Ecobulles waterontharder

Als je overweegt om een ontharder aan te schaffen, kun je kiezen voor een waterontharder van Ecobulles. Waterontharders vervullen een belangrijke functie: ze zorgen er voor dat mineralen zoals magnesium en calcium, welke zich in het water bevinden, uit het water worden gefilterd. Hard water wordt als het ware omgezet naar zacht water, wat water zonder calcium en magnesium is. Alhoewel ionen van deze stoffen niet schadelijk zijn voor mensen, kunnen calcium en magnesium in leidingwater een negatief effect hebben op huishoudelijke toestellen en leidingen. Dit komt omdat deze ionen ophopen, waardoor kalkaanslag ontstaat. Wanneer dit te veel ophoopt, ontstaat er corrosie. Dit heeft beschadigingen tot gevolg, waarna je dit moet laten repareren dan wel vervangen. Waterontharders van Ecobulles voorkomen deze nare consequenties. Hieronder kun je meer lezen over de werking van Ecobulles ontharders, de voordelen en de typen ontharders.

Ecobulles: anders dan alle andere waterontharders

De gemiddelde waterontharder beschikt veelal over bolletjes, hars of filters die mineralen zoals magnesium en calcium opvangen en, wanneer het onderdeel verzadigd is geraakt, afvoeren via het riool. De waterontharders van Ecobulles, ook wel bekend als waterontkalkers of waterverzachters, werken net wat anders. Kalk wordt namelijk niet verwijderd maar wordt omgezet naar een vorm van kalk die beter oplost in het water. Dit gebeurt door op een gedoceerde manier koolzuurgas in de leiding te injecteren, waarna de omzetting plaatsvindt. Kalkafzetting behoort tot het verleden. En dat brengt een hoop voordelen met zich mee.

De voordelen van het gebruik van een Ecobulles waterontharder

Kalk is namelijk een behoorlijke plaag voor vele soorten apparatuur binnen jouw woning. Immers gebruiken meerdere soorten toestellen leidingwater: de centrale verwarming, de vaatwasser, de wasmachine, het strijkijzer, het koffiezetapparaat, de waterkoker en nog heel veel meer. Om deze apparaten werkende te houden, dien je kalkvorming te voorkomen. Een waterontharder van Ecobulles doet dit. Hierdoor hoef je geen onderhoud meer uit te voeren, waardoor je op de kosten van de aanschaf van deze chemicaliën bespaart. Het niet gebruiken van chemicaliën is tevens een stuk beter voor het milieu. En ook de reparatie- of vervangingskosten hoeven voorlopig niet gespendeerd te worden.

Daarnaast is zacht water ook beter voor jezelf. Het drinken van hard water is op geen enkele manier schadelijk, maar hard water zorgt er wel voor dat zeep en shampoo tijdens het douchen minder schuimen en minder goed verzorgen. Dit probleem heb je niet met zacht water, waardoor je minder shampoo hoeft te gebruiken. Tevens zal je lichaam intenser verzorgd worden, wat alleen maar goed is voor de huid en de haren. Ook zal het sanitair in de badkamer langer mooi blijven doordat kalkresten tot het verleden behoren.

Soorten Ecobulles waterontharders

Ecobulles biedt zijn klanten één basisproduct aan, welke in drie varianten verkrijgbaar is. Je kunt kiezen uit:

  • Ecobulles Essentiel: voegt koolzuurgas toe aan het water zodat het kalk beter oplosbaar wordt. Dit gas zit in een fles die vervangen moet worden als deze leeg is. Hoe ver deze leeg is valt af te lezen van de drukmeter.
  • Ecobulles Equilibre: het grootste verschil met de Essentiel is de display waarop meer informatie te vinden is over bijvoorbeeld het watergebruik.
  • Ecobulles Expert: dezelfde functionaliteiten als de Equilibre met een extra lekdetectiesysteem.