Boshuis waterontharder

Als je op zoek bent naar een gepaste waterontharder voor jouw woning, zijn de waterontharders van Boshuis een goede keuze. Dit merk wordt door zijn klanten hoog gewaardeerd, en daarnaast zijn de waterontharders van dit merk al meerdere keren op de televisie geweest. Waterontharders, ook wel bekend als waterverzachters, zijn een uitstekende manier om defecten aan allerlei huishoudelijke toepassingen te voorkomen. Vele van deze apparaten gebruiken leidingwater, welke sporen van calcium en magnesium kunnen bevatten. Deze mineralen veroorzaken kalkaanslag, wat kan leiden tot corrosie van leidingen en apparaten. Logischerwijs wil je dit voorkomen, en de waterontharders van Boshuis zijn een uitstekende optie op dit gebied. Lees hieronder verder over de werking van de Boshuis waterontharders en de voordelen van het gebruik hiervan.

Waarom kiezen voor een waterontharder van Boshuis?

Aan het plaatsen van een waterontharder van Boshuis zitten vele voordelen verbonden. Waterontharders transformeren hard water om tot zacht water, dat wil zeggen: de schadelijke mineralen zoals calcium en magnesium worden uit het water gefilterd. Dit zal leiden tot minder kalkaanslag, waardoor jij minder onderhoud hoeft te plegen aan diverse apparaten. Dit scheelt arbeid en geld. Daarnaast zijn diverse sanitaire applicaties beter beschermd door de installatie van een Boshuis waterontharder, wat tevens zal schelen qua reparatie- en vervangingskosten. Volgens een onderzoek kan een ontharder je zo’n €650,- per jaar besparen. Dit maakt een dergelijk systeem een slimme investering.

Ook voor jou persoonlijk zal zacht water meer voordeel opleveren. Alhoewel mineralen in het leidingwater niet schadelijk zijn voor de mens, zijn ze wel van invloed op bijvoorbeeld de smaak van thee. Je zult na plaatsing van een waterontharder van Boshuis al snel merken dat de thee lekkerder en intenser smaakt. Ook onder de douche of in het bad beleef je de voordelen van een waterontharder. Je huid wordt beter gehydrateerd en zeep & shampoo zal een beter reinigende werking hebben voor huid en haar. Tot slot zijn waterontharders duurzaam en energiebesparend. Niet alleen zijn deze ontharders dus beter voor het milieu, maar je bespaart tevens op energiekosten. En dat is fijn voor de portemonnee!

De werking van een waterontharder van Boshuis

Hoe gaat een waterverzachter van Boshuis precies te werk? Middels het filter dat zich in de ontharder bevindt worden calcium- en magnesiumionen omgezet naar natriumionen. Op deze manier wordt hard water omgezet naar zacht water. Echter kan een filter verzadigd raken, waarna deze schoongespoeld moet worden. Dit gebeurt automatisch binnen het systeem en wordt regeneratie genoemd. Regenereren gebeurt aan de hand van zout en water. Het spoelwater en de gefilterde kalk wordt afgevoerd naar het riool. Dankzij dit systeem van Boshuis kun je voortaan genieten van zacht water.

De ontharders van Boshuis

De volgende waterontharders zijn te vinden in het assortiment van Boshuis:

  • iQualQ 150 – 400 duo: simplex waterontharder. Het zoutvat zit apart maar kan verbonden worden aan de ontharder. Bevat één onthardingscilinder.
  • iQualQ 150 – 400 combi: bij deze waterontharder zit het zoutvat ingebouwd in de ontharder. Geen verbinding nodig.
  • iQualQ combi/duo: het is mogelijk om beide tegelijk te bestellen.