Electrolux waterontharder

Ben je aan het overwegen om een waterontharder van Electrolux aan te schaffen? Een slimme keuze, want er zitten vele voordelen verbonden aan het installeren van een Electrolux waterverzachter. Waterontharders zetten namelijk hard water om in zacht water. Hard water kan namelijk, na verloop van tijd, schade berokkenen aan diverse toestellen die gebruik maken van leidingwater. Usual suspects zijn toestellen zoals de wasmachine of de vaatwasser, maar ook iets groots en moeilijker te onderhouden als de centrale verwarming maakt gebruik van water dat hard is.

In hard water zit kalk, wat voor kalkaanslag en corrosie kan zorgen. Dit kan schade berokkenen, wat je natuurlijk het liefst wilt voorkomen. Immers zal schade leiden tot kosten die je moet afrekenen om de boel te laten repareren dan wel een geheel nieuw toestel aan te schaffen. Gelukkig kan dergelijke schade voorkomen worden, door een waterontharder van Electrolux te installeren. Hieronder kun je meer lezen over de positieve aspecten van een ontharder en het assortiment van Electrolux.

Waarom het installeren van een Electrolux waterontharder een goed idee is

Eerder in de tekst kon je al lezen dat hard water, water waarin mineralen zoals calcium en magnesium te vinden zijn, voor problemen kan zorgen voor apparaten die gebruik maken van leidingwater. Hierbij kun je denken aan uiteenlopende problemen zoals corrosie van de wasmachine, kalkaanslag in de vaatwasser of kalkaanslag op de kranen van het bad. Om dit te laten repareren dan wel vervangen moet je kosten maken, en dit kan een flinke som geld kosten. Andere kosten die je maakt zijn het onderhouden van apparaten om kalkproblemen te voorkomen. Je kunt op deze kosten besparen door een waterontharder van Electrolux te installeren.

Er zijn nog veel meer kosten waarop je bespaart dankzij een waterontharder van Electrolux. Zo is uit onderzoek gebleken dat hard water minder snel warm wordt, waardoor apparaten meer energie moeten spenderen om een bepaalde temperatuur te bereiken. Bij zacht water wordt de juiste temperatuur veel sneller bereikt. Je kunt dus flink besparen op je energierekening door een waterontharder te installeren. Een investering die zich op de lange termijn uitbetaalt. Zo kun je jaarlijks een bedrag van 650 euro besparen op kosten door een waterverzachter van Electrolux te installeren. Dit is tevens een duurzame en milieuvriendelijke optie.

Welk product van Electrolux kun je aanschaffen?

In het assortiment van Electrolux vind je de Electrolux 18 L waterverzachter terug. Deze compacte ontharder is zowel volumetrisch als elektrisch, zodat jij het apparaat kunt laten runnen op de manier die jou het beste uitkomt. De hars is 18 L, zodat flink wat kalk uit het leidingwater gefilterd kan worden voordat deze schoongespoeld moet worden. Tevens is er een aparte zoutbak met een inhoud van 45 liter, waarbij een alarm duidelijk aangeeft wanneer deze bak aangevuld moet worden. Volgens Electrolux is dit product geschikt voor huishoudens bestaande uit één tot zes personen. Dit product is compact doch stijlvol en efficiënt, waardoor je er zeker van bent dat de water gebruikende apparaten binnen jouw woning voortaan optimaal beschermd worden.