Judo waterontharder

Overweeg je een waterontharder van Judo aan te schaffen? Dan maak je een goede keuze. Niet alleen omdat het installeren van een ontharder van zichzelf een goed idee is, maar tevens omdat Judo een uitstekende producent van ontharders is die beschikt over een uitgebreid assortiment aan producten. Zo is er voor ieder huishouden een geschikte waterontharder te vinden. Waterontharders, ook wel bekend als waterverzachters, voeren immers een belangrijke functie uit. Bij Nederlandse huishoudens stroomt er hard water door de leidingen, dat wil zeggen: water waarin kalk zich bevindt.

Kalkwater is slecht voor leidingen en apparaten

Alhoewel kalk niet schadelijk is voor mensen wanneer het gedronken wordt, is het drinken van water maar zo’n 4% van het waterverbruik op een dag. Leidingwater wordt veelal gebruikt voor diverse soorten toestellen. Hierbij kun je denken aan de vaatwasser of de wasmachine, maar ook als je een theetje zet of een soepje wilt maken zul je hard water moeten gebruiken om de waterkoker te vullen. Kalk kan leiden tot kalkaanslag en corrosie, waarna onderdelen van apparaten of leidingen beschadigd raken. Dit kan voorkomen worden door kalk uit het water te filteren middels een waterontharder van Judo.

Meer voordelen van een Judo waterontharder

Waterontharders van Judo kunnen schade aan leidingen, kranen en leidingwater gebruikende apparaten voorkomen. Logischerwijs zul je hierdoor ook op kosten besparen die gepaard gaan met het repareren of vervangen van deze onderdelen of apparaten. Ook qua onderhoud zul je minder hoeven uit te geven. Tevens zullen de energiekosten lager worden, want zacht water wordt sneller warm in vergelijking met hard warm. Uit een onderzoek is gebleken dat je jaarlijks tussen de 600 en 700 euro kunt besparen door een waterontharder van Judo te installeren.

Maar de voordelen zijn niet louter gericht op geld. Voor onderhoud heb je chemicaliën nodig, die slecht zijn voor het milieu. Waterontharders zijn juist milieuvriendelijke opties. Kranen en douchekoppen zullen minder te maken krijgen met kalkaanslag. Ook zul je merken dat je schoner uit de douche stapt, omdat zacht water zorgt voor een betere werking van zeep en shampoo. Je wordt beter schoon en hoeft minder te gebruiken. Hierdoor bespaar je dus ook op wasproducten, en ook wasmiddel zul je minder hoeven aan te schaffen.

Het assortiment aan waterontharders van Judo

Judo beschikt over een relatief groot assortiment aan waterontharders. De volgende ontharders van dit merk zijn verkrijgbaar:

  • Biosoft – C: compact duplex duo model. Capaciteit: 1012 liter / 10 dH.
  • Quicksoft Duo: compact duplex duo model. Capaciteit: 1012 liter / 10 dH.
  • Quicksoft Uno: compact simplex model. Capaciteit: 250 liter / 10 dH.
  • Quicksoft – C: compact duplex duo model. Capaciteit: 500 liter / 10 dH.
  • Judomat Kompakt 30 M – KB: compact simplex model. Capaciteit: 3000 liter / 10 dH.
  • Judomat Kompakt 45 M – KB: compact simplex model. Capaciteit: 4500 liter / 10 dH.
  • Judomat Kompakt 60 M – KB: compact simplex model. Capaciteit: 6000 liter / 10 dH.
  • Judomat Kompakt 100 M – KB: compact simplex model. Capaciteit: 10000 liter / 10 dH.
  • MultiSoft 2P: duplex duo model met een capaciteit van 500 liter / 10 dH.