Bayard waterontharder

Interesse in een waterontharder van Bayard? Er zijn een hoop goede redenen te benoemen waarom je kunt kiezen voor een ontharder van dit merk. Immers zorgen deze producten er voor dat mineralen zoals calcium en magnesium uit leidingwater wordt gefilterd. Deze mineralen zijn in staat om leidingen en allerlei apparaten en applicaties binnen de woning op een negatieve wijze aan te tasten, waarna een reparatie of het vervangen van de apparatuur nodig is. Logischerwijs wil je dit voorkomen, en de beste manier om dit te doen is door deze schadelijke mineralen uit het water te filter. Dit doe je middels een waterontharder van Bayard. Hieronder kun je meer lezen over de waterontharders van Bayard en wat de voordelen zijn van het gebruik hiervan.

Waterontharders van Bayard: van hard naar zacht water

Zoals je hebt kunnen lezen, kan het zijn dat leidingwater mineralen zoals calcium en magnesium bevat. Dit wordt hard water genoemd. Voor mensen zijn deze deeltjes niet schadelijk, maar drinkwater is louter 4% van het dagelijks watergebruik binnen een woning. Water wordt veelal gebruikt door andere apparaten binnen de woning. Hierbij kun je denken aan keukenapparatuur zoals de vaatwasser of witgoed zoals de wasmachine. Op deze toestellen heeft kalk in het water een averechts effect. Kalkaanslag hoopt zich op, waarna corrosie aan leidingen of toestellen ontstaat. Dit leidt tot schadeposten, waarna een reparatie of vervanging van het toestel nodig is.

Waterontharders zorgen er voor dat hard water gefilterd wordt, waarna je zacht water overhoudt. Zacht water is het leidingwater zonder de mineralen zoals calcium of magnesium. Dit is een stuk beter voor de toestellen binnen jouw woning. Er kan geen schade door kalk meer ontstaan, wat reparatie- of vervangingskosten voorkomt. Ook de onderhoudskosten zullen minder worden, want maatregelen zoals keukenzout zijn vooral bedoeld om kalk tegen te gaan. Ook voor jezelf is het beter: douchewater is voortaan zacht, wat beter is voor de werking van zeep en shampoo. Het is dus beter voor de huid en haren.

Soorten waterontharders in het assortiment van Bayard

Er zitten dus vele voordelen verbonden aan het laten plaatsen van een waterontharder van Bayard. Op kosten qua onderhoud, reparatie, vervanging en de energierekening zul je voortaan flink besparen. Volgens de cijfers van Bayard zelf bespaar je jaarlijks zo’n €650,-. Genoeg reden om te kiezen voor een waterverzachter van Bayard. Bayard zal, voor het plaatsen van de ontharder, een wateranalyse op maat uitvoeren. Immers heeft niet iedereen dezelfde behoeftes. Hierna volgt de installatie en montage, waarna Bayard tevens de nazorg verzorgt. De volgende soorten waterontharders zijn te vinden in het assortiment van dit merk:

  • Hydraulische waterontharders: maken geen gebruik van elektriciteit. Zuinig, duurzaam en compacte designs. Je kunt kiezen uit de Onega, Minima en Morava. Allen verbruiken weinig zout en water. Allen geschikt voor huishoudelijk gebruik.
  • Elektrische waterontharders: gebruiken elektriciteit. Zowel het zout- als waterverbruik is laag dankzij het uitstekende design. Je hebt de keuze uit twee varianten: de Tenera of de Ecosoft. Dit zijn huishoudelijke waterontharders.
  • Industriële waterontharders: ook voor bedrijven en grotere panden vind je geschikte waterontharders in het assortiment van Bayard.