Hydrotense waterontharder

Het is de moeite waard om te overwegen om een Hydrotense waterontharder aan te schaffen, want het gebruiken voor een ontharder voor het leidingwater is geen overbodige luxe. Waarschijnlijk weet je wel dat leidingwater in Nederland sporen van kalk bezit, waardoor het Nederlandse leidingwater ook wel getypeerd wordt als hard water. Voor de mens zijn deze deeltjes niet schadelijk, maar diverse apparaten en onderdelen van de woning kunnen wel na verloop van tijd schade oplopen dankzij dit harde water. Een waterontharder van Hydrotense voorkomt dergelijke problemen. Hieronder kun je meer lezen over de problemen die ontstaan door hard water, hoe Hydrotense dit aanpakt en welke producten je bij Hydrotense kunt aanschaffen.

Hoe veroorzaakt hard water problemen?

Hard water is dus leidingwater waarin mineren zoals calcium en magnesium te traceren zijn. Het tegenovergestelde van hard water is zacht water, leidingwater waarbij deze deeltjes er uit gefilterd zijn. Hard water kan een probleem worden na verloop van tijd. Kalkdelen hopen zich namelijk op, wat leidt tot kalkaanslag. Alhoewel je middels onderhoud veel kunt verwijderen, kan er na verloop van tijd corrosie ontstaan. Denk aan leidingen of onderdelen van bijvoorbeeld de wasmachine die dankzij kalk beschadigd raken. Kalk tast dus diverse leidingwater gebruikende apparaten op een negatieve wijze aan. Een waterontharder van Hydrotense voorkomt dit door hard water te filteren.

Welke keuzes heb je bij het uitkiezen van een Hydrotense waterontharder?

Ontharders hebben verschillende eigenschappen, waarbij de opties waarvoor je kiest vooral afhangt van wat je belangrijk vindt. Ten eerste is er de capaciteit van een ontharder, welke afgestemd moet worden op de grootte van het huishouden. Hoe groter het huishouden, hoe groter de capaciteit. Zo zijn er ontharders met een inhoud van 8 liter, die het best geschikt zijn voor kleinere huishoudens van drie personen. Maar je kunt ook kiezen voor een ontharder met een inhoud van 22 liter, wat meer geschikt is voor huishoudens met acht personen. Zowel voor huishoudelijk als industrieel gebruik vind je bij Hydrotense een gepaste oplossing.

Daarnaast dien je een keuze te maken voor de wijze waarop de waterontharder regenereert. Een ontharder raakt na een tijdje verzadigd, want op een gegeven moment is het maximum aantal deeltjes calcium en magnesium verzameld. Middels regerenatie wordt de ontharder schoongespoeld, waarna deze weer calcium en magnesium uit het water kan filteren. Regeneratie kan op vier manieren uitgevoerd worden: volume gestuurd, waarbij je dit handmatig of automatisch kunt doen. Of je voert dit tijdgestuurd uit, wat direct of uitgesteld uitvoerbaar is. Vele waterontharders zijn in staat om zelf aan te voelen wanneer regeneratie nodig is. Tevens is het bij sommige modellen in te stellen wanneer regeneratie plaatsvindt, zodat je dit ’s nachts kunt uitvoeren wanneer niemand er hinder van ondervindt.

Vele waterontharder varianten in het assortiment van Hydrotense

Bij Hydrotense ben je aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt op het gebied van waterontharders. De volgende ontharders zijn aan te schaffen bij deze producent:

  • Seduction Family
  • StandAlone Family
  • HighFlow
  • Duplex

Tevens is het mogelijk om 250 ml Resup harscleaner aan te schaffen, voor het schoonmaken van de hars binnen de ontharder.