Aquatech waterontharder

Benieuwd naar een waterontharder van Aquatech? Lees dan snel verder voor meer informatie! Leidingwater kan hard of zacht zijn. Wanneer er sprake is van hard water betekent dit dat zich in het water verschillende mineralen bevinden, bijvoorbeeld calcium of magnesium. Hoe meer mineralen zich in het water bevinden, hoe harder het water is. Veelal bevat leidingwater van nature kalk. Kalk kan een nadelig effect hebben op uiteenlopende huishoudelijke apparaten, van vaatwassers tot aan wasmachines. Ook producten die kraanwater gebruiken, zoals bijvoorbeeld waterkokers en koffiezetapparaten, kunnen aangetast worden door hard water.

Zacht water door een Aquatech waterontharder

Gelukkig is het mogelijk om hard water om te toveren tot zacht water. Magie heb je hiervoor niet nodig, want een waterontharder van Aquatech kan je optimaal bijstaan. Er is sprake van zacht water wanneer alle mineralen, zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde calcium- en magnesiummineralen, uit het water zijn gefilterd. Dit is vooral van belang voor allerlei apparaten in huis. Mensen zijn bestand tegen de mineralen, en bovendien is het drinkwater maar zo’n 4% van het water dat dagelijks in huis gebruikt wordt. Maar door de kalk in het leidingwater kan er corrosie ontstaan binnen apparaten zoals de vaatwasser of de wasmachine. Goed onderhoud en preventiemiddelen zoals vaatwastabletten en keukenzout kunnen een hoop problemen voorkomen, maar het beste remedie tegen corrosie door kalk blijft een waterontharder.

De voordelen van een Aquatech waterontharder

Zoals je al hebt kunnen lezen, transformeert een waterontharder van Aquatech hard water naar zacht water. Het is om deze reden dat waterontharders ook wel bekend staan als waterverzachters. Kalk kan op deze manier geen probleem meer vormen voor allerlei toepassingen binnen jouw woning. Dit levert op financieel gebied meerdere voordelen op. Zo hoef je minder te spenderen aan onderhoudskosten, bijvoorbeeld de aanschaf van tabletten voor de vaatwasser. Daarnaast zul je minder frequent of helemaal geen kosten hoeven te spenderen aan het vervangen of repareren van applicaties. En ook de energierekening zal een stuk voordeliger uitvallen, want zacht water is sneller te verwarmen in vergelijking met hard water.

Welke Aquatech waterontharder kies jij?

In het assortiment van Aquatech zijn in totaal drie soorten waterontharders terug te vinden. Hieronder kun je meer lezen over deze typen waterontharders:

  • Waterverzachters: transformeren hard water naar zacht water door middel van de kunsthars bolletjes die te vinden zijn in de cilinder. De calcium- en magnesiumionen blijven als het ware kleven aan deze bolletjes, waardoor ze uit het water worden gefilterd. Dit levert zacht water op. Wanneer deze bolletjes vol zitten, worden ze gereinigd tijdens het regeneratiemoment.
  • Omgekeerde osmosis: systemen die gebruik maken van omgekeerde osmosis beschikken over een ingebouwd membraan welke er voor zorgt dat de calcium- en magnesiumdelen tegengehouden worden. Hierdoor worden ze gescheiden van het water, wat zacht water oplevert.
  • Waterfiltratie: middels een filter wordt het water vrijgemaakt van kalk, zodat al het leidingwater wordt getransformeerd van hard water naar zacht water. Ook dankzij deze systemen van Aquatech kun je er zeker van zijn dat kalk uit het water gefilterd wordt en niet meer voor problemen zal zorgen.