Delta waterontharder

Vele (huishoudelijke) toepassingen maken gebruik van leidingwater. Denk aan vaatwassers, waterkokers, wasmachines, strijkijzers en meer. Eén van de grootste frustraties die hierdoor ontstaat is kalkaanslag, welke binnen leidingen of toestellen kan ontstaan. Kalkaanslag vergroot de kans op beschadigingen, hoe rigoureus je ook onderhoud pleegt. Dit komt omdat leidingwater hard water is. Hard water bevat mineralen zoals calcium en magnesium, welke tot kalkaanslag leiden. Gelukkig is er een manier om dit tegen te gaan: een waterontharder. Eén van de merken waarvoor je kunt kiezen is Delta. Hieronder kun je meer lezen over de gemakken van een ontharder en over welke typen ontharders Delta beschikt.

Waarom gebruik maken van een waterontharder van Delta?

Hard water kan leiden tot beschadigingen aan leidingen en huishoudelijke apparaten, zoveel is duidelijk. Het grote voordeel van waterontharders van Delta is dat deze dergelijke schadeposten, en de kosten die hiermee gepaard gaan, voorkomen. Een waterontharder zet namelijk hard water om in zacht water, dat wil zeggen: de ontharder filtert de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water zodat kalkaanslag en corrosie voorkomen kunnen worden. Dit scheelt natuurlijk een hoop qua vervangings- en reparatiekosten, en daarnaast zul je tevens minder geld hoeven te spenderen aan het onderhouden van de toestellen. Ook zullen apparaten minder moeite hoeven te doen om zacht water te verwarmen, wat je flink wat kan schelen als het gaat om de energiekosten. Gemiddeld kan een ontharder je zo’n €650,- per jaar besparen qua uitgaven.

Maar de voordelen van een waterontharder van Delta zijn niet louter monetair. Zo is zacht water beter voor huid en haren. Zacht water mixt daarnaast beter met zeep en shampoo, waardoor deze producten beter schuimen en je minder van deze producten hoeft te gebruiken. Je zult dus zelf ook schoner worden. Daarnaast is een waterontharder van Delta duurzaam en een milieuvriendelijke optie. Immers hoef je, dankzij het installeren van een Delta waterverzachter, geen gebruik meer te maken van chemicaliën om toestellen te onderhouden. Kortom, er zijn een hoop redenen op te noemen waarom het installeren van een waterontharder van Delta een goed idee is. En je hebt ook nog eens de keuze uit meerdere varianten.

Welke soorten Delta waterontharders kan ik aanschaffen?

In het assortiment van Delta zijn meerdere soorten waterontharders te vinden, waarbij je zelf de ontharder kunt uitkiezen die het beste aansluit op de behoeften van jouw eigen huishouden. Delta waterontharders maken geen gebruik van elektriciteit, zijn zeer compact en nemen weinig ruimte in beslag, worden lokaal geproduceerd en hardheid is eenvoudig in te stellen. Door de compactheid zijn de ontharders op vele locaties te plaatsen, van de berging tot aan keukenkastjes.

Je hebt de keuze tussen simplex en duplex modellen. Simplex varianten gebruiken één harsfles (inhoud: drie liter) welke tijdens regeneratie maximaal 15 minuten hard water produceert. Daarentegen heeft duplex twee harsflessen (inhoud: beide drie liter), waardoor deze ene fles het werk van de ander opvangt wanneer één gespoeld wordt. De volgende modellen zijn te vinden in het assortiment van Delta:

  • Domela
  • Rusela
  • Morava
  • Escalda
  • Isera
  • Mosela
  • Garona