Watergenius waterontharder

Als ondersteuning voor de zuivering van het leidingwater is een waterontharder van Watergenius onmisbaar. De ontharders van Watergenius zijn een alles-in-één oplossing: niet alleen wordt kalk uit het leidingwater gefilterd, maar ook andere oneffenheden zoals chloor (smaak en geur), zware metalen en bacteriën worden middels deze waterontharder automatisch uit het water gefilterd. Logischerwijs is het van groot belang dat drinkwater zuiver is, maar ook de zuiverheid van leidingwater moet niet onderschat worden. Wanneer dit water niet zuiver is, kan dit leiden tot schade. Hieronder kun je meer lezen over de wijze waarop hard water onderdelen binnen de woning kan beschadigen en op welke manier een waterontharder van Watergenius je hiertegen kan beschermen.

De negatieve effecten van kalkwater

In het leidingwater bevinden zich deeltjes van calcium en magnesium, ook wel ionen genoemd. Van zichzelf zijn deze oplosbare deeltjes onschuldig, zolang ze in beweging blijven. In stilstaand water verharden deze ionen echter, waardoor kalk ontstaat. Kalk is een boosdoener voor diverse toestellen binnenshuis. Apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser, waterkoker, strijkijzer, koffiezetapparaat en de CV ketel maken gebruik van leidingwater om de boel runnende te houden. Kalk leidt echter tot kalkaanslag en corrosie, wat na verloop van tijd zal leiden tot beschadigingen. Deze kun je gelukkig voorkomen door een Watergenius waterontharder te installeren.

De voordelen van een Watergenius ontharder

Kalk in leidingwater kan dus een behoorlijk negatief effecten hebben op zowel waterleidingen als op de onderdelen van uiteenlopende apparaten die gebruik maken van leidingwater. Het installeren van een waterontharder van Watergenius is de beste manier om dergelijke schadeposten te voorkomen. Maar naast het voorkomen van schade levert het installeren van een waterontharder van Watergenius je nog meer voordeel op.

Een waterontharder van Watergenius werkt kostenbesparend

Kalkwater kan dus leiden tot beschadigingen. Om deze beschadigingen te laten repareren dan wel de defecte onderdelen te laten vervangen, zul je kosten moeten maken. In het slechtste geval zal het gehele toestel vervangen moeten worden, waardoor de kosten nog hoger uitvallen. Dankzij een waterontharder van Watergenius kan kalk zich geen weg meer banen naar deze onderdelen, zodat deze schadeposten in zijn geheel niet meer kunnen ontstaan. Tevens zul je geen onderhoudskosten meer hoeven te spenderen om kalk tegen te gaan, want kalk komt niet langs het filter. Tot slot hebben apparaten minder energie nodig om zacht water op te warmen, wat zal leiden tot een lagere energierekening.

Beter voor de badkamer

Kalkaanslag kan ook op het sanitair terug te vinden zijn. Vooral kranen zijn vaak het slachtoffer van kalkaanslag. Ook op de wanden en tegels van een badkamer kan kalk te vinden zijn. Waterontharders van Watergenius voorkomen dit. Deze ontharders zorgen er tevens voor dat zacht water uit de kranen stroomt, wat beter is voor de huid en tevens beter mixt met shampoos en zeepsop.

Assortiment van Watergenius

De volgende producten kun je vinden bij Watergenius:

  • Home Water Station: het water wordt onthard en het drinkwater wordt geheel zuiver gemaakt.
  • Soft Water Solution: de beste oplossing voor het zacht maken van hard water.
  • Wellness Water Solution: voortaan komt zacht water uit iedere kraan in huis.
  • Project Water Treatment: voor oplossingen die toepasbaar zijn voor industrieel gebruik. Waterontharding op grote schaal.