Halutec waterontharder

Er zijn diverse merken op de markt waaruit je kunt kiezen wanneer je op zoek bent naar een waterontharder, en Halutec is er één van. Water bevindt zich over om ons heen in huis: de centrale verwarming maakt er gebruik van, net als de vaatwasser of de wasmachine, en als je een goede pot koffie wilt zetten zul je tevens water nodig hebben. Echter bevat het meeste leidingwater mineralen die slecht zijn voor leidingen en apparaten die gebruik maken van water. Hierbij kan gedacht worden aan mineralen zoals calcium en magnesium, die leiden tot kalkaanslag en corrosie van leidingen en toestellen. Door een Halutec waterontharder te installeren, filter je deze mineralen uit het water en voorkom je beschadigingen.

Hoe werkt een Halutec waterontharder precies?

De waterontharders van Halutec maken gebruik van ionenwisselaars. Meer dan duizenden kleine deeltjes kunsthars in een cilinder dienen als een soort filter voor het water. Het water stroomt langs deze kunsthars korreltjes, waarna de kunsthars calcium en magnesium uit het water filtert door deze aan te trekken als een magneet, waarna deze mineralen uit het water worden verwijderd. De ionen van calcium en magnesium worden als het ware uitgewisseld met natriumionen, een smaakloze stof die te vergelijken is met zout in opbouw. De kunsthars korreltjes kunnen verzadigd raken, vol met ionen van calcium en magnesium. De waterontharder dient schoongespoeld tijdens het regeneratieproces, waarna de ontharder weer in staat is om zijn taak uit te voeren.

Waarom kiezen voor Halutec?

Halutec, tegenwoordig beter bekend als Minimax, is één van de pioniers op het gebied van waterontharders. Als één van de eerste producenten ontworpen zij een ontharder welke kon meten hoe hard het water was, zodat het regeneratieproces altijd op het beste moment gestart kon worden. Hierdoor bespaar je niet alleen op het zout en het spoelwater, maar tegelijkertijd wordt het harde water dat kan ‘ontsnappen’ geminimaliseerd. Het is door technologische snufjes zoals deze dat Halutec één van de bekendste merken op het gebied van waterontharders is geworden. Ook het feit dat meerdere ontharders in het assortiment van deze producent te vinden zijn, speelt een rol in het succes van dit merk.

Meer voordelen van een Halutec waterontharder

Een waterontharder gebruik je om kalkdeeltjes uit het water te filteren, zodat deze in de toekomst niet voor problemen kunnen zorgen. Immers kunnen kalkaanslag en corrosie leiden tot beschadigingen. Door dit te voorkomen, bespaar je vervangings- en/of reparatiekosten. Ook zul je minder onderhoud hoeven te plegen aan diverse apparaten middels chemicaliën, wat geld scheelt en beter is voor het milieu. Tevens zullen de energiekosten omlaag gaan, want zacht water is beter op te warmen wat apparaten minder energie kost. Per jaar bespaar je een bedrag van tussen de 600 en 700 euro door een waterontharder te installeren.

Welke waterontharders zijn te vinden in het assortiment van Halutec?

Bij Halutec heb je de keuze uit de volgende ontharders:

  • Domus DPS 300: duplex ionenwisselaar die op waterdruk werkt.
  • Domus DPS 500: duplex duo model ionenwisselaar.
  • Domus DPS 600: compact duplex duo model met een ionenwisselaar van 11 liter.
  • Sensorsoft: volumegestuurde ionenwisselaar met een inhoud van 9 liter.