Aquatechnic waterontharder

Last van corrosie in leidingen en apparatuur door kalk? Of wil je dergelijke problemen juist voorkomen. Schaf een waterontharder van Aquatechnic aan! In het assortiment van Aquatechnic vind je meerdere typen waterontharders, zodat ieder datgene kan aanschaffen wat voldoet aan zijn wensen en behoeften. Waterontharders, ook wel bekend als waterverzachters, zorgen er voor dat hard water wordt omgezet naar zacht water. Dit is beter voor diverse applicaties binnen jouw huis. Maar wat is hard en zacht water precies?

Aquatechnic waterontharders: van hard naar zacht water

Hard water dankt zijn naam aan de diverse soorten mineralen die zich in dit water bevinden. Hierbij gaat het veelal om calcium- en magnesiumionen. Deze deeltjes bevinden zich in het drinkwater, maar ze zijn niet schadelijk voor de mens. Echter kunnen deze deeltjes wel schadelijk zijn voor diverse (huishoudelijke) toepassingen binnen de woning. Kalk kan namelijk een aanslag achterlaten binnen leidingen en apparaten, waarna corrosie kan ontstaan. Deze corrosie kan leiden tot schadeposten. Tevens zul je kosten moeten spenderen om onderhoud te plegen aan apparaten, bijvoorbeeld de aanschaf van vaatwastabletten voor de vaatwasser.

Kortom, hard water kan een aantal negatieve effecten tot gevolg hebben. Gelukkig is er een manier om hard water om te zetten naar zacht water, waarin de eerder genoemde mineralen en deeltjes niet meer aanwezig zijn. Dit kun je doen aan de hand van een waterontharder van Aquatechnic. Naast het filteren van hard water en de voordelen die hieraan verbonden zijn, zitten er nog meer positieve aspecten verbonden aan het gebruik van een waterontharder van Aquatechnic.

De voordelen van Aquatechnic waterontharders

Waterontharders van Aquatechnic elimineren de mineralen die tot schade kunnen leiden, zodat deze vormen van schade (bijvoorbeeld corrosie) voorkomen kunnen worden. Dit is één voordeel, maar er zijn er nog meer. Zo is een waterontharder goed voor de portemonnee. Niet alleen voorkom je een toekomstig schadepostje, maar je hoeft tevens minder kosten te spenderen aan het onderhoud van diverse soorten apparatuur binnen de woning. Tevens wordt zacht water sneller warm, waardoor apparaten minder energie hoeven te spenderen aan het opwarmen. Dit zal een voordeligere energierekening opleveren. Dit zachte water zal ook in de douche of het bad gebruikt worden, wat een positief effect zal hebben op de huid. Tot slot is een keuze voor een waterontharder van Aquatechnic slim omdat je bij dit merk de keuze hebt uit vele ontharders.

Welke soorten waterontharders zijn in het assortiment van Aquatechnic te vinden

De volgende waterontharders kun je aanschaffen bij Aquatechnic:

  • Silicopolyfosfaatfilter: deze waterontharder heeft een unieke opzet, wat het is één van de weinige ontharders die niet het kalk uit het water filter. In tegenstelling tot andere verzachters worden de kalk- en magnesiumdeeltjes dusdanig aangepast dat ze niet meer tot last kunnen zijn.
  • Simplex waterontharder: bij een simplex model bevinden alle onderdelen van de ontharder zich binnen één behuizing. In het assortiment van Aquatechnic vind je drie soorten simplex waterontharders: de Ultrasoft 6, de Ultrasoft 10 en de Ultrasoft 20. De 6 is de goedkoopste en compactste variant, de 20 is de duurste variant met de meeste functies en mogelijkheden.