Detandt – Simon waterontharder

Overweeg je een Detandt – Simon waterontharder aan te schaffen? Waterontharders mogen eigenlijk niet meer ontbreken in de woningen van moderne huishoudens. Niet alleen voorkomen ze beschadigingen aan huishoudelijke apparaten, maar ze besparen je tevens een hoop kosten. Het zit zo: leidingwater is hard water, water waarin deeltjes van mineralen zoals calcium en magnesium te vinden zijn. Deze ionen kunnen een negatief effect hebben op toestellen die gebruik maken van leidingwater. Het is om deze reden dat je bijvoorbeeld vaatwastabletten gebruikt voor de vaatwasser: om kalkaanslag en corrosie, en de daarmee corresponderende beschadigingen, te voorkomen.

Een waterontharder van Detandt – Simon zorgt er voor dat het harde water wordt omgezet naar zacht water. In zacht water zijn geen calciumdeeltjes en magnesiumdeeltjes te vinden, waardoor er dus ook geen kans is op corrosie door het water. Dit voorkomt zowel schade- als kostenposten. Hieronder kun je meer lezen over de verdere voordelen die komen kijken bij het gebruik van een waterontharder van Detandt – Simon. Tevens wordt besproken welke type waterverzachters in het assortiment van Detandt – Simon te vinden zijn.

De verdere voordelen van een waterontharder van Detandt – Simon

Waterontharders zetten dus hard water om naar zacht water. Dit gebeurt door calcium en magnesium uit het leidingwater te filteren. Zoals je hebt kunnen lezen, voorkom je door het plaatsen van een ontharder schade aan leidingen en applicaties veroorzaakt door kalkaanslag en corrosie. Niet alleen leidt dit tot materiële schade, maar om dit te laten repareren dan wel vervangen zul je ook monetaire kosten moeten maken. Het plaatsen van een waterontharder van Detandt – Simon zorgt er voor dat je deze kosten niet hoeft te maken. Andere kosten waarop je tevens zult besparen zijn de onderhoudskosten (er is geen kalk meer dus producten zoals bijvoorbeeld vaatwassertabletten zijn niet meer nodig) en de energierekening. Zacht water wordt immers sneller warm, waardoor apparaten minder energie hoeven te spenderen aan het op de juiste temperatuur brengen van het water.

Waterontharders zijn ook beter voor het sanitair in de badkamer. Kalkresten in de douche of op de kranen behoren tot het verleden. Daarnaast is er de centrale verwarming, welke tevens gebruik maakt van leidingwater. Dit is een onderdeel van het huis waar je niet zomaar onderhoud aan kunt plegen, waardoor de kans op beschadigingen groter zijn. Het installeren van een waterontharder van Detandt – Simon voorkomt deze schadepost. Ook voor jezelf is zacht water beter: zeep mixt beter met zacht water, waardoor je minder hoeft te gebruiken voor een optimale verzorging van de huid. Tot slot is een waterontharder een milieuvriendelijke optie, omdat het gebruik van chemicaliën hierdoor verminderd wordt.

Welke soorten waterontharders kun je kopen bij Detandt – Simon?

De volgende waterontharders zijn aan te schaffen bij Detandt – Simon:

  • Futura 25: een compact simplex model. Zowel de ontharder als het zoutvat zitten in één behuizing. Capaciteit van 7100 liter / 10 dH.
  • Primo 12: een compact simplex model met een capaciteit van 3400 liter / 10 dH.
  • Primo 20: een compact simplex model met een hogere capaciteit van 5700 liter / 10 dH.
  • Primo 25: een compact simplex model met een capaciteit van 7100 liter / 10 dH.