Grunbeck waterontharders

Wanneer je merkt dat bepaalde apparaten van leidingwater gebruik makende apparaten hun rendement beginnen te verliezen, is het tijd om een waterontharder van Grunbeck te installeren. Hard water, water waarin zich spoortjes van magnesium en calcium bevinden, kan leiden malfunctionerende apparaten binnen de woning of in het bedrijfspand. Kalkaanslag kan leiden tot corrosie, wat het functioneren van een apparaat kan verslechteren en in het ergste geval kan leiden tot beschadigingen. Gelukkig staan de waterontharders van Grunbeck je bij om al jouw problemen op dit gebied op te lossen. Lees hieronder meer over deze waterontharders en welke je zoal in het assortiment van Grunbeck terugvindt.

Wanneer is het tijd om een waterontharder van Grunbeck te plaatsen?

Meerdere toepassingen binnen een woning maken gebruik van leidingwater. Hierbij kan gedacht worden aan een wasmachine, maar ook de centrale verwarming maakt gebruik van water. Daarnaast stroomt het harde water, water waarin kalkdeeltjes te vinden zijn, door diverse leidingen en kranen binnen het huis. Deze applicaties kunnen door het kalk in het water hun rendement compleet kwijtraken of, in het ergste geval, onherstelbaar beschadigd raken. Wanneer apparaten hun rendement verliezen dan wel beschadigd raken, is het eigenlijk te laat. Voorkomen is beter dan genezen, in dat geval.

Wanneer apparaten hun rendement langzaam verliezen, is dit een indicatie dat kalk de boel negatief aan het aantasten is en dat er ingegrepen moet worden middels het plaatsen van een waterontharder van Grunbeck. Maar er zijn meerdere signalen die aangeven dat dit hoog nodig. Wanneer bijvoorbeeld de tegels in de badkamer exorbitant last krijgen van kalkaanslag, is dit letterlijk een teken aan de wand. Daarnaast kan het zijn dat je na het douchen sneller last hebt van een droge huis, wat tevens veroorzaakt kan worden door hard water. Grunbeck helpt je, met behulp van de waterontharder, met het op peil houden van de waterkwaliteit.

Welke soorten waterontharders kun je aanschaffen bij Grunbeck?

Zowel consumenten als ondernemers zijn bij Grunbeck aan het goede adres voor de aanschaf van waterontharders. Of het nu gaat om een gezin bestaande uit drie personen of een bedrijf bestaande uit 30 werknemers, bij Grunbeck vind je altijd een gepaste oplossing voor ieder waterprobleem. Alle waterontharders van dit merk zijn aan te sturen middels de Grunbeck app. Hieronder vind je de waterontharders die geschikt zijn voor consumenten:

  • SoftliQ SC 18: geschikt voor huishoudens tot vijf personen. De intelligente besturing zorgt er voor dat de ontharder automatisch gedesinfecteerd wordt.
  • SoftliQ SC 23: geschikt voor huishoudens of gezelschappen tot twaalf personen. De intelligente besturing desinfecteert automatisch. Tevens geeft een alarm tijdig aan wanneer het zout vervangen moet worden. De LED verlichtingsring zorgt er voor dat deze ontharder altijd goed te vinden is.
  • SafeliQ EA 30: deze adsorber beschermt je tegen bijna alle ziekten ter wereld. Geschikt voor huishoudens tot vijf personen.
  • SoftliQ PA 20: een combinatie van een ontharder en een adsorber. Het beste van beide werelden: calcium en magnesium wordt uit het water gefilterd en je wordt tegelijkertijd beschermd tegen vrijwel elke ziekte ter wereld.