North Star waterontharder

De ontharders van North Star kunnen uitkomst bieden wanneer je op zoek bent naar een gepaste waterontharder voor jouw huishouden. Binnen no time zul je kunnen genieten van de voordelen die water zonder enige vormen van kalk je te bieden heeft. Immers is leidingwater met kalk de norm, wat ook wel bekend staat als hard water. In leidingwater bevinden zich namelijk ionen van magnesium en calcium. Van zichzelf zijn deze deeltjes niet schadelijk, maar wanneer water stilstaat in bijvoorbeeld leidingen worden deze deeltjes hard en ontstaat er kalk. En het is kalk wat voor veel problemen zorgt. Gelukkig is er een oplossing: een waterontharder van North Star. Hieronder kun je meer lezen over waterontharders en de problematiek omtrent kalk.

Hoe zorgt kalk voor problemen?

Kalk is dus te vinden in hard water, wat door de leidingen van onze woning stroomt en hierdoor ook gebruikt wordt door vele producten binnen onze woning. De centrale verwarming zou bijvoorbeeld niet werken zonder water, en ook voor applicaties zoals de vaatwasser of de wasmachine is leidingwater onmisbaar. Helaas zijn dit ook de producten die het vaakst negatief aangetast worden door kalkwater, waarna reparaties of, in het slechtste geval, reparaties nodig zijn. Tevens zul je kosten moeten spenderen aan vaatwastabletten of andere schadelijke chemicaliën, louter om deze problemen te voorkomen. Er is een veel effectievere oplossing om hard water om te zetten naar zacht water: een waterontharder van North Star.

Bijkomende positieve uitkomsten van het installeren van een North Star waterontharder

Door het installeren van een waterontharder van North Star kun je dus schade aan leidingen en apparatuur voorkomen, waardoor je tevens geen geld hoeft te spenderen aan het repareren dan wel vervangen van dit apparatuur. Dit zijn niet de enige kosten waarop je kunt besparen. Eerder werd al aangestipt dat vele mensen er voor kiezen om onderhoud middels chemicaliën uit te voeren, om op deze manier kalkschade te voorkomen. Niet alleen kost dit geld, maar het is tevens een milieuonvriendelijke optie. Door het (laten) plaatsen van een waterontharder van North Star hoef je dit geld niet meer te spenderen. Daarnaast is het algemeen bekend dat apparaten minder energie hoeven te verspillen om zacht water op te warmen. De energiekosten zullen dus ook omlaag gaan, wat je jaarlijks een mooi bedrag oplevert.

Welke toestellen vind je in het assortiment van North Star?

Niet ieder huishouden heeft dezelfde waterontharder nodig. Voor een kleinverbruiker dan wel een klein huishouden volstaat een compact model, terwijl grotere gezinnen behoefte hebben aan grotere modellen met meer functies. De volgende varianten zijn terug te vinden in het assortiment van North Star:

  • 9UD: de meest compacte variant voor kleine huishoudens en kleinverbruikers. Heeft een harsinhoud van 8.9 liter en een zoutvoorraad van 24 kilo.
  • 11UD: geschikt voor kleinere huishoudens met beperkte ruimte voor een ontharder. De harsinhoud is 10.4 liter, de zoutvoorraad zo’n 35 kilo.
  • 14UD: voor ietwat grotere huishoudens met een grotere inbouwhoogte. Heeft een harsinhoud van 14.2 liter en een zoutvoorraad van 50 kilo.
  • 17UD: geschikt voor huishoudens die relatief veel water verbruiken. De harsinhoud is 17.4 liter en de zoutvoorraad is 61 kilo.
  • 22UD: voor grootverbruikers of bedrijven. Beschikt over een harsinhoud van 21.8 liter en een zoutvoorraad van 57 kilo.
  • 40UD: perfect voor industrieel gebruik. Heeft een harsinhoud van 30 liter en qua inhoud voor de zoutvoorraad tikt deze ontharder de 100 kilo aan.