Nocalc waterontharder

Nocalc heeft geen mission statement nodig om duidelijk te maken waar dit merk voor staat: geen kalk meer in ons leidingwater. Door de leidingen van vele Nederlandse huishoudens stroomt hard water. Dit leidingwater wordt zo genoemd vanwege de aanwezigheid van kalk in het water, wat veelal meer een verzamelnaam is voor de ionen van calcium en magnesium. Deze ionen kunnen een negatief effect hebben op leidingen, maar ook op het apparatuur dat gebruik maakt van water. Hierbij kun je denken aan grotere apparaten zoals de vaatwasser of een wasmachine, maar ook een waterkoker kan beschadigd raken door een overvloed aan kalk. Een Nocalc waterontharder filter kalk uit het water, waardoor deze schadeposten niet meer voor kunnen komen. Hieronder vind je meer informatie.

De negatieve effecten van hard water

Van zichzelf zijn ionen in het leidingwater niet schadelijk. Het wordt vooral een probleem wanneer deze ionen zich bevinden in stilstaand water, wat in waterleidingen veelal het geval is. In stilstaand water verharden de ionen en ontstaat er kalk. Dit wordt om deze reden ook wel hard water genoemd. Kalk heeft negatieve effecten op diverse onderdelen binnen de woning. Zo kan er kalkaanslag ontstaan binnen leidingen of water gebruikende apparaten. Ook kan deze aanslag zich vestigen op ondergronden zoals kranen, douchekoppen of op de tegels van een badkamer.

Kalk kan leiden tot schade. Wanneer kalk zich ophoopt, is er sprake van kalkaanslag. Middels onderhoud aan de hand van uiteenlopende soorten chemicaliën kun je een hoop problemen voorkomen, maar niet alles is tegen te houden en boven zijn deze chemicaliën slecht voor het milieu. Na verloop van tijd zul je dankzij kalk met een schadepost te maken krijgen, waarbij het de vraag is of je leidingen of apparatuur nog kunt repareren of dat deze vervangen moeten worden. Hier kunnen behoorlijke kosten mee gepaard gaan. Door een waterontharder van Nocalc te installeren, voorkom je dergelijke schadeposten en de kosten die hierbij om de hoek komen kijken.

Meer voordelen van Nocalc waterontharders

Naast de kosten voor onderhoud, vervanging en reparatie zul je tevens merken dat jouw energierekening een stuk lager uitvalt wanneer je een waterontharder van Nocalc hebt geïnstalleerd. Dit komt omdat zacht water sneller warm wordt, waardoor apparaten minder energie hoeven te spenderen aan het verwarmen van water. In hard water bevinden zich immers deeltjes die het opwarmen moeilijker maken. Doordat apparaten minder energie gebruiken, zullen de energiekosten dalen. Jaarlijks kun je door het installeren van een waterontharder van Nocalc zo’n 650 euro besparen. Dit maakt het aanschaffen van een ontharder van Nocalc een waardevolle investering.

Het aanbod van Nocalc

In het assortiment van Nocalc vind je meerdere typen waterontharders. Ten eerste zijn er de CombiCompact systemen, welke bestaan uit een enkele reservoir waarin zich een filter bevindt. Deze filter vangt de onzuivere deeltjes op, waarna deze niet meer in het leidingwater te vinden zijn. Daarnaast kun je kiezen voor de PrefilterPLUS systemen, waarbij twee filters aanwezig zijn. Er is een pre-filter en een doseringsunit, zodat je zeker weet dat jouw leidingwater optimaal is gefilterd.