General Electric waterontharder

Op zoek naar een geschikte waterontharder? Dan is de waterontharder van General Electric iets voor jou! Deze multinational bezit een groot arsenaal aan innovatieve staaltjes technologie en elektronica, dus ook een waterontharder mag niet ontbreken in de voorraad van deze bekende producent. Een ontharder van General Electric is de beste optie voor het ontkalken van het leidingwater. Hieronder kun je meer lezen over waterontharders, de voordelen van deze toepassingen en tot slot lees je over een aantal waterontharders van General Electric.

Waarom een waterontharder van General Electric laten aansluiten?

Wanneer zich deeltjes van calcium en magnesium in het kraanwater bevinden, is er sprake van hard water. Dit harde water heeft een negatief op verschillende apparaten en toestellen, waarbij je kunt denken aan allerlei applicaties die gebruik maken van leidingwater: wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker of een strijkijzer. Ook de centrale verwarming kan aangetast worden door hard water. Gelukkig is er een manier om hard water zacht te maken, dat wil zeggen: om de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water te filteren. Dit doe je aan de hand van een General Electric waterontharder.

Welke voordelen levert een waterontharder van General Electric me op?

Hard water kan tot beschadigingen leiden aan diverse applicaties. Deze wil je voorkomen, niet alleen omdat je er hinder van zou ondervinden maar tevens omdat je opdraait voor de kosten die gepaard gaan met het repareren of vervangen van de applicaties. Een waterontharder voorkomt dat kalk schade aan kan richten, en daarnaast zul je tevens geen kosten meer hoeven te spenderen aan het onderhouden dan wel beschermen van apparaten tegen kalk. Daarnaast zal de energierekening lager uitvallen, omdat toestellen zoals bijvoorbeeld de vaatwasser of de wasmachine minder energie hoeven te spenderen aan het opwarmen van zacht water. Al met al levert je dit jaarlijks zo’n 650 euro op.

Maar naast de monetaire voordelen kunnen er andere factoren zijn die je doen beslissen om te kiezen voor een waterontharder van General Electric. Zo is een waterontharder goed voor het milieu. Velen zijn volumetrisch en gebruik geen elektriciteit. Daarnaast hoef je geen chemicaliën meer te gebruiken om toestellen te onderhouden, wat tevens beter is voor het milieu. Daarnaast is zacht water beter voor je eigen lijf. Alhoewel het drinken van hard water niet schadelijk is, zorgt hard water er wel voor dat zeep en shampoo minder effectief zijn. Zacht water vergroot de effectiviteit van deze producten, waardoor je minder hoeft te gebruiken en het positieve effect op je haar en huid groter zal zijn. Genoeg redenen om te kiezen voor een waterontharder van General Electric.

Over welke waterontharders beschikt General Electric?

De in Amerika geproduceerde waterontharders van General Electric voldoen aan alle geëiste kwaliteitsnormen (ISO 9001) waaraan ontharders dienen te voldoen. Je zit dus altijd goed bij dit merk, wat je ook zoekt. De keuze is groot, want het assortiment van General Electric houdt rekening met het feit dat huishoudens kunnen variëren qua grootte. Hieronder vind je een greep uit het assortiment van General Electric:

  • GE – 18C: een compact simplex model waarbij alle onderdelen in één behuizing te vinden zijn. De capaciteit is 5100 liter / 10 dH.
  • GXOF27KE: een compacte simplex ontharder dat runt op elektriciteit. De capaciteit is 6629 liter / 10 dH.