Bulex waterontharder

Op zoek naar een gepaste waterontharder? Misschien is de waterontharder van Bulex iets voor jou. Kalk kan een grote boosdoener zijn voor diverse applicaties binnen jouw huis. Dit komt omdat leidingwater mineralen bevat die schadelijk kunnen zijn voor leidingen en apparaten, zoals calcium en magnesium. Deze mineralen stapelen zich op, wat leidt tot kalkaanslag. Alhoewel je middels onderhoud en goed schoonmaken een hoop problemen kunt voorkomen, zal kalkaanslag uiteindelijk leiden tot corrosie.

Hierdoor kan schade ontstaan aan diverse applicaties, waarna je opdraait voor de reparatie- of vervangingskosten van het apparaat. Gelukkig is dit te voorkomen middels een waterontharder (ook wel bekend als waterverzachter) van Bulex. Deze filtert de calcium- en magnesiumionen uit het water, waardoor deze niet meer voor problemen kunnen zorgen. Hieronder kun je meer lezen over de positieve aspecten van een ontharder en wat voor soort waterontharder Bulex in het assortiment heeft.

De voordelen van het verzachten van water middels de Bulex waterontharder

Vele apparaten binnen jouw huishouden kunnen aangetast worden door hard water, water dat mineralen zoals calcium en magnesium bevat. Immers zijn er vele toestellen die leidingwater gebruiken. In de keuken kun je denken aan apparaten zoals de vaatwasser, maar ook voor de waterkoker heb je water nodig. Ook witgoed apparaten zoals de wasmachine hebben water nodig. Daarnaast is er de centrale verwarming, waarop hard water tevens een negatief effect kan hebben. Leidingwater is dus erg belangrijk voor de werking van diverse applicaties, waardoor de noodzaak om over zacht water te beschikken groter wordt.

Zacht water krijg je door, middels een waterontharder van Bulex, kalkdeeltjes uit het water te filteren. Hierdoor kan hard water geen schade meer berokkenen aan jouw apparaten, waardoor je flink op kosten kunt besparen. Ook zul je minder tijd en geld besteden aan de onderhoud van deze toestellen. Omdat de apparaten voortaan minder energie hoeven te spenderen aan het op temperatuur brengen van water (zacht water wordt sneller warm), zal de energierekening lager uitvallen. Tevens zijn waterontharders een duurzame optie die beter is voor het milieu. Tot slot combineert zacht water beter met zeep en shampoo, waardoor je schonen uit het bad of de douche zult stappen.

Meer informatie over de waterontharder van Bulex

De waterverzachter van Bulex staat bekend als de Bsoft. Deze verzachter is volumetrisch, wat inhoudt dat het systeem geen gebruik maakt van elektriciteit. In deze ontharder bevindt zich een hars die er voor zorgt dat de ionen van calcium en magnesium vervangen worden door andere ionen. Reiniging van de hars, aan de hand van een zoutspoeling, vindt plaats wanneer de hars verzadigd is. Hierbij wordt nooit meer zout gebruikt dan nodig.

De Bsoft van Bulex is verkrijgbaar in drie varianten. De goedkoopste en meest compacte variant is de B10, met een inhoud van 10 liter. Dit model is het meest geschikt voor kleinere huishoudens. De B15 en B20 hebben respectievelijk een inhoud van 15 liter en 20 liter en zijn meer geschikt voor wat grotere huishoudens. Deze ontharders zijn groter en iets duurder. Bekijk zelf vooraf goed wat je nodig denkt te hebben.