Atag waterontharders

Op zoek naar een waterontharder van Atag, of wil je nog overtuigd worden van de meerwaarde van een ontharder van dit merk? Lees in dat geval snel verder! Vele apparaten en toepassingen binnen jouw woning maken gebruik van leidingwater. In dit water bevinden zich meerdere mineralen, bijvoorbeeld calcium en magnesium. Alhoewel deze deeltjes niet schadelijk zijn voor de mens, kunnen deze mineralen wel leiden tot schade aan leidingen en apparaten die het water gebruiken. Deze deeltjes hopen zich op, waardoor kalkaanslag kan ontstaan.

Alhoewel er manieren zijn om deze aanslag te verwijderen, gaan hiermee onderhoudskosten gepaard en voorkomt dit niet altijd schade. Immers kan er corrosie ontstaan, waarna een reparatie of vervanging nodig zal zijn. Dergelijke problemen zijn te voorkomen aan de hand van waterontharders van Atag. Hieronder kun je meer lezen over waterontharders en de voordelen van dergelijke producten.

Hoe ontstaan de problemen en hoe lost een waterontharder van Atag deze op?

Leidingwater valt onder te verdelen in twee categorieën: hard water en zacht water. Er is sprake van hard water wanneer het water deeltjes van mineralen zoals magnesium en calcium bevat. Mensen zijn bestand tegen dergelijke deeltjes, maar de apparatuur binnen ons huis die gebruik maken van water zijn dat niet. Kalk kan als aanslag gaan kleven aan leidingen en het interieur van een applicatie, waarna het tot corrosie en schade kan leiden. Zacht water heeft dit probleem niet, want de calcium- en magnesiumdeeltjes zijn uit dit water gefilterd. Is er een manier om van hard water zacht water te maken?

Het antwoord is: ja! Aan de hand van een waterontharder van Atag ben je in staat om de deeltjes van mineralen zoals calcium en magnesium uit het water te filteren, waardoor je zacht water overhoudt. Zacht water is beter voor apparaten en voor jezelf. Immers gebruiken we water ook voor de douche en het bad. Zacht water is beter voor de huid en onze haren. Ook op financieel gebied is zacht water voordelig. Je hebt minder onderhoudskosten en ook zullen reparatie- of vervangingskosten minder vaak voor komen. Daarnaast bereikt zacht water sneller de gewenste temperatuur, waardoor apparaten minder energie hoeven te besteden hieraan. En dat zal je een lagere energierekening opleveren.

Welke soort waterontharders vind je terug in het assortiment van Atag?

Wanneer je besluit om een waterontharder van Atag aan te schaffen, zul je al snel zien dat je de keuze hebt uit meerdere varianten. Van groot belang is om te kijken naar de samenstelling van jouw huishouden, waarna je hierop jouw aankoop van een Atag waterverzachter kunt aanpassen. De grotere ontharders hebben ook meer capaciteit. Alle ontharders van Atag zijn volumetrisch, wat inhoudt dat ze geen elektriciteit gebruiken. De volgende waterontharders van Atag zijn te vinden in de voorraad:

  • Descale 5: volumetrische waterontharder geschikt voor gezinnen bestaande uit één tot drie personen.
  • Descale 10: geschikt voor huishoudens bestaande uit twee tot vijf personen.
  • Descale 15: geschikt voor huishoudens bestaande uit drie tot zes personen.
  • Descale 20: het best geschikt voor huishoudens bestaande uit vier tot acht personen.