Tapworks waterontharder

Tapworks is één van de meest gerenommeerde merken als het gaat om compacte simplex waterontharders die uitstekend in staat zijn om jouw leidingwater schoon te maken. Immers is schoon leidingwater van groot belang, vooral voor de leidingen en apparaten die gebruik maken van leidingwater. In leidingwater bevinden zich namelijk ionen van calcium en magnesium. Van zichzelf zijn deze deeltjes niet schadelijk, maar wanneer het water te lang stil staat verharden deze deeltjes en ontstaat er kalk. Kalk kan wel een negatief effect hebben op leidingen en apparaten, maar deze schade is te voorkomen middels een waterontharder van Tapworks. Hieronder kun je meer lezen over de ontharders van Tapworks en waarom je hiervoor zou moeten kiezen.

Kalk: een vaak voorkomend probleem binnen menig Nederlands huishouden

Ionen van calcium en magnesium bevinden zich in het Nederlandse leidingwater, waardoor vele huishoudens op den duur problemen ondervinden door kalk. Kalk is namelijk slecht voor leidingen en apparaten die gebruik maken van leidingwater. Daarom wordt leidingwater met ionen van calcium en magnesium ook wel hard water genoemd. Kalk kleeft aan de binnenkant van leidingen en de onderdelen van apparaten. Dit staat ook wel bekend als kalkaanslag. Hierdoor ontstaat corrosie, wat op den duur leidt tot schade. Gelukkig is er een oplossing voor problemen met kalk: een waterontharder van Tapworks.

Hoe werken de waterontharders van Tapworks?

Tapworks maakt gebruik van compacte simplex modellen die werken middels een ionenwisselaar. Hierbij stroomt het leidingwater door het reservoir, waarna de ionen van calcium en magnesium uit het water worden gefilterd en vervangen worden door natriumionen. Deze ionen hebben geen smaak en zijn daarnaast niet schadelijk voor leidingen en onderdelen van apparaten. De ionen van calcium en magnesium blijven kleven aan het filter totdat deze verzadigd raakt, waarna het filter wordt schoongespoeld en de ionen van magnesium en calcium via het riool afgevoerd worden. Op deze manier wordt schade door kalk voorkomen.

De positieve effecten van een Tapworks waterontharders

Tapworks waterfilters voorkomen dus dat kalk schade kan aanrichten. Niet alleen blijven uiteenlopende apparaten (vaatwasser, wasmachine, koffiezetapparaat, strijkijzer, waterkoker) hierdoor functioneren, maar je zult tevens geen geld hoeven uit te geven om de boel te laten repareren dan wel te laten vervangen. Ook onderhoud is niet meer nodig, want er is geen manier waarop kalk het leidingwater kan binnen dringen. Waterontharders van Tapworks zetten hard water om in zacht water. Zacht water is milieuvriendelijker, beter op te warmen (beter voor de energierekening) en ook voor je eigen huid is zacht water beter. Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een ontharder van Tapworks.

Het assortiment van Tapworks

In de voorraad van Tapworks vind je één productielijn, bestaande uit vier varianten. Het verschil zit hem vooral in de capaciteit van de ontharders, qua functionaliteit werken de ontharders allen op dezelfde manier. De TW 11 is het model met de minste capaciteit, waardoor deze ontharder het meest geschikt is voor kleinverbruikers of kleine huishoudens. Het grootste compacte simplex model is de TW 22, welke meer geschikt is voor grotere huishoudens. In het midden zijn tevens twee varianten te vinden: de TW 15 en de TW 17.