Waterboss waterontharder

Waterboss, in Nederland ook wel bekend als Consens-us, beschikt over uiteenlopende waterontharders, welke zowel voor huishoudelijk als industrieel gebruik zijn. Dit merk garandeert je ontharders van een hoogwaardige kwaliteit tegen een goedkope prijs. Vaak wordt aangenomen dat goedkoop duurkoop is, maar vele klanten zijn uiterst tevreden over de diensten van Waterboss. En als je nog twijfelt, is het mogelijk om bij Waterboss een gratis demo aan te vragen, zodat je zeker weet dat je kwaliteit aanschaft. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen die gepaard gaan met het installeren van een Waterboss waterontharder. Al je twijfels over de meerwaarde van een Waterboss ontharder worden weggenomen!

Waarom kiezen voor een Waterboss waterontharder?

Het leidingwater in Nederland is hard water. Dit houdt in dat zich in het leidingwater ionen van calcium en magnesium bevinden, welke in stilstaand water verharden tot kalk. Kalk kan schade aanrichting aan zowel leidingen als onderdelen van apparaten die leidingwater gebruiken, zoals bijvoorbeeld de vaatwasser of de wasmachine. Om dit te voorkomen plaats je een waterontharder van Waterboss, zodat de ionen van calcium en magnesium uit het water worden gefilterd en kalk niet kan ontstaan. Hieronder lees je meer over de voordelen van het installeren van een Waterboss waterverzachter.

Een Waterboss waterontharder voorkomt beschadigingen

Kalk kan leiden tot kalkaanslag aan corrosie binnen waterleidingen en onderdelen van toestellen, wat op den duur tot beschadigingen zal leiden. Soms zijn deze beschadigingen te repareren, soms moeten onderdelen vervangen worden en in het slechtste geval moet je een geheel nieuw toestel aanschaffen. Natuurlijk wil je dit voorkomen. Onderhoud help maar voorkomt schade nooit in zijn geheel. Wil je gerust zijn dat hard water geen schade aan kan richten, dan plaats je een waterontharder van Waterboss. Voor je het weet is het harde water omgezet naar zacht water dat geen schade kan aanrichten.

Dankzij een Waterboss waterontharder kun je flink besparen

Uit een onderzoek is gebleken dat het plaatsen van een Waterboss waterontharder je jaarlijks zo’n 650 euro kan besparen. Dat is altijd mooi meegenomen, toch? Maar uit welke kosten bestaat dit bedrag? Ten eerste zijn er de kosten die om de hoek komen kijken bij reparaties en vervangingen. Kalk kan niet meer tot schade leiden, dus deze vallen weg. Ook hoef je geen onderhoud meer te plegen middels bijvoorbeeld vaatwastabletten of chemicaliën, want kalk kan niet langs het filter komen. Daarnaast is gebleken dat zacht water sneller warm wordt in vergelijking met koud water, waardoor apparaten minder energie hoeven te spenderen. Dit zal leiden tot een lagere energierekening. Tot slot is zacht water beter voor shampoo, zeep en detergent, welke allen beter hun werk doen in kleinere kwantiteiten. Ook op deze producten zul je besparen.

Een Waterboss waterontharder is beter voor het milieu

Om kalk tegen te gaan is onderhoud nodig. Dit wordt vaak uitgevoerd aan de hand van chemicaliën, welke slecht zijn voor het milieu. Bij ontharders van Waterboss is hier geen sprake van. Ionen van magnesium en calcium worden gefilterd en afgevoerd via het riool. Kalk kan toestellen niet meer bereiken, wat onderhoud middels chemicaliën overbodig maakt.