Puraqua waterontharder

Bij het uitkiezen van een geschikte waterontharder zullen vele merken de revue passeren, waaronder Puraqua. Puraqua waterontharders zijn een slimme keuze voor menig huishouden. Door de waterleidingen van menig Nederlands gezin stroomt hard water. In leidingwater bevinden zich van nature ionen van mineralen zoals calcium en magnesium. Van zichzelf zijn deze deeltjes niet schadelijk, maar door de stilstaande stand van leidingwater kunnen deze deeltjes hard worden en ontstaat er kalk. Kalk kan wel schadelijk zijn, zowel voor leidingen als toestellen die leidingwater gebruiken. Gelukkig kun je schade voorkomen door een waterontharder van Puraqua te installeren. Lees hieronder meer over de voordelen van ontharders en de soorten die bij Puraqua aan te schaffen vallen.

De nadelen van hard water

Hard water is dus leidingwater waarin kalk te traceren valt. Je hebt ook het tegenovergesteld: zacht water: bij dit water zijn de kalkdeeltjes uit het water gefilterd middels een waterontharder. Het ontharden van water kan een hoop problemen voorkomen. Kalk kan zich immers ophopen, wat leidt tot kalkaanslag. Te veel kalkaanslag leidt tot de corrosie van leidingen en apparaten, waardoor beschadigingen ontstaan. Deze zul je moeten verhelpen middels een reparatie, en in het slechtste geval zul je een huishoudelijk apparaat in zijn geheel moeten vervangen. Die kosten die hierbij om de hoek komen kijken zijn niet mals, en het liefste wil je dit voorkomen. De beste oplossing is het installeren van een waterontharder van Puraqua.

Bijkomende voordelen van een Puraqua waterontharder

Je hebt kunnen lezen dat niet alleen beschadigingen voorkomen kunnen worden, maar dat je tevens geen geld hoef uit te geven aan de kosten die hieraan verbonden zitten. Daarnaast zul je geen chemicaliën meer aan hoeven te schaffen die gericht zijn op het voorkomen van schade door kalk, want een ontharder van Puraqua voert deze taak al uit. En omdat de waterontharder hard water omzet in zacht water, zul je tevens zien dat de kosten voor energie omlaag gaan. Hoe dit komt? Apparaten hoeven minder energie te verspillen aan het verwarmen van zacht water in vergelijking met hard water. Minder energie = minder kosten.

Hoe werken de waterontharders van Puraqua

Puraqua maakt gebruik van compacte simplex modellen waarbij alle onderdelen in één en dezelfde behuizing zijn geplaatst. Binnen de cilinder van deze ontharders vind je een ionenwisselaar, het onderdeel wat er voor zorgt dat kalkdeeltjes uit het water gefilterd worden en je louter zacht water overhoudt. Wanneer het water door de wisselaar stroomt, worden de calcium- en magnesiumdeeltjes aangetrokken en verwisseld met natriumionen. Hierdoor kan geen kalk meer ontstaan. Natriumionen hebben geen smaak, waardoor deze verwisseling niet te detecteren valt door mensen.

Welke soorten waterontharders zijn aan te schaffen bij Puraqua?

Puraqua produceert simplex modellen met een compacte omvang. Simplex houdt in dat er één harsreservoir aanwezig is die zorgt voor het ontharden van het water. Dit houdt in dat er hard water zal stromen wanneer de ontharder schoongespoeld moet worden. Door deze taak uit te voeren wanneer weinig tot geen water gebruikt worden, zul je hier geen last van ondervinden. Alle modellen maken gebruik van ionenwisselaars om water te ontharden.