Viessmann waterontharder

Bij Viessmann kun je terecht voor meerdere varianten van de waterontharder, zodat elk huishouden hier kan vinden wat nodig is. Door de Nederlandse waterleidingen stroomt hard water, water waarin ionen bevinden die kunnen leiden tot kalk. Kalk kan vervolgens weer leiden tot beschadigingen aan waterleidingen en onderdelen van apparaten. Voorkom deze schade middels een waterontharder van Viessmann.

Welke voordelen kleven er aan het gebruik van een Viessmann waterontharder?

Een waterontharder zet hard water om in zacht water, dat wil zeggen: water met ionen van calcium en magnesium, welke kunnen verharden tot kalk, wordt omgezet naar water zonder deze deeltjes (en dus zonder het risico op kalk). Het laten plaatsen van een waterontharder van Viessmann brengt meerdere voordelen met zich mee. Hieronder worden een aantal van deze voordelen voor je op een rijtje gezet.

Een Viessmann ontharder voorkomt beschadigingen

Kalk in leidingwater zal op den duur leiden tot beschadigingen aan zowel de waterleidingen als beschadigingen aan de onderdelen van toestellen die leidingwater gebruiken. Logischerwijs wil je dit voorkomen, want in het slechtste geval kan het zijn dat je een geheel nieuw toestel moet aanschaffen dan wel de leiding moet laten vervangen door een loodgieter. Door het installeren van een ontharder zullen calcium- en magnesiumionen uit het water gefilterd worden, waardoor kalk geen kans heeft om te ontstaan. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over beschadigingen door kalk.

Dankzij een Viessmann ontharder bespaar je op een hoop kosten

Als kalk beschadigingen veroorzaak, gaat dit gepaard met kosten die je moet maken om onderdelen te repareren dan wel het hele toestel te laten vervangen. Zonder ontharder zul je tevens voorzorgsmaatregelen moeten nemen om kalkschade te voorkomen, wat tevens gepaard gaat met kosten. Door het installeren van een Viessmann waterontharder zul je deze kosten niet hoeven te maken. Tevens bespaar je op de energierekening, omdat onthard water sneller warm wordt (en apparaten dus minder energie kost).

Een Viessmann waterontharder is een betere optie voor het milieu

Om schade door kalk te voorkomen, zul je onderhoud moeten plegen. Veelal gebruik je hiervoor chemicaliën die slecht zijn voor het milieu. Door het plaatsen van een Viessmann ontharder zijn deze chemicaliën overbodig, wat een waterontharder een groene optie maakt.

Een Viessmann ontharder is beter voor jezelf

Hard water is drinkbaar en niet schadelijk voor de mens. Toch kun je ook zelf de voordelen ondervinden van het plaatsen van een Viessmann waterontharder. Het water dat uit de douchekop komt is tevens leidingwater. Hard water mixt slecht met zeep en shampoo, waardoor je meer van deze producten nodig hebt en alsnog minder effectief gereinigd wordt. Zacht water levert je een schonere huid en schonere haren op.

Welke Viessmann systemen kan ik aanschaffen?

Het merk Viessmann heeft één productielijn, welke bestaat uit een vijftal varianten. Het verschil tussen deze varianten zit hem vooral in de capaciteit en de algehele grootte van de ontharder. De productielijn van Viessmann heet VS. In totaal zijn er vijf varianten van de VS, georderd op klein naar groot qua capaciteit: VS 34, VS 74, VS 87, VS 87 H en VS 124.