Culligan waterontharder

Last van problemen veroorzaakt door kalk? Of wil je dergelijke problemen juist voorkomen? In dat geval ben je op zoek naar een waterontharder. Eén van de beste merken op dit gebied is Culligan. Waterontharders, soms ook wel waterverzachters genoemd, zorgen er voor dat hard water wordt omgezet naar zacht water. We hebben het over hard water wanneer er mineralen zoals calcium en magnesium te traceren zijn in het leidingwater. Bij zacht water zijn deze deeltjes eruit gefilterd aan de hand van een waterontharder. Hieronder kun je meer lezen over de positieve effecten die een waterontharder van Culligan kan hebben, de verschillende typen waterontharders die in het assortiment van deze producent terug te vinden zijn en voor welke andere wateroplossingen je aan kunt kloppen bij Culligan.

Voordelen van een waterontharder van Culligan

Hard water, leidingwater waarin calcium- en magnesiumionen te vinden zijn, kan leidingen en diverse apparaten aantasten. Hoewel kalkdeeltjes klein zijn, kunnen deze ionen ophopen. Dit leidt tot kalkaanslag. Alhoewel dit middels onderhoud relatief goed te verwijderen valt, kan het zijn dat deze aanslag leidt tot corrosie. Hierdoor kunnen beschadigingen aan leidingen en apparaten optreden. Door een waterontharder van Culligan voorkom je dergelijke schade en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Maar er zijn nog meer positieve aspecten te benoemen. Niet alleen bespaar je op reparatie-, vervangings- en onderhoudskosten, maar ook de energierekening zal een stuk beter uitvallen. Uit een onderzoek is gebleken dat het plaatsen van een waterontharder jaarlijks je zo’n €650,- kan opleveren. Dat is niet mis, toch? Daarnaast is het plaatsen van een waterontharder een milieuvriendelijke en duurzame optie. Tot slot is zacht water beter voor huid en haren.

Soorten Culligan waterontharders

Als je besloten hebt om een waterontharder van Culligan aan te schaffen, heb je de keuze uit meerdere varianten. Hieronder worden deze varianten voor je op een rijtje gezet:

  • Global cabinet: deze compacte ontharder is een simplex model, waarbij alle onderdelen binnen een enkele behuizing worden geplaatst. Binnen de ontharder bevinden zich bolletjes waaraan mineralen zoals calcium en magnesium blijven kleven. Hierdoor worden deze deeltjes uit het water gefilterd. Echter is er een limiet, waarna de bolletjes worden schoongespoeld tijdens de regeneratie fase en het ‘afval’ via de riolering wordt afgevoerd.
  • Medallist 910: deze waterontharder van Culligan is een duomodel, waarbij de ontharder en het zoutvat van elkaar gescheiden zijn en er een verbinding is tussen de twee middels een zogenaamde ‘dunne darm’. Intern werkt deze verzachter op dezelfde wijze als de Global cabinet.
  • Medallist 915: vergelijkbaar met de 910, maar met een iets grotere capaciteit (4775 liter versus 2670 liter).
  • High Efficiency: optie voor bedrijven. Deze ontharde maakt gebruik van diverse unieke technologische staaltjes, waardoor het gebruik van water, zout en elektriciteit compleet geoptimaliseerd is. Hierdoor worden bedrijfskosten sterk verminderd. Door het slimme systeem past de ontharder zich automatisch aan het water aan.

Andere wateroplossingen aangeboden door Culligan

Ook voor andere wateroplossingen kun je terecht bij Culligan, zowel consumenten als ondernemers. Hierbij kan gedacht worden aan waterfiltratie, omgekeerde osmose, desinfectie, chemische behandeling, bedieningssystemen, afvalwater, deionisatie en meer.