Ecowater waterontharder

Als je op zoek bent naar een geschikte waterontharder, zijn de waterontharders van Ecowater een goede optie voor jou. Waterontharders kunnen een belangrijke rol vervullen bij het schoon houden van water. Deze ontharders, ook wel bekend als waterverzachters, zetten hard water om naar zacht water. Hard water bevat namelijk sporen van calcium en magnesium, welke schadelijk kunnen zijn voor diverse toestellen die je dagelijks gebruikt. Denk aan de wasmachine, de vaatwasser, de centrale verwarming of een koffiezetapparaat.

Een waterontharder filtert als het ware de schadelijke deeltjes uit het leidingwater, waardoor je zacht water krijgt dat geen schade kan berokkenen aan de toestellen. Een ontharder van Ecowater helpt je hierbij. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen van het gebruik van een Ecowater ontharder en het ruime assortiment waarover Ecowater beschikt.

Wat zijn de voordelen van een Ecowater waterontharder?

Er kleven meerdere voordelen aan het gebruik van een ontharder van Ecowater. Wist je bijvoorbeeld dat je zo’n €650,- per jaar kunt besparen door een waterontharder van Ecowater te laten plaatsen? Hierbij hebben we het niet alleen over de vervangings- en reparatiekosten van allerlei applicaties binnen de woning (je voorkomt immers kalkaanslag door een ontharder te plaatsen), maar je hoeft tevens geen chemicaliën meer aan te schaffen om kalkaanslag of corrosie te voorkomen. Beter voor je portemonnee én beter voor het milieu.

Maar ook als het gaat om zeep, shampoo of detergent hoef je minder te spenderen. Hard water, door de aanwezigheid van kalkdeeltjes, voorkomt dat deze producten optimaal kunnen werken. Zacht water bevordert de werking van deze producten, zodat je minder hoeft te gebruiken voor een beter resultaat. En hierdoor hoef je minder vaak deze producten aan te schaffen, wat ook weer behoorlijk wat geld scheelt. Tevens is het beter voor je huid en je haren, want zeep en shampoo schuimen beter en reinigen je optimaal. Twijfel dus niet langer, en schaf een waterverzachter van Ecowater aan.

De vele soorten waterontharders in het assortiment van Ecowater

Ecowater heeft één van de grootste assortimenten op het gebied van waterontharders. Deze modellen maken allen deel uit van de Ecowater eVOLUTION lijn. Het verschil tussen de uiteenlopende modellen zit hem vooral in de inhoud van de varianten. Zo zijn er kleinere en compacte modellen die meer geschikt zijn voor kleinere huishoudens, maar er zijn tevens grotere varianten voor grotere huishoudens. Zo is er voor ieder wat wils. Hieronder worden de modellen uit de Ecowater eVOLUTION lijn voor je op een rijtje gezet:

  • eVOLUTION 100 Compact: de kleinste variant, voor huishoudens met beperkte ruimtes.
  • eVOLUTION 200 Compact: iets groter maar nog steeds gericht op kleinere huishoudens van 1 à 3 personen.
  • eVOLUTION 300 Boost: geschikt voor gezinnen van 3 à 5 personen.
  • eVOLUTION 400 Boost: voor huishoudens bestaande uit 3 à 5 personen.
  • eVOLUTION 500 Power: geschikt voor grote gezinnen en bedrijven.
  • eVOLUTION 600 Power: geschikt voor grote gezinnen en bedrijven.
  • Refiner Boost of Power: geoptimaliseerde variant van de Boost en Power modellen.
  • Galaxy VDR14, 20, 25 of 30: simplex modellen met rangerende capaciteiten.
  • ESM 9 CE+, 11, 15 CE+, 18 CE+, 25 CE+ of 42: compact simplex model met uiteenlopende capaciteiten.