook rekening mee dat sommige fabrikanten hun filtersystemen of onderdelen van overzeese locaties kunnen betrekken tegen een veel goedkopere prijs, zonder de oorsprong van het product in de beschrijving te vermelden.

U moet uw eigen onderzoek doen als u overweegt een filter te kopen dat bijzonder duurder of goedkoper is dan de gemiddelde marktprijs. Klantenreviews kunnen nuttig zijn, maar neem ze met een snufje zout. Verwacht niet dat een product perfect is, en zoek naar reviews waarin de fouten van een filter en de pluspunten ervan worden vermeld. Dit geeft u een realistischer idee over de kwaliteit van het filter.

Kan ik mijn kraanwaterfilter meenemen als ik naar een nieuw huis verhuis?

Ja, u hoeft alleen maar uw watertoevoer uit te schakelen, de filter aan de "T" van de koudwaterleiding los te koppelen, vervolgens uw kraan te verwijderen en het hele apparaat naar de nieuwe locatie te brengen. Van daaruit kunt u het op precies dezelfde manier installeren als in uw eigen huis.

Ik heb net mijn filter vervangen en het water is bewolkt - wat is er aan de hand?

Geen paniek - bewolkt water na een filtervervanging is geen onheilspellend teken of iets vreselijks. Het is zeer waarschijnlijk dat er lucht gevangen zit in je filterhuis, die zich vermengt met het water. U kunt het probleem oplossen door uw watertoevoer uit te schakelen en uw kraan op te tillen om hem aan te zetten, waardoor er lucht vrijkomt voordat er weer water in het systeem kan stromen. Als u het filter 5 minuten doorspoelt, moet u eventuele aanhoudende vertroebeling of melkziekte uit het water verwijderen.

Waarom stroomt het water van mijn kraan zo langzaam?

Er zijn een paar redenen waarom uw kraan minder snel water produceert: ofwel omdat uw waterkwaliteit aanzienlijk slecht is, ofwel omdat de waterdruk in uw huishouden aanzienlijk laag is.

In gebieden waar de waterkwaliteit bijzonder slecht is, zullen uw waterfilterpatronen zich veel sneller vullen. Een langzame watertoevoer is een indicatie dat u uw filter moet vervangen, want zelfs als het water nog steeds vervuild is, kan het niet efficiënt zijn.

Als u weet dat de waterkwaliteit niet de schuld is, en uw filters zouden goed moeten werken, zou u in plaats daarvan een probleem kunnen hebben met de waterdruk in uw regio. Als het water stroomt in uw huis met een druk van 30 PSI of lager, zal uw kraan filtersysteem moeite hebben om water te dwingen door de filtermedia met een goede snelheid. U kunt een boosterpomp kopen als uw huishoudelijke waterdruk bijzonder laag is.

Hoe eenvoudig is het om een kraanwatersysteem te installeren?

De installatie is geen wandeling in het park, maar het is ook niet onmogelijk. Kraanwatersystemen zijn ontworpen voor doe-het-zelf installatie, dus u hoeft geen loodgieter te bellen om de klus te klaren. De installatie vereist geduld en de mogelijkheid om de instructies op te volgen. Als u ze allebei hebt, is er geen reden waarom u het zelf niet zou kunnen proberen.

Kan ik mijn kraanwaterfilter aansluiten op mijn koelkast?

Ja, u kunt uw filter aansluiten op uw koelkast, ijsmaker of koffiezetapparaat. U hoeft alleen maar een andere "T"-sectie te installeren bij uw gefilterde waterleiding en de kraan aan te sluiten op het apparaat met behulp van een flexibele plastic slang. Het is mogelijk dat u meer plastic slangen moet aanschaffen als u niet genoeg over hebt van de installatie. Neem contact op met uw fabrikant als u niet online kunt vinden waar u de kraan kunt kopen.

Is de certificering belangrijk?

Het certificeren van een kraanwaterfilter bij NSF International en de Water Quality Association is niet wettelijk verplicht, maar als u een filter tegenkomt dat niet gecertificeerd is, is het de moeite waard om u af te vragen waarom dit wel het geval is.

De certificering toont aan dat een filter onafhankelijk is getest om te voldoen aan de veiligheids- en prestatie-eisen, wat bewijst dat het product doet wat een fabrikant zegt dat het doet. Het ziet er erg goed uit voor een fabrikant om een product te laten certificeren - je moet je dus afvragen waarom ze dat niet zouden doen.

Wat is er mis met ongefilterd water?

Ongefilterd water is volkomen veilig om te drinken, maar het bevat nog steeds een aantal TDS, of totaal opgeloste vaste stoffen, die de kwaliteit, het uiterlijk, de geur en de smaak kunnen beïnvloeden. Over het algemeen wordt water veiliger, lekkerder, frisser en schoner wanneer het wordt gefilterd met behulp van een kraanwaterfiltersysteem.

Filters kunnen chemicaliën verwijderen die worden gebruikt om uw water te reinigen tijdens de behandeling, zoals chloor en chlooramines, maar ook grotere sedimenten die nog steeds in uw water kunnen blijven hangen nadat het is verwerkt. Sommige filters verwijderen harde watermineralen zoals calcium en magnesium, maar ook zware metalen, lood en andere onzuiverheden.

Is er een verschil tussen flessenwater en gefilterd water?

Het belangrijkste verschil tussen flessenwater en gefilterd water is de prijs. Terwijl een kraanfilter een grotere aanschafprijs heeft, is gebotteld water veel duurder als oplossing op lange termijn. Als u geen fan bent van de smaak van uw leidingwater, en u drinkt alleen gebotteld water, dan is een waterfilter een investering die u echt zal helpen om geld te besparen in de loop van de tijd.

Gebotteld water is meestal bronwater dat afkomstig is van een ondergrondse bron, en kan nog steeds wat verontreinigingen bevatten (hoewel niet zo veel als leidingwater). Gefilterd water is leidingwater dat alle chemicaliën en verontreinigingen heeft laten verwijderen.

Hoe werken kraanwaterfilters?

hoe werkt een kraanwaterfilter

Voordat we beginnen uit te leggen hoe kraanfilters werken, moeten we er zeker van zijn dat u zich ergens van bewust bent. Kraanwaterfilters filteren het water, maar ze zuiveren het niet. Veel mensen beschouwen de twee termen als synoniem, maar ze zijn eigenlijk niet hetzelfde.

Voor de duidelijkheid, waterfilters zoals deze produceren gefilterd water, terwijl omgekeerde osmose systemen zuiver water produceren. Het verschil tussen de twee is opmerkelijk, maar hier is een snelle uitleg van wat er anders is.

Wanneer je een waterzuiveraar gebruikt, hoef je deze niet te gebruiken op behandeld water. U kunt het gewoon gebruiken op ongetest bronwater, of zelfs op water waarvan u weet dat het verontreinigd is. Waterzuiveraars zoals omgekeerde osmose-systemen verwijderen tot 99% van de verontreinigingen in het water. Eigenlijk, om een waterzuiveringssysteem te kunnen noemen, moet een unit in staat zijn om tenminste 95% van de verontreinigingen te verwijderen.

Waterfilters moeten niet worden gebruikt op sterk vervuilde of onbehandelde waterbronnen omdat ze niet op die manier werken. Wanneer u een waterfilter gebruikt zoals een kraanwaterfiltersysteem, verbetert u de kwaliteit van het water met maximaal 20%. Dit betekent automatisch dat het water gezonder zal zijn dan voor de filtratie, maar het betekent niet dat het goed voor u zal zijn. Een sterk vervuilde waterbron kan nog steeds gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, zelfs als u het filtert.

Dus, hoe werken ze?

Kraanwaterfilters vertrouwen meestal op een patroonfilter. De cartridge heeft meer componenten die samenwerken om de verontreinigingen in het water eruit te filteren. Hoewel er misschien een aantal verschillen tussen de modellen gemaakt door verschillende fabrikanten, de meeste van hen maken gebruik van dezelfde componenten en werken op een vergelijkbare manier.

 • Sedimentverwijdering Dit is de eerste stap in het filtratieproces, en het wordt meestal gedaan met behulp van een niet-geweven zeef die om de cartridge wordt gewikkeld. De zeef is speciaal ontworpen om grote en kleine deeltjes zoals roest, vuil, puin en zand tegen te houden.
 • Actiefkoolblok Nu het water grotendeels vrij is van bezinksel en roest, bereikt het het actiefkoolblok. De actieve kool heeft een poreus oppervlak, gevuld met hoekjes en gaatjes. Wanneer het water door het blok stroomt, worden de verontreinigingen in het water opgesloten in deze spleten door middel van een proces dat adsorptie wordt genoemd. Af en toe wordt het poreuze oppervlak van de actieve kool gevuld met verontreinigingen, zodat het rendement ervan afneemt. Daarom moet u er altijd voor zorgen dat u schone filters gebruikt.
  De meeste fabrikanten gebruiken tegenwoordig behandelde actieve kool voor hun cartridges. Dit betekent dat een andere stof wordt geïmpregneerd in de koolstof om het een aantal bijzondere eigenschappen te geven. Soms wordt er zilver aan toegevoegd om eventuele schimmels of bacteriën die aan het koolstoffilter zouden kunnen ontsnappen te doden. Andere keren worden er andere chemicaliën gebruikt, maar die hebben hetzelfde doel.
 • Chemische verwijdering De volgende stap in het filtratieproces zorgt ervoor dat de chemische verontreiniging wordt verminderd. Actieve koolfilters zijn zeer goed in het verwijderen van gebruikelijke verontreinigingen zoals chloor, maar ze kunnen geen chemicaliën zoals zware metalen of zelfs magnesium en calcium eruit filteren. Daarom zorgen de meeste fabrikanten ervoor dat dit filter andere verontreinigingen die in uw waterbron terecht kunnen komen, zoals lood, kwik, of nitrieten en nitraten, verwijdert. Dit filter blokkeert ook slechte geuren en smaken. De hoeveelheid tijd dat het water in contact blijft met het patroonfilter bepaalt hoeveel verontreinigingen er worden opgevangen. Als het water langer in contact is met het actief koolfilter, zullen er meer verontreinigingen in het poreuze oppervlak van het filter worden opgevangen. Hierdoor zullen veel kraanwaterfilters een tragere waterstroom produceren.

Koopgids: Hoe koop ik een waterfilter voor kraanmontage?

beste kraanwaterfilters

Het feit dat de meeste kraanwaterfilters op dezelfde manier werken, betekent niet dat ze hetzelfde zijn gebouwd. Sommige hebben kenmerken, andere niet. Maar welke functies zijn eigenlijk goed voor u?

Welke functies moet ik in een kraanwaterfilter zoeken?

 1. Filterwisselsensor - Kraanwaterfilters zijn onderhoudsarme apparaten. Een constante onderhoudsoperatie die u echter regelmatig moet uitvoeren voor elk filter is het vervangen van het filter. Het hebben van schone filters is essentieel als u te allen tijde schoon water wilt drinken. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer de filters moeten worden vervangen voordat ze door vuil worden geblokkeerd. Een filtervervangingssensor kan daarbij helpen. Sommige modellen gebruiken een sensor die u verwittigt wanneer de filters de vervangingsperiode naderen, terwijl anderen u alleen verwittigen wanneer het filter onmiddellijk moet worden vervangen. Het maakt niet uit welke van de sensoren uw filter heeft, zolang het er maar één heeft. Als u geen filter met een dergelijke sensor kiest, moet u elke filterwissel die u doet markeren.
 2. Filter Levensduur - Hoe langer uw filters meegaan, hoe minder vaak u ze hoeft te vervangen. Dit lijkt misschien niet zo'n groot voordeel omdat het wisselen van filters meestal niet meer dan 5 minuten duurt, maar het kan frustrerend zijn om het filter elke maand te moeten vervangen. Als u weet dat u niet erg geduldig bent, kan het beter zijn om te kiezen voor een eenheid die vanaf het begin een minder frequente filterwissel nodig heeft.
 3. 360 graden draaien - Sommige kraanwaterfilters draaien helemaal niet, en dit kan een ongemak zijn als u de afwas doet, vooral als u grotere potten of schalen gebruikt. Het hebben van een draaibaar filter zal dit probleem helemaal wegnemen.
 4. Verschillende afwerkingen - Als u de afwerking van het waterfilter kiest, helpt u het decor van de keuken te onderhouden. Kies dezelfde afwerking als uw andere apparaten en armaturen, en de kraan zal mengen recht in het ontwerp van de keuken.

Kraanwaterfilterinstallatie

Hoewel ze door verschillende fabrikanten worden geproduceerd, hebben de meeste kraanwaterfilters een vergelijkbaar installatieproces. Voordat u met de installatie begint, moet u een regelbare moersleutel en wat teflon tape bij de hand hebben. De meeste kraanwaterfilters worden geleverd met alle benodigde onderdelen voor de installatie, en sommige worden ook geleverd met teflon tape, maar het is beter om voorbereid te zijn. Hier is hoe u een kraanwaterfilter installeert.

 1. Verwijder de beluchting van de kraan. De beluchter kan erg vastgeschroefd zijn, dus zorg ervoor dat je de regelbare sleutel gebruikt als je hem niet met de hand kunt verdraaien.
 2. Plaats de originele beluchter op de inzetstukken die in de doos van het waterfilter zitten om er zeker van te zijn dat u de juiste voor uw kraan vindt.
 3. Schroef de nieuwe insteekbeluchter op de kraan.
 4. Monteer de kraan waterfilter op het nieuwe inzetstuk.
 5. Als het filterpatroon niet voorgemonteerd is, plaatst u het nu in het filter.
 6. Zet het water aan en laat het minstens 10 minuten lopen voordat u het water proeft.
 7. Zo kan het filter worden geactiveerd.
 8. Controleer op lekkages. Als er geen lekken zijn, bent u klaar. Als er iets lekt, probeer het dan te repareren door wat teflon tape aan te brengen.

Tapkraan Water Filter Reiniging & Vervanging

kraanwaterfilter reviews

Het vervangen van het filter gebeurt op een andere manier, afhankelijk van het model en de fabrikant. Meestal duurt deze handeling echter niet langer dan 5 minuten.

Als u een kraanwaterfilter kiest dat gebruik maakt van een filterwisselsensor, moet u de indicatie ervan respecteren en de filters op de juiste manier vervangen. Sommige fabrikanten zullen u er ook via de mail aan herinneren wanneer het tijd is om de filters te vervangen. Als uw kraanwaterfilter geen filterwisselindicator heeft, moet u altijd de datum waarop u de filters heeft gewisseld op uw kalender aangeven. De meeste waterfilters worden geleverd met een capaciteitsindicator, dus je weet dat het moet duren voor ongeveer 100, 200, of meer gallons, maar je weet niet hoe lang dat betekent.

Gemiddeld zou een Amerikaans huishouden tot 2 gallons drinkwater per persoon per dag verbruiken. Dus als u in een huishouden van drie leeft, betekent dat 6 gallons per dag. Dit betekent dat u een waterfilter met een capaciteit van 200 gallons ongeveer één keer per 30 dagen moet vervangen. Deze periode kan variëren afhankelijk van uw verbruik.

Als u merkt dat er kalkafzetting op uw kraanwaterfilter zit, kunt u deze reinigen met een schoon vod en wat azijn of kalk-/citroensap. Vul een kom water met een mengsel van 1/2 water + 1/2 azijn of citroensap, dompel het vod in het mengsel en gebruik het om de kalkaanslag te verwijderen.

Conclussie

Kraanwaterfilters zijn tegenwoordig zeer effectief in het blokkeren en verwijderen van verschillende verontreinigingen uit uw waterbron. Sommige modellen zijn zo technologisch geavanceerd dat ze meer dan 70 verschillende verontreinigingen verwijderen, iets wat alleen mogelijk is bij gebruik van omgekeerde osmose systemen in het verleden.

In tegenstelling tot andere filtratiesystemen produceren deze modellen geen afvalwater, wat het gebruik ervan goedkoper en milieuvriendelijker maakt. Door hun goede filtercapaciteit en goedkope prijs zijn ze zeer waardevol.

De beste tap kraanwaterfilters verwijderen het merendeel van de verontreinigingen in uw water, waardoor het water beter smaakt, vergelijkbaar met dat van flessenwater.

We zijn er zeker van dat u na het lezen van onze kraanwaterfilter beoordelingen en de uitgebreide koopgids die we hebben opgesteld, klaar bent om een geïnformeerde beslissing te nemen over welk model het juiste is voor u.