My Aqua waterontharder

In de zoektocht naar een passende waterontharder zijn er vele merken waaruit je kunt kiezen, waaronder My Aqua. Het aansluiten van een waterontharder is een slimme manier om vele kosten te besparen. Leidingwater maakt gebruik van zogenaamd hard water: water waarin mineralen zoals calcium en magnesium te traceren zijn. Deze mineralen worden veelal onder de parapluterm kalk geschaard. Kalk kan een nadelig effect hebben op leidingen en op leidingwater gebruikende apparaten zoals de vaatwasser of de wasmachine. Ook de centrale verwarming kan negatief aangetast worden door hard water. Dankzij een waterontharder van My Aqua filter je deze mineralen uit het leidingwater. Hieronder kun je meer lezen over dit merk en de voordelen van een waterontharder.

De voordelen van een My Aqua waterontharder

Als je ooit schade hebt gehad aan leidingen of water gebruikende toestellen binnen het huis, dan weet je dat de kosten die hiermee gepaard gaan flink kunnen zijn. Het liefste wil je dergelijke schadeposten voorkomen. Gelukkig is het mogelijk om schade door hard water te voorkomen: middels een My Aqua waterontharder. Je zult niet alleen besparen op vervangings- of reparatiekosten, maar ook op de kosten voor onderhoud en energie. Je hoeft immers geen maatregelen meer te nemen om kalk tegen te gaan, de waterontharder is de alles-in-één oplossing tegen kalk. Hard water wordt omgezet naar zacht water, wat geen schade kan berokkenen aan leidingen en toestellen. En omdat zacht water geen rondzwemmende deeltjes heeft, kan het beter verwarmd worden door toestellen. Dit kost vervolgens weer minder energie, waardoor ook deze kosten dalen.

Gemiddeld kan dit je een bedrag van tussen de 600 euro en 700 euro besparen. Dit is natuurlijk mooi meegenomen, maar de besparingen zijn niet de enige reden waarom je voor een waterontharder van My Aqua kunt kiezen. Tevens zijn ontharders van My Aqua beter voor het milieu. Zo hoef je geen chemicaliën meer aan te schaffen om apparaten te onderhouden, en wanneer je voor de hydraulische variant van My Aqua kiest ben je helemaal groen bezig (later hierover meer). Daarnaast zul je al snel merken dat je met een fijner gevoel onder de douche uit komt. Waar je voorheen last had van een droge huid, zijn deze tijden voorbij. Zacht water is namelijk beter voor huid & haren en zorgt er daarnaast voor dat zeep en shampoo beter schuimen, waardoor je schoner bent dan ooit tevoren.

Waterontharder varianten in het assortiment van My Aqua

Wanneer je besluit om jouw waterontharder aan te schaffen bij My Aqua, dien je vooraf een aantal keuzes te maken. Zo kun je bij My Aqua kiezen tussen elektronische of hydraulische waterontharders. Een elektrische waterontharder kan digitaal gestuurd worden, wat goed is voor het gebruikersgemak. Dankzij de aanwezigheid van verschillende programma’s kun je precies water ontharden op de manier die het best past bij jouw huishouden. Hydraulische waterontharders van My Aqua werken zonder stroom en spoelen louter wanneer het nodig is. Hierdoor zul je weinig zout en water verspillen. Voor de aanschaf van een waterontharder van My Aqua moet je rekenen op kosten tussen de €995,- en €1.450,-.