Gamma waterontharder

In het assortiment van de bouwmarkt Gamma vind je alles wat je nodig hebt voor de fervente doe-het-zelver, dus ook waterontharders mogen niet ontbreken. Te weinig mensen zijn zich bewust van het gemakt van een waterontharder. Kalk wordt voor lief genomen, het is iets wat in ons leidingwater te vinden is en er is weinig wat we er aan kunnen doen. Echter is dat niet helemaal waar: kalk kan uit het leidingwater gefilterd worden door middel van een waterontharder.

Een waterontharder filtert mineralen zoals calcium en magnesium uit het water. Wanneer het hars van de ontharder verzadigd is geraakt, wordt het gefilterde kalk afgevloeid middels het riool en wordt de ontharder van Gamma schoongespoeld aan de hand van zout. In het assortiment van Gamma vind je de volgende twee zouttabletten voor waterontharders:

  • Axal: deze ronde tabletten worden per 25 kilogram verkocht voor een prijs van €9.29,-. De tabletten zijn op bestelling verkrijgbaar. Zo kun je optimaal genieten van zacht water (in tegenstelling tot hard water bevindt zich in zacht water geen kalk).
  • Isifix: dit regenereerzout is aan te schaffen voor €8.79,- per 25 kilogram. Met regeneratie wordt het proces bedoeld waarbij de hars/filter/ionenwisselaars van een waterontharder wordt schoongespoeld wanneer deze verzadigd zijn geraakt. Dankzij het zout wordt de ontharder weer helemaal schoon en kan het leidingwater weer zacht worden gemaakt. Bij Gamma ben je aan het juiste adres voor dit soort zout.

Waarom gebruik maken van een Gamma waterontharder?

Er zijn twee soorten leidingwater te onderscheiden: hard water en zacht water. In hard water vind je mineralen, denk aan calcium of magnesium, die negatieve effecten tot gevolg kunnen hebben. Deze mineralen zorgen voor kalkaanslag binnen leidingen en uitlopende apparaten in huis die gebruik maken van leidingwater. Naar verloop van tijd kan er, vooral bij slecht onderhoud, corrosie ontstaan, wat leidt tot schade. Je zult dan een toestel moeten repareren of, in het slechtste geval, moeten vervangen. Er is gelukkig een manier om kalkschade te voorkomen: een waterontharder van de Gamma, welke hard water omzet naar zacht water.

Dit zal je een hoop kosten besparen: geen onderhoudskosten, geen vervangingskosten en geen reparatiekosten. Tevens zullen de energiekosten omlaag gaan, omdat zacht water sneller op temperatuur te brengen is. Daarnaast zijn waterontharders van de Gamma een milieuvriendelijkere optie, want je hoeft voortaan geen chemicaliën meer te gebruiken voor het onderhouden van de uiteenlopende huishoudelijke toestellen.

Over de Gamma

Gamma is één van de bekendere bouwmarkten van België, voor vele consumenten is het dé doe-het-zelf winkel voor het aanschaffen van uiteenlopende klusartikelen. Naast waterontharders vind je bij de Gamma van alles in het grote assortiment: gereedschappen, bouwmaterialen, behang, elektra, hout, ijzerwaren, sanitair, vloeren en ga zo maar door… bijna alles wat je nodig hebt als fervent doe-het-zelver kun je vinden in de voorraad van de Gamma. In totaal zijn er bijna 86 vestigingen van deze keten in België, waarbij de jaarlijkse omzet rond de 170 miljoen euro ligt.