Erie waterontharder

Wanneer je zoekende bent naar een geschikte waterontharder, is het merk Erie misschien iets voor jou. Deze fabrikant beschikt over een enorm assortiment bestaande uit vele varianten waterontharders, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is bij Erie. Het is aan te raden om een waterontharder te laten installeren, want het effect van kalk in leidingwater wordt nogal eens onderschat. Deze deeltjes leiden tot kalkaanslag, iets wat je continu moet schoonmaken in apparaten om te voorkomen dat dit tot beschadigingen leidt.

Echter zijn er ook plekken waar je niet zo eenvoudig kunt schoonmaken, zoals leidingen en de centrale verwarming. Op deze plaatsen kan kalk leiden tot corrosie en schade. Gelukkig kun je dit voorkomen door een waterontharder van Erie te installeren. Hieronder valt meer te lezen over waarom je een ontharder zou moeten plaatsen en vind je meer info over het grote assortiment van Erie.

Waarom waterontharders van Erie inmiddels onmisbaar zijn

Mineralen in leidingwater, zoals calcium en magnesium, kunnen leidingen en huishoudelijke toestellen op een negatieve wijze aantasten. Water dat deze mineralen bevat wordt hard water genoemd. Zonder waterontharder zal je continu apparaten moeten onderhouden met chemicaliën, wat geld kost en tevens slecht is voor het milieu. Daarnaast kunnen beschadigingen alsnog optreden, waarna je met de gebakken peren zit. Het plaatsen van een waterontharder van Erie voorkomt al deze problemen. Bovendien bespaar je dus niet alleen op onderhoudskosten, maar ook op potentiële vervangings- en reparatiekosten. Je vraagt jezelf bijna af waarom je het überhaupt niet zou doen.

Geld besparen is überhaupt één van de meest genoemde redenen waarom er gekozen wordt voor waterontharders van Erie. Gemiddeld zul je jaarlijks zo’n 650 euro besparen op kosten door een ontharder te plaatsen. Niet alleen de eerder genoemde kosten, maar ook je energiekosten zal lager uitvallen. Door het kalk in hard water moeten machines, denk aan wasmachines of vaatwassers, harder werken om op temperatuur te komen. Zacht water, water zonder kalk, bereikt sneller warmere temperaturen. Een waterontharder van Erie is dus een hele kostenbesparende maatregel.

Het grote assortiment aan waterontharders van Erie

Qua keuze kom je niets tekort bij de fabrikant Erie. Of je nu een klein of groot huishouden hebt en of je op zoek bent naar iets voor huishoudelijk of industrieel gebruik, bij Erie vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van waterontharders. In totaal zijn er vier productlijnen verkrijgbaar bij Erie voor residentieel gebruik:

  • IQsoft: van deze lijn zijn vier varianten beschikbaar: Eco 9, Eco 12, Eco 18 en Eco 26. Deze simplex ontharder runt op elektriciteit en maakt gebruik van een ionenwisselaar, waarbij calcium- en magnesiumionen omgezet worden naar natriumionen. Hoe hoger het cijfer van het model, hoe hoger de inhoud en capaciteit van de ontharder.
  • Slimline: je kunt kiezen uit de varianten Eco 8, 11, 14, 17, 24 of 30. Deze compacte simplex ontharder maakt gebruik van een ionenwisselaar.
  • Softline: verkrijgbaar in vier varianten: Eco 10, 15, 20 of 30. Deze lijn bestaat uit duo simplex modellen met apart zoutvat.
  • Maxima: bij deze productlijn heb je de keuze uit vijf varianten: Eco 11, 15, 20, 26 of 32.