Puricom waterontharder

De waterontharders van Puricom zijn uiterst geschikt voor menig huishouden, hoe groot dit huishouden ook is. Dit komt omdat je bij dit merk de keuze hebt uit meerdere typen ontharders, welke rangeren qua capaciteit. Maar wat doet een waterontharder eigenlijk? Zoals je misschien wel weet, kan er kalk ontstaan in leidingwater. Deze kalk ontstaat doordat ionen van calcium en magnesium in leidingwater te vinden zijn, welke hard worden en in kalk transformeren wanneer het water stilstaat. Kalk in leidingwater kan negatieve gevolgen hebben. Hieronder kun je lezen wat deze gevolgen zijn en waarom het installeren van een waterontharder van Puricom een goed remedie is tegen deze problemen.

Hoe veroorzaakt hard water problemen?

Water waarin kalk, door de aanwezigheid van ionen zoals calcium en magnesium, kan ontstaan wordt hard water genoemd. Er is tevens zacht water, wat leidingwater is waarbij de ionen uit het water gefilterd zijn middels een waterontharder. Hoewel calcium- en magnesiumionen een vast onderdeel zijn van leidingwater in Nederland, zijn vele leidingen en water gebruikende apparaten nog steeds niet bestand tegen kalk. Veelal dien je apparaten te onderhouden middels chemicaliën die kalkaanslag aanpassen, en deze bieden geen garantie dat er nooit schade kan ontstaan. Want dat is het grootste nadeel aan kalk in leidingwater: het kan op den duur leiden tot beschadigingen.

Installeer een Puricom waterontharder om schade te voorkomen

Het plaatsen van een ontharder van Puricom kan een hoop problemen voorkomen. Deze ontharders filteren de ionen van calcium en magnesium uit het water, zodat kalk niet meer kan ontstaan. Je houdt dus zacht water over. Je hoeft voortaan geen onderhoud meer uit te voeren aan apparaten, want een waterontharder van Puricon lost in één klap alle problemen op. Beschadigingen behoren tot het verleden, en daarmee ook de kosten die hiermee gepaard gaan. Ook onderhoudskosten zijn verleden tijd, en daarna zal de energierekening lager uitvallen omdat apparaten minder energie hoeven te spenderen aan het opwarmen van zacht water. Naast de lagere kosten, is zacht water beter voor het milieu en ook onder de douche zul je de positieve effecten van zacht water voelen. Je hebt minder zeep nodig en je huid en haren zullen schoner aanvoelen.

Welke modellen zijn in de voorraad van Puricom te vinden?

Puricom beschikt over één productlijn van waterontharders, waarbij je de keuze hebt uit vier verschillende varianten. Het verschil zit hem vooral in de capaciteit, verder zijn alle ontharders van Puricom simplex en compacte modellen. Echter bezitten ze alle een unieke eigenschap. Simplex modellen staan er om bekend dat alle onderdelen binnen één behuizing zijn geplaatst. Dit in tegenstelling tot een duo model, waarbij de zoutvoorraad veelal apart zit in plaats van integraal. Alhoewel het zoutvat in de behuizing te vinden valt, is deze wel los te koppelen zodat het vat gemakkelijker schoongemaakt kan worden. Dit is een slimme inventie die de ontharders van Puricom gebruiksvriendelijker maken in vergelijking met concurrenten. Je kunt bij Puricom kiezen tussen de volgende vier varianten: Stratos HE 15, UFW 15, HE 25 of UFW 25. Elk huishouden vindt de waterontharder die zij nodig hebben bij Puricom. Neem snel een kijkje in het assortiment voor meer informatie.