Golantec waterontharder

Er zijn vele merken op de markt die in staat zijn om leidingwater te ontharden, en Golantec is één van de beste merken op dit gebied. Immers is het uiterst vervelend wanneer je de nare gevolgen van hard water ondervindt. Met hard water bedoelen we het leidingwater waarin sporen van calcium en magnesium te vinden zijn, wat kan leiden tot kalk. Kalk kan je leidingen en verschillende apparaten die gebruik maken van leidingwater aantasten, bijvoorbeeld door middel van kalkaanslag. Wanneer deze aanslag te lang blijft zitten, kan het leiden tot corrosie en beschadigingen. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen, en de beste manier om dit te doen is middels een waterontharder van Golantec.

Wat doet een waterontharder van Golantec precies?

Voorkomen is beter dan genezen, dat is het motto van Golantec. Maar hoe gaan de ontharders van deze fabrikant precies te werk? Veelal wordt gebruik gemaakt van ionenwisselende harsen. Het harde water, waarin dus nog calcium en magnesium te traceren valt, stroomt door de tank met kunsthars. De calcium- en magnesiumionen worden aangetrokken door kleine harsbolletjes, waarna natriumionen worden afgegeven. Zo wordt hard water omgezet in zacht water.

Kosten besparen middels een Golantec waterontharder

Hard water, water waarin kalk zich bevindt, kan leidingen en toestellen die leidingwater gebruiken negatief affecteren. Door corrosie kunnen beschadigingen ontstaan waar jij vervolgens voor moet opdraaien. Deze kosten, of het nu om het repareren of vervangen van een apparaat gaat, zijn niet mals en wil je liever vermijden. Dankzij een waterontharder van Golantec kan dit. Ook de kosten van het onderhoud kun je voortaan vermijden, want de ontharders van dit merk zetten hard water om in zacht water. Kalk in het leidingwater hoort tot het verleden. En ook de energierekening zal lager uitvallen, want van zacht water is het bekend dat dit sneller warm wordt. Je wasmachine hoeft voortaan minder moeite te doen om de juiste temperatuur te bereiken, waardoor minder energie gespendeerd wordt.

Waterontharders van Golantec: een milieuvriendelijke optie

Op kosten kunnen besparen is altijd fijn, en de besparingen van een Golantec waterverzachter zijn dan ook niet mis: gemiddeld zo’n 650 euro per jaar. Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een waterontharder. Eén daarvan is dat deze ontharders goed zijn voor het milieu. Je hoeft nu geen chemicaliën meer te gebruiken voor het onderhouden van diverse applicaties. Kalkaanslag en corrosie zullen immers geen probleem meer vormen. In ons dagelijks leven zijn we altijd op zoek naar groenere, duurzame en milieuvriendelijkere opties. De waterontharders van Golantec zijn hier een goed voorbeeld van.

Welke waterontharders van Golantec zijn aan te schaffen?

De waterontharders van dit merk hebben alle hetzelfde design, waarbij het verschil hem vooral zit in de capaciteit. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer de ontharder geschikt is voor grotere huishoudens. In het assortiment van Golantec zijn de volgende waterontharders te vinden:

  • EC – 10: compacte simplex ontharder die runt op elektriciteit. De capaciteit van de EC – 10 is 2900 liter / 10 dH.
  • EC – 14: heeft een capaciteit van 3970 liter / 10 dH.
  • EC – 18: heeft een capaciteit van 5130 liter / 10 dH.
  • EC – 22: beschikt over een capaciteit van 6290 liter / 10 dH.
  • EC – 25: heeft een capaciteit van 7275 liter / 10 dH.
  • EC – 30: beschikt over een capaciteit van 7275 liter / 20 fH.