Kinetico waterontharder

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte waterontharder voor jouw huishouden, is Kinetico misschien wel het merk dat je zoekt. In het assortiment van deze producent vind je diverse soorten waterontharders, welke allen volgens de beproefde Kinetico forum ontworpen zijn. Het ontharden van water is een slimme move, want hard water kan voor problemen zorgen. In hard water, de standaard op het gebied van leidingwater, bevindt zich calcium en magnesium. Deze ionen van mineralen kunnen leidingen en apparaten op een negatieve manier aantasten. Door een waterontharder van Kinetico te installeren, kun je dergelijke problemen voorkomen. Lees hieronder meer over dit merk.

Het omzetten van hard water naar zacht water middels een Kinetico waterontharder

Naast hard water is er ook zacht water. Bij zacht water zijn de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water gefilterd dan wel verwisseld met natriumionen, waardoor tevens zacht water ontstaat. Kinetico beschikt over meerdere productlijnen op het gebied van waterontharders, zodat er voor iets wat wils is. Of je nu voor een groot huishouden of een wat kleiner huishouden moet zorgen, dit merk heeft alles wat jij nodig hebt. Je kunt immers een hoop problemen voorkomen door een Kinetico waterontharder te installeren.

De voordelen van een Kinetico waterontharder

Kalk kan leiden tot kalkaanslag en corrosie, wat schade aan leidingen en apparaten tot gevolg kan hebben. Middels een waterontharder filter je het kalk uit het water, waardoor je schade voorkomt. Hierdoor bespaar je een hoop geld: vervangings-, reparatie- en onderhoudskosten behoren voortaan tot het verleden. Ook hebben apparaten voortaan minder energie nodig om water op te warmen, want zacht water is sneller op te warmen. Al met al kun je dus een flink zakcentje besparen, jaarlijks tot een bedrag rond de 650 euro. Kortom, waarom zou je niet een waterontharder van Kinetico aanschaffen?

Hoe onderscheiden Kinetico waterontharders zich van andere ontharders?

Zowel door kenners als door consumenten worden de waterontharders van Kinetico gezien als een aantal van de effectiefste ontharders op de markt. Hoe komt dit? Ten eerste maken de waterontharders van Kinetico gebruik van twee reservoirs om hard water om te zetten naar zacht water. Hierdoor wordt het leidingwater altijd onthard, want de reservoirs zullen nooit gelijktijdig geregenereerd worden. De ontharders runnen niet op elektriciteit, waardoor ze duurzamer, zuiniger en betrouwbaarder zijn. Het regenereren van deze compacte ontharders wordt afgestemd op het watergebruik voor de hoogste effectiviteit. Dit alles maakt de aanschaf van een waterontharder van Kinetico een slimme keuze.

Het uitgebreide assortiment aan waterontharders van Kinetico

Binnen de voorraad van Kinetico vind je twee productlijnen: de duplex serie en de simplex serie. Simplex maken gebruik van maar één harsfles, waardoor je minder capaciteit hebt en er tijdens het regeneratieproces even hard water stroomt (het effect hiervan kun je opvangen door het regeneratieproces automatisch ’s nachts te laten uitvoeren). Duplex modellen maken gebruik van twee harsflessen, waardoor de capaciteit groter is en het water continu onthard kan worden. Qua duplex modellen heb je de keuze uit de volgende varianten: Premier Compact en de 2050 c waterontharder. Qua simplex modellen kun je kiezen voor de Kube 15 of de Essential 8.