Aquagroup waterontharder

aquagroup

Waterontharders, soms ook wel waterverzachters genoemd, zijn een manier om kalk- en magnesiumdeeltjes uit het water te filteren. Alhoewel deze deeltjes klein & onzichtbaar voor het menselijk oog zijn en tevens niet schadelijk voor de gezondheid van mensen, kunnen calcium en magnesium in het leidingwater wel allerlei apparaten door het gehele huis aantasten. Immers gebruiken niet alleen keukenapparaten zoals bijvoorbeeld de vaatwasser of de waterkoker leidingwater, maar ook huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine of het strijkijzer. En ook de centrale verwarming maakt gebruik van leidingwater.

Kortom, genoeg reden om een waterontharder te installeren en problemen te voorkomen. Eén van de beste merken op het gebied van waterontharders is Aquagroup. Hieronder kun je meer lezen over dit merk en waarom je voor de waterontharders van Aquagroup kunt kiezen. Ook wordt er dieper ingegaan op hard versus zacht water en waarom het installeren van een waterontharder een goed idee is.

Hard en zacht water

Zoals al eerder werd benoemd, bevinden zich kalk- en magnesiumdeeltjes in ons leidingwater. Alhoewel deze ionen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, kunnen ze wel een negatief effect hebben op allerlei apparaten binnen de eigen woning. Immers gebruiken diverse apparaten binnen een huis leidingwater, van keukenapparatuur zoals het koffiezetapparaat en de vaatwasser tot aan witgoed zoals de wasmachine. Als leidingwater calcium en magnesium bevat, wordt het hard water genoemd. Logischerwijs wordt leidingwater zonder sporen van deze deeltjes zacht water genoemd. Waterontharders zoals die van Aquagroup zijn een uitstekende manier om hard water zacht te maken.

Waarom gebruik maken van een waterontharder van Aquagroup?

Al eerder werd aangestipt dat hard water een negatief effect heeft op diverse huishoudelijke apparaten. Kalk leidt immers tot kalkaanslag, en wanneer deze aanslag te veel wordt zal dit leiden tot schade. Natuurlijk zijn er manieren om apparaten te onderhouden zodat de negatieve effecten van kalkaanslag verminderd worden. Denk aan vaatwastabletten of keukenzout. Maar hiermee gaan kosten gepaard. Kosten die je kunt voorkomen door een waterontharder van Aquagroup te installeren. Immers filtert deze alle calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water, zodat kalkaanslag sowieso voorkomen wordt.

Tevens wordt schade voorkomen door kalk te filteren middels een waterverzachter van Aquagroup. Maar er zijn meer voordelen verbonden aan zacht water. Zo kost het bijvoorbeeld minder energie voor apparaten zoals een vaatwasser om het water op de juiste warme temperatuur te krijgen, want zacht water wordt sneller warm. Tevens zijn waterontharders de meest duurzame en milieuvriendelijke optie van dit moment, tevens omdat het gebruik van chemicaliën voorkomen wordt. Tot slot wordt het zachte water ook onder de douche gebruikt, wat beter is voor de huid en de haren van een mens.

Welke waterontharders vind je in de voorraad van Aquagroup?

In het assortiment van Aquagroup vind je zowel waterontharders voor huishoudelijk gebruik als waterontharders voor industrieel gebruik. Je kunt kiezen uit mechanische of elektrische ontharders, waarbij mechanische ontharders beter zijn voor het milieu maar elektrische varianten effectiever werken. Ook zijn er meerdere formaten verkrijgbaar bij Aquagroup, van compacte varianten waarbij alles in een kleinere behuizing te vinden is tot aan grotere ontharders met meer functies en een hogere efficiëntie.