AquaService waterontharder

Interesse in een waterontharder van AquaService? Waterontharders, ook wel bekend als waterverzachters, bieden een hoop voordelen. Bij vele huishoudens is het water dat door de leidingen stroomt hard. Dit houdt in dat het leidingwater sporen van calcium en magnesium bevat. Deze deeltjes zijn niet schadelijk voor mens en dier, maar kalk kan zich wel langzaam opstapelen totdat het een probleem wordt voor uiteenlopende apparaten binnen de woning. Immers maken vele huishoudelijke apparaten binnenshuis gebruik van water, bijvoorbeeld keukenapparatuur zoals de vaatwasser en het koffiezetapparaat of witgoed zoals de wasmachine.

Een waterontharder van AquaService: de oplossing voor jouw kalkproblemen

Gelukkig is water ook weer zacht te maken. Zacht water is leidingwater waarbij potentieel schadelijke deeltjes, zoals de ionen van calcium of magnesium, uit het water zijn gefilterd. Het filteren van water kan worden gedaan middels een waterontharder van AquaService. In het assortiment van AquaService zijn meerdere varianten van de waterontharder te vinden, waarover je hieronder meer kunt lezen. Maar misschien twijfel je nog of je wel een waterontharder wilt aanschaffen. Daarom zetten we eerst de voordelen van een waterontharder van AquaService voor je op een rijtje.

De positieve kanten van een AquaService waterontharder

Waterontharders filteren kalk uit leidingwater, zodat de kalkdeeltjes niet meer verscheidene apparaten binnen de woning negatief kunnen aantasten. Dit is een belangrijke reden om een waterontharder van AquaService te installeren, maar er zijn nog meer redenen te benoemen waarom het plaatsen van een waterontharder een goed idee is. Ten eerste bespaar je op meerdere fronten op kosten wanneer je een ontharder plaatst. Zo hoef je geen preventiemaatregelen meer te nemen om corrosie door kalk te voorkomen, bijvoorbeeld het aanschaffen van vaatwastabletten.

Net als de onderhoudskosten zullen ook vervangings- en reparatiekosten op zijn minst een aantal jaren vooruit geschoven worden, want zacht water zal immers niet tot beschadigingen leiden. Daarnaast zul je tevens op de energiekosten besparen. Zacht water wordt sneller warm, waardoor apparaten minder inspanning hoeven te verrichten op de juiste temperatuur te bereiken. Tot slot zorgen kalkdeeltjes er voor dat zeep minder schuimt. In bad zul je voortaan meer schuim kunnen hebben, en zacht water is tevens beter voor de huid en haren van mensen.

De waterontharders in het assortiment van AquaService

Bij AquaService vallen meerdere ontharders aan te schaffen, welke op diverse facetten verschillen. Hieronder vind je een overzicht van de ontharders van AquaService:

  • Ionenuitwisseling: deze ontharder zorgt er voor dat calcium- en magnesiumionen als het ware vervangen worden door natrium- of kaliumionen. Regeneratie, de aanvulling van natrium- of kaliumionen, vindt plaats wanneer deze ionen op zijn.
  • Omgekeerde osmose: vooral geschikt voor industrieel gebruik. Bevat een membraan welke in staat is om calcium- en magnesiumdeeltjes te scheiden van het water.
  • Distillatie: ook deze methode van ontharden is geschikt voor industrieel gebruik. Water en kalkdeeltjes hebben andere kookpunten. Deze ontharder scheidt deeltjes met verschillende kookpunten op een grote schaal.
  • Chelatie: deze oplossing kan alleen in kleine hoeveelheden worden gebruikt, want chelaatvormer is niet geschikt voor consumptie.
  • Kalkverzachting: deze ontharder maakt gebruik van een proces waardoor kalk verzacht wordt.